שאלה לגבי תלונת שווא על אונס

שאלה לגבי תלונת שווא על אונס

שלום רב,
הופניתי לכאן מפורום משפט פלילי.

לפני כמה שבועות קיבלתי לתדהמתי הודעה מהמשטרה על כך שאני דרוש לחקירה בתחנת משטרה מסוימת.
הגעתי לחקירה והתברר לתדהמתי שמישהי אשר הייתי עימה בקשר רומנטי במשך כ-10 חודשים וקשר זה נגמר לפני יותר מ-7 חודשים, הגישה תלונה למשטרה על אונס ומעשה סדום.

מספר דברים להבהרה:
הבחורה הזו במערכת זוגית של כמה שנים, ולפני כשנה וחצי הכרתיה בפייסבוק, מפה לשם העיניינים התגלגלו לכך שניהלנו קשר רומנטי מאוד עמוק.
לצערי, היא החליטה לסיים את הקשר ולהתמקד בחבר שלה, ומשכך - כיבדתי את העיניין ועזבתי אותה לנפשה והקשר בינינו נותק באופן מוחלט.
אולם, מכיוון שהוקרתי את הקשר בינינו - עשיתי לעצמי מנהג - לשמור את כל התכתובות בינינו, במיילים, בפייסבוק, בהודעות סמס, בווטסאפ וכך הלאה.

נחזור לעניין התלונה,
הבחורה התלוננה שבערב מסוים לקחתי אותה בכח למלון ושם "אנסתי" אותה, ושאיימתי עליה וכו' וכו' כיד הדימיון הטובה עליה,
כששמעתי את זה, נעלבתי כל כך, מעולם לא הייתי צריך לקחת ממנה בכוח דבר כלשהו, לא רק זה אלא שהיא היתה קופצת עליי ומורידה בגדים במיידיות וקופצת למשחקי המיטה מייד...

לאחר שהתאוששתי קצת מהשקר, עניתי לחוקרים על כל שאלה, ופירטתי את מה שבאמת קרה באותו ערב, באותו הערב, אכלנו יחדיו, ואחרי זה חיפשנו מלון כדי להעביר את הלילה יחדיו כזוג..
ציינתי שיש ברשותי את כל התכתובות, ושיש לשנינו מנהג - ל"תחקר" זה את זו לאחר כל בילוי משותף על מה שעבר עלינו בבילוי, החוקרים ביקשו שאדפיס ואביא את הכל.

למחרת הדפסתי את כל התכתובות - כמה ימים לפני ה"מקרה אונס" וכמה ימים לאחריו (תכתובות של כ-6 ימים בערך - ובאורך של 400 עמודים) יש לציין שהתקשורת ביני לבינה היתה עמוקה ונהגנו להתכתב כל יום מהרגע שהתעוררנו ועד לשעות הקטנות של הלילה.

לאחר שהבאתי את כל התכתובות, מיילים, פייסבוק וכו'.. החוקרים עברו על התכתובות וראו שהתמונה העולה מכך שונה בעליל...

לפני כמה ימים התקשרתי לברר מה המצב של התיק, ואמרו שמצבי חיובי כרגע, ויש ליצור שוב קשר בעוד כשבועיים כדי לקבל תשובה לגבי ההחלטה הסופית בעיניין.

השאלה שלי היא, ממה שאני קורא ברשת, כנראה לא יהיו סנקציות פליליות כנגד הבחורה שהתלוננה, במידה וכך הדבר, הדרך היחידה היא לתבוע בתביעה אזרחית? במידה וכך, איפה? על איזה סכום?

האם קרה למישהו דבר כזה? ומה עשה במקרה הזה?

אודה להתייחסות,
בברכה

כמובן שלא תהיינה שום סנקציות

לצערך הרב, אתה חי בעולם פמיניסטי ואם זה לא מספיק אז גם במדינה קטנה וחולה מאוד שהביאה בשנים האחרונות את הפמיניזם לשיאים מכוערים שטרם ניראו

החוק כאן מעודד נשים להגיש תלונות שווא נגד גברים כדי להשפיל אותם ולסרס אותם ככל האפשר
זה הנשק הכי חזק שעומד כיום לרשותן.

he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%99%D7%94_2.5_%D7%A9%D7%9C_%D7%94%D7%A4%D7%A8%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%95%D7%AA

שילה1

New member
אולי במקרה זה,מאחר ומדובר

בעבירה חמורה,יפתח תיק בגין מסירת פרטים כוזבים.אך שוב-אני בספק רב.

