2014 --- 30 שירי השנה שלי

DAN1EL

New member
2014 --- 30 שירי השנה שלי

שנה נוספת חלפה וגם הפעם החלטתי לסכם אותה במצעד כאן בפורום. :)
בשנה שעברה היו כמה הפתעות מבחינתי – לטובה ולרעה – וגם השנה היו כמה כאלה (אני ארחיב על זה קצת במצעד עצמו).
המצעד יתפרסם היום ומחר, אז רק בקשה קטנה – נא לא להגיב להודעה הראשית לפני שסיימתי לשרשר אליה את המקום הראשון.

אז בלי יותר מדי הקדמות מיותרות – קבלו את 30 השירים האהובים עלי ביותר לשנת 2014 :)

התמונה לקוחה מהאינסטגרם הכי חשוב של 2014 (נחשו איזה?) ואם תלחצו כאן תוכלו להיזכר במצעד המסכם שערכתי בשנה שעברה.
תיהנו!

DAN1EL

New member
מקום 30

Usher - Good Kisser
https://www.youtube.com/watch?v=1lQtoRFaLsA

כפי שציינתי - היו כמה הפתעות השנה מבחינתי, וזו אחת מהן.
בשנה שעברה, אם הייתם מספרים לי שזמרים כמו רובין ת'יק ומיילי סיירוס יככבו מתישהו במצעד שנתי שלי ועוד יעקפו בו אנשים כמו ארקטיק מאנקיז הייתי צוחק בקול.
אבל זה קרה.
ואם הייתם באים אלי מהעתיד ומספרים לי, בסוף 2013, שבשנה הבאה ייכנס לסיכום שלי שיר של אשר - שוב, סביר להניח שהייתי חושב שאתם צוחקים עלי.
אף פעם לא התחברתי אל הבחור הזה, בלשון המעטה, אבל אני הראשון לפרגן לאמנים, גם אם אני לא אוהב אותם, כשהם עושים את זה סוף סוף כמו שצריך.
אשר הפתיע כאן עם יציאה פרינסית-די'אנגולית מגניבה, שבהחלט גרמה לי להעריך אותו יותר השנה ולרצות לתת לו מקום במצעד הזה.

YEEZUS

New member
שיר אדיר לגמרי!

עם הזמן כבר הפסקתי להאזין לו, אבל עדיין אני מאוד אוהב ומעריך אותו.
גם She Came to Give It to You אחלה שיר, למרות שהוא פחות מקורי מ-GK.

Drunk in Love

New member
לא הזיז לי מי יודע מה. הפקה אמיצה, ביצוע טוב, קליפ מוצלח.

עדיין לא נגע בי מספיק, אם כי מבחינתו זו הצלחה. האלבום האחרון שהוא הוציא היה דווקא חביב - לסינגל Lemme See עם ריק רוס אני חוזר עד היום.

ערן1987

New member
בהחלט שיר מוצלח מאוד

חבל לי שלא זכה להצלחה המסחרית הראויה לו. מעניין איך יישמע האלבום שלו.

Music Man XD

New member
אחלה שיר.

גם אני אהבתי אותו השנה. לאשר היו כמה יציאות טובות בקריירה.

DAN1EL

New member
מקום 29

Iggy Azalea - Fancy ft. Charli XCX
https://www.youtube.com/watch?v=O-zpOMYRi0w

אני חולה על "פנסי"!
הפתיחה עם הביט הדרמטי (שמלווה אותנו לכל אורך השיר) שמייצר מתח, הבתים של איגי - שהקול שלה פתאום משתלב בהם באופן מושלם, הפזמון החמוד של צ'ארלי (עם האזכור לטוקיו), ה-I.G.G.Y שנתקע בראש - בקיצור - הכל עובד כאן נפלא והופך לאחת מיציאות הפופ שהכי אהבתי השנה.
ואם כל זה לא הספיק - אז הקליפ עם המחווה ל"קלולס" (
) כבר קנה אותי סופית.

YEEZUS

New member
היא בהחלט הביאה כאן שיר ברמה.

גם ממנו מאוד נהניתי השנה, אבל החרישות עשו את שלהם ואני כבר לא מסוגל לשמוע אותו.
חוץ מזה, שאיגי כבר נהייתה מאוסה עלי לגמרי, וחוץ מ-2 שירים אין לה מה להציע לעולם הזה.

Drunk in Love

New member
מהלהיטים המוצדקים של השנה, וקליפ מבריק.

איגי הפכה עם הזמן (בעיקר השנה)לאחת מה- new-comers האהובות עלי ביותר של השנים האחרונות. אני חושב שהיא מבינה פופ מעולה ואין ראויה ממנה להצלחה לה היא זוכה. גם Charli XCX מצוינת והאלבום החדש שלה הוא אלבום פאנק-פופ מעולה (
).

ערן1987

New member
אני לא יודע איך זה קרה

אבל מעולם לא שמעתי את השיר הזה בשלמותו וגם לא צפיתי בקליפ שלו אף פעם

&nbsp
בכל מקרה, ממה שכן שמעתי זה חביב.

Music Man XD

New member
חמוד.

אני לא מאוד אוהב את איגי, וחושב שיש טובות ממנה בהרבה בשוק כיום, אבל זה באמת שיר חמוד וממכר. כמובן, גם אני מצאתי את עצמי מזמזם את ה-I-G-G-Y הזה השנה.

