דיוני סדרות לאמצע שבוע

Don Nirtin

New member
דיוני סדרות לאמצע שבוע

כותב הודעה זו חולה. נא העריכו את תקופת ההחלמה (הארוכה מדי) הזו שלו.

MotheRonit

New member
כפולים
אז מה דעתכם עד כה?

רק אני רועדת?
אני מקווה שזה לא יהיה מעפן כמו אבודים - שמרוב הסתעפויות, ההתרה תהיה מבאסת

מממ

לצערי היו פרקים שפספסתי. ממה שראיתי דיי נהינתי.
אין לי מושג לאיפה זה הולך...
&nbsp

מכבי תל אביב- צ'לסי

זו לא סדרה, אבל זו הדבר היחידי שראיתי בטלוויזיה היום

&nbsp
טוב נו, בעצם, אני לא רוצה להרוס לאפחד

&nbsp
ניר, תרגיש טוב

&nbsp

didalf

Well-known member
ספוילר על משחק כדורגל?

לא ראיתי כי לא אכפת לי ממכבי אבל תוצאה מאד לא מפתיעה. יש מישהו שחשב שיש להם סיכוי כלשהו בצ'מפיונס?
ובינתיים ברצלונה התעללה ברומא

didalf

Well-known member
לונדון ספיי 1X03

תעשו לי רגע סדר בדברים הכל נורא מבלבל אותי.
&nbsp
1. אז זה כן הגופה של אלכס בתוך התיבה, בטוח? בפרקים הקודמים לא ממש הבנתי את זה ודי הייתה לי תקווה שהוא חי איפשהו והם יתאחדו. אוף

2. מישהו עקב אחריהם כזוג במשך כמה חודשים? האנשים בחלון למטה? וככה נגיד הם השיגו את ההקלטה של דני מתוודה על הטעות שהוא עשה בגיל 19?
3. אלכס עלה על משהו רציני שקשור בכל מוסדות הריגול בעולם ולכן היה צריך להרוג אותו?
4. "הם" (מי זה לעזאזל "הם"?!!#!#@) החליטו להפיל את זה על דני ולכן ביימו את עליית הגג כך שיראה כאילו אלכס ודני עשו שם סאדו כלשהו ואלכס מת תוך כדי? ואז שלחו לדני את המפתחות כדי שהוא יגלה את זה?
5. האמריקאי (פרימון מהסמויה) שייך ל-"הם" האלה והסמל הזה של הM והX שדני צייר זה מה שהיה על הכרטיס שלו?
6. הגלולה הזאת זאת תרופה לHIV? רמז לזה שילך להיבדק כי הם הדביקו אותו איכשהו?
&nbsp
הבנתי נכון את הדברים?
&nbsp
הכל כ"כ מבלבל ומטריד.
&nbsp
ועוד שניה שברתי את המחשב כשהפרק נגמר בדיוק כשהוא ענה לטלפון

