דרך האיווי, החיווי, והציווי.

daviduuu

New member
דרך האיווי, החיווי, והציווי.

מה ההבדל למעשה בין האיווי לציווי? שמעתי שישנו חוסר ידע בזמנינו על ההבדל שבין שלשת הזמנים הנ"ל. למישהו יש דברים להרצות לי בנושא ולהחכים אותי? אשמח מאוד! כמו כן, אשמח לקבל הפניות למאמרים העוסקים בעניין זה בצורה מסודרת. יום טוב ונפלא!
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מבחינת משמעות המונחים / ביטויים הצורני במקרא?

חיווי – היגד, אמירה (כמו לחוות דעה), דיבור "רגיל". ציווי – לפקוד על מישהו לבצע משהו. איווי – משאלה, משהו שהדובר רוצה (מתאווה) לעשות ("הבה..."). באשר למערכת הזמנים והמודוסים במקרא, זה תחום מורכב; כתבתי עליו מעט בעבר, ההודעה נמצאת בהודעות הנבחרות של הפורום (למעלה בסרגל הכחול). הנה קישור ישיר: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Taglines/Default.aspx?ForumId=1072 מאמרים על מערכת הפועל במקרא יש הרבה, אבל אין לי המלצה על משהו מסוים ואני גם לא מכירה ברשת. מה שאפשר למצוא באינטרנט תוכל לחפש בגוגל (ובעיקר בגוגל סקולר). לא יודעת אם תמצא בעברית, אבל באנגלית אפשר למצוא קצת יותר. תוכל להיכנס למנוע חיפוש של ספרייה אקדמית (של כל מוסד אקדמי) ולחפש שם מאמרים (יש להניח שתצטרך להגיע לספרייה כדי לקרוא אותם).
 

daviduuu

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אגב, את הפירוש המילולי שלהם אני מכיר... אבל כוונת השואל הייתה לשאול מה ההבדל המעשי בין הצורות, וכן מה הן הצורות השונות כולל המקראיות.
 
למעלה