רוכב נהרג בתאונת פגע וברח על כביש 4 הבוקר.

קוריצה5

New member
רוכב נהרג בתאונת פגע וברח על כביש 4 הבוקר.

לפי ידיעה בוואלה. מישהו יודע פרטים?

מסכן, ודווקא בכביש הכי בטוח

נמאס מהמדינה הזאת איפה אנחנו ושאר העולם הייתי בברלין לפני 3 חודשים ואני מקנא בהם כל כך לא ראיתי כביש אחד בלי מסלול אופנים מה שבטוח אני מוכר את שלי ועובר לשטח

ido mazor

New member
בטח לא הכביש הכי בטוח...

אם זה היה הכביש הכי בטוח לא היו נהרגו שם כ"כ הרבה רוכבים.

avihersh

New member
כביש 4. הכביש המסוכן ביותר בארץ לרוכבי כביש.

זה כביש מהיר בפועל, עם צמתים רבים שכל אחד מהם הוא מלכודת מוות פוטנציאלית - בהסיטה את הרוכב למרכז הכביש.

בבא גי

New member
איך הסטטיסתיקה בכביש 5 בין צמת הכפר הירוק ל..

קסם וברקן? (וחזור) האם דוקא בימי חול בשעות הבוקר המוקדמות יש פחות סיכוי להיפגע? אולי אלו שעות עם פחות בליינים ושתויים על הכביש?

ItsikH

Member
אסור לרכיבה רק מהכניסה לכפר קאסם מזרחה מותר לרכב. כל חלקו המערבי משם אסור לרכיבה. ואם בכ"ז סטטיסטיקה, מאיר יפרח נפגע בקטע שבין ירקון לקסם.

asaf107

New member
אסור לרכיבה בחוק או כהמלצה??

אני רוכב עד מחלף התיקווה לפחות 4 פעמים בשבוע ופוגש על הציר המון רוכבים. נכון שיש קטעים מסוכנים בעיקר באיזור המחלפים אבל לא ידעתי שמערבה מכפר קסם אסור לרכב

avihersh

New member
המלצה למי שרוצה להמשיך לחיות...

...יש קטעים מסויימים בכביש שאסורים גם עפ"י חוק (לדוגמא - הקטע בין הכפר הירוק לקסם). בכל מקרה, כביש 4 וכביש 5 הם כבישים מסוכנים ביותר.

ItsikH

Member
כרגיל, אני חולק על אבי... למיטב ידיעתי, כל מערב כביש 5 מגלילות עד מחלף ראש העין מזרח (הכניסה לכפר קאסם) ממש אסור לרכיבת אופיים בחוק - ומדובר בסכנה של ממש בגלל המחלפים שלא מאפשרים לרוכב להשתלב בתנועה. בחלק מהכניסות יש שילוט מפורש שאוסר על כניסת אופניים, בפרט במחלף קסם מזרחה כלומר גם בקטע שאחרי מחלף קסם עד למחלף הבא כאמור. מאיר יפרח נפגע בקטע שבין ירקון לבין קסם. דורון סופר נהרג בקטע שבין הכפר הירוק לבין מורשה, אאל"ט בקרבת מגרשי הטניס. לפני הקמת מחלף תקווה עוד ניתן היה תאורטית לרכב בקטע שבין מורשה לבין ירקון, כיום זה ממש בלתי אפשרי. בין הכפר הירוק לבין מורשה - מזרחה יש יציאה סואנת ורחבה לכביש 4, מערבה אין שוליים. בקטע שבין הכפר הירוק לבין מורשה יש את המחלף על האיילון. במחלף קסם יש הרבה כניסות ויציאות, חלקן לכביש 6.

avihersh

New member
זכותך לחלוק איציק. מקווהשאף אחד לא מסכים אתך.

..הכבישים האלו הם מסוכנים רצח (תרתי משמע).

ItsikH

Member
נראה כאילו לא קראת את דבריי קרא שוב ואני מעריך שתחזור בך

ItsikH

Member
אני צריך לחזור על עצמי? 5 אסור כולו לא אמרתי דבר על 4 שמותר לרכיבה ויש סיבה לכך - כיוון שאין כל דרך אחרת לרכב בציר מרכז-צפון. לא ניתן למנוע רכיבת אופניים בכביש 4 מבלי לאסור למעשה רכיבת אופניים כאמצעי תחבורה בכל מרכז הארץ. אמרתי ואומר שוב שלהתאמן בכביש 4 אין שום הגיון כיוון שאת מיקום האימונים שלך אתה יכול לבחור, בניגוד לרכיבה לצרכי תחבורה שאז אתה חייב לרכב בנתיבים שעומדים לרשותך.

avihersh

New member
לכן אני אומר. מקווה שאף אחד לא מקשיב לך..

...ולא ירכב בכביש 4.

ItsikH

Member
בעית דרכים רוכב יוצא מפתח תקווה שבה הוא עובד לאבן יהודה שבה הוא גר. כמה זמן יקח לו להגיע על נתיב האופנים שליד כביש 4? תשובה פשוטה - כמשך הזמן שיקח לסלול אותו, בצרוף זמן הרכיבה עצמו.

avihersh

New member
הבעיה שונה לחלוטין.

...בכביש 4 נדרסו יותר מדי רוכבים בתקופה האחרונה. האחרון (נכון לעכשיו) רק לפני 3 ימים. זו הבעיה האמיתית.

ItsikH

Member
אמרתי - אל תתאמן שם אבל להמנע מלרכב בכביש 4 בכלל לא ניתן אלא אם כן מחליטים לאסור על רכיבת אופניים בכל אזור השרון. כשאני יוצא לרכב בצפון - איך אגיע לשם? בריחוף?

avihersh

New member
רכיבת אימון היא לא פחות בטוחה מרכיבה רגילה..

...ההבחנה שלך בין אימון ללא אימון - לא רלוונטית לנהג הישראלי. אם כבר אז המצב הפוך - אימון בקבוצה, עם ליווי ומאמן/מנהל מקצועי בטוח יותר מאשר רכיבת בדד שלא במסגרת אימון. בשרון יש צירים נוספים בטוחים יותר (או מסוכנים פחות) מאשר כביש 4 לרכיבת אופניים. ציר המושבים באיזור עמק חפר הוא אחד מהם.

ItsikH

Member
אני מכיר היטב את ציר המושבים וגם משתמש בו בשעות ובימים מסוימים הוא מסוכן לא פחות מכביש 4. כחלופה תחבורתית הוא בעייתי למדי בגלל אורכו ומיקומו. ברכיבת אימון לבד - אתה חייב להתרכז בפעולות שקשורות לאימון וזה מסיח את דעתך מהתנועה ומהכביש. ברכיבה בקבוצה - קשה יותר לשמור על הימין כפי שאתה יכול לעשות כשאתה לבד - רכיבה בקבוצה מחייבת סטיות תכופות, ותשומת ליבך מופנית לרוכבים הסמוכים לך. אם יש ליווי הוא מפצה על החסרונות האלו, אם אין - הייתי אומר שהרכיבה בקבוצה היא המסוכנת ביותר בסיטואציה הזו.

למעלה