ורד בטש, מנכ"ל הבצפר, מגיעה להתארח בפורום

ורד בטש, מנכ"ל הבצפר, מגיעה להתארח בפורום

ורד בטש, מנכ"ל הבצפר, מגיעה להתארח בפורום ולענות על שאלות הגולשים. אתם מוזמנים לשרשר את שאלותיכם להודעה זו וורד בטש תענה עליהם ביום ד', 27.7.11, בין השעות 18:00 – 20:00.
עוד על ורד בטש- מנכ"ל הבצפר
בוגרת מנהל עסקים, עוסקת בתפקידי ניהול בתחום השיווק והפרסום מעל ל 25 שנה, עד שנת 1996 ניהלה במשך 7 שנים את השיווק של חברת טכנו ראלקו יבואנית SHARP שם הובילה את החדרת מוצרי הצריכה של SHARP, לשוק הישראלי- אחראית על קמפיין "זה שארפ זה לא" המיתולוגי. בהמשך דרכה ניהלה את השיווק בארגנטולס מקיטה, עבדה במשרד הפרסום אוקי, וניהלה את השיווק של מרכז רפואי רבין (בי"ח בלינסון והשרון) שם הקימה את המרכז לתכנון לידה, שזכה בפרסים בינלאומיים. עם הקמתו של הבצפר של חברות הפרסום ב2002 הצטרפה ורד לניהולו, הבצפר הפך להיות אוטוריטה בתחום לימודי הפרסום והשיווק ולהכשרת כוח אדם מקצועי לענף הפרסום והשיווק, הן במתודות הלימוד הפרקטיות שפיתח והן בהשמת תלמידים עובדים לתעשייה. מעבר לניהול השוטף של הבצפר, ורד לא מותרת על ניהול אישי צמוד של 2 מסלולים מתוך ה10 המתקיימים ב"הבצפר"

שלום לורד

אני שוקל ללמוד פרסום. אני לא יודע אם אני באמת רוצה את זה או שזה מה שקוסם לי כרגע. יש לך טיפים או שאלות שאני יכול לשאול את עצמי כדי שאדע אם אני נמצא במקום הנכון?

ורד בטש

New member
שלום למי שעף על העולם.

עולם הפרסום הוא אכן עולם קסום, מאתגר ומגוון. כדי לנסות לבחון התאמה לעולם הזה, יש לקחת בחשבון שהוא מרכיב קשת רחבה מאוד של תפקידים, שהכישורים האישיים עבור כל תפקיד הם שונים, שונים אפילו מאוד. משרדי פרסום מתחלקים בגס מאוד לשלושה, לתפקידי ניהול הלקוחות, לתכנון אסטרטגי ולקיראיטיב, לניהול הלקוחות נדרשים יכולות בינאישיות גבוהות ויידע רחב בשיווק ופרסום. לתכנון האסטרטגי נידרש יידע במחקר על מנת להביא תובנות צרכניות לזהות מגמות ולהיות האיש הכי מחובר לדופק של הצרכן. ולקריאטיב שם נמצא את אנשי הארט והקופירייטרים שתפקידם לפצח משימות ע"י פתרון קריאטיבי. אם עד לכאן עסקו מנהלי הלקוחות בשאלת המה? והאסטרטגים בשאלת הלמי? הקריאטיב יעסוק באיך? אז אם אתה איש של רעיונות ומילים ופיצוח קונספטים אז קופירייטינג זה המקצוע עבורך, אם אתה רוצה לעסוק בחשיבה האסטרטגית ובתקשורת מול הלקוח, אזי ניהול לקוחות ותכנון אסטרטגי יכולים לבוא בחשבון. מורכב? לא כל כך מקווה שעזרתי. בכל מצב, אני כאן להבהרות נוספות בהצלחה !

שלום ורד

יש לי חנות למוצרי חשמל ואלקטרוניקה. אני רוצה להתחיל לפרסם אותה בפייסבוק. האם יש לך עצות איך להתחיל? איך למקסם את החשיפה שלי?

verashani

New member
טיפים לשיווק בפייסבוק

קליפספרה שלום, אומנם אני לא ורד
אך אשמח לשתף אותך במספר טיפים על בסיס הידע שלי: * קודם כל עליך ליצור דף עסקי אפקטיבי עם מידע ודרך ליצירת קשר * שלב שני חשוב מאוד לבצע נטוורקינג עם משתמשים אחרים על מנת שהפרסומים שלך יזכו לחשיפה * חשוב להוסיף קישורים לאתר שלך- תקציר של בלוג\ פוסט שפרסמת * תוכל לפתוח קבוצה אשר תהווה "מועדון לקוחות"- קבוצה לשיווק ממוקד (קהל יעד מוגדר) דף הפייסבוק מאפשר לך לחשוף את המוצרים והשירותים של העסק ע"י העלאת תמונות, קופונים, מבצעים, סרטוני וידאו והזמנה לאירועים. ובסופו של עניין- לצבור דף אוהדים שמותנה בלייק שיפה לקהל יעד ספציפי ומוגדר. עדיף שהקהל האוהדים יהיה איכותי ולאו דווקא כמותי. בהצלחה
לכל שאלה, עצה או טיפ נוסף אשמח לעמוד לשירותך במייל [email protected]

