שוב את חוזרת על אמירות בגלל חוסר ידע
אם את מדברת על "תסמונת ה-ס"מפ", הרי המסננת במשטרה היא כזו שלא מקדמת מי שאיננו מתאים, אלא משאירה אותו בתפקידי רוחב.
אני מכיר קצין שנשאר באותה דרגה 15 שנה ומילא תפקידי רוחב בלבד כיוון שסבל מהתסמונת. ולא יכול היה לקבל קידום בתפקיד. אז לא מדובר בקידום אוטומטי בניגוד לאמירות שלך.
הצנחת אנשים לתפקיד היא בהחלט מעשה פוליטי של השר הממונה שאין לו שום מושג במשטרה וחושב שזה כמו סופרמרקט, יחד עם חוסר התייחסות רצינית למקצוע השוטר, מולידים מינוי רע למערכת.
וזה מתחיל ממוצנח שהחליט שכל רכב משטרה ינוע עם פנס כחול מהבהב, והקת"צ (קצין תלונות הציבור) ידיו היו מלאות עבודה כיוון שכמות התלונות נגד השוטרים היתה פי 10 כאשר כל מיני אנשי שירות לא ידעו לטפל באירועים, וזה ממשיך במוצנח שבא ממקום אחר לא המשטרה הכחולה, בחור נחמד אבל אהבל, ועד מוצנח שרוב עיסוקו היה להכין אלבום צילומים על המשטרה שהכיל חומר מבולבל אבל מאות צילומים מרהיבים.....
כל אלו, והם רבים מידי, רק דירדרו את המשטרה עם כל מיני הוראות תמוהות, וכל זה מפני שהשר הממונה מחליט החלטות על דבר שאין לו מושג וחושב שמשטרה זה סופרמרקט.
עצם הסרוב למנות מפ"כל מ-72 הקצינים הבכירים מצביע רק על השר שלא רק שאין לו מושג מהי משטרה וכל רצונו היא לעשות הצגה של איש חדשני, הצגה שעולה לציבור ולשוטרים ביוקר.
היו אפילו דיבורים שדי כבר ממפכ"ל גבר, צריך להביא אשה, וחס וכרפס לא דיברו על קצינות בכירות מהמשטרה שאני מכיר את חלקן ונמאס להן שאף שר לא התייחס אליהן ובשלב מסויים פרשו.
אין לי ספק שאם היו קוראים למשל לזיווה אגמי שהחלה את דרכה כשוטרת תנועה מהשטח , לבוא להיות מפכ"ל, היא היתה נענית והמשטרה היתה רק מרויחה. אבל מכיוון שהנשים יודעות שאף שר לא יבחר בהם למפ"כל, ברגע שהן מגיעות לתפקיד הבכיר ביותר שהן יכולות והקידום נחסם, הן פורשות.
חוץ מזה שההתנהלות הכוללנית הזו של השרים ושל התפיסה את מקצוע המשטרה באופן נלעג ולאמר שאין במשטרה אף קצין ראוי ולזלזל במערכת הבקרה הפנימית , מזיקה בסופו של דבר רק לציבור.
וכמו שאמרתי, אפילו לראש הממשלה נותנים 100 ימי חסד, ואלשייח קיבל כבר 180 ימי חסד והוא ממשיך לא להבין את המשטרה ולאמר דברי הבל.
אפילו בעת המינוי שלו אמר וציטט דברים לא נכונים שאמר משה (והוא דתי יעני) ,
מה שהוא ידע דבר ראשון לעשות זה להכות בכל קציני המשטרה הבכירים ולהשפיל אותם עד עפר עם מבחני השאלונים המשפילים ועם הדרישה המכוערת להיבדק בפוליגרף כאילו הם היו מחבלים , שיש לי עליו תיק שלם שהוא בלתי אמין לחלוטין ויכול לקבוע שאדם משקר כאשר הוא לא משקר.
הוא לא רק עושה אלא גם מצהיר בפומבי שכל קציני המשטרה הבכירים חשודים באי נאמנות ובאי התאמה לתפקיד (זה פועל יוצא של מעשיו), והעבריינים מחככים ידייהם בהנאה מרובה.
מה שהוא עשה זו התנהגות של פיל בחנות חרסינה, חנות שלשם צריך להכניס מוכר מיומן בטיפול בכלי חרסינה ולא פיל.....