חתולה אסתמטית

ארמורגם

New member
חתולה אסתמטית

היום לקחתי 2 חתולות מפינת האכלה שלי לוטרינר.
לאחת קשיי נשימה, והשניה התחילה ללכת לאט כאילו כואב לה כל הגוף, ובמישוש הבטן לא הרגישה תקינה.

הראשונה צולמה ואובחנה כאסתמטית.
לשניה אובחן אבצס עקב נשיכה שהזדהמה. היא נותחה והמוגלה נשטפה.
עכשיו הן אצלי להתאוששות.

לגבי האסתמטית, הטיפול שהומלץ הוא כדור סטרואידים פעם ביום. מכיוון שהיא חתולת רחוב, אני מוותר מראש על האופציה הזאת. האם יש לכם חתול אסתמטי? איך אתם מתמודדים עם המחלה?

נ.ב. שתיהן (אחיות צעירות) כל כך עדינות, מתלטפות ומתמסרות. נותנות להרים אותן ולפשפש להן בבטן. הן בהחלט ברות אימוץ, אם מישהו מכיר או מעוניין...

ארמורגם

New member
תמונות

שתי התמונות הראשונות הן של האסתמטית, שתשוחרר היום חזרה לרחוב.
האחרות של האבצסית.
כן, היא עושה פרצופים למצלמה.
ראיתם פעם חתול בצבע כזה? כמו נמר סיבירי!

dimitrygo

Active member
מנהל
השאלה אם היא יכולה להסתדר ללא סטרואידים

יש סוג אחד של סטרואידים שוטרינרים משום מה לא כ"כ אוהבים לעבוד איתו - DEXAMETHASONE. הוא פשוט חסר טעם וריח ואפשר לתת אותו מפורר במזון רטוב ללא שום בעיה. הוא גם זול מאוד. הוא מגיע בבקבוקון עם 30 כדורים, כדאי לבקש מוטרינר מרשם לכדור אחד פעמיים ביום למשך שבועיים ואז בבית מרקחת יתנו לך בקבוקון שלם ויהיה לך ראש שקט לפחות ל-4 חודשים כי צריך לתת רבע כדור ביום. אני אחרי כמה נסיונות הורדתי מינון לשישית של כדור לחתולה עם כיבים בפה.

ארמורגם

New member
איך אפשר לדעת?

אני לא מבין כלום באסתמה.
איך אפשר לדעת אם היא יכולה להסתדר ללא סטרואידים?
ברחוב בתקופה האחרונה הנשימה שלה היתה חזקה, והיא היתה מתיישבת כל כמה צעדים או הולכת לאט.
כשלקחתי אותה לוטרינר בפעם הראשונה שמעו שהנשימה שלה היתה כבדה.
בפעם השניה, אחרי לילה אצלי בבית, לא שמעו משהו מיוחד. בכל זאת קיבלה זריקה שאמורה לעזור ל-3 שבועות.
בינתיים היא אצלי כבר 3 ימים, והנשימה שלה בסדר, מלבד פעם בכמה זמן משהו שנשמע כמו אנחה של אישה זקנה או משהו שנראה כמו עיטוש באוויר.
מצד שני אצלי היא נמצאת בחדר קטן בלי אפשרות לתזוזה גדולה.
הלילה אשחרר אותה ואמשיך לעקוב.

גם עם סטרואידים הבנתי שפעם בשנה אצטרך לקחת אותה לוטרינר כי יהיה לה התקף. איך יודעים שהגיע התקף? ואם אני מוצא אותה רק כמה שעות מפרוץ ההתקף מה יקרה לה?

dimitrygo

Active member
מנהל
אין לי שום נסיון עם אסטמה אצל חתולים כך שאת כל השאלות האלה

אתה צריך להפנות לוטרינר.
סטרואידים לא ביראים לגוף כפי שאתה יודע. כך שאם אפשר בלעדיהם - עדיף.

ozir

New member
מציע לך להתיעץ

ממליץ להתיעץ ב SMS עם עדי 052-5348576

יש להם הסגר חתולים בנצרת עילית ואומנות ומאמצים בכל הארץ.

תשאל אותה מה לעשות. ותשאל גם לגבי טיפול ברחוב בחתולה בכדור שהומלץ לך פה.

אולי היא חייבת בית עד שתפטר האסמטיות או תרד משמעותית.

-----------------------------------------------------------------------------------
בלי שאלות ובלי צורך להזדהות, יש לי קו פתוח לגברים ביום א, ה 22:00- 00 : 00 ב 077-4002093 לשאלות ביהדות, עזרה, הקשבה, הלכה ואמונה.
לנשים/בנות במייל בלבד [email protected] גם גברים/בנים יכולים לפנות במייל.
"אין על בורא עולם בעולם"
ר' עוז

למעלה