"תפקיד רוחב"

superman1234

New member
הייתי שמח לראות את הביבלוגרפיה של המחקר שלך.

שאינו ויקיפדיה.

עירבבת מין בשאינו מינו

בפוליטיקה זה באמת לא חשוב, למרות שאם שומר-בארים הופך לשר-הבטחון זה בהחלט נלעג.

שר המשטרה הוא פוליטיקאי בלי מושג במשטרה, שזו כבר פתיחה רעה מאוד, עובדה.

המפ"כל איננו פוליטיקאי אלא השוטר הבכיר כמו שהרמט"כל הוא החייל הבכיר.
את יכולה לתאר לעצמך את למשל את אריה מכלוף דרעי כרמט"כל ?
אמרת שמקצועית המפכ"ל לא צריך להיות שוטר.....
אז הרמט"כל לא צריך להיות חייל.....

מתי כבר אנשים יפנימו שמשטרה זה מקצוע מורכב מאוד ודורש ידע ונסיון ולא יכול להיות ששוטר מספר 1 שהוא בכלל לא שוטר ???
משטרה זה לא סופרמרקט !!!

יוליקה

Member
מנהל
הלוואי וכל השוטרים במשטרת ישראל היו לוקחים ברצינות

את מקצועם - כמו שאתה לוקח!!
הזמנים השתנו!!
גם הצבא איננו אותו צבא שהיה לפני 40 שנה...
אתה עצמך ציינת את המקרים הקודמים בהם התמנו למפכ"ל
אנשים מחוץ למשטרה...
המפכ"לים של היום מתייחסים למשטרה כניהול ולא כפיקוד!!
הם לוקחים את המשטרה כחברה שצריך לנהל אותה וזה מה
שהם עושים - מנהלים!!
ולכן הניצבים במשטרה הם ראשי אגפים של החברה,
והמשטרה מתנהלת היום כסיעור מוחות...כשהניצבים מייעצים
למפכ"ל והוא פשוט מוריד עליהם הנחיות שמתורגמות לפקודות!!

pynokyo

New member
מה הקשר? בחירת אלשייך היתה מתוך מערכת ביטחונית

בעל ידע ומושג וניסיון בתחום - גם המשטרה הוא ארגון ביטחוני
לא לגמרי זהה - אבל לא מנותק לגמרי
&nbsp

אין שום קשר בין השב"כ למשטרה.

אין לאלשייך שום ידע ובטח לא שום נסיון במשטרה (מהיכן האמירה הזו?), והוא יודע על המשטרה פחות מטירון שזה עתה התגייס וסיים קורס שוטרים בסיסי.

אם כך לפי דברייך, אני יכול לקחת את דודי גולד ממציא "כיפת ברזל" שיהיה מפכ"ל, או שאולי הוא מתאים יותר להיות רמט"כל ? הוא בא מהמערכת הביטחונית.

אולי יתאים כמפכ"ל חבר הכנסת תת-אלוף (מיל.) אריה אלדד מי שהיה קצין רפואה ראשי,
או אולי תת-אלוף מאיר אוחנה שהיה קצין-משטרה-צבאית-ראשי, הרי זה אותו תחום, והוא מתאים להיות מפכ"ל ?.....

זה מה שאמרתי כל הזמן, לא מצליחים להבין ששוטר זה מקצוע רציני, והמפ"כל שהוא שוטר מספר 1, לא יכול להיות מי שאין לו מושג במשטרה. ועם כל זה שיש לו עוזרים, הוא חייב להבין ולהכיר את המערכת.

עובדה , שעד היום כל מי שהונחת מכל מקום שהוא, נכשל וגרם נזק למשטרה.
המשטרה איננה פח אשפה של הממשלה.....

המינויים הבלתי ראויים באים ממקום של זילזול במשטרה, של רצון במשטרה חלשה שלא תגלה את עבירות אנשי הממשל, וזה בהחלט פוגע בציבור שאחרכך מתחיל לצעוק ככרוכיה שהמשטרה כך והמשטרה אחרת, כאשר בסך הכל הכללי השוטרים עושים את תפקידם כראוי וברצון לסייע לציבור, וחוטפים על הראש בגלל פיקוד בלתי ראוי.

