זה נכון אבל בנוסף חשוב גם סוג השומן וכמה הוא רווי
חשוב לדעת גם שיש שומנים רב רוויים ויש חד רוויים .
השומן זאת שרשרת של פחמנים שמחוברים בקשרים , יש קשרים יחידיים ויש קשרים כפולים , מידת הרוויון של שומן זה כמה קשרים כפולים יש בשרשרת שלו .
בשומן רווי אין בכלל קשרים כפולים. לעומת זאת בשומן לא רווי יכול להיות קשר כפול אחד או הרבה קשרים כפולים באותה שרשרת.
בגוף של חיה בחלב אוב יצים יש שומן רווי ויש גם לא רווי וכנ"ל גם בצמחים , בדרך כלל בצמחים יש יותר שומן לא רווי אבל כמו שאתה רואה מהטבלה זה לא תמיד ככה.
הגוף זקוק למגוון של שומנים מכל הסוגים הוא מפרק אותם ומרכיב מהם תרכובות אחרות .
יש שני שומנים לא רווים שהגוף חייב לקבל מהמזון ולא יכול ליצר בעצמו זה האומגה 3 והאומגה 6 - בשומנים אלה הקשר הכפול הראשון נמצא במקום שהגוף לא יודע ליצר אותו בעצמו , כאשר אוכלים את השומנים האלה הגוף מפרק אותם ומייצר מהם שומנים אחרים . אבל הגוף יכול להשתמש באחד מהם במקום השני למשל ליצר תרכובות מאומגה 6 במקום מאומגה 3 ולהפך.
בגלל שרוב הצמחים שאנחנו אוכלים ( תירס, סויה, חמניות, פקאן, שומשום ) שמהם מיצרים שמן יש הרבה אומגה 6 וכמעט או אין אומגה 3 הגוף שלנו מרקבל כמויות גדולות מאד של אומגה 6 ומעט אומגה 3 .
הבעיה היא שתרכובות מסוימות שמורכבות מאומגה 6 מגיבירות את התהליכים הדלקתיים בגוף , וזה יוצר בעיה של דלקתיות יתר שיכולה לגרום למחלות קרדיווסקולריות ( טרשת עורקים , ) ולהגביר מחלות אוטואימוניות ( דלקת פרקים, פסוריאזיס וכ"ד) לעומת זאת אותן תרכובות אם הן מאומגה 3 מרגיעות את התהליך הדלקתי.
ולכן טוב לשמור על יחס שווה של האומגות וזאת ע"י הקטנת הצריכה של אומגה 6 ככל האפשר ( כי ממילא יש אותה בכל דבר , אפילו בבשר ביצים וחלב יש יותר אומגה 6 כי בעלי החיים מוזנים גם הם בתירס , חמניות, סויה וכ"ד) וצריכה של אומגה 3 - אומגה 3 יש בדגים ויש בצמחים מסויימים - בצמחים ירוקים, בגרעיני פשתן , צ'יה , מרווה, בשמן קנולה , ובאגוזי מלך.
בנוסף כדאי להחליף את השמן שמבשלים בו או מטבלים איתו סלטים בשמן שמכיל פחות אומגה 6 - כמו שמן זית ושמן קנולה ושמן אבוקדו. (שמכילים הרבה אומגה 9 - שהוא שומן לא רווי נאוטרלי ומעט אומגה 6 )
יש לזכור שרצוי להגביל את סה"כ השומן במזון גם כי שומן מכיל הרבה קלוריות ( פי 2 מפחממות ומחלבון)