עצי פרי של השכן פונים אלי

zipipeer

New member
עצי פרי של השכן פונים אלי

בגלל בניה של גדר, סככה ועוד בחצר של השכן עצי הפרי שלו לא יכולים לפנות אליו ולכן הם פונים אלי.

כל הפסולת היבשה, בשלה ורקובה נופלת לחצר שלי.

פניתי אליו מספר פעמים ושום דבר לא קורה. בעוד כחודש יתחילו ליפול פירותשהבשילו (מנגו, גויבה ואשכולית) בדרך כלל במצב של ריקבון.

אין לי עניין בפירות האלה ואני לא יודעת אם עלי לטפל בגיזום העצים או שעל השכן לעשות זאת.

תודה

עצים הגדלים סמוך למצר

סעיף 51 לחוק המקרקעין קובע:
"עצים או צמחים אחרים הגדלים סמוך למיצר וענפיהם או שורשיהם מתפשטים לתוך מקרקעין שכנים, אין בעל המקרקעין השכנים או המחזיק בהם (להלן - השכן) רשאי לדרוש סילוק הענפים או השרשים, אלא אם יש בהם כדי להזיק למקרקעין או להפריע לו במידה בלתי סבירה בהנאה מן המקרקעין; דרש השכן מבעל הצמחים לסלק ענפים או שרשים כאלה ולא סולקו תוך זמן סביר, רשאי הוא לסלקם בעצמו על חשבון בעל הצמחים".

הערה: אף כי כתוב בחוק "מיצר" (בניקוד: מֵצַר = מקום צר), לדעתי הכוונה למֶצֶר, שפירושו בעברית: גבול.

zipipeer

New member
הכוונה לחצר שלי

אם הטעתי אני מתנצלת.

וכומבן תודה על ההתייחסות.

ברשותך ישנה אפשרות לדרוש מבעל הצמחייה

לגזז את ענפים המזיקים כל עוד ואכן נגרם נזק התיר לכך

לא הטעית

השאלה ברורה, והתשובה בהתאם.
העצים גדלים בחצר של השכן, סמוך למצר (לגבול) שבינה לבין החצר שלך, ענפיהם מתפשטים לכיוון החצר שלך, ונושרים מהם פירות לתוך החצר שלך.
אם כתוצאה מכך נגרם נזק לחצר שלך או מופרעת הנאתך ממנה במידה בלתי סבירה (עניין של שיקול דעת), אז לפי החוק, את רשאית לדרוש מהשכן לסלק את הענפים בתוך זמן סביר, ואם הוא לא יציית לדרישה, תהיה לך הרשות לעשות זאת בעצמך ולתבוע את ההוצאות ממנו.

zipipeer

New member
ואכן זו לא טעות,.לא חשבתי על מצר כגדר

אני אנסה לדבר איתו שוב ולהוסיף נימה של החלטיות לגבי מה אני מתכוונת לעשות.

לפני שנים הבעתי התנגדות לשתילה של צמחיה פראית כי הנחתי שלא תמיד אני אוכל לטפל בה.

האם יש תוקף להתחייבות של אישתו ביום שהם נכנסו להתגורר במקום שהוא יכנס לחצר שלי ויגזום את מה שצריך וזה מה שהיה במשך שנים רבות.

חלפו כמעט שלושים שנה האישה כבר לא איתנו ולשכן קצת נמאס.

אפשר לטעון שהיה ביניכם הסכם בעל-פה

אבל איני רואה חשיבות לכך נוכח הוראת החוק, שמקנה לך ממילא את הזכות לדרוש את סילוק הענפים או, לפחות, את הוצאות הפעולה.

למעלה