עבודה במשרדי ממשלה ושירות בעייתי בצה"ל

rom123123

New member

רציתי לדעת עד כמה שירות בעייתי בצה"ל (פרופיל נפשי ורפואי) יכול לפגוע לי בסיווג וקבלה לעבודה בנספחויות של משרדי ממשלה?
אני משוחרר 12 שנים האם זה ירדוף אותי לעד? התקופה הייתה לי בעייתית נורא מכל מיני סיבות אישיות.
מה בודקים בסיווג בטחוני וסיווגים שונים בקבלה לעבודה?

sharpantie

New member
תלוי

לא כל בעיה נפשית מתקופת הצבא פוסלת אדם מלעבוד בשרות המדינה. תלוי בסוג הבעיה, האם החלמת ממנה, האם אתה עדיין בטיפול והאם היא מגבילה אותך בעבודה. אם וכאשר תהיה בהליכי קבלה לעבודה חשוב שתמסור את כל המידע הרלבנטי על מצב בריאותך. הסתרת מידע עלולה לפסול אותך מקבלה לעבודה.

שלום לך. החוק היום אוסר על מעסיק לשאול עובד על הפרופיל הצבאי שלו ומדוע שוחרר או לא שירת בצבא. לצערי הרבה מעסיקים מצפצפים ובכל זאת שואלים.... לשאלתך, רני לא הייתי מונע מעצמי להגיש מועמדות. במקומות עבודה מסווגים, כחלק מתהליך הבידוק, חייבים לשאול אותך ולחקור את העבר הצבאי. אם העבר שלך לגמרי לא רלוונטי, בהחלט יש מצב שימשיכו איתך בתהליך. בעיקראם המנהל שאמור לגייס אותך יחשוב שאתה מועמד ראויו מקצועי. בפועל אין דרך לדעת מראש ולכן, לטעמי, שווה לך חהגיש מועמדות. אולי אפילו לצרף מכתב של רופא מטפל שהיום אתה בריא לחלוטין. בהצלחה רבה

rom123123

New member
תודה לכם על התשובות

מאז 2012 אני נוטל ריטלין, יש לציין שאני לוקח רק בשעת הצורך, כמו מבחנים וכדומה.
אני חושב שמאז, רכשתי אולי 10 חבילות. וגם לא השתמשתי בכולן.
כשאלה משלימה- האם שימוש בריטלין יכול לפסול מועמדות?
אובחנתי אצל נוירולוג

רטלין

היי רון. לטעמי לא. רטלין היא תרופה שנלקחה על ידי עשרות , אם לא מאות אלפי אנשים. תאר לך שיפסלו את מועמדותם לעבודה? מה שיפסול מועמדות זה חוסר בכישורים ספציפיים, או כישורי ייתר, או לחליפין, אם במהלך הראיון יזהו אצלך בעיות התנהגות, או חוסר התאמה לתרבות הארגונית, או שקפצת יותר מדי עבודות במהלך הקריירה. בהנחה שאתה אדם נורמטיבי, לא רואה סיבה לפסילה בגלל רטלין. בהצלחה

למעלה