הרונדה של פלנדריה

ההזדמנות האחרונה של קנצ'לרה

ההתקפה הייתה במעלה האחרון, בפטרברג, אם קנצ'לרה לא היה פותח שם פער, אז אולי הוא לא היה מצליח לנער את סאגאן. נכון שבתצוגת כוח של קנצ'לארה כפי שראינו הכל אפשרי, ואולי הוא היה בורח לו גם על האספלט, אבל לדעתי זה היה הצ'אנס האחרון שלו.
ברובא תהיה לקנצ'לרה בעיה כי שוב אף אחד לא יהיה מוכן לעשות כלום בשבילו חוץ מחברי קבוצתו.
צל"ש ללוטו-בליסול, עשו את המרוץ עם בריחות חזקות ועם בריחה חכמה של רוכב המטרה שלהם רולנדטס. קבוצה מוגבלת ביכולת שלה ששיחקה את הקלפים שלה בצורה הכי טובה.
הולך לי קלף במשחק הפנטזיה כי כל הפודיום אצלי בקבוצה. תוצאות יותר מאוחר ואולי מחר.
חג שמח לכולם.

אודי כל הכבוד על הטריפל,אני הבנתי אחרת...

את המהלך של לוטו.

לדעתי הכוונה שלהם הייתה שגריפל יגשר לרולאנדטס. האחרון הביט לאחור כל הזמן וגם ראינו את ניסיון הגישור של גריפל.
התוכנית לא עבדה אבל רולאנטדס שיחק מושלם על המהלך של קאנצלארה, בעיקר על החלק בו סאגן נשר מקאנצ'לארה, ושרד למקום שלישי.

חפרתי עמוק כדי למצוא ניצחונות שלו ומצאתי כמה נאים אבל את אליפות בלגיה (זה מה שזכרתי גם) כניצחון הכי גדול שלו בקריירה.

הניצחון של קאנצ'לארה מציב אותו על סף הכניסה להיכל התהילה של גדולי המנצחים במונומנטים, לדעתי (אפשר לפתח על זה דיון).

כתבתי על זה בשוונג - הנה כאן

יבע, אני אחד מ 2 הקוראים הקבועים שלך

לגבי מונומנט 1 יותר או פחות, אפילו שדי בטוח שקנצ'לארה ינצח שבוע הבא, ואם לא יקרה משהו נקוה שירכב עוד איזה 3+ שנים, הוא יוצא דופן. יותר הרקולס מספרטקוס.
בונן הוא פאר מסורת בלגיה, ספרינטר, טקטיקן, הרוחות והגשם לא מענינים אותו, הוא בא לנצח, והוא גם שיאן בניצחונות הרונדה + פארי רובא אז כבר נכנס להסטוריה. אבל קנצ'לארה משהו אחר: הוא שם הילוך יותר כבד ומסובב את הפדלים יותר מהר

גרשוני - אתה צודק, ציינתי בכתבה עובדה פשוטה

יש 14 רוכבים המוזכרים כרוכבי העל של הקלאסיקות פשוט בזכות מספרים.
בתרבות הפרשנות של ישראל יש דבר אחד שנוטים להתעלם ממנו (חוץ מפרשני הכדורסל שחלקם באמת בליגת על משלהם).

מי שמבין בניתוח תחרות ספורט (לא משנה אם זה משחק כדור או תחרות אופניים, ריצה או באולינג) יודע שהדבר החשוב ביותר הוא המספרים.
קוראים לזה סטטיסטיקה.

הנה דוגמא:
משחק כדורגל שנערך בשבת האחרונה בין מכבי תל אביב (מקום ראשון עם פער של 10 נקודות והבקיעה כעשרים שערים יותר מ-) מכבי חיפה (המדורגת שנייה).
הפרשנים שהופיעו בטלביזיה וכתבו בכל המקומות שאני קורא כל כך רצו שמכבי חיפה תוכיח שאילולא פתיחת העונה הלא טובה היא הייתה לוקחת אליפות לא נתנו לעובדות לבלבל אותם.

