מעבר דירה עם חתולה פחדנית

גאיה40

New member
מעבר דירה עם חתולה פחדנית

שלום

יש לי חתולה מאוד פחדנית בת 6. היא מפחדת מאוד מאנשים ומסתתרת כאשר הם מגיעים לביתי.
שבוע שעבר הייתי אצל אמא שלי שלושה ימים והיא באה איתי. החתולה לא יצאה מפתח החדר והייתי צריכה לשים את הכלים והחול שלה בחדר.
ביום השלישי הלכתי לעבודה והיא נשארה מתחת למיטה 9 שעות, לא אכלה ועשתה פיפי על הרצפה.
יש לציין שאוכל, מים וחול היה בתוך החדר. באותו היום החזרתי אותה הביתה והיא התנהגה כרגיל.

בחודש הבא אני אמורה לעבור לגור אצל אמא שלי לתקופה לא ידועה. רציתי לדעת איך אני יכולה להקל עליה את המעבר. אני לא רוצה לשים את האוכל והחול בחדר. מה יקרה כאשר אני אלך לעבודה? איך אוכל לגרום לה לצאת מהחדר או לפחות לישון על המיטה?

פצית219

New member
זה רק עניין של זמן, בסוף היא תתרגל ותצא

מה שאפשר לעשות כדי להקל עליה קצת זה להשתדל לשמור על שקט, לא להזמין אורחים בימים הראשונים, ושאנשים שהיא לא מכירה ישתדלו לא להסתכל עליה ישירות ולא לעשות תנועות פתאומיות לידה עד שהיא מתרגלת. אפשר גם שאת האוכל אמא שלך תיתן לה בימים הראשונים, רק שתשים אותו לידה ותלך. אולי זה יעזור לחתולה לקשר את אמא שלך עם דברים טובים.

הנחיות למעבר דירה עם חתול

אני חושבת שההסבר הזה שכתבתי על מעבר דירה יכול לעזור גם לך ולחתולה לקראת המעבר.
אם יהיו לך שאלות נוספות, אני כאן, אעזור בשמחה
===============
מעבר דירה עלול להיות חוויה מאוד לא נעימה לחתול, אחרי הכל הוא לא בחר בה ולא התכונן אליה נפשית כפי שאנחנו עשינו כשהחלטנו לעבור דירה ולכן, הוא ימצא את עצמו באופן מפתיע בטריטוריה שהוא לא מכיר, עם ריחות לא מוכרים, תנועה של אנשים חדשים וערימות של ארגזים...

רב החתולים יהיו בסטרס בימי המעבר. סטרס אצל החתול מערב מספר גורמים:

תגובה לחוויה חדשה – חתולים לא אוהבים חידושים דרמטיים, הם מעדיפים שגרה מעניינת ומרגשת
תגובה לחוויה בלתי צפויה – חתולים לא אוהבים אירועים לא צפויים
רמת השליטה – חתולים לא אוהבים לאבד שליטה

במעבר דירה מתקיימים כל 3 הפרמטרים האלה שגורמים לרמת סטרס מאוד גבוהה.
כמובן שלא כל החתולים מגיבים באותה צורה. חלקם הגדול כנראה לא יאהבו במיוחד לעבור דירה, כמו למשל, חתולים מבוגרים מאוד, או ביישנים/ חסרי בטחון, לעומת חתולים מאוד בטוחים ורגועים או גורי חתולים שיתאקלמו מהר יותר.

תתכוננו מראש
הדבר החשוב ביותר שתוכלו לעשות על מנת להקל עליהם ועליכם את מעבר הדירה הוא להתכונן מראש.
התחילו עם ארגז נשיאה – ארגנו ארגז נשיאה מספיק גדול ומאוורר, כך שיאפשר לחתול לעמוד ולהסתובב בחופשיות בתוכו.
תניחו אותו בבית כמה ימים קודם, כשהוא פתוח ומרופד בשמיכה או כרית שהחתול מכיר ואוהב ונסו לפתות אותו בעזרת חטיפים להיכנס אליו. בכל מקרה, השאירו את הארגז פתוח ואפשרו לחתול להיכנס ולצאת ממנו באופן חופשי.
אנחנו רוצים ליצור חוויה חיובית עם הארגז על מנת שהחתול יתרגל אליו.

