מחקר ישראלי: ילדים שלא שותים חלב יהיו נמוכים יותר

דיברגנט חדש

Well-known member
מחקר ישראלי: ילדים שלא שותים חלב יהיו נמוכים יותר

הילדים שלכם לא אוהבים חלב? מחקר חדש מצביע על כך שבבגרותם הם יהיו נמוכים בארבעה סנטימטרים. המחקר נערך על ידי החוקרת ד"ר טלי סיני מבית הספר לתזונה בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית, בשיתוף בית החולים אסף הרופא.

Dr T noki

New member
המחקר בדק שתי אוכלוסיות והשווה אותן זו לזו

אוכלוסית ילדים אלרגיים לחלב שנמנעו מצריכת חלב לעומת ילדים לא אלרגיים שלא נמנעו מחלב.
השאלה האם הסיבה לגובה הנמוך יותר הוא עקב המנעות מצריכת חלב פרה או עקב חסרים תזונתיים, זה לא בהכרח היינו כך. אולי ילדים אלרגיים לחלב נמוכים יותר? אולי החלב מכיל הורמוני גדילה שהוזרקו לפרות וההשפעה על הגובה היא דווקא דוגמה להשפעה לא רצויה? לא בהכרח שהגובה מהווה מדד לבריאות טובה.
עם זאת,,ברור שילדים שאינם צורכים חלב צריכים להשלים את התזונה על ידי מוצרי מזון אחרים כדי לקבל תזונה מאוזנת ולגדול כמו שצריך.

כדי להשלים את המחקר ולהגיע למסקנות יהיה צריך להוסיף קבוצה שלישית להשוואה - ילדים שלא צרכו חלב פרה אך צרכו תזונה מאוזנת המשלימה את החלבון הפחמימות הסידן והוויטמינים ולראות אם יש הבדל בגובה.

RSPA

New member
חושב שהבנתי...

Dr T noki

New member
ולכן אני עונה עבור כלל הקוראים

שאולי ימצא בהם מישהו שיפיק תועלת מדברי.

דיברגנט חדש

Well-known member
זה לא מה שכתוב בכתבה

כתוב שם שהיו בקבוצה הראשונה גם ילדים אלרגיים לחלב שנמנעו מצריכת חלב, שזה בעצם משקף את המציאות, כי אלו שמודעים לתזונה מאוזנת הם המיעוט שבמיעוט.

מחקר מאוד חשוב!

וכדי להבין כמה הוא חשוב, מספיק לראות את ההרצאה ״הון שלטון ומזון״ (שבמקרה עלתה היום לאוויר), החל מדקה 13:28:

https://www.youtube.com/watch?v=BRExKKpXZkc

״אז בואו נראה, ד״ר טלי סיני ב-6 השנים האחרונות הייתה יושבת ראש של עמותת עתיד, הגוף של כל הדיאטניות והתזונאיות במדינת ישראל. אז היא גם מופיעה בפרסומת של מועצת החלב, והיא גם קיבלה מחקר גדול מתנובה.

אבל בסדר, קשה מאוד לא לעבוד עם התעשייה. הבעיה היא שכל הכנסים של עמותת עתיד זה מטעם התעשייה. החסות הראשית שטראוס, טרה נמצאת שם, תנובה נמצאת שם, ככה זה עובד״.

תפקחו את העיניים.

ואגב,

אני לא חושב שהדיון צריך להיות במהימנות או במקצועיות של תזונאי כזה או אחר, שמן הסתם אין לנו כלים לשפוט אותם.

השאלה העיקרית היא חוסר הגילוי הנאות שהפרסומים האלו בעיתונות לוקים בהם שוב ושוב, ושמעוררים חשש שיש כאן יד מכוונת שמעלימה מידע שעלול להיות רלוונטי לקהל הקוראים. (וזה עוד לפני שדנים בהפשטה ובעיבוד שהמאמרים עוברים כדי לייצר מהם כותרות מפוצצות שיגדילו את הרייטינג).

דיברגנט חדש

Well-known member
רוב המחקרים בתעשיית התרופות הן ממומנים ע"י חברות תרופות

לרבות מחקרים שנעשים בתוך אוניברסיטה.
&nbsp
האם לא תשתמשי בתרופה או בחיסון שהמחקרים לגביהם מומנו ע"י חב' התרופות?
אם תשובתך 'כן', אז את כמעט ולא יכולה להשתמש עם שום תרופה או חיסון.

Dr T noki

New member
למה צריך להיות קיצוני ולא להשתמש בחיסון או תרופה?

נכון שחלק גדול מהמחקרים ממומנים על ידי חברות התרופות, זה שהתופעה קיימת לא אומרת שזה בסדר גם מצד גופים אחרים כמו מועצת החלב או כל גוף אחר.
מה שזה אומר, גם לגבי המאמר שצירפת, וגם לגבי מאמרים אחרים - שאנחנו כקוראים (זו עוד יותר כרופאים...) צריכים לקרוא את המאמר תוך הפעלת ביקורתיות בקריאה, לקרוא היטב היטב מי המממנים, להבין מה האג׳נדה שלהם, להבין ולהתעמק בפרטי המחקר - על כמה נבדקים בוצע, כמה זמן נבדק, האם בוצע בצורה איכותית , כמה מחקרים דומים הניבו תוצאות ומסקנות דומות ועוד.
ובאופן עקרוני להטיל ספק ולא לקבל דברים כמובן מאליו אלא להפעיל שכל ושיקול דעת.

דיברגנט חדש

Well-known member
הלוואי והיו עושים את מה שכתבת

יש כ"כ הרבה תרופות וחיסונים שלא היו מאושרים, אם מה שכתבת היה מתקיים.

Dr T noki

New member
יש הרבה שעושים מה שאני אומרת

אני יודעת כי אני עוסקת בין השאר בחינוך הרפואי של הדור הבא.

לגבי מה שכתבת - אם לא היו מאשרים חיסונים רבים ותרופות רבות היו מתים רבים מהעדר תרופה מונעת וטיפול מודרני ויעיל.

דיברגנט חדש

Well-known member
אני בהחלט לא מתחסן בכל החיסונים העונתיים

משתדל לא לקחת תרופות, אלא אם כן, ממש חייב.

עדיין יש הבדל

אני מניח שמדובר במחקרים שמטרתם לבדוק יעילות של תרופות, וככאלו הם נתונים לביקורת של גופי רגולציה שאמורים לפחות לוודא שהתרופות לא מזיקות ושהן יעילות.

זאת בניגוד למחקרים שאין עליהם שום ביקורת.

למעלה