מלונות/מכסה לחתולי רחוב

דרורפפ

New member
מלונות/מכסה לחתולי רחוב

אני מתנצל על כך שאני שולח את ההודעה שוב, אך לא קיבלתי מענה ואין לי ממי לקבל הכוונה.

שלום, יש לי מספר חתולי רחוב (בוגרים וגורים) בחצר- רציתי לשאול האם יש טעם לבנות/לקנות להם מלונות כדי יהיה להם מחסה מגשם/קור? האם בדרך כלל הם עושים שימוש במלונות שכאלו, או שסביר להניח שכמו בקיץ- הם ירבצו כל פעם במקום אחר?

במידה ויש טעם- כיצד מאכלסים כמות גדולה של חתולים? מחסה אחד גדול? או שיש צורך בהרבה מלונות קטנות?

האם זה אפשרי למקם את המלונות באזור שיש בו דשא, או באזור שיש בו צמחיה? כשיורד גשם חתולים נמנעים מלגעת באזורים רטובים כמו דשא/אדמה/בוץ?

האם יש צורך להתקין גופי חימום במלונות?

תודה מראש

Yukita

Active member
מנהל
יש באינטרנט כל מיני לינקים שאולי יעניינו אותך

באשר לשאלה האם החתולים באמת ישתמשו בכל דבר שתשים... טוב, לזה לא תמיד אפשר לענות.
&nbsp
http://www.alleycat.org/ShelterGallery
&nbsp
http://www.catster.com/cat-chic/build-a-cozy-low-cost-cat-shelter-for-outdoor-cats
&nbsp
http://www.neighborhoodcats.org/how_to_feral_cat_winter_shelter
&nbsp
http://m.instructables.com/id/Easy-Winter-Cat-Shelter/
&nbsp
יש עוד כל מיני ברשת, כל מיני אופציות לבנייה עצמית או לקנייה. יש מחומם וללא חימום, יש לכל מיני סוגי אקלים או עונות שנה.

דרורפפ

New member
תודה רבה על הקישורים

תודה רבה על הקישורים.

למען האמת ציפיתי לקבל קצת תובנות ממישהו שביצע זאת, האם עלי להסיק שרק מעטים טורחים להכין מחסה ייעודי לחתולי רחוב? או שפשוט רק למעטים מחברי הפורום יש חצר 'פרטית'?

כי אם רק מעטים טורחים להכין מחסה, אולי יש סיבה, ואין טעם להשקיע, כי אולי הסבירות שהחתולים יעשו בזה שימוש נמוכה מאוד?

אני חושב שאולי עדיף שאפנה גם לפעילים בעמותות, אולי אמצא מישהו/י עם ניסיון מעשי

ארמורגם

New member
אני מכיר אישית שתי משפחות שהכינו מחסה לחתולים

ובשתיהן נעשה שימוש ע"י החתולים.
אחת מהן ממש השקיעה ובנתה "כוורת" עם תריסר תאים, ותמיד נמצאים שם לפחות כמה חתולים.

דרורפפ

New member
תודה על התיאור

תודה על התיאור- אז אני מסיק מכך שלא אמורה להיות בעיה עם מלונות/תאים צמודים.

האם יש באפשרותך לתאר את גודל התאים? האם באמת יש צורך בתאים גדולים? (כפי שרואים בקישורים ששיתפה יוקיטה?)

יש לי העדפה לתאים קטנים, מאחר שמדובר בלא מעט חתולים קבועים, ואם בתקופות קרות/גשומות יגיעו חתולים זרים- אני לא רוצה ליצור מצב של חוסר בתאים. מעבר לכך ככל שהתא יהיה קטן יותר יהיה קל יותר לחמם אותו, או אפילו צורך בחימום אקטיבי.

Mידאס

New member
לא כדאי תאים גדולים

הם לא ייכנסו, או שייכנס לתוך תא גדול כזה רק חתול אחד. מניסיון.
בחורף שעבר הנחתי מלונה ענקית בחצר והיא נותרה ללא שימוש, או שהיה נכנס לתוכה רק חתול אחד. לע"ז הקרטונים הקטנים שהכנתי לחתולים היו בתפוסה מלאה תמיד. חתולים תמיד יעדיפו מקומות קטנים ואפלים על פני מקומות גדולים ומוארים מאוד.

דרורפפ

New member
תודה על תגובתך, אם במקרה יש לך תמונות

תודה- אם במקרה יש לך תמונות זמינות, אשמח לראות

Mידאס

New member
לצערי אין לי, אבל לפני שנתיים אאל"ט פתחתי פה שרשור בנושא

אינך צריך "לשבור את הראש". השתמש בקרטונים מהסופר בגודל בינוני. מהניסיון שלי, הקרטונים של חומרי הניקוי (אקונומיקה וכו') הם הכי טובים, כי הם הכי חזקים גם.

אתה יכול לסגור את הקרטון לגמרי בסלוטייפ, ואז באמצעות סכין יפנית לפתוח פתח (קח נגיד צלחת מנה ראשונה כתבנית וחתוך עיגול שישמש פתח).