אני גם בספק

לאור מה שעולה מהמחקר שערכתי בשבועות האחרונים..
האמת היא שגם איני רוצה שיפתחו לה תיק, בכל מקרה היא עדיין יקרה לליבי למרות מעשיה הנבזים.

האמת שאם קוראים את ההנחיות כפשוטן

הן לא מקנות חסינות מהעמדה לדין בגין תלונת שווא, אלא במקרים שקורבן העבירה מסר עדות אמת ואח"כ הודח לשקר. הווה אומר שכאשר אישה מגישה תלונת שווא במשטרה, ניתן להעמידה לדין.

נכון שזה ברור לכולנו

ואף על פי כן.. ההנחיות לא מקוימות בצורה הזו.. ממה שאני רואה, המתלוננות - במקרה של תלונות שווא, לא ננקטים כנגדן סנקציות פליליות.

לשון הרע בתלונה

1. סעיף 15 (8) לחוק איסור לשון הרע מגן, בין היתר, על תלונה, שהוגשה לרשות המוסמכת לחקור בעניין המשמש נושא התלונה (למשל: למשטרה). אבל תנאי להגנה זו הוא, שהתלונה הוגשה בתום לב, כאמור ברישא של סעיף 15.
מכאן נובע: הגשת תלונה במשטרה שלא בתום לב אינה מוגנת, ועל כן היא עשויה להיות עילה לתביעה אזרחית לפי סעיף 7 לחוק ואף לקובלנה פלילית לפי סעיף 6 ו- 8 לחוק (קובלנה פלילית היא כתב אישום מיוחד, שרשאי אדם להגיש ישירות לבית המשפט בגין עבירות מסוימות; זאת בניגוד לכתב אישום רגיל, שמגישה המשטרה באמצעות המשטרה או הפרקליטות).
2. תובע בגין לשון הרע פטור מלהוכיח נזק, אם סכום התביעה אינו עולה 50,000 ש"ח (בהתאמה למדד ספטמבר 1998) או על כפל הסכום, אם הלשון הרע פורסמה בכוונה לפגוע (סעיף 7א לחוק).
3. אם ההליך הפלילי נוהל נגדך בזדון ובלי סיבה סבירה ומסתברת, יש לך לכאורה גם עילה לתביעת נגישה נגד האחראים לו (המדינה והחוקרים), לפי סעיף 60 לפקודת הנזיקין (שים לב לסיפא של הסעיף: "... אך לא תוגש תובענה נגד אדם על נגישה רק משום שמסר ידיעות לרשות מוסמכת שפתחה בהליכים", ולחסינות המוגבלת של עובד ציבור מתביעת נזיקין בגין מעשה שעשה תוך כדי מילוי תפקידו, לפי סעיף 7א לפקודה).
4. ראה גם פה ושם.

לשון הרע

קודם כל, תודה רבה לכולכם על התשובות!

עופר,
התלונה אינה בתום לב - שכן ברור שהיא שקרית, ההוכחות הובאו כמובן למשטרה.
אני מבין מהתשובות פה שלאור הנחיה 2.5 של הפרקליטות, המתלוננת תצא פטור מתביעה פלילית ונותר לי האפיק של תביעה אזרחית.
ממה שהבאת אני מבין שניתן לתבוע עד המקסימום של 100 אלף - האם ניתן יותר?
ההליך הפלילי? האם כוונתך להליך שהמשטרה ניהלה? לא, לדעתי פעלו עימי בהגינות מלאה עד עתה - היחס היה מאוד מאוד אדיב, בהתחשב בכך שאני הייתי ה"חשוד".
תודה!

תביעה וקובלנה על תלונה כוזבת

1. בהנחה שהתלונה הכוזבת הוגשה בכוונה לפגוע בך, ולא יוגש כתב אישום נגד המתלוננת, תוכל, לדעתי, להגיש נגדה הן תביעה אזרחית והן קובלנה פלילית (מהי קובלנה פלילית הבהרתי קודם).
2. זכותך לתבוע את מלוא הנזק שנגרם לך להערכתך (נניח מיליון ש"ח), אך תהיה פטור מלהוכיח נזק רק אם סכום התביעה לא יעלה על מה שנקבע בסעיף 7א לחוק איסור לשון הרע (סכום גבוה יותר מחייב אגרה גבוהה יותר והוכחת נזק).
3. את האפשרות לתבוע את המדינה והחוקרים על עוולת הנגישה הזכרתי רק להשלמת התמונה. לפי תיאורך ברור שאין לך עילה לתבוע אותם במקרה הנדון.