הרגע סיימתי את הפרק

וגם אני קצת מבולבל. אבל נראה אם נוכל להבין יחד קצת יותר.
&nbsp
1. גם לי זה לא היה ברור מהפרקים הקודמים אם זאת הגופה של אלכס, אם כי זאת הייתה ההבנה מפרק 2 אפילו שלא אמרו את זה מפורשות.
אני עדיין שומר תקווה מסוימת שאולי זאת כן הייתה גופה של מישהו אחר ועשו עליה זיהוי לא נכון בכוונה.
2. זה גם מה שאני הבנתי.
3. זה מה שאומרים בסוף הפרק. אגב, אני הבנתי שזאת המשמעות של הבדיחה מיד. אם כי זה נשמע לי קצת פשטני. מעניין שציינו את הסעודים. תמיד כשאני שומע בסרטים ודברים כאלו שמדברים על מוסדות הריגול מדברים תמיד על הCIA, MI6, משהו סיני, משהו רוסי והמוסד (שזה גם הזוי, כי אנחנו כזאת מדינה קטנה) לא יוצא שאני שומע על הסעודים. ומה לגבי מוסדות ריגול של מדינות אחרות? צרפת, יפאן...
4. "הם" זה מי שעקב אחרי דני, ההבנה היא ש"הם" זה כנראה MI6, אבל עכשיו נראה שזה כל מוסדות הריגול. והם כנראה באמת אלו ששלחו לדני את המפתחות כחלק מהדרך שבה הפלילו אותו.
עדיין לא ברור לי למה כל כך חשוב להפליל את דני. אם אלכס גילה משהו שלא רוצים שיתגלה אין להם דרכים אחרות להרוג אותו? למה כל כך חשוב להפליל מישהו בזה. זה לא שהיו לאלכס קשרים עם הרבה אנשים. האנשים שעבדו איתו בכל מקרה בטח יודעים שדני הופלל ומהפרק הקודם הרושם הוא שגם המשפחה של אלכס יודעת שהאמת על מה שקרה היא לא מה שפורסם.
כלומר נראה לי הרבה יותר פשוט לעשות כאילו אלכס מת בתאונת דרכים.
5. האמריקאי כנראה באמת חלק מ"הם" וזה עכשיו יותר הגיוני כי אנחנו יודעים שהCI הם חלק מה"הם".
אבל הסמל של הX וM שדני צייר לא קשור לאמריקאי. זה היה הכרטיס ביקור שהחוקרת משטרה הראתה לדני בתחילת הפרק כשהיא אמרה שאלכס נהג להזמין זונות (אני מניח שהכוונה לזונות ממין זכר) מסוכנות פרטית. לכן הוא פנה לאדם העשיר ההוא כי הוא ידע שהוא יכיר סוכנות כזאת.
אני מניח שדני רוצה להוכיח שאלכס לא השתמש באמת בסוכנות הזאת.
*אני מצרף תמונה של הכרטיס הזה כשהציגו אותו בפרק.
6. כן, זה גם מה שאני הבנתי. שוב זה נראה לי הזוי שהלכו לכל המאמץ של להדביק אותו בHIV.
&nbsp
&nbsp
עוד כמה דברים:
7. היה מעט מאוד חיבור לפרק הקודם. כן ראו את הגלולה שוב וכן כבר ידוע שסקוטי הוא מרגל. אבל לא הייתה שום התייחסות להורים של אלכס או לכך שדני פגש אותם. אני חושב שהגיוני מאוד שבחיפוש אחר האמת ינסו לקבל כמה שיותר מידע מהם.
8. גם מבחינת זמן מרגיש מוזר. הגיוני שכל החקירה האינטנסיבית של דני תתרחש זמן קצר מאוד אחרי גילוי הגופה. כמה זמן כבר לוקח להשיג DNA מסדינים? אבל בפרק הקודם רואים שכבר יצאו עיתונים עם הסיפור, דני הלך לתת את התגובה שלו, יצאו העיתונים החדשים, הוא קיבל מכתב מההורים של אלכס והלך לבקר אותם. כל זה נראה לי לפחות שבוע.
9. ולמה באו לאסור אותו עם יחידת משטרה עם רובים (באופן כללי משטרה רגילה באנגליה היא ללא אקדחים). הרי הוא כבר היה בתחנת משטרה מיד אחרי. זה לא שפתאום גילו שהיה לו קשר לאירוע או שהוא התחבא וגילו איפה הוא.
&nbsp
הסיום שהוא ענה לטלפון באמת היה מתסכל ברמות.

didalf

Well-known member
אהה

בקשר לנקודה 5, עכשיו הבהרת לי הרבה דברים

&nbsp
כן אני גם לא מבינה למה כל הבלגן כדי להפליל מישהו ברצח. כאילו לסוכנות ריגול קשה להעלים גופה כך שלא ימצאו אותו לעולם
למה בכזה רעש? אבל אולי יש להם סיבות.
&nbsp
ושאלות טובות

