כמה שאלות של הריונית(בפעם הראשונה) לחוצה

שומי28

New member
כמה שאלות של הריונית(בפעם הראשונה) לחוצה

שלום לכולן :) מתנצלת מראש על החפירה. הריון ראשון ואני בת 33,שלהריון ראשון זה לא בדיוק צעיר ולכן אני עוד יותר חוששת. בנוסף, עוד לא סיפרתי לאף אחד -רק אני ובעלי יודעים, כך שאין לי במי להיעזר ולהתייעץ.... (אני כבר ממש רוצה לספר למשפחה, אבל מעדיפה לחכות עוד קצת): כרגע אני בדיוק בתחילת שבוע שביעי (ואתמול עברתי אולטרסאונד ראשון- לשק הריון וגיל הריון ובדיקת דופק והכול כרגע בסדר טפו טפו)

כמה שאלות:
1) אני יודעת שממליצים לקחת חומצה פולית שלושה חודשים מראש. יצא שהתחלתי לקחת רק בתחילת ההריון, נראה לכן בעייתי?

2)לקחתי כמה שבועות חומצה פולית ועכשיו הרופא רשם לי מולטי ויטמין פרנטל prental ושכחתי לוודא: זה במקום החומצה הפולית,נכון? או שאני צריכה לקחת את שניהם? והאם יש בו כל מה שאני צריכה, או שמכיוון שיש לי בי12 והמוגלובין קצת נמוכים (בתוך הנורמה,אבל נמוכים) צריך גם בי 12 או ברזל בנפרד?

3)יש לכן המלצות מה אני צריכה ויכולה לעשות כדי לשמור על ההריון הכי טוב שאפשר ולעזור שהעובר יתפתח טוב ובריא? קראתי באינטרנט כל מני דברים על מה מותר ואסור לאכול (ונשמע שאסור בערך שום דבר מהדברים שאני אוהבת, אוף...) ואני יודעת שאסור ג'קוזי. מקלחת במים מאוד חמים זאת בעיה? אני רגילה להתקלח במים רותחים.
יש עוד המלצות? אני כל הזמן בסרטים שחלילה יקרה משהו, כי שמעתי ומכירה על הרבה שאיבדו את ההריון בשליש הראשון גם בלי שהיו להן שום בעיות קודם...
תודה מראש ושוב סליחה על החפירה...

EloraRose

New member
עונה

בשעה טובה על ההריון

1. לא בעייתי. קורה, לא כולן לוקחות
2. מה המינון של החומצה פולית? מה המינון של החומצה פולית בפרנטל? מניחה שהתשובה היא 400 מק"ג, משמע לא צריך לקחת בנוסף לפרנטל חומצה פולית.
פרנטל זה אוסף של ויטמינים ומינרלים אבל הם במינון נמוך אם יש חוסר מסוים. אם הB12 שלך מתחת ל500 הייתי בהחלט מתספת בB12 בנוסף לפרנטל (עדיף מסוג מתילקובלמין, נוזלי וללא חומרים משמרים). אני פחות מבינה בברזל (עוד מעט גם זה יגיע) אם הברזל נמוך הייתי מתספת אם לפני ההריון היית מתספת, אחרת הייתי מתייעצת עם נטורופת.ית.
3. תחשבי מחשבות חיוביות, תאכלי בריא ומגוון, תשתי מספיק נוזלים ותנוחי. תדברי לעובר שלך ותשלחי לו מחשבות מחזקות והרבה אהבה. לא הייתי מתקלחת במים רותחים (לחץ דם, סחרחורות, התחממות טמפ' גוף וכו'), אגב גם אני מאוד אהבתי מקלחות חמות במיוחד אבל מאז ההריון לא מסוגלת ישר מתחילה לי סחרחורת... פשוט מנמיחים קצת למשהו נעים אבל לא רותח. לזכור שגם אם חס וחלילה קרה משהו זה לא בגלל משהו שעשית או לא עשית.

שומי28

New member
תודה רבה לך על התשובה המפורטת (המשך בתוך ההודעה)

קודם כל-המון תודה על התשובה!