העובדות הן מספר הבעיטות לשער + מספר הבעיטות למסגרת כי זו הדרך היחידה להבקיע שער בכדורגל.
מי שניתח את הנתונים האלו, מהמשחק הזה, הבין למה מכבי תל אביב מובילה את הליגה בצורה כה ברורה.
מי שלא רוצה צוות אימון שבא מאירופה ומאיים על החלטורה הישראלית מנסה למכור מראית עין מטעה של החזקת כדור. ואלו אותם פרשנים שכתבו במשך שני שליש של העונה שמכבי תל אביב משחקים הגנתי למרות שהם הבקיעו כמו שתי קבוצות אחרות בליגה ו-20 יותר מהמקום השני.

ונחזור לגלגלים - קאנצ'לארה הוא רוכב ענק בדורו, עובדתית על סמך מספרים. עוד כמה ניצחונות והוא ישתווה לרוכבים אחרים שאינם מוכרים אפילו לרוב אוהבי מרוצי האופניים ואז הוא יהיה ענק במושגים היסטוריים.
אלו עובדות של מספרים, סטטיסטיקה, לא משהו שאני אוהב או לא אוהב.
כמו שתמיד נהגתי לומר לספורטאים שלי: מי שרוצה להיות ספורטאי הישגי שיסתכל על המספרים ולא על שום דבר אחר.
כמו שאתה, גרשוני, תמיד כותב: תרכבו 20 ק"מ ב- 28 דקות!!!

natyh

New member
אז ניצח החמור הלבן כצפוי ....

חוסר מזלהשנה לבונן וחוסר מזל לוולורדה , ממש כמו חוסר המזל של לי קורזיץ באוולימפידה, והחזרה הענקית שלה באליפות העולם בבוזיוס ברזיל .

כשכולם מצפים ממך לנצח לפעמים פשוט לא הולך , הלחץ לפעמים , מכריע , אולריך חזר מהקרשים מהשנה הכי גרועה שלו בונן חזר בשנה שעברה , אך קשה להישאר בפיסגה מאשר להגיע אליה .

בלי בונן לקנצלרה היה הרבה יותר קל , ופיטר הוא ילד חמוד אך אופניים מנצחים בראש לא בגוף ולילד יש עוד הרבה מה ללמוד .

נראה לי בונן גם כן היה חוטף בראש לולא הנפילה

אפשר יותר להצטער על כך שקאנצ'לרה לא היה שם שנה שעברה כי כנראה לא נראה את בונן בשיאו מול קאנצ'לרה בשיאו (נראה לי קאנצ'לרה לוקח). חבל שלא ראינו באלן חזק כמו לפני שנה בשביל להשוות, אבל נראה לי ברור שהוא לא היה יכול לטפס עם קאנצ'לרה.

וגם כשסגאן מקום שני הוא עדיין עם השטויות שלו

ariasdo

New member
קיר קטן מכריע מרוץ גדול ההיסטוריה חוזרת

היה מצב דומה בעבר מול בונן שנכנס בדיוק לאותה מלכודת מול קנצ'לארה בסיום קטע תלול .

המסלול הזה תפור על רוכב כמו קנצ'לארה שיש לו הרבה כוח והוא גם שען .
בגלל שהמסלול עובר לקראת הסוף להיות משובש ( משתלבות ישנות ) השופע עולה , הפלטון פחות יעיל ומתפורר .

לקרת הסוף השיפוע נגמר חד בקיר זה המצב אידאלי לקנצלארה שם בדיוק זה המקום שבעזרת הילוכים כבדים פותח פער .
( הפרש יחס בין כל קפיצה בקסטה זה כ 8% ) לקנצלארה יש מנוע גדול שמפיק הספק גבוהה .
העלה להילוכים כבדים לערכתי להפרש של 2 קפיצות בקסטה וברח .

סגאן הצמוד אליו שהוא רוכב מצוין וגם ספרינטר נכנע ונפתח פער שגודל במשור כ 10 ק"מ האחרונים בזכות היכולת של כנצ'לראה כשען ברכיבה לבד .
הפלטון המפורר עד שמתארגן מחדש לתפוס מומנטום המסלול ניגמר .

אריה סדובניק

אריה, רק תיקון אחד

לא רק לקראת הסוף השיפוע נגמר חד בקיר.
יש על המסלול של הרונדה 17 עליות של אבנים מרוצפות וחלקן עם קירות דומים לזה בו קאנצ'לארה הוריד את הארבע ראשי שלי בבעיטה מכריעה לדוושה.

