אירוח פרופ' קופרמינץ 21/9 מ10 עד 12

חוששת? לאור הנתונים שהוספת

את צריכה לשמוח על ההוראה הזו
ולכן, כמובן שלא לחכות, חלילה, לסיבוכי סוף הריון. מאחלת לך לידה טובה במועדה, בידיים מלאות!!

זוזוקי יקרה

אוקי עדיין לא ברור אם הקלקסן בגלל MTHFR וזהו או שהיו הפלות בעיות השרשה סיבוכים וכדומה.

זוזקי

New member
היו אי קליטה והפלות

בשלב מאוד מוקדם (לפני דופק) אבל הן קרו סביב גיל 43-45 היה חשש סביר שמדובר באיכות הביציות ולא בהכרח בבעיית קרישיות. אז אני מניחה שקיבלתי קלקסאן "לכל מקרה" כי "במלחמה כמו במלחמה" (הפעם מדובר בתרומת ביצית) האם תמליץ לי לקחת בהריון הבא (תאר לך שאני מעזה לתכנן) שוב קלקסאן? ואם החל משבוע 39 אעשה מוניטור חלבון לחץ דם ואם צריך עוד משהו כל 3 ימים, אפשר יהיה לחכות להתחלת צירים טבעית, לדעתך? תודה רבה רבה, מקווה שאתה עוד בסביבה...

שאלות לגבי APLA גבולית

שלום לפרופ', ותודה מראש. לאחר ההריונות: 1. פרה- אקלמפסיה קלה, השראת לידה 37W. (יילוד חי 2600 גר') 2. PPROM 22W. 3. BLIGHTED OVUM 8W. 4. MISSED AB. 9W. אובחנתי אצלך כבעלת APLA גבולית. (LAC גבול עליון או מעט מעליו. כל היתר תקין. נבדק מס' פעמים) המלצת על אספירין מבטא חיובית, קלקסן 80 מבטא ו100 מדופק. משב' 16 מפוצל לפעמיים ביום. בעת ההמלצה הייתי במשקל 99. הנסיון הצליח, ברוך ה'. ילדתי בשב' 38+1 לידה ספונטנית (מס' שעות לפני זירוז שנקבע מראש) לאחר הריון תקין לחלוטין, במשקל 2700 גר'. לאחר כל הנ"ל, השאלות: 1. האם ישנה סיבה לבדוק שוב LAC מתישהו, או שבכל מקרה המינון הזה יכסה אותי היטב? 2. בהנחה (ובתקווה) שההריון הבא יתחיל במשקל נמוך יותר, האם יש צורך להפחית מינון? תודה רבה.

איילת יקרה

אין כל סיבה לבדוק שוב. ברור שהמינון תלוי משקל שתכנסי להריון נחליט לפי המשקל אז (

../images/Emo41.gif ואם נהיה ספציפיים...

אם כשהייתי 99 ק' התחלנו ב80 ועלינו ל100- מהו ההפרש מ99 (כלפי מטה או חלילה כלפי מעלה) שיהווה אינדיקציה לשינוי? כי אני משערת שהשינוי צריך להיות משמעותי. (אני לא מנסה להיות נודניקית, רק להיות ערוכה. כי למרות הPCO- הריון תמיד עלול/ עשוי להפתיע. היה לעולמים. אה, ותודה שוב!!

איילת

בכל מקרה נתחיל ב80 ונמשיך הלאה . מערכת השיקולים תלויה במשקל בבעית הקרישה בעבר המיילדותי ועוד כך שקשה להגיד בוודאות מראש

temp8

New member
עוד שאלת השראת לידה...

ואם תשובות לשאלות קודמות כבר עונות גם על השאלה הזו אז אתה מוזמן לדלג
יש לי APLA (בשתי בדיקות היה אנטי קרדיוליפין מעט גבוה ובבדיקה השניה לופוס גבוה), ולכן אני לוקחת קלקסן בהמלצתך. בעית הקרישיות אצלי לא באה לידי עד היום, למעט הריון כימי אחד, וההריון הקודם (בו לא ידעתי על הקרישיות) השתיים באופן תקין בירידת מים שבוע 36. האם לאור זאת שאני לוקחת קלקסן רק ליתר ביטחון עדיין מומלץ שאבצע השראת לידה בשבוע 38 בהריון הנוכחי?

t יקרה

דווקא השאלה חשובה ולא ניתן ללמוד מאחרןת כאן. בגלל העדר עבר בעייתי הייתי מפסיק הקלקסן בשבוע 39+ ונחכה ללידה ספונטנית כמובן להמשיך במשכב הלידה

