פרשת ינון מגל

פרשת ינון מגל

מקריאה ראשונית של חוק מניעת הטרדה מינית נראה לי שהטענות המייחסות לינון מגל הטרדה מינית של העיתונאית רחל רוטנר מופרכות. הדברים הגסים לכאורה שאמר לה נאמרו בטקס פרידתו ממערכת וואלה, היינו כשכבר לא היה ממונה עליה. החוק אוסר הטרדה מינית מצד מעסיק. הטרדה מצד מי שאיננו מעסיק צריכה להתבצע מס' פעמים למרות מחאות של המוטרד. לא ברור שאלה היו הנסיבות.

בנוסף העובדה שהדברים נאמרו בטקס פרידה ולא לוו במעשה פיזי הופכת את ההתבטאות לזוטי דברים.

רחל המרכלת

מסכים עם עיקרי דבריך.
יתירה מזו: לדעתי החוק למניעת הטרדה מינית הוא חוק רע ומזיק, וחבל שנחקק. לא משום שאני מצדיק הטרדות מיניות; אני לא. אבל הטרדות מיניות במעשים (קרי: מעשים מגונים) ממילא חוק העונשין עוסק בהן, ואילו הטרדות במלים או ברמזים, אם הן חמורות, אפשר לטפל בהן באמצעות חוק איסור לשון הרע וחוק הגנת הפרטיות, ואם אינן חמורות, מקומן בתחום המוסר והטעם, ואין הן עניין למחוקק לענות בו. לא כל אמירה תפלה צריכה להיות עוולה המזכה בפיצוי, לא כל שכן עבירה פלילית.
על כל פנים, הדברים הנדונים, שמייחסת העיתונאית רחלי רוטנר לינון מגל, למיטב הבנתי אינם מגיעים כדי הטרדה מינית אף לפי החוק הנוכחי.

aaa123

Member
לא מסכים עם הכותרת

ינון לא מכחיש את הדברים של רחלי ואני לא רואה בדברים רכילות.
&nbsp
בלי להתייחס לנושא המשפטי יש בעיה מוסרית קשה עם העובדה שגבר נשוי מציע הצעות מיניות לאישה שנשואה לא לו.
&nbsp
הבעיה כפולה.
לא רק שהוא מתכנן בגידה באשתו אלא הוא גם רוצה לפתות אישה לבגוד בבעלה.
&nbsp
אני חושב שזה מידע רלבנטי ולא רכילות,ולא הייתי רוצה לבחור באדם כזה לכנסת גם אם משפטית הוא לא אשם בדבר.

למעלה