פחד מוות.. הצילו

nina2020

New member
פחד מוות.. הצילו

אחותי ילדה בן, בחמישי בצהריים נערכה הברית. אצל מוהל רופא בעל שם, מוכר וידוע. אחר הצהריים מצאו חיתול מלא דם, רצו עם הקטן למיון, לקח זמן עד שהצליחו לעצור את הדימום.. כמעט הלך להם הילד. אשפזו אותו לסוף השבוע, והרופאים אומרים שהכל בסדר, שהמוהל עשה הכל בסדר, אין שום בעייה של קרישת דם, שלפעמים הדברים האלו פשוט קורים.

אני בהריון עם בן, חודש שמיני.. בהתקף חרדה מאז, לא מפסיקה לבכות. אלוהים, לראות תינוק בן שבוע מחובר לעירוי

ומאז שאלות.. איך בכלל יודעים אם יש בעיה. מה אם לתינוק יש בעיה של קרישת דם ולא יודעים. לא בודקים לפני, נכון? ומהאם מחכים שיגדל קצת ויתחזק? כמה דם בכלל יש להם בגוף בגיל שבוע?

תעזרו לי להרגע בבקשה

ליט30

New member
.....

היי נינה
אני צריכה ללדת עוד חודשיים ושמעתי על כל מיני מקרים ואני גם חוששת
חשבתי לקחת מוהל שהוא כירורג במקום רב.. כדי שלא יהיו טעויות חס וחלילה
שמעתי על מוהל עם ביקורות טובות ואני חוששת שאולי מדובר על המוהל שאת התייחסת אליו.. למרות שהבנתי ממך שאין קשר למוהל אבל בכל זאת אשמח לדעת מי זה היה... אם תוכלי גם בהודעה פרטית אז גם טוב..
כל המעמד הזה שמכאיבים לילד כשאת לא יכולה לעשות דבר זה מטריף וכבר יצא לי להיות בכמה בריתות לאחרונה :(

לא כ"כ יודעת איך להרגיע אותך...

חוויה מפחידה ממש, מאחלת לאחיין שלך החלמה מהירה ומלאה!
כתבת שהמוהל הוא רופא - האם הוא כירורג? איזה רופא הוא?
ומה ההסבר של הצוות הרפואי לדימום? נפתח הגלד או משהו בסגנון? יש להם הסברים מעבר ל"משהו שקורה"?
העלת שאלה טובה - אם בכלל בודקים קרישיות לפני... לדעתי לא.

אני גם בהריון עם בן. תמיד היו לי מחשבות ביקרותיות לגבי המנהג הזה של ברית, על לעשות הליך רפואי לא הכרחי לתינוק כ"כ קטן. עכשיו הגיע הזמן לחשוב על זה לעומק, להבין מה חשוב לבדוק אם עושים, להחליט מה טוב לי ולילד, ולא ללכת באוטומט כי ככה עושים.
מה שהכי מרגיז, זה שזה הליך רפואי לכל דבר, אך המסגרת הרפואית בכלל לא מאפשרת לבצע אותו בעזרתה!! ואנחנו נדרשים ללכת לכל מיני מוהלים שעם כל הכבוד לניסיון שלהם - לא יכולים לספק אותה. זה הליך שיש צורך בהבנה והשגחה רפואית לפני, בזמן ומסתבר שגם אחרי שמבצעים אותו. בארה"ב למיטב ידיעתי מבצעים את הברית בבית חולים! מניחה שגם מבצעים בדיקות שנחוצות לפני הליכים כירורגיים אחרים, מה שבארץ לא קורה.
אני חושבת שאם כבר עושים אז א. רק כירורג. ב.אפשר לחכות שיהיה בן חודש, לא יקרה כלום (אם עניין ההלכה לא משהו שמאוד קריטי לכם) ג. לברר אילו בדיקות צריך לבצע לפני ואופציה של לבצע בבי"ח/מרפאה...

חיפאית88

New member
זה קורה, ברית זה לא דבר של מה בכך

כדאי מאוד לדעת שבברית יש סיכונים, גדולים כמו וכתבת וגם קטנים יותר, כמו הצתלקויות, בעיות במתן שתן צורך בניתוחים חוזרים לתיקון ועוד.
&nbsp
מודה שלי יש בן וכן עשינו ברית (עם כירורג ילדים בבית חולים) כי זה קרב שהחלטתי לא להילחם, אם זה היה תלוי רק בי ובלי דעתו של בעלי זה לא היה קורה. גם מטעם זכות האדם על גופו, קשה לי המחשבה שהתלטי בו מום ללא הצקה (דת ומסורת הן לא הצדקה מבחינתי) וללא התחשבות ברצונותיו שלו על גופו, וחשפתי אותו לסכנה בריאותית גדולה.
&nbsp
בעיקר לעקוב טוב אחרי הברית.