DAN1EL

New member
מקום 28

tUnE-yArDs - Water Fountain
https://www.youtube.com/watch?v=jbiFcPhccu8

טיון יארדס הפציצה השנה!
כשאני חושב עליה, ישר עולה לי לראש המילה "יצירתיות".
זה מתבטא בהפקות - הכל כך שונות מהביטים שאנחנו רגילים לשמוע בדרך כלל - וכמובן בקליפים הנהדרים, הצבעוניים, הילדותיים וההזייתיים שמזכירים קצת קליפים מוקדמים יותר של סיה.
אני אוהב אנשים שנותנים ביטוי באופן יצירתי לשונות שלהם, לאופי הייחודי שלהם, להשפעות השונות והמשונות שהם ספגו לאורך החיים שלהם מכל מיני כיוונים שונים - והבחורה הזאת בהחלט עונה על ההגדרה הזאת. כל שיר ושיר באלבום החדש שלה נשמע לגמרי כמו...כמוה! כמו משהו שהיא ורק היא הייתה יכולה לעשות. וכך צריך להיות.
נמאס מאמנים שיצאו משבלונה ומשווקים לנו שוב ושוב את אותה נוסחה משעממת בעטיפה מעודכנת שתדבר לקהל המשועמם - רוצים עוד אמנים שיעופו על עצמם! אז תודה לך, טיון יארדס, על כך שאת ממשיכה לעשות את הקטע שלך ולעוף על עצמך. :)
וזו לא הפעם האחרונה שתפגשו את הגברת במצעד הזה.

YEEZUS

New member
שיר טוב, אבל עדיין לא הצלחתי להתחבר אליה.

משהו בה עדיין לא הסתדר אצלי, ואם כבר יש שיר באלבום שהיא הוציאה השנה שאני באמת אוהב, זה כמובן Rocking Chair.
אני צריך לנסות אותה עוד פעם.

Drunk in Love

New member
לא אגיד שזה מוזר מדי בשבילי, כי זה לא, אבל מבחינתי ''מגניב''

זה לא מספיק, וזה רק מגניב כרגע. ואת השיר שמעתי לא מעט פעמים, וגם נתקלתי בו. הוא זכה לחשיפה יפה.

Music Man XD

New member
מת, מת, מת על tUnE-yArDs!

זה לא סוד, אני אוהב את הפרויקט הזה כבר שלוש שנים בערך. מסכים עם מה שכתבת כאן, וחושב שמריל גרבוס היא אחד הקולות הכי ייחודיים במוזיקה כרגע. WF הוא שיר מעולה, אני מאוד אוהב את האסקלציה שיש בו, את הטקסט המעניין, ואת הביצוע. הם פנו לכיוון קצת שונה עם האלבום הזה, ויצא להם מעניין. אני ארחיב במצעד שלי *ספוילר*

DAN1EL

New member
מקום 27

Azealia Banks - Idle Delilah
https://www.youtube.com/watch?v=uiXn5u_GWrk

כבר חשבנו שנזכה לראות את נכדינו מתגייסים לצה"ל לפני שהבחורה הזאת תשחרר סוף סוף את אלבום הבכורה שלה, אבל בסוף זה קרה - והיה שווה לחכות!
האלבום של אזליה מלא בהפקות כייפיות, מגניבות ומגוונות שבהחלט מצדיקות את ההייפ שמלווה אותה מאז סינגל הבכורה המדהים מלפני כשלוש שנים.
בשיר הזה אנחנו פוגשים הפקה מעט ניינטיזית, שמזכירה קצת את דיסקלוז'ר ופותחת באופן מעורר תיאבון את אחד האלבומים היותר מגניבים שיצאו השנה.
בכל שיר ושיר באלבום הזה אזליה בעצם מוכיחה לנו שיש לה אינספור שפנים לשלוף מהכובע, ובכל פעם שנדמה לנו שפיצחנו את הסגנון שלה - היא עושה "חשב מסלול מחדש" ומוכיחה לנו שהיא יכולה להיות מגניבה בעצם בכל סגנון שרק נעלה על הדעת.
אני חושב שהשיר הזה מדגים את זה בצורה נפלאה, ולכן מהבחינה הזאת היה חכם מצידה לפתוח איתו את האלבום.

YEEZUS

New member
זה לא אחד השירים האהובים עלי ביותר באלבום,

אבל בכל זאת מדובר בשיר א-ד-י-ר.
&nbsp
בכלל, כל האלבום שלה.

זה כנראה אלבום הראפ הנשי הכי טוב מאז מיסי אי... סו אדיקטיב.

Drunk in Love

New member
לא הקטע הכי שפיצי באלבום אבל פתיחה נהדרת.

מת על האלבום הזה! כל כך אוהב את הרעיון שיש לו את הסאונד שמאפיין אותו, הוא לא נשמע כמו שום אלבום ראפ נשי ששמעתי בשנים האחרונות. אשכרה יש לה את ה''סטייל'' המוזיקלי שלה, והוא שלה בלבד. חייב לרכוש אותו.
Idle Delilah מגניב בטירוף, הקופים לקראת הסוף

DAN1EL

New member
הקטעים הכי "שפיציים" באלבום הם כמובן 212 ו-YR

אבל מהשירים שלא שמעתי קודם הכי אהבתי את:
ID
דספרדו
BBD
JFK
צ'ייסינג טיים

בערך בסדר הזה.

למעלה