שלא לשכוח שבעצם המינוי החיצוני, משדר בבירור לקצינים הבכירים במשטרה (72 בכירים) שהם לא ראויים להיות מפ"כל, ומישהו מבחוץ שלא מכיר את המשטרה, טוב מהם.
זה מכוער ובלתי ראוי ובעיטה בתחת לאנשים טובים, שמתחיל לחשוב - מה הם בעצם עושים במערכת שמחרבנת להם על הראש שוב ושוב ושוב.....
ואחר כך מתפלאים אם מקבלים פה ושם "ראש קטן"......

pynokyo

New member
מעולה שבחרו מישהו חיצוני - כך ירסנו את הגאווה של כל אחד

שחושב שמגיע לו - בגלל שהצליח להתקדם לדרגת בכיר.
לא תמיד בכירים ראויים לדרגה שהגיעו אליה - יש הרבה פוליטיקה וקשרים מאחורי מינויים כאלה ואחרים.
הגיע הזמן שכל בעל תפקיד ידע ששום דבר לא מובטח לו - ושום דבר לא מובן מאליו.
ושאף אחד לא יתנפח כמו איזה טווס כאילו המשטרה או כל גוף ממשלתי אחר שייך לו.
יש הרבה שוטרים לא ראויים למדים שהם לובשים (לפחות בעבר יצא לי לפגוש כמה כאלה)
ויש הרבה בכירים בחברות ממשלתיות אחרות שלא ראויים למינוי שהם קיבלו.

נראה שאי ההבנה שמשטרה זה מקצוע - סופית

אם השקעת עשרות שנים בעבודה, הוכחת את עצמך וכישורייך שוב ושוב וכך התקדמת בתפקידים, והנה נתקעת בתפקיד הסמנ"כל בלי לתת לך להתקדם לתפקיד המנ"כל כי מביאים בכל פעם מישהו חדש, אז את חושבת שמקום העבודה הוא בכיס שלך ?

כל אחד צריך לדעת, אם כן, ששום דבר לא מובטח, וצריך לרסן את העובדה שלא יחשוב שמגיע לו להתקדם רק כיוון שעד כאן הוכיח את עצמו , ולהתקדם בתפקיד זה רק ענין של גחמה ?
איך תתפקד מערכת אנמית כזו שאף אחד לא יכול אפילו לנחש מה יקרה מחר ?

מענין על סמך מה המשפט המוזר: "יש הרבה פוליטיקה וקשרים מאחורי מינויים כאלה ואחרים" ?
מינויים במשטרה הם ענין פוליטי ? גם בצבא ?

pynokyo

New member
יש הרבה פוליטיקה גם בצבא, גם במשטרה, ובכל מקום ממשלתי

מצד שני, ברור שלעובד שהוכיח את עצמו באופן מקצועי מגיע להתקדם - אבל לא לכל אחד יש את הכישורים המתאימים להוביל, להיות מנהל כללי, מנהל כללי וכד'.
לא תמיד יש התאמה בין קידום העובד לבין מידת יעילותו בתפקיד אליו קודם.

אפילו אחד לא מתוך 72 קצינים בכירים ? לא רציני

אני אישית מכיר בהחלט כמה קצינים בכירים שמשרתים במשטרה שנים רבות והם ראויים בהחלט, ובטוח שיש עוד למרות שאני בוודאי לא מכיר את כולם.
היו גם כאלו שהיו קצינים בכירים מעולים ולא מונו כמפ"כל בגלל שיקוליו של הפוליטיקאי שר המשטרה באותה עת.
מי היו שרי המשטרה ?

תראי אילו דמויות עילגות. רובם לא מילאו אפילו קדנציה אחת.....