אתה יכול לסגור את הקרטון חלקית בסלוטייפ. במקום לסגור את 4 הקיפולים שלו, סגור רק שלושה והשאר אחד כפתח.

אתה יכול להשתמש בשני קרטונים באותו הגודל שתכניס אחד בתוך השני בצורת "ריש", זה גם עובד טוב ואצלי השיטה הזאת מאוד פופלרית.

ואתה כמובן יכול להשתמש סתם בקרטון רגיל פשוט מבלי לשפצר אותו וכו', רק לרפד במגבות ישנות/בגדים ישנים וכו' (את זה אתה צריך לעשות בכל מקרה בכל דרך שתבחר להקים לחתולים "בית"). החתולים ישמחו לעשות גם בזה שימוש.

בכל מקרה עוד מוקדים מדי לדעתי להקים לחתולים מקומות מסתור מפני הקור.

תבורך. הלוואי והיו עוד אנשים אפכתיים כמותך.

חג שמח.

דרורפפ

New member
תודה רבה על ההדרכה

תודה רבה על ההדרכה, אך עומדת לרשותי סדנת עבודה

דרורפפ

New member
עדכון

כבר מראש ידעתי שיהיו בעיות, אז אמרתי לפני שאני טורח עם דברים מושקעים, כדאי שאעשה ניסוי.

הבאתי להם משטח ארוך ונמוך, רובו מחולק לתאים קטנים, ויש לו תא אחד גדול.

שמתי אותו במקום 'המקורי' שהאמא של הגורים (הראשונים) המליטה אותם, לפי דעתי זה המקום שהם מרגישים בו הכי בטוחים, וחתולים בוגרים לא מגיעים לשם.

במשך היום ניסיתי למשוך אותם אליו, שמתי להם אוכל שם, שיחקתי איתם שם, וכו'... וכלום. לא הביעו שום עניין לשהות שם.

אז הבנתי שזה עניין של זמן עד שיגיע הגשם ויהיה בלגן... נאלצתי לאלתר סוג של 'סוגר' כדי לחסום את הכניסה/יציאה מהתא הגדול, במידה ואצטרך להכניס אותם בעצמי.

הגשם הגיע, והם בשלהם... ממשיכים להתרוצץ בחצר ולשחק. כנראה שהם מורגלים יותר מדי למים. ניסיתי למשוך אותם לתאים... לא רצו לשהות שם.

אז הסטטוס בחצר: החתולים הבוגרים דאגו לעצמם, שניים מהגורים 'החדשים' מצאו מחסה יבש ונעים, והגורים 'הישנים' משחקים ורטובים מכף רגל ועד ראש.

אמרתי טוב, נחכה שיהיה להם קר ונראה מה הם יעשו. לאחר כ-שעה לא שמעתי אותם משחקים, יצאתי החוצה- הם לא באו. התחלתי לחפש אותם... מצאתי אותם מתחת לרכב שלי שהיה מחוץ לחצר. (בכביש)... הבאתי קופסת טונה וצינור מים, הוצאתי אותם משם והחזרתי אותם לחצר, לאחר מספר מרדפים תפסתי אותם והכנסתי אותם לתא הגדול וסגרתי אותם שם.

מדי פעם פתחתי להם את התא ושיחקתי איתם שם, והחזרתי אותם, וכו'... כדי שירגישו שמחוץ לתא הם נרטבים מהגשם, ובפנים הם מוגנים.

בינתיים עושה רושם שהם הבינו את 'הטריק' של המחסה. לילה טוב.

Nnurit

New member
אני מכינה כל חורף קופסאות קלקר

ומניחה אותן במקום מקורה. לא ניסיתי אף פעם לעטוף בניילון ולהשאיר במקום פתוח. החתולים תמיד משתמשים בהן, לרוב אחד בקופסה, אבל חתולים שמכירים זה את זה לפעמים מתכרבלים שניים-שלושה ביחד.
הקלקר מבודד, כך שלחימום אני דואגת רק בלילות הבמיוחד קרים ובימים המושלגים (ירושלים), ע"י בקבוק - רגיל, של מים מינרלים - שאני ממלאת במים רותחים ועוטפת טוב טוב בסמרטוט. גם מוודאת תמיד שהסגירה שלו מוחלטת והוא לא דולף, כי לפעמים החום של המים מעוות את הפלסטיק של הברגת המכסה. בתוך הקלקר, עם החתולים, הבקבוק נשאר חמים כשאני מוציאה/מחליפה אותו בבוקר גם כשבלילה היה מתחת לאפס.

ארגזי קלקר אפשר למצוא בפחי זבל שע"י חנויות דגים, ביום שהם מקבלים סחורה. את שלי אני מביאה משוק מחנה יהודה (לירושלמים - ימי שני בבוקר). אבל יש עוד זמן השנה.

התמונה המצורפת היא מהחצר שבה ראיתי את הקלקרים בפעם הראשונה.

למעלה