לגבי המינון, דווקא בפרנטל לפי מה שכתוב המינון של החומצה הפולית יותר גבוה מאשר ה-400 מק"ג שלקחתי קודם,מוזר. (1 מ"ג), אבל כתוב שזה לנשים בהריון ובכל אופן, לפי תשובתך, אני מבינה שלא צריך חומצה פולית בנפרד.
הבי 12 שלי היה נמוך מאז ומתמיד, אז באמת אקח בי 12 בנפרד אם ככה.
יש לך מושג אם יכולה להיות בעיה של עודף בי 12? שלא אקח ויסתבר שזה יותר מדי ומזיק...
אני דואגת לשתות מלאאאא מים (ורק מים

המון תודה על העצות,את מקסימה

אני משתדלת להיות יותר רגועה.... הפורום בהחלט עוזר :)

ויקי123

New member
עד כמה שאני יודעת

אין דבר כזה עודף B12, הגוף יודע לקחת את מה שצריך ולהפריש את העודף.

EloraRose

New member
מאוד מאוד קשה להגיע

לעודף ויטמין B12 (כשמגיעים לרמה של 1000+ בדם). תקחי ויטמין B12 וכשתסיימי את הבקבוק/טבליות תבקשי בדיקת דם, או לחילופין תבדקי בשליש השני או השלישי מה המצב.
בקשר לחומצה פולית - אין בעיה עם מינון של 400 מק"ג או 800 מק"ג (אפילו ממליצה על ה800 יותר), גם 1 מ"ג בסדר. הוא נתן לך פירמה ספציפית? כי בעיקרון אין בעיה לקחת איזה פירמה שמתאימה לבטן שלך (יש כאלה שקשה לעכל אותן או עושות בחילה וכו') ופשוט לראות ולהשוות את המינונים השונים.

yoolyul

New member
לגבי סעיף 3

יש המון הריונות שמסתיימים בשליש הראשון, ולא צריכה להיות בעיה מיוחדת בשביל זה. פשוט לא מצליח... הסטטיסטיקה מדברת על בערך רבע מההריונות, זה המון...
פשוט משום מה, למרות שזה שכיח, לא מדברים על זה כל כך הרבה...
הדבר הכי חשוב לדעתי זה להפנים שגם אם חלילה ואת נופלת בצד המבאס של הסטטיסטיקה, זה לא בגללך, לא בגלל משהו שעשית או לא עשית אלא פשוט הריון שלא מתפתח כמו שצריך והטבע והגוף דואגים לסיים אותו.
לי זה עזר מאוד לחשוב ככה בתחילת ההריון הראשון כי הייתי מאוד חרדתית ופחדתי שכל תנועה לא טובה שאני עושה או קצת מאמץ או משהו שאני מכניסה לפה והופ הנה הרסתי את ההריון... אז זהו שזה לא עובד ככה ובאמת אין הרבה מה שאפשר לעשות. אם ההריון תקין הוא יתפתח, אם יש איזו בעיה הוא יפסיק להתפתח (ועדיף ככה...)
מה שכן, לשתות המון מים זה חשוב מאוד בהתחלה, בעיקר אם יש מעט דימומים... זה בהחלט יכול להשפיע בתחילת הריון (כך אמרה לי פעם אחות במיון נשים).

שומי28

New member
תודה על התשובה :) אני שותה הרבה מים. ההירגעות זה סיפור אחר

פמברלי

New member
קודם כל מזל טוב

אכן עדיף לקחת חומצה פולית לפחות שלושה חודשים מראש אבל זה לא בעייתי. פרנטל מכסה לך גם את החומצה הפולית. גם אני חובבת מקלחות רותחות הפסקתי בהריו, כי זה ממש לא מומלץ עדיין מתקלחת לפעמים במים חמים אבל מאוזנים מים וטחים לא נעימים לי במצבי.

מזל טוב לך

אני גם במצבך, הריון ראשון.. גיל מבוגר יותר.

טוב שלקחת חומצה פולית, תמשיכי.
איך אמרה לי אחותי: אחיות שלך לא לקחו חומצה פולית בהריונות ועדיין עברנו הריונות תקינים.
העיקר שאת לוקחת ויהיה בסדר.