Chandler Rulz

New member
לא צפיתי, לא קראתי

אני החלטתי לחכות לשני הפרקים הנוספים ולראות הכל ברצף.
קשה לי משבוע לשבוע לזכור הכל ולשים לב לפרטים..
מפני שמדובר במספר קטן של פרקים, אני אחיה :)

twisted nerve1

New member
סיימתי את ג'סיקה ג'ונס
לכל הסדרה

בגדול זאת הייתה סדרה מאוד מאוד טובה, למרות כמה דברים קטנים. לקראת הסוף הרגשתי קצת חזרתיות בנוגע למרדף בין ג'סיקה לקילגרייב באופן שכבר מיצה את עצמו ויכל להצטמצם לפחות פרקים (מה שאומר שאת הנקודה הזאת היו צריכה איכשהו לדחות בפריסה של הפרקים או לבנות את העונה קצת אחרת). אבל זה באמת בקטנה. גם יכול להיות שהרגשתי ככה לקראת הסוף יותר בגלל שזה היה כבר קצת עומס של פרקים.
מה מאוד אהבתי בסדרה- כמה דברים- דבר ראשון, מעבר לעובדה שיש אנשים עם כוחות על, אין הרבה מהקלישאות של גיבורי על. אין אנשים עם גלימות ומסכות מתרוצצים ברחובות ומצילים אנשים סתם ככה. אין את הקטע של זהות בדויה, אין את הקטע שהגיברה צריכה לשקר בהתחלה לחברים שלה, כולם יודעים ישר על ההתחלה על הכוחות שלה.
בנוסף, כל הדמויות מרגישים כמו אנשים אמיתיים. אף פעם לא התחברתי לגיבורי העל האלו שמרגישים שהם "צריכים להציל את העיר שלהם" ושיש להם תחושת שליחות מאוד לא ריאליסטית. בדרדוויל היה את זה גם למרדוק, אבל גם לחברים שלו בקטע שהם רצו לפתוח חברת עורכי דין כדי לעזור לאנשים.
בסדרה הזאת לא היה כמעט שום דבר מזה. אני אהבתי שג'סיקה נגררה לקרב הזה עם קילגרייב, בין היתר כי היא הייתה בין הקורבנות שלו. אני אוהבת שלכל אחד מהחברים שלה היה איזשהו מניע אישי במאבק נגדו, ואני אוהבת את העובדה שהיה לו כוח באמת מטורף, שכל הזמן היה נראה שבלתי אפשרי להביס כוח כזה. למרות שאני חייבת להודות שהפעולה הסופית בה היא מצליחה להרוג אותו הייתה קצת מאכזבת. היו כל מיני סיטואציות של "משחק מוחות" בניהם שהיו הרבה יותר מעניינים ומותחים (נניח כל הקטע שהיא כלאה אותו בחדר הזה עם המים והחישמול היה מטורף).
אני אוהבת את העובדה שהיא הרגה את הנבל בסוף (למרות שהוא היה נבל טוב).
יש לי קצת דעות חלוקות בנוגע לחלק מהאספקטים שהציגו אצל הנבל. כאילו מצד אחד עשו אותו הרבה פעמים הומוריסטי כזה (במיוחד בפרק שבו הוא וג'סיקה יוצאים להציל מישהו). הקטע שהמעשים שהוא עשה מרגישים לי מצמררים יותר מדי בשביל להציג אותו באופן קליל ומצחיק. לא יודעת אני חושבת שמשהו בעניין הזה, למרות שזה היה משעשע, לא ישב לי הכי טוב, ואני לא יודעת להסביר.
&nbsp
מצאתי רשימה של כל מיני דברים שמפרטים שהתוכנית הזאת עשתה כל מיני דברים בפעם הראשונה ב-MCU. היה כתוב שזו פעם ראשונה שיש אישה עם כוחות על (והם פסלו את הסוכנת קרטר כי אין לה כוחות, אבל מצד שני בסוכני שילד יש אישה עם כוחות, אבל בכל מקרה אין ספק שזה עדיין דיי נדיר יחסית ליקום דיי גדול). בנוסף היו דמויות להט"ביות גם בין הפעמים הראשונות ביקום (אמנם העונה קיבלו גם דמות כזו בשילד, אבל היא שולית הרבה יותר, ופה לא רק קיבלנו לסביות, אלא גם סצנות נשיקות והם היו דמויות הרבה יותר ראשיות). קיבלנו סצנת סקס (בכתבה אמרו שזו הסדרה/סרט הראשון שממש מראים סצנת סקס, ואני לא בטוחה אם זה נכון, אבל אין ספק שזה הכי גרפי עד עכשיו). קיבלנו סצנת סקס אורלי- שזה ללא ספק לא היה עד עכשיו.
משהו שהם לא כתבו, אבל אני חשבתי על זה, שגם קיבלנו דמות אפרו אמריקאית עם כוחות על, ואני חושבת שזו גם פעם ראשונה (האם לפאלקון יש כוחות על? אני לא בטוחה).