just face it

New member
אילו בירורים כדאי לעשות מלבד קרישיות

ההסטוריה: הריון ראשון- תקין מלבד קיבה קטנה בסקירות, לידה בשבוע 30 בעקבות צירים בן במשקל 1678 גרם בריא ב"ה הריון שני- בוארו בעקבות מומים של שפה שסועה דו צדדית חיך שסוע מאוד וקרפוס קולוסום מפותח לחלוטין בשבוע 16 עובר ממין נקבה הריון שלישי- שק הריון שלא הפתח 2 נסיונות הפלה בציטוטק בשבוע 8 ובסופו של דבר שאיבה בשבוע 11 בערך הריון רביעי- אחרי מעקב זקיקים (כך שגיל ההריון מדוייק) עובר גדול בשבוע באופן עקבי, צירים מוקדמים באים והולכים החל משבוע 30 בסופו של דבר יילוד בשבוע 36+5 בעקבות IUGR נולד בן במשקל 2390 גרם בריא.. קבלתי בירור כמעט מקיף שך קרישיות, טרם הגיעו כל התוצאות בנתיים הכל בטווח הנורמה מלבד C.R.P שחורג כלפי מעלה עם ערך של 1.2 יש עוד משהו שכדאי לברר מלבד קרישיות לפני ההריון הבא? האם ייתכן שהכל ססטיסטיקה מצערת במיוחד?

J FI יקרה

בשל לידה מוקדמת תצתרכי לקבל זריקות פרוגסטרון בהריון הבא למרות שילדת במועד לאחר מכן עדיין קיים הסיכון ללידה מוקדמת. מבחינת ברור תפקודי כבד כלייה מחלות רקמת חיבור. ל IUGR סיבות מרובות מאוד ולא ניתן לעבור על כולן. בהנחה שזה שילייתי כתבתי את המלצותי. חשוב לחפש פתולוגיה של שלייה אם יש יכולות להיות השלכות לגבי הטיפול גם אם אין קירישיות

just face it

New member
אין פתולוגיה שלייתית..

בקיצור... סביר להניח שניפגש אחרי שיגיעו כל תוצאות הדם של בדיקות הקרישיות...

shoosh101

New member
וואו, בול בזמן... שלום פרופ' קופרמינץ

רציתי לשאול שתי שאלות, האחת ספציפית, והשנייה יותר כללית:
האם יש משמעות לתוצאה מעט גבוהה בבדיקת PTT sensitive to LAC - התקבלה אצלי תוצאה של 50.1 כאשר הסף העליון הוא 46.4. שאר בדיקות הקרישה יצאו תקינות (נשלחתי לבירור בעקבות כך שאמי הטרוזיגוטית למוטציה בפקטור 2, אני חולת קרוהן מזה 20 שנה, ובעברי הריון תאומים שהסתיים בשבוע 23 עקב צירים).
השאלה השנייה - האם ידועה הסיבה לנטייה לפתח צירים מוקדמים אצל נשים מסויימות? כאמור, הריוני הראשון הסתיים בלידה מוקדמת. בהריון השני גם כן היו צירים החל משבוע 20 בערך, אך בסופו של דבר ילדתי בשבוע 40 אחרי 5 חודשי שמירת הריון+טיפול בפרוגסטרון ופרסולט. האם זה אומר שבכל הריון יהיו צירים ואצטרך חודשים ארוכים של שמירת הריון, או שיש טיפולים נוספים שניתן להציע? המון תודה!

שוש יקרה

יש לחזור על הבדיקה . בדיקה נוספת חיובית כעבור 3 חודשים ויותר יכולה להעיד על APS. הריון תאומים מסתיים ב שליש מהמקרים בלידה מוקדמת . סיבות אחרות הן זיהומים מומי רחם, היפוקסיה שלייתית, רבוי מים. ועדיים יותר משליש לא ידוע

shoosh101

New member
תודה רבה! ואם אפשר שאלת המשך -

במידה ואכן תצא בדיקה שנייה חיובית, ולאור ההיסטוריה של לידה מוקדמת, האם בהריון הבא יש צורך בטיפול בקלקסן? האם טיפול כזה יכול להביא להריון שקט יותר מבחינת צירים מוקדמים? (מתוך הסיבות שציינת ללידה מוקדמת, ככל הנראה לא היה מדובר בזיהום, וכמו כן לא היה ריבוי מים ואין מום במבנה הרחם).

שוש יקרה

התשובה כן! אבל הוא לא מונע צירים אלא את חוסר החמצן שהביא להתכוציות בחלק מהמקרים. הריון תאומים כאמור סיבה מספקת ללידה מוקדמת

שואלת בשם חברה שלא הצליחה להירשם בתפוז

הנה השאלה: בריאה בת 28, אחרי שני הריונות טבעיים ותקינים לחלוטין. הייתה לי הפלה בשבוע 16 כשהעובר מתאים לשבוע 14. בעקבות היסטוריה משפחתית רופאת נשים שלחה אותי לבדיקת קרישיות יתר ונמצא שאני הטרוזיגוטית ל- PT 20210. לאחר מספר חודשים הריון נוסף תחת קלקסן 40 מ"ג, הסתיים בהפלה גם בשבוע 16 (כשהעובר מתאים לשבוע 14). בעקבות שתי ההפלות נשלחתי לבירור קרישיות יתר מקיף ושאר הבדיקות נמצאו תקינות (תפקודיי קרישה, אנטיקרדיוליפים וכו'.) לאור תוצאות הבדיקות המליצו לי הרופאים בהריון הבא להמשיך עם קלקסן 40 ואספירין 100 מג' החל משבוע 7. אשמח לדעת מה דעתך.

למעלה