אני הייתי עושה לפני כן אמבטיות רותחות וארוכות אז ויתרתי. אבל מקלחת חמה מאד היא MUST בגלל שזה הדבר היחיד שמחמם אותי בחורף. אני יכולה לשבת שעה מול מפזר חום והוא לא יעשה מה שמקלחת חמה תעשה.
זה לא פוגע בי ואני מקווה שלא פוגע בעובר.
לגבי תזונה וכאלה, הרופא אמר לי: דברים מבושלים בלבד. אז כמובן שאני מקפידה. אני לא אוכלת סושי למרות אהבתי הגדולה למאכל הזה, לא טועמת בלילות של עוגות, לא אוכלת את סלט החצילים המפורסם שלי כי יש בו ביצה חיה. אני עברתי להכין חצילים בטעם כבד עם ביצים קשות.
מעבר לזה שמעתי על איסור לתה ירוק וגם על זה אני מקפידה.
מה פחות? סוכר לצערי. פעם הייתי מאד מקפידה והיום החשקים לפעמים מתגברים.
אני יכולה לקחת פיתה עם גבינת שמנת ופחית מיץ ענבים קר לארוחת ערב רק מהחשק.
משתדלים להשתדל.

בהצלחה לשתינו!

פמברלי

New member
כן יש - תה ירוק לא מסתדר עם חומצה פולית

הם סותרים אחד את השני. אישית אני גם ככה לא מתלהבת אבל את יכולה לעבור לתמציות....

שומי28

New member
תודה רבה (והמשך תגובה בתוך ההודעה) :

קודם כל המון תודה על התשובה הארוכה והמפורטת שלך :) ממש עזרת לי להירגע :) תודה תודה.
לגבי החומצה הפולית,צודקת...בטח בתקופת ההורים שלנו זה לא היה קיים או ידוע,ועובדה שהאמהות ילדו אותנו בלי לקחת במיוחד ח"פ ויצאנו בסדר :) נרגעתי.

לגבי המקלחת-בדיוק! גם אני חייבת מקלחת חמה, זה הדבר היחיד שעושה לי טוב בערב כשקר ומשנה לי את כל מצב הרוח. השאלה אם מים מאוד חמים זה לא בעייתי.
אבל זה לא שזה ג'קוזי, כולה מקלחת...
אולי אנסה להפחית רק קצת את החום של המים ונראה...אוף.
בתזונה-קראתי באינטרנט ומשתדלת לעשות לפי המ שכתוב.
ממש באסה-כל מה שהכי טעים וכיף-אסור!
אני לא נודעת בבשר כבר מאז שנכנסתי להריון, כי סטייקים טעימים רק כשהם מדיום, ה"וול דאן" זה סוליה והבנתי שמותר רק "וואל דאן".
סושי זאת התמכרות גם אצלי,שלצערי ויתרתי עליה...
מסעדת בנדיקט, שאכלנו בה ארוחות בוקר לפחות פעם בחודש-אין יותר...כי כל הדברים הטעימים בה זה עם ביצה חיה...אפילו לא מזמינה יותר טירמיסו,שזה הקינוח האהוב עליי,כי קראתי שזה בעייתי בגלל קצף ביצים. אוף.
אבל הכול לטובה :)

על תה ירוק- את בטוחה? לא היה לי מושג ודווקא להיפך, שתיתי בכוונה רק תה ירוק מאז ההריון. כי אני יודעת שאסור קפאין ובתה רגיל שי קפאין ובתה ירוק אין. אז עכשיו לא יכולה בכלל שתייה חמה? אוי אלהים...

שוב המון תודה ,בריאות לך ולמי ששי לך בבטן
והמון הצלחה,כמו שאמרת-לשתינו!

EloraRose

New member
תה ירוק מכיל קפאין

מומלץ לעבור לתה צמחים (שימי לב שיש צמחים לא מומלצים) - תה קמומיל, סרפד, פירות וכו'
בקשר למקלחת, את יכולה עם מים חמים פשוט לשים לב שזה לא חם מדי ולא ישיר על הבטן ולאוורר את החדר כדי שלא תרגישי חנוקה

פמברלי

New member
לא כל תה ירוק מכיל קפאין

בדקתי עם התה הירוק שיש בבית ואין קפאין ברשימת המרכיבים פשוט צריך לבדוק את רשימת המרכיבים

שומי28

New member
עכשיו אני מבינה-כי בתה הירוק שלי באמת כתוב שאין.התפלאתי.תודה

למעלה