ללא ספק שזו הפעם הראשונה שמוצר של ה-MCU מציג ואומר במפורש אונס ו-PTSD (בכתבה צויין שאפילו טוני סטארק אולי סובל מ-PTSD בסרט השלישי שלו, אבל לא אומרים את זה במפורש).
וגם הסדרה הראשונה כנראה שמציגה התאבדות. (ובכלל לדעתי כמות המוות של דמויות דיי חשובות היה ממש גבוה באופן דיי חריג).
&nbsp
היה משהו שהתלבטתי אם אני אוהבת אותו או לא. בעיקרון כבר דיי ידעתי את הסיפור רקע של ג'סיקה ג'ונס לפני שהתחלתי לראות את הסדרה. ידעתי שהיא נשלטה ע"י הנבל והוא אנס אותה. האמת, לי אישית זה לא הפריע בעבר, אבל יצא לי לקרוא ביקורות פמיניסטיות על סרטים ובאופן כללי ויש אנשים שיש להם בעיה עם העובדה שהרבה פעמים כשיש סרט אקשן בכיכובה של אישה- הרבה פעמים זה מערב שפגעו בה מינית (דוגמא כזאת היא קיל ביל והדמות של אומה טורמן). זה לא הפריע לי עד שראיתי שיש הרבה אנשים שלא אוהבים כשעושים את זה. אבל כשאני חושבת על זה אני לא כ"כ יודעת מה לעשות עם העובדה, שאי אפשר להכחיש שג'סיקה מתחילה את הסדרה מהנקודה הכי חלשה ביחס לכל הגיבורים ב-MCU. כשאני חושבת על כל דמות, אף אחד לא התחיל ממקום של טראומה נפשית ברמה כזאת. ומה זה אומר? זה מרגיש לי לא מקרי שדווקא מקרה של גיבורת על שנקודת המוצא שלה היא הרס עצמי והתקפי חרדה כתוצאה ממישהו ששלט על הכוחות שלה ואנס אותה וזה מרגיש כאילו לא היו עושים סיפור כזה לגבר (גם בלי החלק של האונס, נניח רק סיפור הרקע שהנבל שלט עליו).
מצד שלישי אני חייבת להודות שאני מוצאת את רוב גיבורי העל משעממים בגלל זה. הרבה יותר מעניינים אותי דמויות עם נטייה להרס עצמי, שסובלים מבעיות נפשיות. באמת.
בקיצור, אלא רק מחשבות. אין לי רעיון מוצק בנושא.
אהבתי גם את סיפור הרקע של טריש עם האמא שרק היה חשוב לה שהיא תתפרסם וזה היה נורא עצוב.
דווקא כל הקטע עם השוטר שהוא פתאום נהיה מכור לכדורים האלה, הרגיש לי קצת כאילו הגיע משום מקום.
טוב, נראה לי שזה כל מה שיש לי להגיד, או כל מה שאני זוכרת. אגב, ראיתי גם שבהרבה ביקורות וכתבות התייחסו לכל הנושא שהוא אמר לה לחייך כל הזמן. זה בהחלט משהו שקל מאוד להשליך לעולם שלנו. כשהייתי צעירה והרבה פעמים אנשים (בעיקר בנים) היו אומרים לי לחייך, לפעמים גברים שאני בכלל לא מכירה, ולפעמים אנשים שאני מכירה היכרות שטחית. זה תמיד נורא עצבן אותי, וגם הרבה זמן חשבתי שזה רק משהו שקורה לי. ואז שהתבגרתי ראיתי שהרבה מאוד בנות מתלוננות שאומרים להם כל הזמן לחייך. אני לא יודעת מה יש עם הקטע הזה. זה נורא מעצבן אותי.
נזכרתי בעוד משהו שרציתי להגיד- אני גם אוהבת שהיה בה צד מאוד אפל. נגיד היה את הקטע שהיא בטעות מפילה את האישה של עורכת הדין הזה לפסים של הרכבת. הייתי דיי בהלם כשזה קרה.
נזכרתי בעוד משהו- אהבתי מאוד את האוירה של הפילם נואר שהייתה לסדרה. בזה שהיא בלשית פרטית, וגם לא הפריע לי הווייס עובר בפרק הראשון, כי הוא לא נשאר לאורך הסדרה. וזה בעיקר הרגיש כדי להיות מחווה לז'אנר. עוד משהו מעניין שקראתי באיזה ביקורת זה שכאילו זה כמו פילם נואר, אבל עם טוויסט. כי לרוב בז'אנר יש סטריאוטיפים לנשים. יש או את האישה הטובה, או את הפאם פאטל, והגבר צריך לרוב לבחור בין השתיים, וכל אחת לרוב מצייגת או את הבחירה בטוב או ברע. פה זה מעניין שהגיבורה היא נשית, משהו שאני לא חושבת שהיה סרט פילם נואר שהגיבור שלה הייתה אישה ולא גבר. וזה מעניין.