היחידי מכולם שיש לו ידע במשטרה הוא אהרונוביץ שהיה ניצב במשטרה ובתקופתו המשטרה החלה לנוע קדימה באופן משמעותי אבל זה נקטע באמצע הקדנציה השניה בגלל התפטרות כל חברי מפלגתו מהממשלה.

ההיסטוריה מוכיחה את מה שאני אומר.

pynokyo

New member
אני לא שופטת - גם לא מכירה אף אחד ובטח אין לי מושג

אם וכמה הם מקצועיים וטובים במקצועם.
הטענה שלי היא שמינויים בכירים בחברות ממשלתיות הן פעמים רבות פוליטיות ולאו דווקא משיקולים מקצועיים.
בנוסף, אפילו בעל דרגה בכירה ובעל כישורים מקצועיים בתפקיד לא הופך אותו אוטומטית לבעל כישורים מתאימים לניהול.
בטוח שיש מוכשרים וטובים - אבל משיקולים פוליטיים נבחר מי שנבחר - גם אם הוא מחוץ למערכת וגם אם הוא מתוך המערכת.
בשורה התחתונה - האם חברה ממשלתית כלשהי (כולל המשטרה) ממשיכים לתפקד באופן מקצועי עם או למרות המנהל הכללי.

יוליקה

Member
מנהל
את עושה הכללה רבה במישורים שונים

למה רופא משקיע במחקרים רבים לומד עוד ועוד התמחויות
ומתמנה למנהל אגף או אפילו מנהל בית חולים....
הוא לא משקיע שנים רבות בעבודה ובמחקר כדי להיות רופא קופ"ח...

כך גם בצבא וגם במשטרה - כל אחד משקיע עוד ועוד כדי להתקדם
ולהגיע להישגים משמעותיים בדרגות ובתפקידים... ולא, כשהוא מגיע
ל-TOP מצניחים לו מישהו מבחוץ שמישהו חפץ ביקרו!!

שוב את חוזרת על אמירות בגלל חוסר ידע

אם את מדברת על "תסמונת ה-ס"מפ", הרי המסננת במשטרה היא כזו שלא מקדמת מי שאיננו מתאים, אלא משאירה אותו בתפקידי רוחב.

אני מכיר קצין שנשאר באותה דרגה 15 שנה ומילא תפקידי רוחב בלבד כיוון שסבל מהתסמונת. ולא יכול היה לקבל קידום בתפקיד. אז לא מדובר בקידום אוטומטי בניגוד לאמירות שלך.

הצנחת אנשים לתפקיד היא בהחלט מעשה פוליטי של השר הממונה שאין לו שום מושג במשטרה וחושב שזה כמו סופרמרקט, יחד עם חוסר התייחסות רצינית למקצוע השוטר, מולידים מינוי רע למערכת.

וזה מתחיל ממוצנח שהחליט שכל רכב משטרה ינוע עם פנס כחול מהבהב, והקת"צ (קצין תלונות הציבור) ידיו היו מלאות עבודה כיוון שכמות התלונות נגד השוטרים היתה פי 10 כאשר כל מיני אנשי שירות לא ידעו לטפל באירועים, וזה ממשיך במוצנח שבא ממקום אחר לא המשטרה הכחולה, בחור נחמד אבל אהבל, ועד מוצנח שרוב עיסוקו היה להכין אלבום צילומים על המשטרה שהכיל חומר מבולבל אבל מאות צילומים מרהיבים.....

כל אלו, והם רבים מידי, רק דירדרו את המשטרה עם כל מיני הוראות תמוהות, וכל זה מפני שהשר הממונה מחליט החלטות על דבר שאין לו מושג וחושב שמשטרה זה סופרמרקט.

עצם הסרוב למנות מפ"כל מ-72 הקצינים הבכירים מצביע רק על השר שלא רק שאין לו מושג מהי משטרה וכל רצונו היא לעשות הצגה של איש חדשני, הצגה שעולה לציבור ולשוטרים ביוקר.
היו אפילו דיבורים שדי כבר ממפכ"ל גבר, צריך להביא אשה, וחס וכרפס לא דיברו על קצינות בכירות מהמשטרה שאני מכיר את חלקן ונמאס להן שאף שר לא התייחס אליהן ובשלב מסויים פרשו.

