אז מה חשבתם על עונה 4 של בית הקלפים?
לכל העונה
ג'ואל קינמן היה מעולה לדעתי. עמד יפה מאוד מול קווין ספייסי ופרנק אנדרווד שלו.
יצרו סוג קצת שונה של פוליטיקאי, אבל תכלס אותו מניאק אגואיסט ממתחת.

קצת הרגיש מוזר כשאשתו פתאום נראתה כעדינה יותר ומופתעת ממנו. אומנם הם זוג צעיר ולא נראה שהוא היה צריך לעשות יותר מידי דברים קשים בשביל להפוך למושל ניו-יורק, אבל עדיין ציפיתי שתהיה יותר קשוחה ממתחת. אבל זה טוב שהיא כן מורכבת באופן שונה מאוד מקלייר.

עד כמה שמערכת הבחירות הנוכחית בארה"ב הזויה בדרכים שבית הקלפים לא יכולה לחקות (את דונלד טראמפ אי אפשר להמציא) מה שקורה בתוכנית הוא אפילו יותר מוזר. אומנם לקחו את הזמן כדי להסביר איך הם הצליחו לגרום למצב הזה, אבל מרגיש לחלוטין לא אין שבאמת נשיא ירוץ עם אשתו בתור הסגנית שלו. נכון שאשת נשיא לשעבר מתמודדת כרגע על הנשיאות, אבל זה דבר שונה לחלוטין (והייתה לה קריירה פוליטית מאז שהייתה אשת הנשיא)

מה שקרה עם שרת החוץ שלו שפתאום רצה נגדו לא היה ממש ברור. כלומר הבנתי למה היא עשתה את זה ובערך כיצד, אבל לא הבנתי למה היא וויתרה פתאום. הוא איים עליה באופן מאוד מובהק והיא יודעת שהוא יכול להיות קטלני פוליטית. אבל האם היא בעצם חושדת שאולי הוא כן רצח אנשים ולא רוצה להסתכן. השינוי דעה שלה בסוף לא הרגיש לי אמיתי.

אני לא יודע מה לחשוב על דאג והרומן החדש שלו עם אשת האדם שהוא גרם למותו. אני לא נכנסתי לזה יותר מידי. אבל לפחות זה עדיף על אובססיה עם זונה שאז הוא רוצח.

הכתבה שחושפת את אנדרווד בסוף הייתה משהו טוב ומשהו קצת מאכזב. מאוד קיוויתי שבעצם נגיע למצב שיגיעו קרוב יותר לחשיפת הרציחות שלו. כרגע עוד אף אחד לא ממש מאמין שיכול להיות שלוקס בעצם צדק לגבי זה.
ברור שזה עדיין נורא בשבילו, אבל מטריד מאוד שהוא בעצם מאמין שהוא יכול להילחם בזה והשיטה שהוא עושה את זה.
כמובן שהשימוש בפחד של הציבור זה דבר קלאסי שמנהיגים משתמשים בו. אין בזה שום דבר חדש. אבל עדיין לא ברור איך פרנק בעצם יכול להשתמש בזה כדי להציל את עצמו. בעיקר לאור זה שבאופן קלאסי, פחד מטרור יותר משחק לצד הרפובליקאי של המפה הפוליטית האמריקאית. באופן כללי טרור יכול להפחיד אנשים נורא, אטבל הגיוני שזה רק יגרום להם יותר לרצות להחליף את הנשיא שתחתיו הדברים האלו קורים (אני אומר ואז קולט שבוש נבחר שוב) הרפובליקאי הוא זה שהציג כל הזמן את העמדה שצריכים להיות תקיפים יותר. ויש לו גנרל בתור סגן.
הדרך היחידה שבה אני רואה שפרנק יכול להשתמש במצב לטובתו היא משהו הזוי כמו דחיית הבחירות לאור המצב או צנזורה חזקה על העיתונות לאור המצב.
שניהם דברים שקרו בעבר בממשלות בעולם, אבל עד כמה שידוע לי לפחות הראשון מעולם לא קרה בארה"ב. כלומר זה יקח את הסדרה אפילו יותר רחוק מהעולם המציאותי.

אבל עד כאן בלנסות לדמיין.
סצנת הסיום הייתה מעולה. כשפרנק שכרגיל שובר את הקיר הרביעי אומר שהם אלו שיוצרים את הטרור - ואז קלייר בעצמה מסתכלת על המצלמה.
יכול להיות מעולה אם עונה הבאה נקבל שבירת קיר רביעי גם ממנה.