יותר מידי על מה להגיב

אני אצטרך לגשת לזה אחרי העבודה.
לגבי: "ויש אנשים שיש להם בעיה עם העובדה שהרבה פעמים כשיש סרט אקשן בכיכובה של אישה- הרבה פעמים זה מערב שפגעו בה מינית"
לי זה נראה חבל לא שעושים את זה, אלא שלא עושים את זה גם עם גברים. אני חושב שזה סיפור מעולה, מאוד מעניין ומתקשר למשהו מאוד אמיתי שקורה בעולם. לפעמים נראה שיש אנשים שחושבים שאם לא יראו סיפורי אונס בטלוויזיה הם לא יתרחשו בעולם. דווקא ההפך. לדעתי זה חשוב דווקא בגלל שזה דבר כל כך אמיתי.
והבעיה האמיתית היא שכל כך נדיר שמתעסקים בזה עם גברים.
&nbsp
קילגרייב לדעתי נהדר. טננט עשה עבודה מעולה. אומנם אני אוהב את השחקן, אבל לא הייתי בטוח עד כמה אני אקנה אותו בתפקיד הזה.
מה שאהבתי בין היתר הוא הפיתוח של הדמות. הסדרה נתנה לו עומק והסבירה די טוב למה הוא כמו שהוא. אין בבסיס של זה רצון להשתלט על מישהו או איזושהי מחשבה פלילית גדולה אחרת. הוא פשוט רוצה לקבל את מה שהוא רוצה. והעניין הוא שזה נראה לי מרתק איך שהסבירו את זה - מגיל צעיר הוא פשוט קיבל את מה שהוא רוצה כל הזמן. זה מאוד הגיוני איך הוא יכל להתפתח למפלצת שהוא.
וכל הפיתוח הזה לא מוריד בכלל מכמה שהוא מפלצתי. גם לא נכנסים בסדרה אפילו לשאלה של האם לתת לו לחיות בגלל נסיבות מקלות כלשהן - ובצדק לחלוטין. אבל זה עדיין מעניין מאוד הרעיון של זה.
&nbsp
מה שהפריע לי קצת - כל סיפור העורכת דין והגירושים שלה - היה לי ברור משלב מסוים שזה יוביל למשהו שיתקשר לסיפור הראשי ושרוב הסיכוי שזה יהיה קשור לכך שג'רי תבקש עזרה מקילגרייב. ובאמת ראו איך היא נדחסת לפינה על ידי וונדי. אבל בכל זאת ג'רי היא אישה מאוד חכמה - זה שהיא עשתה איזושהי סקה עם קילגרייב זה לא מספיק אמין. יש לה מספיק שכל והיא שמעה מספיק כדי לדעת לא לעשות כזה דבר.