ורד בטש

New member
קליפספרה יקרה

(סורי אני לא יודעת עם גבר או אשה) לכן אענה בגם וגם. חשוב כמובן להגדיר קהל מטרה -המערכת של פייסבוק מאפשר פילוח גילאי, מין, גיאוגרפי ומעבר לכך - כך שזה מאד מתאים וממוקד ממליצה ליצור 2-3 מודעות עם קריאטיב שונה ולראות מי מהם מגיבה הכי טוב (אחוז הקלקות) בכל מצב שיגיעו לאתר טוב או לדף נחיתה. שיניע לפעולה שתבחר/י. כמו כן ניתן גם ליצור קהילה בפייסבוק, כי ללא ספק יש עולם תוכן שלם סביב החנות שלכם וזה תחום שמעסיק ומרתק אלפי ישראלים, בהחלט יש מקום להקמת עמוד פייסבוק עסקי בו תייצר/י עולם תוכן שלם סביב טיפים לתחזוקת מוצרי החשמל בבית, כל מיני גאדג'טים ומוצרי חשמל ייחודים מחו"ל, לאחר מכן את/ה בהחלט יכול/ה להתחיל להשתמש בפייסבוק ככלי פרסומי להגיע לקהל יעד דרך מודעות. גברים בגילאי 30-45 יתעניינו בטלביזיה תלת מימד ונשים בגילאי 32-50 יתעניינו במיקסר משוכלל או אופה לחם מיוחד. ככל שתצליח להפתיע ולחדש כל פעם מחדש זה יכול להיות מקסים ומאתגר ההפתעה הראשונה שהייתי ממליצה לך זה לפרסם אופה לחם לגברים בלבד וטלביזיה תלת מימד לנשים תלוי אם היא רוצה להשאיר את הגבר שלה עוד כמה שעות בסלון, או שיסתובב במטבח בפרסום עצמו מומלץ להתחיל עם תקציב קטן מערכת בניהול עצמית שלך.

נדמה לי שורד ניסתה לכוון אותך לחשיבה

מחוץ לקופסא. הכוונה היא לבחירה בקהל יעד לא שיגרתי ומדליק. יכולה להתפתח קהילה שלמה של גברים חובבי אפיה סביב נושא כזה.

ורד בטש

New member
לתקציב צנום בתוצאות חיפוש

השער המרכזי לחיפוש באינטרנט הוא של GOOGLE ישנם שני תחומי פעילות לקידום עסקי בגוגל שניהם דורשים מומחיות - האורגני- שהוא ה- SEO ו-הממומן שהוא ה- SEM הנראות בתוצאות החיפוש האורגני וקידום בקישורים הממומנים של גוגל - דורשים מקצוענות ועבודה. באורגני טווח הזמן ארוך יותר ודורש הרבה מאמץ, בכתיבת תוכן, באזכורים (רצוי חיוביים) שאת התוצאות תראה אחרי מספר חודשים. הממומן דורש התמחות מקצועית בקניית מילים ובפילוח נכון כדי שאותו שקל שיוצא מהכיס הצנום יהיה אפקטיבי. אישית אני ממליצה על חברה מתמחה או לימוד של התחום בהצלחה

tamir84

New member
שאלה מעניינת -איך לחשוב בשביל לפרסם ביוטיוב?

שלום חברים יקרים בקרוב מאוד אני מתכוון לצלם באופן אישי סדרה של סירטונים אישים עבור העסק של אבא שלי. אני יודע בדיוק איך אני רוצה שהסרטון יהיה ואני מאמין בכוח הפירסומי של הרעיון. בשלב זה אני לא מתכוון להשקיע כסף בלקדם את הסרטונים אלא לראות איך זה יעבוד לבד. למה אני צריך לשים לב כבר מעכשיו לפני שאני סוגר את הסרטונים ולפני שאני מצלם. האם מדובר נטו בחשיבה שיווקית או שישנם הבטים טכנים שצריך לתת להם תשומת לב לפני שאני מצלם ומעלה את הסרטון בשביל שהוא יהיה יעיל ביותר מהבחינה של יוטיוב ובכלל כסרטון לאתרי שיטוף ואפילו לחבילת האיחסון. אשמח לקבל תשובות מגוונות באשר הן תודה וסרטים טובים תמיר http://www.timg.co.il/tapuzforum/images/Emo24.gif

ורד בטש

New member
"לראות איך זה יעבוד לבד..."