FSH22

New member
אנחנו ויתרנו על חיתוך 'ברית מילה'

אם את או מישהי אחרת פה רוצה לדבר איתי בפרטי בשמחה

mitmit11

New member
זה מקרה מאוד מאוד קיצוני

לא ידוע לי על בדיקה מקדימה לקרישיות שעושים ליילודים.
לגבי דחיית המילה - גם זו לא ערובה לשום דבר. הבנים שלי נימולו בגיל שלושה שבועות בערך (בגלל צהבת) ולא התנהגו שונה מאחיינים שלי שנימולו בגיל שמונה ימים.
ממה שקראתי, וזה היה לא מעט, אני חושבת שעדיף לבצע את ההליך אצל אורולוג כירורג מומחה בקליניקה סטרילית ולא על ידי מוהל (על אף המיומנות והניסיון הרב). זה הליך כירורגי לכל דבר ועניין.
ההחלטה על ביצוע מילה היא אחת הקשות שעשיתי בחיי ואחת ההחלטות שאני גם מצרה עליהן ברמה האישית.
בכל מקרה, לא חייבים לבצע ברית מילה אם לא שלמים עם ההליך (מתוך הנחה שלא המניע הדתי גורם לך לבצע את זה אלא מניע חברתי). מוזמנת לשאול בפורום מוותרים על ברית מילה על הנושא.

סתם מידע על קרישת דם: http://davidson.weizmann.ac.il/online/askexpert/life_sci/מתי-קרישת-הדם-מגיעה-לשיאה-אצל-תינוקות-כפיר

חיפאית88

New member
מתחברת מאוד

מרגישה צבועה שעשיתי את זה למרות שזה נוגד הרבה מאוד מהאמונות והעקרונות שלי.
&nbsp

nina2020

New member
תודה על כל מה שכתבתן

וסליחה שהתמהמתי עם התשובה. אני עם הבת שלי בבית, ורגעים קוהורנטיים מול המחשב נדירים.

אני מודה שהאפשרות לוותר על ברית לא עלתה על דעתי. אני באה מבית מסורתי, הורים שומרי שבת. אבל אחשוב על זה, לאור כל מה שקרה אולי זו תהיה החלטה שתתקבל בהבנה. מצד שני..
לא יודעת..

אני לא מפסיקה לחשוב על אחותי. איזה דבר נורא.. ללדת ילד בריא ולהביא אותו לבית חולים בגלל משהו שאתה עשית לו. נורא נורא נורא.

למי ששאלה, אני מעדיפה שלא לחשוף את שם הרופא. הבהירו לנו שזה חושף אותנו לתביעה ואני לא רוצה להסתכן. יכול בהחלט להיות שזה מי שאת חושבת.. אבל כאמור, זה לא שהוא עשה משהו לא בסדר. זה חלק מהסיכונים של ההליך.

יש רופאים כירורגים שמלים בלי טקס דתי במרפאות

ולא בהכרח ביום השמיני
השאלה עד כמה הכל חשוב לך ולבעלך ברית כן/ לא, טקס דתי כן/לא

אז תחליטי שאת לא מתעללת ולא מסכנת את התינוק שלך בשביל טקס

פגאני מפגר. מה הסיפור?

oren_hershco

New member
והמסקנה היא . . . . .

הכל מול עיניך: סיכנו את חיי הילד בשביל טקס פגאני פרימיטיבי, שאין בו שום תועלת רפואית.

בנאדם סביר היה מסיק מזה שהפתרון הוא לא לעשות את הטקס הפגאני הפרימיטיבי.

לא ברור ממה את כל כך חרדה.

ולא, לילד לא יקרה כלום אם לא תעשו לו ברית. הוא יהיה "סתם" ילד בריא.

סבינה28

New member
יש לי שני בנים ואת שניהם מל רופא אורולוג

אני החלטתי שאני לא משחקת בנושא ולקחתי ד"ר שהוא אורולוג בהתמחותו.
הוא מל את שני בניי באופן מושלם!
קיבלתי עליו המלצות מחברה של אחותי שהיא גניקולוגית בוולפסון (הוא עובד שם ומל את כל הבנים של הרופאות..)
שמו - קסלר עודד

delma

New member
תלוי כמה הוא שוקל

בגוף של תינוק שרק נולד יש בערך 80 מ"ל דם לכל קילו. מספיק איבוד של 5% מזה, וזה נחשב מאד לא טוב.