אחד החששות הגדולים הוא שהחתול יברח החוצה ויעלם בזמן שהארגזים נלקחים למשאית ההובלה ובצדק.
לכן, סגרו את החתול בחדר שקט שהספקתם לרוקן יום קודם מכל התכולה והניחו בו צלחת אוכל, מים, ארגז חול, משחקים מועדפים ואיזו שהיא חולצה עם הריח שלכם.
אם מתאפשר לכם, תנעלו את הדלת, במידה שלא ניתן, תלו שלט על הדלת בגובה העיניים "חתול בחדר – לא להיכנס" על מנת שהמובילים לא יפתחו את הדלת.
בזמן המעבר וודאו שלחתול יהיה תג זיהוי עם שם וטלפון מעודכנים ורצוי לשים אחד כזה גם על ארגז הנשיאה.

אם אתם עוברים למדינה אחרת עם החתול, תבדקו עם חברת התעופה מה הם התנאים לטיסה של חתול. יש צורך בחיסונים ותעודת חיסונים מסודרת מהווטרינר. בכל מקרה בדיקה אצל הווטרינר שלכם לפני המעבר חשובה.
נסו להכניס את החתול איתכם לטיסה. רב חברות התעופה מאפשרות את זה בתוך תיק נשיאה, אבל יש הגבלת משקל. לדוגמא, בטיסה עם חברת התעופה לופטהנזה אפשר לקחת איתכם את החתול בתנאי ששוקל פחות מ 7 ק"ג ובתוך תיק נשיאה.

אוכל ומים כדאי לתת לחתול כמה שעות לפני הנסיעה, חיה בסטרס עלולה להקיא או להיחנק אם תאכל סמוך מאוד למעבר.

הדבר האחרון שיש לעשות לפני שתצאו מהבית הוא לקחת את החתול. כנסו לחדר הסגור והכניסו אותו לתוך ארגז הנשיאה המרופד בשמיכה או כרית, עם הריח המוכר שלו ושלכם. וודאו שהארגז סגור טוב וצאו לדרך. נסיעה טובה.

הגעתם לדירה החדשה...
ברגע שהגעתם לדירה החדשה, מקמו את החתול בחדר צדדי ושקט, יחד עם כל החפצים שלו, סגרו את החלונות ודלת החדר ורק אז פיתחו את דלת ארגז הנשיאה.
אל תאלצו אותו לצאת מתוך הארגז, תנו לו את הזמן להתרגל. כדאי גם להשאיר לו את אותה חולצה עם ריח שלכם, זו שנתתם לו כבר בדירה הקודמת לפני המעבר, הבד והריח המוכרים ירגיעו אותו בזמן שיישאר לבד בחדר החדש. תניחו את ארגז החצץ בפינת החדר ואת צלחת המזון והמים בפינה הרחוקה מהארגז.
תקפידו שהחלונות ודלת החדר יהיו סגורים לפני שתפתחו את הארגז כדי למנוע נפילה או בריחה.

אל תכניסו ארגזים לחדר שבו החתול נמצא. הארגזים זרים לו, לכן במקומם תכניסו רהיט שהוא מאוד אהב כמו למשל- הכסא שעליו היה רגיל לשבת או לשכב, הרעיון הוא שמסביבו יהיו חפצים שהוא מכיר, למען האמת, כל הרעיון בחדר הזה הוא לתת לו מקום מפלט, מקום מוגן מכל דבר שעלול להלחיץ אותו יותר.

תשאירו את החתול בחדר בטח עד שכל הציוד יכנס הביתה והמובילים יעזבו. שימו לב, שחתולים שונים זה מזה ויהיו כאלה שירגישו נח הרבה יותר מהר.

אם הוא לא מעוניין לצאת מהחדר, אל תאיצו בו, הסקרנות שלו תוביל אותו החוצה כשיהיה מוכן.
בכלל, חתולים מאוד טובים בלספר לנו מתי הם מוכנים להתקדם. אם הם רצים ומסתתרים כשהם שומעים דלת נפתחת או רעש אחר, הם כנראה עדין לא מוכנים, אבל אם כשאתם נכנסים לחדר, הם באים אליכם ומתחככים ברגליים שלכם, הם כנראה מוכנים יותר להמשיך לגלות אזורים נוספים בבית.

