שכירות בדירה ללא חוזה

שכירות בדירה ללא חוזה

אני גרה בדירה שכורה כ-5 שנים כאשר לאחרונה חידשתי את השכירות אך הפעם לא נחתם חוזה ביני לבין המשכיר אלא רק נתתי 12 צ'קים לשנה הקרובה.
שאלתי היא מה המשמעות של שכירת דירה ללא חוזה ומה קורה אם למשל אני רוצה לעזוב את הדירה לפני שנגמרת השנה הזאת?
בשנים קודמות היה תנאי בחוזה שבמקרה כזה הייתי צריכה למצוא דייר אחר במקומי ולהודיע חודשיים מראש על העזיבה.
עכשיו, כשאין חוזה חדש האם יש לי התחייבויות כלשהן בהקשר הזה? האם בעל הדירה יכול לטעון איזשהן טענות או דרישות כלפיי?

יש חוזה בעל פה

והשאלה אילו סיכומים הושגו. עקרונית רצוי שהחוזה יהיה בכתב כדי למנוע מצבים כמו שתיארת.

9x9

New member
אין חוזה בעל פה

מה שקובע באין חוזה בכתב, ולאחר שהסתיים החוזה הקודם, הוא סעיף 19(ב)(1) לחוק השכירות, אשר במקרה שלך, מתן הודעה על עזיבה בסמוך לפני תשלום השכירות החודשית תביא לסיום השכירות בסוף החודש - ציטוט:
"כשנקבעו דמי השכירות בסכום מסויים לתקופות קצובות - בתום התקופה המתחילה בסמוך לאחר מתן ההודעה..."

במתן השיקים הסכמת להארכת החוזה לשנה

על כן הסעיף הנוגע לעניינך בחוק השכירות והשאילה הוא סעיף 3 רישא:
“פרטים של חוזה שכירות שלא נקבעו בהסכם בין הצדדים יהיו לפי הנוהג שהצדדים להסכם ראו אותו כמקובל עליהם בעסקאות קודמות שביניהם...”
סעיף 19 לחוק מתייחס למצב, שבו "לא הוסכם על תקופת השכירות, או שהצדדים המשיכו לקיימה לאחר תום התקופה שהוסכם עליה בלי לקבוע תקופה חדשה", אבל בעניינך, כאמור, הוסכם על תקופה חדשה, בעל-פה ובהתנהגות.
יתירה מזו: “הוראות פרק זה [כלומר, הוראות פרק א' לחוק, שבו נמצא סעיף 19, עב"א] יחולו כשאין בדין אחר הוראות מיוחדות לעניין הנדון ובאין כוונה אחרת משתמעת מן ההסכם בין הצדדים" (סעיף 2(ג) לחוק). ממתן השיקים ודאי משתמעת כוונה להאריך את החוזה בשנה (אלא אם כן תוכיחי אחרת).

9x9

New member
סעיף 2(ג) וסעיף 3 לחוק השכירות אינם רלוונטיים

סעיף 2(ג) קיים כדי לקבוע שהחוק הוא דיספוזיטיבי ולא קוגנטי
כפי שקבע בית המשפט העליון - ציטוט:

"הוראות חוק השכירות הן דיספוזיטיביות בעיקרן, כפי שעולה מסעיף 2(ג) לחוק הקובע כי "הוראות פרק זה יחולו כשאין בדין אחר הוראות מיוחדות לענין הנדון ובאין כוונה אחרת משתמעת מן ההסכם בין הצדדים"."
[ע"א 4893/14 וליד חמודה זועבי נ' מדינת ישראל - משרד האוצר]

סעיף 2(ג) הנ"ל דן במצב בו קיים הסכם בין הצדדים הנוגד את החוק, דבר שלא חל על השואלת, שבעניינה אין הסכם.

סעיף 3 לא קשור לעניין, שהרי כותרתו אומרת "פרטים שלא נקבעו בהסכם"
במקרה זה אין הסכם חדש, וממילא אין צורך להשלים בו פרטים.

אילו התאמצת פחות להפגין ידענות

ויותר להבין את מה שאתה קורא, כולנו היינו נשכרים.
תהיה בריא ושנה טובה.

למעלה