twisted nerve1

New member
תגובה לתגובה

זאת בעיה כפולה- גם שעם נשים הרבה פעמים הולכים למקום של התקיפה המינית, וגם שבאמת לא עושים את זה עם גברים. האמת כמו שאמרתי, רוב הפעמים זה לא הפריע לי שמראים הרבה אונס או תקיפה מינית בסדרות של נשים, במיוחד אם הדמות עצמה היא חזקה. גם לא מפריע לי אם התקיפה המינית היא לפעמים מניע להתחזקות שלה (ראיתי אנשים שיש להם בעיה עם זה). אבל באמת פשוט חשבתי לעצמי מה זה אומר שהדמות הנשית בין היחידות ב-MCU והיא מתחילה מנקודת מוצא נפשית כ"כ חלשה בטח יחסית לכל הגיבורים הגברים. אמנם גם הרבה מהגברים עברו טראומה, מרדוק איבד את אבא שלו והתעוור, אבל היא הכי הרבה "הושפעה מזה" כי אנחנו מתחילים את הסדרה שקשה לה לתפקד ויש לה התקפי חרדה בעוד מרדוק ושאר הגיבורים מתפקדים דיי טוב למרות הטראומה.
ואתה צודק שיכול להיות מאוד מעניין לראות דמות גברית מתמודדת עם פגיעה מינית.
קילגרייב באמת היה נהדר. לא ראיתי דוקטור הו, אבל בכל מיני מקומות שראיתי מדברים על הסדרה, עוד לפני שהיא שוחררה, המון אנשים מאוד התלהבו לראות את טננט. והוא בהחלט היה דמות מצויינת ולדעתי הנבל הכי מעניין עד כה ב-MCU.
אם יש לי טענה, אולי אפילו שתיים- זה שלא קיבלנו יותר על העבר שלו. הייתי ממש שמחה לקבל פרק פלשבק שלם על הילדות שלו כמו שעשו עם פיסק. וגם לא הייתי מתנגדת לקבל פרק פלשבק לתקופה שהוא שלט בג'סיקה, או לפחות לראות יותר קטעים כאלה.
זה בהכרח היה מתבקש, כי הרגשתי בשלב מסויים שקצת ממצים את הסיפור בהווה, ופלשבקים יכולים למלא יופי קטעים ביניים. וכל הקטע שההורים שלו עשו בו ניסויים באמת מצמרר ומרתק.
ואני מסכימה שהמניעים שלו כ"כ מעניינים. אחד הדברים שאני ממש לא אוהבת בנבלים בד"כ זה שהם סתם רעים לשם הרוע, או שהמניעים שלהם זה "אני רוצה להרוג את כל האנשים כי מואה הא הא". ואצלו יש משהו כ"כ מובן באיך שהוא מתנהג. זה באמת נובע מזה שזה התחיל אצלו מגיל צעיר ואין לו הבחנה בין טוב לרע.
&nbsp
האמת, אני חושבת שקצת פיספסתי איך ג'רי קשורה לסיפור הראשי (היא קשורה לחברה הזאת שטריש גילתה עליה?) אני זוכרת שהיא לקחה את העובר של זאת שנכנסה לכלא. ותזכיר לי איזה עסקה היא עשתה עם קילגרייב? אני זוכרת שהיא ניתקה את החשמל שחישמל אותו, אבל לא הבנתי למה. אני מודה שבפרקים האחרונים לא כ"כ התרכזתי בעלילה שלה ולא הבנתי כל מיני דברים.
&nbsp
אגב עוד משהו ששכחתי לציין בהודעה הראשית שאמרתי את כל הדברים שמופיעים לראשונה ב-MCU. אז בכתבה ההיא אמרו שזה גם הסדרה הראשונה שכוללת היריון, אני לא בטוחה, אבל זה בטוח הסדרה הראשונה שכוללת הפלה, שזה לא רק דיי קיצוני לסדרה של MCU אלא בכלל לסדרות טלוויזיה.