אין לי ספק שאם היו קוראים למשל לזיווה אגמי שהחלה את דרכה כשוטרת תנועה מהשטח , לבוא להיות מפכ"ל, היא היתה נענית והמשטרה היתה רק מרויחה. אבל מכיוון שהנשים יודעות שאף שר לא יבחר בהם למפ"כל, ברגע שהן מגיעות לתפקיד הבכיר ביותר שהן יכולות והקידום נחסם, הן פורשות.

חוץ מזה שההתנהלות הכוללנית הזו של השרים ושל התפיסה את מקצוע המשטרה באופן נלעג ולאמר שאין במשטרה אף קצין ראוי ולזלזל במערכת הבקרה הפנימית , מזיקה בסופו של דבר רק לציבור.

וכמו שאמרתי, אפילו לראש הממשלה נותנים 100 ימי חסד, ואלשייח קיבל כבר 180 ימי חסד והוא ממשיך לא להבין את המשטרה ולאמר דברי הבל.
אפילו בעת המינוי שלו אמר וציטט דברים לא נכונים שאמר משה (והוא דתי יעני) ,

מה שהוא ידע דבר ראשון לעשות זה להכות בכל קציני המשטרה הבכירים ולהשפיל אותם עד עפר עם מבחני השאלונים המשפילים ועם הדרישה המכוערת להיבדק בפוליגרף כאילו הם היו מחבלים , שיש לי עליו תיק שלם שהוא בלתי אמין לחלוטין ויכול לקבוע שאדם משקר כאשר הוא לא משקר.

הוא לא רק עושה אלא גם מצהיר בפומבי שכל קציני המשטרה הבכירים חשודים באי נאמנות ובאי התאמה לתפקיד (זה פועל יוצא של מעשיו), והעבריינים מחככים ידייהם בהנאה מרובה.
מה שהוא עשה זו התנהגות של פיל בחנות חרסינה, חנות שלשם צריך להכניס מוכר מיומן בטיפול בכלי חרסינה ולא פיל.....

יוליקה

Member
מנהל
לרמטכ"ל עדין לא נבחר משהו מחוץ למערכת

הפעם היחידה שנבחר לרמטכ"ל מישהו שלא היה אלוף מכהן קודם
היה אשכנזי שמילא את תפקיד מנכ"ל משה"ב לפני מנויו לרמטכ"ל....

מינהר

New member
חברים יקרים, בואו לא נהיה תמימים- בשרות הציבורי

ממנים אנשים שיהיו אנ"ש של הממנה. כישורים פחות רלבנטיים.
גם בסקטור הפרטי ממנים בעלי קשרים לתפקידים הבכירים, ולאו דווקא אנשי מקצוע טובים.

pynokyo

New member
בדיוק ככה - קשרים ופוליטיקה - לאו דווקא מקצועיות וכישורים

יוליקה

Member
מנהל
מה נו? יש הבדל בין הצבא למשטרה

במשטרה מצניחים מבחוץ
בצבא לא!

ניומה

New member
אני לא מבינה מדוע לא מאמינים לו שהוא אומר

שלא רוצה יותר להיות ראש השב"כ. בני אדם מחליפים את דעותיהם הוא נקלע לסיטואציה אחרת ממש שחשב תחילה אז הוא משנה דעה. מה לא ברור פה?
אני לא יודעת אם הוא מפכ"ל טוב או לא, מאיר אומר דעה אחת אני מניחה שיש דעות סותרות, במשך הזמן נדע. לזכותו יאמר שאמר שהוא רוצה ללמוד תחילה ולא נכנס ישר לנעלים הגדולות והתחיל להפציץ פקודות.
שמתם לב שליברמן לאחרונה סותם את הפה? אולי קיבל עצת זהב כזאת. גם במקום שצריך לדבר הוא שותק. הגיע למסקנה שכבר דיבר מספיק שטויות לפני שנהיה שר בטחון.

למעלה