רוכב אופניים נהרג בתאונת פגע וברח בשרון

tkatzir

New member
"Not a technical term"

אני חושב שהכונה היא למישהו שבד'כ רוכב עם אחד או יותר מהפריטים האלו:
בגדי לייקרה, קסדה, נעליים עם קליטים, וכיו'ב.
&nbsp
טל.

אילון22

New member
משתתף בצער המשפחה

[URL]http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4649036,00.html[/URL]

asherme

New member
עצוב עצוב עצוב

תנחומים למשפחה.
מבלי להעביר שמץ של ביקורת על הנפטר.
מה דעתכם על רכיבת כביש בלילה ?
אותי לימדו שזה אסור בתכלית האיסור !

tkatzir

New member
הדריסה אתמול היתה באור יום

לפני השעה 18:00, כשעה וחצי לפני השקיעה.
גם כיוון הכביש לא כזה ש"השמש היתה בעיניים" של הדורס.

טל.

asherme

New member
לא ברור

לרכוב בכבישים מותרים כן (אופניים=כלי רכב) להתאמן לא ?!

כנראה שאיציק צודק...

יש חוק מנדטורי שאינו מיושם בדרך כלל, מניסיוני רק כשהשוטר מגיע למשמרת עצבני ונדלק על הרוכבים.

החוק אומר משהו על אימונים, מכל סוג, שאפשר לקיים על דרך רק באישור של קצין (כנראה לא רק קצין משטרה).
לא שמעתי שהחוק שונה והפעם האחרונה שבדקתי הייתה לפני כחמש שנים.

אגב - אם כל חוקי המנדט שלא בוטלו היו מושמים ביום יום היו לנו חייב מאוד "מעניינים".

ariasdo

New member
נכון - ההתייחסות לפי בית הלל אחרת היו סוגרים את המשולש ...

גם אם זה חוק מנדטורי שלא מיושם מדינת ישראל כופפה אותו ( בדקתי אין במשטרה שום הנחיות בנושא ששוטרים מודעים לנ"ל ) אף פעם לא נעשה האכיפה לרוכבים גם בשעות הלילה שהסיבה שאסור לעשות אימון באופניים על הכביש.

רכיבה באופני כביש עם מד דופק , מד קדנס , מד וואטים , מחשב ספידומטר משוכלל , גרמין או שווה ערך , אלו לא פריטים שדרושים לרכיבה מנהלית או טיולית .

רוב הרוכבים ( בודדים ובקבוצות עושים רכיבת אימון לפי תכנית או מאמן בקבוצה ,
כך שהכביש משמש מסלול אימונים . במיוחד שחלק עושה מסלולים קבועים ומעגלים עם השוואת זמנים .לפעמים קודמות .

אריה סדובניק

אריה, באופן אישי אני חוויתי כמה מקרים הסותרים את מה שכתבת...

כתבת: "אף פעם לא נעשה האכיפה לרוכבים".

נתקלתי בשוטרים שרצו להוריד קבוצות ורוכבים בודדים על בסיס החוק הזה.

פעם אחת כבר הייתי עם רגל אחת בניידת, לשם מעצר ורק טלפון למערכת העיתון (הייתי כתב עיתון "הארץ" אז) גרמה לשוטר לשנות דעתו ולא לעצור אותי ואת השותפה שלי לאותה רכיבה.
עילת (ניסיון) המעצר, לפי הדברים שאמר לנו השוטר, הייתה אי קיומו של אישור רכיבה.
נכון שזה היה לפני 12, אולי 14 שנים, אבל זה קרה והיו מקרים אחרים גם לפני שש וחמש שנים.
מאז לא רכבתי בקבוצה, או באזור בו מקרים כאלו יכלו לקרות ובשנה האחרונה לא רכבתי בכלל, אז גם לא חוויתי מאום.

ItsikH

Member
דווקא לא מנדטורי, מ-1970:

איסור אימונים,
התעמלות
ומשחקים בדרך
תק' (מס' 3)
תש"ל-1970

158. (א) לא יתאמן אדם בדרך, לא יתרגל ולא יתעמל בה, ולא ישתתף במשחקים בתחרויות ספורט, במירוצי אופניים ובדומה, אלא אם ניתן לו, או לקבוצת בני אדם שהוא נמנה עמה, היתר לכך על ידי קצין משטרה, ובהתאם לתנאי ההיתר.
(ב) הוראות תקנת משנה (א) לא יחולו על צבא-הגנה לישראל ועל משטרת ישראל.

להערכתי, הסיבה היחידה שחוק זה אינו נאכף כלשונו על רוכבים ספורטיביים היא שהוא די אות מתה, כי לא ניתן להבחין בין תנועה לבין אימון שכזה: נניח למשל ששוטר תנועה עוצר קבוצה כזו ומצווה על חבריה להמנע מלהתאמן, מה יעשו? יסעו לדרכם, ובאיזה אופן? ודאי שלא יוכל לזהות אם רוכב בודד רוכב לתומו או מתאמן. וזה נכון גם לריצה בצד הדרך. הכוונה בחוק היא לפעילות ספורטיבית יותר ספציפית מאלו, כמו למשל משחק בכדור, שאין קשר בינן לבין התנייעות, וודאי - נאמר במפורש - שחל על תחרויות בכביש.

ariasdo

New member
המשמעות שיכולים לסגור את הברז לרוכבים המתאמנים בכביש ...

ItsikH

Member
המשמעות המשפטית חמורה בהרבה מזה, דווקא האפשרות שתארת
פחות סבירה להערכתי מהסיבה שציינתי - שאין דרך למשטרה לזהות אימון בנפרד מנסיעה, כי גם כשאתה רוכב עם מד דופק אין זה שונה מהותית מנהיגה עם מד סל"ד [טאכומטר].המשמעות החמורה יותר נוגעת למקרי תאונה, כמו למשל המקרה הידוע של "נהג השוקולד" ביד רמב"ם שפגע בגל וייץ בזדון - ישנה ההצהרה של הרוכבים שאכן התאמנו שם, מכאן שהם עצמם עברו על החוק, ויכול הביטוח של הרכב [והנהג עצמו] לנסות להתנער מאחריות על סמך זה

למעלה