תגובה בקצרה

קודם כל זה בהחלט לדעתי לא סיפור על כך שהתקיפה המינית היא המניע להתחזקות שלה. יש מקום לסיפור כזה, אבל במקרה הזה ג'סיקה עצמה הייתה חזקה מאוד (לא רק פיזית) גם לפני. היא אפילו התחילה לנסות להיות גיבורה. הסיפור מראה את ההתמודדות שלה ואיך זה לא החליש אותה בסופו של דבר.
לא חשבתי על זה שגם מרדוק כמוהה סבל מטראומה בעברו. עם כי זה באמת יותר משותף בכך ששניהם התייתמו בגיל צעיר וגילו יכולות במקביל. מאט בהחלט לא עבר מה שהיא עברה. מהבחינה הזאת מי שעברה משהו קרוב לזה היא המזכירה של מאט (שאנחנו עדיין לא יודעים הכל על העבר המסתורי שלה).
וזה לא שהיא הדמות הנשית הראשונה בMCU. היא אפילו לא הדמות הראשונה שיש סביבה סדרה. לפגי קרטר אומנם אין כוחות, אבל היא כן חזקה מבחינות אחרות ומחזיקה סדרה. ובסוכני שילד יש כמה דמויות נשיות חזקות. לפחות באותה מידה כמו הגברים, אם לא אפילו יותר (אילו שלוש גברים בסדרה משתווים למיי, דייזי ובובי?)
&nbsp
גם אני רציתי הרבה יותר מקילגרייב. אני גם כל הזמן קיוויתי שהסדרה לא תסתיים עם המוות שלו, אפילו שזה כל כך מתבקש, פשוט מתוך התקווה שנוכל לקבל אותו שוב בעתיד הMCU, שיצוץ באחת סדרות נטפליקס העתידיות או אפילו בסוכני שילד.
וגם כמובן פרקי פלאשבק יכלו להיות מעולים ובאמת לחלוטין ציפיתי לפרק כזה. אבל בסופו של דבר נראה לי שהסיבה שלא עשו את זה היא כי זה השאיר את העבר שלו יותר מסתורין מהבחינה שלא ברור עד כמה לרחם עליו ועד כמה להאמין לו. ככה שהקטע של הניסויים של ההורים שלו עליו וזה שהם נטשו אותו הם דברים לא ברורים שמקבלים הסבר אחר ועדיין לא ברורים לחלוטין.
&nbsp
אגב, זה מעניין שהסדרה נתנה יחסית המון מידע על לוק קייג' שהולכת להיות לו סדרה משלו.
מאוד מעניין אותי לדעת למה לאשתו היה הדיסק און קי הזה עם כל המידע הזה ואיזה מידע יש שם על לוק. אני מקווה שבסדרה שלו יחזרו לזה. אם הניסויים של ההורים של קילגרייב לא היו חלק ממערכת של ניסויים על ילדים זה אומר שמישהו פשוט אסף מידע על מקרים שונים של ניסויים על ילדים. וכנראה בקובץ אחר יש מידע על הניסוי שנתן ללוק את הכוחות שלו.
&nbsp
לגבי ג'רי - היא עשתה עיסקה כלשהי עם קילגרייב ובאמת לא גילינו מה בדיוק היה שם. ראינו שהיא כמעט שיחררה אותלו בעצמה רגע לפני שג'סיקה חזרה לשם. או לפחות ככה זה נראה. אבל ברור הסיבה לזה - וונדי אשתה (ככה אומרים את זה? האשה שלה) סחטה אותה בהסכם הגירושים וג'רי עמדה לאבד הכל. זה כמעט מספיק כדי להאמין שהיא תעשה עסקה עם השטן. למעשה לאור זה שאנחנו ראינו שהיא לא מוסרית ממש הסיבה היחידה שזה לא הגיוני היא שברור שהיא לא יכולה באמת לסמוך על קילגרייב.
&nbsp
&nbsp
*** חייב ללכת, עוד בהמשך

