אני תמיד בעד לשאול קודם את הילדה לפחות שהיא תגיד איזה אתר היא רוצה להכין. רעיונות לביצוע נוכל לתת בשפע! לדעתי, אין אתר שאי אפשר לבנות דגם יצירתי שלו...
אפשר לבנות את הבסיס מעיסת נייר, או אפילו מקרטון (למשל של קופסת דגנים) מודבק בצורת הטחנה.
את הקרטון אפשר לצפות בעיסת נייר, ואת העיסה לצבוע בלבן מעורב בקצת אפור; לחלופין, אפשר לצבוע את הקרטון עצמו בצבע זה (או לעטוף אותו בנייר לבן), ועליו להדביק מלבני פלסטלינה דקים בתור לבנים. את הכיפה הייתי יוצרת מפלסטלינה או מעיסת נייר.
לחלופין, אם יש לך מלחייה גדולה (בצורה קלאסית) שאת לא צריכה, היא ממש דומה לטחנה...
את הכנסת אפשר להכין מקופסת נעליים אפשר למצוא קופסה שתהיה יחסית ריבועית (אולי של מגפיים), להעמיד אותה הפוך ולמעלה להדביק קאפה קצת יותר גדולה ממנה. מסביב להוסיף עמודים שנוסרו ממקל ארוך. אני יכולה להמשיך אבל לטעמי זהו דגם שידרוש הרבה עבודה ויחסית התוצאה לא תהיה מאוד מרשימה.
את התחנה של מונטיפיורי אפשר לבנות מ"לבנים" מהמשחק "בונים מבצר". אגב, זהו משחק רב פעמי שאפשר להשרות אותו במים ואז הכל מתפרק כך שאולי את יכולה למצוא מישהו שבנה את זה פעם וכבר לא צריך את זה, או לקנות חדש בכמה עשרות שקלים. את ה"זרועות" אפשר לבנות משיפודים ועליהם לחבר רשת פלסטיק עם חורים גדולים ריבועיים (אם תרצי יש לי לתת לך).