לגבי שליחת הידיים של סאגאן

אני לא מצדיק את מה שעשה, אבל שני דברים בכל זאת לזכותו:
הוא עשה זאת מול המצלמות במתכוון ולא במחשכים ובמסתרים ובטוח ידע שהיא עלולה גם להעיף לו סטירה מול המצלמות ולקח את הסיכון.
כל האקט של נערות הפודיום שהקריטריון היחידי לבחירתן ככאלו הוא גזרתן ויופיין הוא אקט שובניסטי גברי מובהק ובוטה. ולא מספיק זה, הן מנשקות את המנצח: בבחינת "הטובים לטיס והטובות לטייסים". לא ראיתי שבמרוצי הנשים עולה איזה גבר מסוקס ומנשק את המנצחת. בקיצור, אנשי אירופה המהוגנים (והצבועים) שירדו מסאגאן השובב ויסתכלו קודם על עצמם.

ענף מרוצי הכביש באופניים הוא שוביניסט קיצוני

ייתכן וזה ענף הספורט השוביניסטי ביותר, היסטורית ולא פעם בצורה מעוררת חלחלה.

לא רק גינוני הטקס של נערות הפודיום, אלא גם על כל המסביב.

כדוגמא נוספת אפשר להביא את סיקור מרוצי הנשים. למרוץ של המקביל של הנשים (ברונדה) אפילו לא טרחו להציב איזו מצלמה שתתעד משהו.

אופניים זה לא הספורט היחיד בעניין הזה

להפך - רוב ענפי הספורט מפלים לרעה נגד נשים. כשהגברים הכי טובים מרוויחים מיליונים הנשים הכי טובות הן בכלל חובבניות.
אבל באמת כשהיה שידור באורך 5 שעות לא היה הורג אותם להראות את הנשים למשך כמה דקות.

ועל התמונה המצורפת כנראה אין מה להוסיף

תודה שהעמדת אותי על טעותי

קבעתי את זה לאחר שלא מצאתי סרט של המרוץ (אני תמיד מחפש גם מרוצי נשים אחרי התחרויות) וקראתי בשני מקומות כי לא צילמו את המרוץ.

daskarov

New member
סבב הנשים

כל מרוצי הנשים בסבב הגביע העולמי מצולמים ע״י ה UCI.
מיד אחרימכל מרוץ מועלה תקציר לערוץ ה UCI ביוטיוב.
כמה ימים מאוחר יותר יש בדרך כלל סרט ארוך יותר.
מצורף הלינק ל trofeo binda משבוע שעבר. שבוע הבא המרוץ הבא בסבב, פלאש וואלון. רותם גפינוביץ אמורה לרכב את התחרות.
ביום ראשון רכבה גם את פלאנדרס. עדכנתי בטוויטר שלי לגבי הנסיבות בגללן לא סיימה.

ItsikH

Member
יש לי הסבר אפשרי שאני מעדיף לשמור לעצמי

natyh

New member
כתבת יפה .

הילד שובב אבל יש כונת מכוון בשובבות שלו .
הוא יודע בדיוק מה ולמה הוא עושה .

RubiLife com

New member
פשוט וואו !

כהרגלי בקודש, התקלחתי התגלחתי, לבשתי את בגדי החג, חולצה לבנה מכנס שחור, צחצחתי נעליים וכל זה
לא, לא לקראת החג השני של פסח, אלא לקראת חג הרונדה 100 שנה למירוץ האהוב עלי מכול !
ובדיוק לרגע הזה חיכיתי מהשעה 13:00 לראות את הסוס האציל והבוגר מלמד שיעור את הסייח הצעיר והמבטיח,
לא יכולתי לבקש יותר מזה קרב ענקים, הדבר היחידי שקלקל קצת וקיוותי לו היה, חסרונו של בונן במעמד שלושת הגדולים
אבל עדיין החגיגה הייתה מושלמת, והכי מדהים בכל הסיפור זה שכולם ידעו מי מתי ואיך זה הולך לקרות ובכל זאת לאף אחד לא הייתה תשובה,

זו מבחינתי עליונות מובהקת, קנצאלרה הוא ללא ספק רוכב על !
סיימתי את הרונדה שיכור לחלוטין אבל מרוצה עד הגג, חוויה בלתי נשכחת עד השנה הבאה.

למעלה