twisted nerve1

New member
כמה דברים

קודם כל תראה שלא כתבתי שג'סיקה היא האישה היחידה, אלא בין היחידות, ועדיין במאזן הכללי יש מעט לעומת הגברים. נכון שבסוכני שילד ספציפית מאזן הנשים הרבה יותר טוב מהגברים, ובאמת שילד סדרה שאני מתה על כל הדמויות הנשיות בה והיא לגמרי מעולה מבחינת היצוג הנשי. עדיין ג'סיקה מרגיש לי כמו הניסיון הראשון לעשות מוצר שאנשים שאוהבים את ה-MCU יקחו ברצינות. הסדרות בכבלים (שילד וקרטר) בגלל שהם בכבלים מרגישות פחות רציניות ואנשים לקחו אותם פחות ברצינות. ללא ספק אין מה להשוות לאיך שהתייחסו לדרדוויל ועכשיו לג'סיקה מבחינת איכות. ולמרות שאפשר להגיד שבשילד יש דמויות נשיות חזקות ואולי הדמות הראשית היא אישה, זה עדיין לא סדרה שמשווקת כסדרת גיבורת על מסויימת. והסוכנת קרטר הייתה ממש מיני סדרה שזה לא מרגיש לי כמו ניסיון באמת רציני, לא כמו ג'סיקה. (וגם ג'סיקה היחידה, מלבד דייזי, שיש לה כוחות). שלא לדבר על סרטים בכיכובם של נשים שאין.
ובלי קשר, גם תהיתי אם היו עושים דמות של גבר שמתחיל ממקום של כזאת טראומה כמו עשו לג'סיקה. כלומר איכשהו אני מרגישה שבגלל שהיא אישה הכותבים (של הקומיקס) יכלו במודע, או לא, להתחיל את הסיפור שלה שהיא בעמדת חולשה כזאת עמוקה, ולא נראה לי שהיו מתחילים משהו ברמה הזאת עם גבר.
אתה צודק שזה לא שהאונס הפך אותה לחזקה, ניסחתי לא נכון. התכוונתי שזה בעצם הסיפור שלה על התגברות על התעללות.
נקודה יפה מה שאמרת על קילגרייב ולמה לא הרחיבו עליו.
אני מקווה שג'סיקה תהיה בסדרה של לוק. אני לא יודעת אם אני רוצה לראות את זה, אבל אם ג'סיקה תהיה שם אני בטוח אראה.
תודה על ההסבר על ג'רי
&nbsp

didalf

Well-known member
ראיתי בינתיים שני פרקים ראשונים

שמתם לב לאחרונה איזה ממושמעת אני? אתם ממליצים לי משהו ואני ישר רואה

&nbsp
נחמד. לא התלהבתי בטירוף כמוך (כלומר ברמה של "זה כאילו הסדרה הזאת נכתבה עבורי. אני פשוט מתה מתה על כל מה שהולך שם"), אבל מעניין. אני אמשיך בקרוב.
&nbsp
היו דברים שטיפה הזכירו לי את ורוניקה מארס.
&nbsp
&nbsp

twisted nerve1

New member
לא בהכרח חשבתי שתתלהבי בטירוף

אבל חשבתי שיש סיכוי שתהני מזה ולכן ההמלצה. אגב התסריטאית הראשית בסדרה הייתה תסריטאית בעונות הראשונות של דקסטר- ככה שזה אומר משהו טוב. מצד שני היא גם כתבה כמה מסרטי דימדומים

&nbsp
זה גם לי הזכיר את ורוניקה מארס בהתחלה, אבל זה כאילו איך שרציתי שורוניקה מארס תהיה- הרבה יותר אפלה ממה שהיא הייתה בפועל

למעלה