ריביות נורמליות?

puptits

New member
יש לי הצעה מאיגוד כזו

פריים-04
והקל"צ עולה ל 4.1
הכל ל 30 שנה..
רוצה החזר נמוך

puptits

New member
ריביות נורמליות?

שלום,
אני קורא פה בפורום זמן מה, מנסה להבין וללמוד איך למחזר משכנתא אנו לקראת מיחזור של הלוואת בלון ע"ס 820K המהווה
כ- 50% מימון.

מתלבטים בין תמהיל של 1/3 בפריים ועוד 2/3 בקלצ ל 30 שנה
או הכל בקלצ ל 30 שנה
הוצע לנו במזרחי טפחות
בתמהיל הראשון 250K ב P-08
570K קלצ ב 4.2% ל 30 שנה

או הצעה בבנק איגוד 820K בקלצ 3.7% כמובן ל 30 שנה

ההחזר שאנו מכוונים הוא בין 3500-3800 גג

אנו לא אוהבי סיכון, אין תכניות לפירעון מוקדם.
בעוד 15 שנים בערך, תהיה אפשרות לפרוע את המשכנתא
אשמח לתובנות ו/או הערות בונות
תודה
רענן

מאיר וידר

Member
מנהל
לקחת הכל ל-30 שנה?

מה ההיגיון שעומד מאחורי לקחת את כל המשכנתא ל-30 שנה?
&nbsp
וידר מאיר
מנכ"ל
ז'בוטינסקי 33
מתחם הבורסה רמת-גן
טלפון: 073-7294778
פקס: 03-6484778
דוא"ל: [email protected]
אתר: www.vider.co.il

puptits

New member
בעיקר החזר חודשי נמוך

החזר חודשי נמוך של גג 3800 זה הרף ששמנו לעצמינו
לפי ההצעה של איגוד אני אשלם 3774 ש"ח לחודש ל 30 שנה
מבחינתי, זה כמו להמשיך ולשלם שכירות כמו שעשינו ב 22 השנים האחרונות (גרנו בשכירות)
אנחנו רוצים להמשיך בשגרה הפיננסית הנוכחית, ללא הפתעות, ללא חשש מתנודות, ראש שקט, אני יודע בבירור מה התכנית ל 30 שנה הבאות.
אני מפספס משהו? אשמח להבין יותר
תודה
רענן

sergi0

New member
מה התוכנית? מוכן לשתף?

אם אתה שוכר דירה כבר 22 שנה, ותחת ההנחה שבגיל 4 לא היית עצמאי כבר, הרי שאתה כבר קרוב ל50.
האם אתה בטוח שההכנסות שלך יישארו זהות עד גיל 80?
רק בריאות.

puptits

New member
התכנית? למה הכוונה?

כזוג שילמנו עד עתה שכירות מקסימלית של 3800 ש"ח במשך 22 שנים, כמובן ששילמנו פחות בתקופות קודמות ששילמנו בדולרים...תמיד בין 2500 ש"ח ועד ל 3800 בדירה האחרונה
שיחק המזל והצלחנו לרכוש דירה ערכה בשוק 1650000
המיחזור שאנו זקוקים הוא 820000
רוצים החזר נמוך שיהיה בגובה השכירות ששילמנו עד עתה
אנחנו זוג + 2 בשנות ה 40+44, רוצים להמשיך לחיות ולא להתאמץ/להחנק/ להיות מופתעים וכו' וכמו שציינתי, לא אוהבי סיכון
תיתכן ירושה בעוד 20 שנה (אבל מי אני שאקבע
)

puptits

New member
אשמח לעוד תגובות

נראה שאני מפספס משהו בריביות שאגב הן לא כמו שאני קורא פה לרוב.
אז איך אני לוקח 820 K שזה 50% מימון עם החזר חודשי של עד 3800?
בכמה שפחות סיכון עם אפשרות מיחזור בעוד 15-20 שנה או יותר, מי יודע...?
הכנסות נטו 15000 אבל זה לא מעניין אותנו, רוצים לחיות ולא להתאמץ בהחזר...

אם ישנו תמהיל שמביא אותי לזה, אשמח לנהל עליו מו"מ עם הבנק

baitex

New member
עוד תגובה

שלום puptits,

ראשית כל - זה מצוין שאתם מגדירים מה חשוב לכם (החזר חודשי נמוך), ועפ"י זה מחליטים על התמהיל. חשוב רק לדעת מה העלות של ההעדפה שלכם.

צריך לקחת בחשבון שני דברים לגבי התמהיל שכולל מסלול יחיד בקל"צ ל 30 שנה באגוד בריבית 3.7% (זו בהחלט ריבית נמוכה לתקופה כזו):

1. הוא אמנם לא חשוף לשינוי בריבית ובמדד, אבל במידה ותרצו לבצע פירעון מוקדם, ייתכן שתידרשו לשלם עמלת היוון. זה במידה והריבית הממוצעת על משכנתא בריבית קבועה ללא הצמדה בעת הפירעון המוקדם, לתקופה ששווה לשארית ההלוואה שלכם, תהיה נמוכה מ 3.7%. חשוב לקחת בחשבון שעמלת ההיוון תלויה באורך שארית תקופת ההלוואה - כלומר, אם נותרו לכם 20 שנה לסיום ההלוואה תידרשו לשלם עמלת היוון גבוהה הרבה יותר מאשר אם נותרו לכם 5 שנים. כמובן, הריביות כיום נמוכות, ובהחלט ייתכן שבעת הפירעון המוקדם יהיו גבוהות יותר מ 3.7%, כך שלא תידרשו לשלם עמלה. אבל הסיכון הזה קיים וצריך לקחת אותו בחשבון.

2. העלות הכללית של התמהיל הזה (כלומר, הסכום שתשלמו לבנק בנוסף לגובה ההלוואה המקורי), בהנחה שלא תבצעו פירעון מוקדם, היא כ 540,000 ש"ח.
בקובץ המצורף תוכלו לבחון השוואה בין שלושה תמהילים: שני התמהילים הראשונים שציינת (הם פחות או יותר שקולים), ותמהיל שלישי שבו מסלול הקל"צ מקוצר ל 15 שנה, ומיד עם סיומו מתבצע מחזור של מסלול הפריים על מנת לשמר את גובה ההחזר החודשי. ההחזר החודשי בתמהיל זה עומד על כ 5000 ש"ח, ועלותו הכללית כ 260,000 ש"ח. כל זה בהנחת תרחיש כלכלי שבו ריבית הפריים עולה בשנתיים הקרובות ב 2%, ונשארת ברמתה זו למשך ייתרת תקופת ההלוואה. כלומר, תחת התרחיש הכלכלי הזה, בהוספה של כ 1100 ש"ח בחודש להחזרי המשכנתא, תוכלו לצמצם את העלות הכללית של ההלוואה בחצי.

האם זה אומר שכדאי לקחת את התמהיל השלישי? לגמרי לא! אם חשוב לכם החזר חודשי נמוך מ 4000 ש"ח, ואתם מוכנים לשלם את העלות הנוספת הכרוכה באילוץ הזה, הרי שההצעות שקיבלתם עד כה מצויינות.

בהצלחה בדרך הביתה....

למעלה