האם מותר לשמור פרטי כרטיס אשראי?

האם מותר לשמור פרטי כרטיס אשראי?

שלום,
לא יודעת אם הגעתי לפורום הנכון, אבל אולי תוכלו לענות.
פניתי לגוף מסויים שבעבר נתתי לו פרטי כרטיס אשראי לחיוב חודשי.
עכשיו מסתבר שהם שמרו את הפרטים.
האם זה חוקי?
תודה מראש

שמירת פרטי כרטיס אשראי

על פי דיני הגנת הפרטיות, פרטי כרטיס אשראי הינם מידע רגיש אשר החזקתם מחייבת את הסכמת בעל הכרטיס לאותו צורך ספציפי שבגינו מוחזק המידע. יתרה מכך, אדם ו/או חברה המחזיקים פרטים כאמור חייבים ברישום מאגר מידע על פי חוק.

הפרה של הוראות אלו מהווים עבירה פלילית וכן עוולה אזרחית אשר יכולים לזכות את הנפגע בפיצויים ללא הוכחת נזק.

ביכולתך לפנות למחזיק המידע בדרישה כי יסיר את פרטייך לאלתר, ובמידה ולא יהיה בכך די ביכולתך לפנות לערכאות.

בברכה,

אסף כהן צידון, עו"ד

[email protected]
050-5515559

דרישה למחוק מידע ממאגר

1. החזקת מאגר מידע חייבת ברישום אצל רשם מאגרי המידע במשרד המשפטים, והיא מוגבלת בתנאים, המפורטים בחוק ובתקנות.
2. אם מאגר המידע אינו רשום, או שהוא מנוהל שלא כדין, לדעתי, זכותך לדרוש את מחיקת פרטייך ממנו בכל מקרה, ואת יכולה גם להתלונן ברשות למשפט, טכנולוגיה ומידע שבמשרד המשפטים.
3. גם אם המאגר רשום ומוחזק כדין, זכותך לעיין במידע שבו הנוגע לך וזכותך לדרוש תיקון או מחיקת מידע, שאינו נכון, שלם, ברור או מעודכן (ראי סעיפים 13 - 15 לחוק הגנת הפרטיות).
4. אם המאגר משמש לדיוור ישיר, זכותך לדרוש למחוק ממנו את המידע המתייחס אלייך (ראי סעיף 17ו(ב) עד (ו) לחוק).
5. החוק אינו מקנה במפורש זכות לדרוש מחיקת מידע ממאגר, שאינו משמש לדיוור ישיר, אם המאגר רשום ומתנהל כדין, והמידע שבו נכון, שלם, ברור ומעודכן. אבל את יכולה לטעון, שאם את רשומה כמנויה בחברה, שכבר אינך מנויה בה, המידע אינו מעודכן (ראי גם תשובתי כאן).
6. מעשה או מחדל במאגר מידע, המנוגד לחוק או לתקנות, הוא אמנם עוולה (עילה לתביעה אזרחית), אבל (בניגוד לדעתו של עו"ד אסף כהן צידון ולהבדיל מפגיעות אחרות בפרטיות) הוא אינו מזכה בפיצוי בלא הוכחת נזק (ראו סעיף 31ב לחוק הגנת הפרטיות והשוו לסעיף 29א לחוק).

dani666

New member
ברוך השב ! לגבי 5, אולי, ובתנאי שהמאגר לא מכיל ...

... את המידע האם מנוי פעיל או לא.

תודה.

מדובר במתנ"ס שבו שילמתי בעבר על חוג.
כשהתקשרתי להירשם (אחרי הפסקה), הפקידה מיד אמרה לי - לחייב את הויזה שרשומה פה?
לשאלתי מה פתאום הויזה שלי עדיין רשומה שם, היא נעלבה שמדברי משתמע שהאשמתי אותה בחוסר יושר.
אני אנסה לברר אם הם רשומים כמאגר מידע, ובכל מקרה אדרוש שבסוף השנה ימחקו אותי.
&nbsp

למעלה