תשובה

קודם כל תודה לך על תשובותיך, החכמתי מהן רבות!
1. אני לא ממש בטוח מדוע התלונה הוגשה מלכתחילה.. בהתחלה חשבתי שזה מכיוון שהחבר שלה תפס, אולם ביום העימות, היא הגיעה לבדה - ללא שום ליווי משפחתי, או חברה או החבר שלה, מה שמחזק את החשד שלמעשה אפחד לא יודע והיא הגישה על דעת עצמה, אולי מתוך כעס שלא נלחמתי עליה - והרי זה מה שביקשה:\ בכל מקרה אין לי מושג ואולי בעתיד אדע.
נכון לרגע זה - איני מעוניין בקובלנות פליליות, בכ"ז אני לא מעוניין שיהיה לה תיק פלילי ו\או מאסר.
אני כן מעוניין בתביעה אזרחית - בכ"ז אי אפשר לתת לה ללכת בלי עונש..
2. מה זאת אומרת מלוא הנזק? גם נזק תיאורטי שהיה עלול להתרחש במקרה ולא היו לי הוכחות לחפותי? זאת אומרת שיש להתייעץ עם עו"ד המומחים בדיני נזיקין?
מה זאת אומרת הוכחת נזק? מה למשל? האם יש מקרים כאלה? התוכל להפנות אותי למקרים שכאלה?
3. לגבי תביעת המדינה והחוקרים - ציינתי שהיחס היה אדיב ביותר - אין עילה כמובן:).

הוכחת נזק

להוכיח נזק משמע: לשכנע את בית המשפט, שהסכום הנתבע מגיע לך, למשל, משום שבעקבות הפרסום פוטרת מעבודתך ולא מצאת עבודה חלופית, שלקית בדיכאון והוצאת כספים על טיפולים נפשיים וכדומה.
ראה כאן (בייחוד סעיף 17) ושם.

מרוב שהתקשורת והציבור

לא מכירים בסבל של קורבנות תלונות השווא אז ברוב המקרים בהם אני שומע אישה שאומרת שהיא נאנסה אני לא מאמין לה ולא מאמין לציבור שכביכול מאמין לה.

מדובר על תרבות פמניטסית גם כאן בישראל, גם באנגליה וגם בארה"ב. הרבה מאוד מהגברים שיושבים בכלא על עבירות מין בילדים ובנשים הם חפים מפשע שלא פגעו באיש.
ככל שהציבור בטוח במשהו תטיל בו ספק ותבין שבאותה מידה של שכולם מסכימים על משהו יש אנשים שמנצלים את ההסכמה הכללית הזאת כדי לדפוק בנאדם סתם מתוך שינאה. מדינת היהודים הזאת מאוד עשירה בזה.

לדעתי, תרים את הכפפה ותקים בפייסבוק דף או קבוצה של אנשים שנפגעו קורבנות לתלונות שווא על עבירות מין הכי קשות (כי דווקא השקרים מצויים בטענות הכי קשות שמופנות אליהם). אדם ששונא אותך, ככל שיישנא אותך כל כך ייטען שאתה אונס ילדים כי הוא יודע שזה הדבר הכי מלוכלך והכי בזוי שקיים. בקלות אני יכול לשלוח לאדם שאני שונא תלונה בעילום שם לרשויות על כך שהוא מסוכן לבת שלו ואז פקידת סעד מוציאה צו חירום להוצאתה מהבית. ואם חשבת שאנשים לא עושים את זה זו שגיאה. אנשים יודעים לנצל היטב את העבירה שנחשבת הכי מכוערת ומגעילה ודווקא בה יישתמשו כדי לנקום באדם שהם שונאים. תקים דף או קבוצה בפייסבוק לאנשים שנפלו קורבנות לתלונות שווא לזה. אתר תפוז הוא לא המקום המתאים. בהצלחה !

למעלה