ברגע שהחלטתם לאפשר לו לצאת מהחדר ולרחרח את הבית, תוודאו שסגרתם את כל החלונות והדלתות בבית ואני ממליצה לרשת מראש לפחות חלון אחד על מנת שתאפשרו לו להסתכל החוצה מבלי לחשוש מנפילה או בריחה. חתולים יכולים לברוח מפתחים מאוד צרים במיוחד כשהם בלחץ ובטריטוריה שהם לגמרי לא מכירים.

בהנחה שיש לכם יותר מחתול אחד, רק תזכרו, שכל אחד מהם הוא אישיות בפני עצמה ולכל אחד יש את זמן ההסתגלות שלו, מה שנראה לאחד בטוח ונכון עלול להיות מאוד מפחיד לאחר. אפשרו לכל אחד מהחתולים לצאת מהחדר ולבדוק את הבית בקצב שלו.

אם החתול לא מוכן לאכול מיד, זה בסדר, רק שזה מצריך מכם לוודא שהוא שותה מים ואם התיאבון שלו לא חוזר אחרי 24- 36 שעות, גשו לווטרינר מיד.

סביר להניח שהחתול ישמח לעזור לכם לפרוק את הארגזים, להריח ריחות מוכרים ולשכב על חפצים מוכרים. ככל שתפרקו יותר ארגזים ותסדרו, הוא ירגיש יותר בבית, יהיו לו יותר אזורים לחקור ותעסוקה שתמלא בשמחה את זמנו.

מחקרים מדברים על כך שרגשות והגיון של חתול דומים לאלה של ילד בן שנתיים, אם תזכרו את העובדה הזו, חווית המעבר תהיה חלקה יותר לשניכם. עם ההבנה, הסבלנות והאהבה שתרעיפו עליו במהלך התקופה ועל ידי כך שנסדר לו סביבה בטוחה, רגועה ושקטה עם הריחות והחפצים שהוא מכיר, נפחית את רמת הלחץ ונזרז את תהליך הקליטה. מה גם שכך גם אתם תהיו רגועים יותר.

בעיות בריאותיות והתנהגותיות
סטרס קשור קשר ישיר לבעיות התנהגותיות, כמו למשל- השתנה מחוץ לארגז, סימון בשתן, אגרסיביות ועוד.
תפחיתו את הסיכון להתפתחות בעיות כאלה על ידי הפחתת הסטרס שהחתול יחווה.
חזרה לסדר היום הרגיל - כדאי להחזיר את החתול לסדר היום שאליו הוא רגיל כמה שיותר מהר, מבחינת שגרת משחקים, סרוק, ליטופים, האכלה ועוד, למעט יוצא דופן אחד וחשוב ביותר- אם החתול שלכם היה רגיל לצאת החוצה בדירה הקודמת, כאן תשאירו אותו בבית ותקפידו לוודא שהחלונות והדלתות סגורים בשבועות הראשונים.
רצוי לרשת לפחות חלק מהחלונות כדי שאפשר יהיה לפתוח חלון ועדיין זה יהיה מספיק בטיחותי.
סטרס עלול לגרום למחלות כמו זיהומים ויראליים, אלרגיה ובעיות עור.
חתולים שמסרבים לאכול גם אחרי 24 שעות- כמו שהסברתי קודם, גשו איתם לווטרינר! חתולים כאלה, בעיקר השמנים שבהם, עלולים לפתח בעיה בכבד שנגרמת עקב חוסר איזון במטבוליזם של השומן. יש חתולים שמפתחים את הבעיה אחרי שבועות ויש כאלה שמסתפקים בכמה ימים ללא מזון.
על מנת למנוע את המחלה, עודדו את החתול לאכול חטיפים שהוא אוהב במיוחד.
ספקו לו מים (באותו הכלי שהיה רגיל אליו בדירה הקודמת ורצוי לא כלי פלסטיק) על מנת להפחית את הסיכון לבעיות במע' העיכול.

המקרים הבאים מצריכים הרחבה והכוונה מותאמים אישית:
מעבר לבית שנמצא בקרבת הבית הישן, בגלל הנטייה של החתול לחזור לטריטוריה המוכרת.
מעבר מדירה לבית פרטי וההיפך
מעבר לחו"ל

לסיכום, תיערכו כמו שצריך למעבר, תדאגו לכמה שפחות שינויים, וודאו שלא תהיה אפשרות ליפול או לברוח מתוך לחץ ובהלה, תרעיפו המון חום ואהבה ותקלו על המעבר שלו ושלכם.

בהצלחה:)

למעלה