חיובי29

New member
העלת נושא כאוב במיוחד חייבת לפרוק...

את הבן הראשון שלי מלנו אצל דר ג'קסון. הברית עברה חלק, ללא שום תופעות.
הבן השני נולד בשבת, כדי ללכת לדר ג'קסון היינו צריכים לדחות ליום ראשון והוריו של בעלי שהם דתיים לא הסכימו בשום פנים ואופן. ואני ממש נכנסתי לסחרור והייתי בבית חולים יומיים אחרי לידה והם הצליחו לשכנע את בעלי לעשות אצל מוהל והתחלתי לבכות ולרעוד לחפש מוהל טוב בנרות.. בסוף מצאתי מישהו ועשינו אצלו את הברית ביום שבת. כמה שעות אחרי הברית הילד לא היה רגוע, בכי היסטרי, פתחתי לו את החיתול חשכו עיני. מלא דם. לא ידעתי למי לפנות. שמנו אותו בשמיכה ולחצנו על הפצע ונסענו לבית של הרב. הרב היה בבית כנסת, לקח זמן עד שקראו לו. הוא הגיע שם מחדש את התחבושת, באותו יום הילד לא נרדם בלילה מרוב כאב. ב-3 בלילה התקשרתי לרב, הוא הגיע לבדוק אותו ב6 בבוקר והסיר את התחבושת וקילח את הילד ורק אז הילד נרדם. אני עברתי יומיים של סיוט. הילד היה כל הזמן על הידיים ובכה. הרב ביקש לתת לו תירוש וגם זה לא עזר.. פשוט עברתי את הסיוט של החיים שלי. וכל החיים אני אאשים את עצמי שנכנעתי להם וסיכנתי את הבריאות של הילד שלי. לא מאחלת חוויה כזאת לאף אחד. הפעם אני שוב בהריון ויש לי בן ואני לא מוכנה יותר ללכת למוהל רב בשום פנים ואופן. בעלי עכשיו איתי אחרי שראה את מה שעברנו. אנחנו מתכננים לעשות אצל דר ג'קסון בעזרת השם. כמוכן אני מרגישה שההתערבות של המשפחה השפיעה גם על חיי הנישואין שלי. אם יש חמים וחמות שקוראות את ההודעה הזאת, תנו בבקשה להורי הילד להחליט על דברים כאלה. אתם יכולים לייעץ אבל תזכרו שלילד יש הורים והם בראש ובראשונה אחראים עליו גם מבחינת הברית. ואישה שהיא אחרי לידה לא צריכה לעבור כל כך הרבה לחצים וחרדות....

trilliane

Well-known member
מנהל
מצער ומפחיד
לשאלותייך

מבחינת קרישת דם, מכיוון שאצל תינוקות קרישת הדם הטבעית אינה מספקת נותנים כיום לכל תינוק (וגם תינוקת) שנולד בבי"ח זריקת ויטמין K מיד לאחר הלידה (אלא אם ההורים מתנגדים). למיטב ידיעתי לא בודקים לאחר מכן אלא אם יש סיבה מיוחדת.
&nbsp
כמות הדם בגופו של יילוד היא ככוס. לכן דימומים בעייתיים מאוד בגיל כזה ומצריכים התערבות רפואית מידית. כשחותכים בבשר יכולים להיות דימומים, זה סיכון ברור, וזו גם הסיבה העיקרית לכך שתינוקות מגיעים למיון לאחר מילה (לא באחוזים גבוהים, פשוט ביחס לסיבות אחרות).
&nbsp
עם זאת, באופן יחסי, מילה היא ניתוח די בטוח, כזה שאחוז הסיכונים בו נמוך. אישית לא הייתי מלה כי איני מעוניינת בניתוח מלכתחילה (מבחינתי הזכות להחליט על ניתוח כזה שמורה אך ורק לבעל הפין) אבל מבחינת מי שמאמין שזה הדבר הנכון לעשות, אני לא חושבת שזה צריך להיות השיקול העיקרי (חשוב כמובן להיות עם היד על הדופק).
&nbsp
אם המקרה מעורר בך רגשות עזים וגורם לך לבחון מחדש את הנושא, אני חושבת שזה הדבר הנכון לעשות, להקדיש לכך זמן, ללמוד, להתייעץ, לקחת בחשבון שזו החלטה שלכם כהורים וחשוב שאתם תהיו שלמים איתה ולא אחרים. כפי שכבר הציעו לך, יש בתפוז פורום בנושא ויתור על מילה (אני פעילה בו מזה כמה שנים).

למעלה