תמיר שלום, אתה נישמע חדור מוטיבציה וזו כבר דרך נהדרת להתחלת פעילות פרסומית. כמו תמיד, צריך להבין את המטרות של הפעילות, איפה הפלטפורמה המרכזית לשיווק העסק של האבא? בפייסבוק? באתר עצמאי? מה רוצים להשיג וכמובן מי קהל היעד? "לראות איך זה יעבוד לבד..." זה כיוון מעניין, שרבים וטובים מנסים אותו, אנחנו בסופו של דבר נחשפים לפרומיל ממה שמעלים לרשת מידי דקה. ובכל זאת,ברמת "הטיפים" יש לקחת בחשבון שהרעיון של ויראלי, כשמו כן הוא, הוא משתמש בטכניקת הפצה כשלהי של סרט, או פרינט שמפיץ את עצמו מעצם היותו מדליק, עם פאנץ' או איזה מסרים רלוונטיים לקהל מאוד ספיציפי, רמת "המגניבות שלו" אמורה להפיץ את עצמו דרך הקהילות שהגדרת מראש, אם בפייסבוק או בהפצה במיילים, אנשים יעבירו את זה הלאה ככל שזה יהיה מדליק, או שימושי. היום השוק מלא בדברים מדליקים, בעיקר אינטראקטיבים כאלה שמשתפים את הגולש או מפתיעים אותו. אנשים למדו הרבה סוגים של טכניקות שיפיצו עבורם את החומרים. בכל זאת כל הסרטונים הויראליים המוצלחים עם קריאייטיב מעולה בעיקר המסחריים התחילו תמיד בקידום ממומן, הצליחו לצבור מאסה קריטית של צופים ואז, בהיותם טובים, עברו ויראלית כמו אש בשדה קוצים. אם יש לך אלפי חברים בפייסבוק ומשהו ייחודי ביותר, מוגדר מכוון אתה מוזמן לנסות לבד, כסף להוציא בשלב ב' תמיד אפשר. בהצלחה!

tamir84

New member
אני מבין מהתשובה שלך...

היי ורד תודה רבה על התשובה המעניינת! כמו שהבנתי מהתשובה שלך אין כל עניין טכני ביצירת הסרטים בשביל שאם וכאשר אני יבחר לעשות קידום ממומן הסרטונים יהיו יעילים וטובים. להבהיר את השאלה שלי טוב יותר אני אתן דוגמא: כאשר רצינו לעשות קמפיין פרסום לאתר שאמר לנו שהאתר לא מסוגל לתקשר טוב עם המנועי חיפוש וצריך לבנות את כל האתר מחדש כיוון שהוא היה בפלאש או משהו כזה :) האם ביוטיוב יכול להיות מצב דומה - שאי אפשר לעשות קמפיין מושלם במה גבוהה לסרטון/ערוץ כיוון שיש בו משהו טכני לא קשורה? חשוב לי לדעת שאני לא עושה טעויות שאחרי זה אני יעלץ להוריד את הסרטים ולשים אותם שוב. אשמח אפילו עם תוכלי לכוון אותי לאיזה מדריך ממולץ ( אגב בשנה הבאה אלמד בבצפר) שוב תודה תמיר

יוקיקי

New member
הפרסומת עם הפלוץ

היי ורד, רציתי לדעת מה דעתך על הפרסומת של ויה ארקדיה. מצורף לינק. תודה

ורד בטש

New member
נפיחה קלה מידי

מקווה שהלינק שצירפת זה מה שראיתי אתמול בבוקר באחד העמודים. "יציאה" חמודה מאוד, מתאימה מאוד לרשת, אבל כמו שכתבתי בשורת נושא הנפיחה קלה מידי, כדי שזה יפתיע באמת זה צריך להיות יותר נחרץ. אולם יש לזכור שהמותג היוקרתי הזה, מכוון לקהל פרימיום, איכותי, בינוני ומעלה, כזה שיכול להרשות לעצמו חדר אמבטיה בגודל הסלון של רוב האנשים, לקהל הפרימיום הזה סגנון ההומור הזה לא מתאים, אלא, יותר מתאים לגילאי 14-30 שביננו כל אלה חיים עכשיו בתוך אוהל, ואמבטיה, כזו היא החלום שהכי רחוק מהם...יוקיקי, תודה על היציאה הלא שיגרתית

מסכימה עם ורד. קשה להניח שזה נעשה בכוונה.

בגלל שמדובר במותג יוקרתי שמכוון גבוה. יחד עם זאת -נראה כי בכל זאת יש כאן פשלה קטנה.

babylon_a1

New member
שאלה

האם יש לכם יעוץ אישי לגבי לימודים? ביום פתוח הייתי מתישהו זה כללי מידי אני גם לא יודע איזה תשובה אני אקבל אבל אני אשאל בכל זאת יכול להיות מצב שמישהו כן מתאים לקורס מסויים מבחינת הדרישות שלו אבל לא יתאים למקצוע, האם אתם יכולים לזהות את זה ולהמליץ על משהו אחר? אם יעלה לי עוד משהו אני אשאל

למעלה