שאלה לגבי אלרגיות וגזעי חתולים

בראדשו00

New member
שאלה לגבי אלרגיות וגזעי חתולים

הי חברים,

יש לנו חתולה שאנחנו מאוהבים בה, בת 15+ אני מגדלת אותה מגיל שישה שבועות. מאחלים לה להיות איתנו ולנו להיות אתה עוד שנים. כמה שיותר רווח שלנו אותה. היא חתולה מעורבת עם פרסי יש לה שיער לא ארוך אך בינוני והיא משירה שיער בעיקר בעונות מעבר.

אני פיתחתי אלרגיה במהלך חיי לצערי הרב בין השאר לחתולים.

יש לי אלרגיות כמובן לקרדית אבק ולעונות מעבר , זה לא מופיע תמיד אך יש התקפים קשים של התעטשויות בעונות מעבר ולעתים עם החתולה

שאלה כללית שאינה רלוונטית כרגע. האם חתול מגזע ספינקס (=בוודאי שהייתי מעדיפה לאמץ חתול רחוב או מעמותה).

הוא לא מעורר אלרגיות או שזו טעות. קראתי חומר באינטרנט שסותר את הדברים. לכאן ולכאן..

מצד אחד אני קוראת שהאלרגיה היא כן לשערות החתול מצד שני, שהאלרגיה היא בכלל לבלוטות החלב של החתול שכאן אין רלוונטיות לספינקס...

החתול הזה לא נעים לומר, מכוער. אך הוא שופע ידידות ואהבה ואני לא רואה חיי בהמשך ללא חתול וכן בעלי.

כמובן מדובר על עתיד רחוק.... ויש לנו חתולה שתזכה לחיים ארוכים...

למי יש מידע בנושא?

תודה רבה

dimitrygo

Active member
מנהל
קודם כל את צריכה לברר מה בדיוק גורם לך לאלרגיה

אכן יש שני גורמים - חלבון מיוחד שגוף החתולים מפריש ופרווה.
&nbsp
במקרה הראשון הגזע היחיד שיכול להתאים לך הוא חתול סיבירי כי החתולים האלה מפרישים פחות חלבון אם בכלל. אבל זה משתנה מחתול לחתול ובארץ אין כרגע בתי גידול לחתולים האלה אז זה יהיה לא פשוט.
&nbsp
מה שכן יכול לעזור במקרה הזה זה חומר מיוחד שנקרא PETAL CLEANSE שמורחים על פרוות החתול והוא מפחית את התפשתות האלרגן. את יכולה כבר עכשיו לנות את החומר על החתולה שלך כאמור במידה ואת אלרגית לחלבון הזה שחתולים מרישים.
&nbsp
במקרה השני חתול ספינק אכן יכולים להיות פתרון. אני חושב שיש עוד כמה גזעים שמתאימים כי יש להם נשירה מועטה.
&nbsp
בנוסף אני מכיר כמה אנשים אלרגיים לחתולים שהצליחו למצוא חתול רגיל שהם כמעט ולא רגישים אליו. הם הלכו לבתי אומנה שמחזיקים הרבה חתולים ופשוט ליטפו ושיחקו עם כמה חתולים עד שבחרו אחד שמתאים להם.

בראדשו00

New member
תודה רבה על התגובה

הבדיקה שעשו לי בזמנו היא בדיקה די שגרתית לאלרגיה של דקירות בגוף וטיפטוף אלרגניים ומה שהתנפח זה איזור החתול וקרדית אבק.

אני גם מרגישה שאם אני יותר מידי "מסניפה" אותה :) או אפליו קרובה לעיתים (לא תמיד וזה מזל) יש לי מיד תגובה אלרגית.

המשחה הזאת אני יכולה להניח ידודותית לחתול כלומר הם הרי מלקקים את עצמם על מנת להתנקות מן הסתם תלקק את המשחה..?

שאלה נוספת - איך אני בודק האם האלרגיה היא לבלוטות החלב או לפרווה?

שוב תודה

dimitrygo

Active member
מנהל
זה לא בלוטות החלב אלא חלבון שחתולים מפרישים

אני מניח שאלרגולוג יכול להגיד לך מה הבדיקה השגרתית הזאת בודקת ואיך אפשר לבודד את האלרגן האמיתי.
&nbsp
לגבי PETAL CLEANSE הכי טוב לקרוא באתר שלהם http://biolife-international.co.uk

למעלה