מאיזו בחינה? אחוזי השומן וכמות הסוכר מפורסמים על המוצרים
כמו גם הערך הקלורי, כך שלא קשה לבדוק ולהשוות בזמן הקנייה.
 
מניסיוני אין הבדל משמעותי בין טעמים שונים של מעדני החלב (= פודינג תעשייתי); רובם מיועדים לילדים ולכן מתוקים מאוד. כמובן, אם אתה אוכל מילקי יש גם קצפת ואז אחוזי השומן גבוהים יותר... אבל לא מדובר במוצר שמתיימר להיות בריא אלא קינוח מפנק.
 
יוגורטים (למבוגרים) מכילים בד"כ קצת פחות סוכר ויכולים להכיל תוספות כמו "חיידקים ידידותיים", סיבים או יותר חלבון, בהתאם לאג'נדה של המחלבות. זה עדיין לא הופך אותם בהכרח למוצר בריא או מומלץ, אבל הכול יחסי... דיאטנים ממליצים על יוגורטים נקיים (לבנים) ללא תוספת סוכר.
 
___________________
אגב, "מעדן חלב" זה שם גנרי שהומצא למוצרי הפודינג התעשייתי בתקופה שלא היו ערוצי טלוויזיה מסחריים בישראל ולכן לא ניתן היה לפרסם בטלוויזיה מוצרים ממותגים. ה"פתרון" היה תשדירי שירות לילדים ("מעדן חלב בעונג רב") מטעם מועצת החלב... אבל הם מעולם לא כללו יוגורט. יוגורט היה ונשאר פשוט "יוגורט".