מערכת האתר תקדין ופגיעה בפרטיות

היו

New member
מערכת האתר תקדין ופגיעה בפרטיות

היום גיגלתי את השם שלי ומצאתי בין השאר שאחד מתוצאות החיפוש מובילה לפסק דין בעניני באתר תקדין, כשביקשתי להסיר את פסק הדין מהמאגר התבקשתי לשלם 50 שקלים. באיזו זכות הם יכולים לעשות את זה ולפגוע בפרטיות שלי וכשאני מבקשת להגן עליה אני מתבקשת לשלם? אשמח לתשובות .

שורש הבעיה ששמות הצדדים ניתנים לפרסום

ולכן הפרסום הוא כדין. הדרישה לתמורה כספית כנגד מחיקת השם או ההחלטה היא אמנם לא אסטטית אבל חוקית.

היו

New member
זה לא נמצא תחת הסעיף של חדירה לפרטיות?

בקשת התשלום היא פרוטקשן וזה מקומם! איך זה שאף אחד לא יצא נגד זה?

דרישת תשלום עבור הסרת פרטים מפסק דין

1. סעיף 3 לחוק-יסוד השפיטה קובע, כי "בית משפט ידון בפומבי, זולת אם נקבע אחרת בחוק או אם בית המשפט הורה אחרת לפי חוק”.
הכלל הוא אפוא, שמותר לכל אחד לפרסם פסק דין, למעט במקרים חריגים.
2. כמה מהחריגים מפורטים בסעיף 70(ד) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב]:
“בית משפט רשאי לאסור כל פרסום בקשר לדיוני בית המשפט, במידה שהוא רואה צורך בכך לשם הגנה על ביטחונו של בעל דין, עד או אדם אחר ששמו הוזכר בדיון או לשם מניעת פגיעה חמורה בפרטיות של אחד מהם או לשם מניעת פגיעה בפרטיותו של אדם עם מוגבלות שכלית או של אדם עם מוגבלות נפשית, כהגדרתם בחוק הליכי חקירה והעדה של אנשים עם מוגבלות, של אחד מהם".
מכאן שאת זכאית לבקש מבית המשפט צו שיאסור את פרסום שמך ופרטים מזהים אחרים בפסק הדין, אם את סבורה שנגרמת לך פגיעה חמורה בפרטיות עקב הפרסום. סוגיה זו נותחה בהרחבה בפסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל-אביב בערעורים אזרחיים 2319/08 ו- 2321/08, פלוני נגד פלונית (ראי סעיפים 19 - 39).
3. הנחתך, ש"אף אחד לא יצא נגד זה" (קרי: נגד הדרישה לתשלום עבור הסרת הפרטים המזהים) מוטעית. נגד חברת חשבים, המפעילה את מאגר תקדין, הוגשה תובענה ייצוגית בעניין זה, אך לצערי איני יודע מה עלה בגורלה (ראי הכתבה כאן והמקושרים אליה).
4. יש גם הצעת חוק לאסור ציון שמות בפסקי דין.

רון סי

New member
הם מפרסמים פסקי דין בזכות

על פי עיקרון פומביות הדיון, הגובר על הגנת הפרטיות.
יש להם מנגנון של הסרת פסק דין מהמאגר שלהם, והתשלום כנראה בא בעיקר להציב איזו הרתעה מפני הצפה של דרישות הסרה כאלה, ואולי גם לפצות אותם על אבדן ההכנסות האפשרי (אם כל פסקי הדין יוסרו באופן זה מהאתר שלהם, לא יישאר להם אתר).
יש גם להבהיר שהסרת פסק הדין היא רק מאתר אחד ויש עוד אתרים שמציגים פסקי דין.
&nbsp

Oz the great

New member
זה המודל העסקי שלהם - לא הכנסה צדדית

קראתי פעם כתבה על האתר. ככה למעשה הם עושים כסף.
לפי מה שקראתי, הם לא מבקשים 50 ש"ח, הם מבקשים 50 ש"ח לעמוד!

goldy

New member
הם יכולים לטעון לבעלות על כתב היד?

כאילו מדובר בקניין רוחני פרטי שלהם?

goldy

New member
אז מה פיתאום הם עושים בו כבשלהם?

הבעיה מתחילה בעצם גביית התשלום עבור גישה אליו!
&nbsp
האם ניתן לגשת אליו דרך אתר בתי המישפט?

אם הוא מתפרסם באתר בתי המשפט, אז כן

עקרונית, זכותם לפרסם אותו, אך לא לאיים בפרסומו (וולדעתי, גם בהמשך פרסומו), לא במפורש ולא במרומז, אם לא יקבלו תשלום.

רון סי

New member
הם לא מאיימים לפרסם...

הם מפרסמים בפועל.
ואם אתה רוצה שיוותרו על זכותם לפרסם, עליך לפצות אותם הן על הטרחה והן על אבדן ההכנסות, ולו פיצוי סמלי.

goldy

New member
אבל מדובר ברכוש ציבורי

האם האתר שווה ערך לרשות מקומית שבסמכותה לגבות ארנונה?

רון סי

New member
האתר שייך לחברה מסחרית

שמשקיעה כסף ועבודה בהנגשת פסקי הדין, וזאת על פי חוק, ומייצרת הכנסות מהפעילות הזו.
האינטרס של האתר הוא שפסקי דין יופיעו במאגר שלו. הסרת פסקי דין מהמאגר עומדת בניגוד לאינטרס המסחרי שלו. יש לו מנגנון הסרה כזה, אבל מישהו צריך לפצות אותו על הפסד ההכנסות ועל העבודה המושקעת בהתעסקות בהסרת החומר, שהיא עבודה שאינה תורמת הכנסות לאתר אלא בדיוק להפך.

goldy

New member
הנגשת רכוש ציבורי זו יוזמה שלהם

אני די בטוח שהזכות לפרטיות גוברת על זכותה של חברה למצוא פרנסה.

רון סי

New member
הזכות לפרטיות אינה גוברת על עיקרון פומביות הדיון

אלא אם זו פגיעה "חמורה" בפרטיות. והחברה הזו תורמת לפומביות הדיון ופעילותה חוקית.

goldy

New member
האם החברה מצנזרת פס"דים של בי"מ לענייני משפחה?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
דעת יחיד

בלי קשר לתקדין
נראה לי שראוי שיפורסמו באינטרנט כל פסקי הדין למעט אלו שבית משפט אסר לפרסם, רצוי שאדם יוכל לבדוק עם מי להתחבר, עם מי לעשות עסקים, את מי לשכור כעובד או באיזו חברה לא להסכים לעבוד, את מי לקחת כמטפלת או מורה לילדיו וגם ליד מי לא לרכוש או לשכור דירה
ואדם שחרד מפרסום כזה אודותיו - שיחשוב קודם איך להימנע מלהיכנס לסטטיסטיקה הזאת.

היו

New member
ברזילי, באמת?!

אני לא חושבת שכל מהלך בבית משפט בין שני אנשים פרטיים צריך להיות מופקר בידי הכלל ולהיות מוצג לראווה, זה שמתנהלים דיונים בבית המשפט שאני מעורבת בהם , לאו דווקא אומר שעברתי על החוק, יכולים להיות 1001 סיבות להיות בבית המשפט, ולא כל אדם צריך לדעת עלי את פרטים אישיים. זו הפקרת הפרטיות שלי. ואם רוצים לפרסם פסקי דין, בבקשה, אבל בלי שמות. אני לא דמות ציבורית ולא חברה.

למעלה