שאלה

the ror

New member
6.08.2003 01:00 עודכן ב: 13.11.2012 19:23

אני בספק גדול אם זה נשאר אותו הדבר ב 7 השנים האחרונות.
ורוב ההטבות המדוברות שם אפשריות גם לאזרח רגיל שעומד בתנאים המדוברים שם כך לא נראה לי שמדובר בקיפוח.
אגב, ממה שאני קראתי, מדובר יותר בעידוד ילודה מאשר אורח חיים דתי.
&nbsp
ומסכים איתך 100% לגבי החיים בדמוקרטיה. בהחלט יש לא מעט דברים שנראים "לא הוגנים" אבל שורה תחתונה הם נחקקו ונקבעו על ידי נבחרי הציבור.
&nbsp
אישית, אני חושב שלהציג את זה בצורה הזו בלי להשוות את זה לכלל הציבור מוציא אמירות כאלה מפרופורציה ובעצם מציג מציאות מעוותת.

the ror

New member
כי הם לא עומדים בתנאים הכלכליים.

זה מה שאמרתי... זה לא משנה אם מדובר באזרח רגיל או אברך לגבי רוב ההטבות המדוברות.

the ror

New member
אני מבין שקשה להבדיל בין תנאים מולדים לבין תנאים כלכליים.

התמונה מדברת על דברים מולדים. אני והרשימת הטבות המדוברת (ברובה המכריע לפחות) מדברים על תנאים כלכליים.
כמו סכום הכנסה לנפש, או מספר נפשות בבית, או שעות עבודה/לימוד.
אתה יכול לטעון כמה שתרצה שהתנאים יותר מכוונים לדרך חיים חרדית שיותר מתאימה לעמידה בתנאים אלה (ואני אסכים איתך) אבל זה לא סותר את העובדה שאזרח רגיל שעומד בתנאים הכלכליים האלה יקבל את אותן הטבות.
למשל סטודנטים מקבלים מלגות והנחות דומות, שוב, בהתאם לתנאים הכלכליים לכל מלגה, הנחה, והטבה. אדם שיבחר לעשות יותר ילדים וישלח אותם לפנימיה יקבל הטבות דומות.
זה כאמור, עצוב ש"הארץ" מציג את הפרטים בצורה מטעה שכזו אבל זה לא סותר את מה שאני אומר.
&nbsp

the ror

New member
או לבחור בצורת חיים דומה שכוללת למשל ריבוי ילדים.

או שילוב לימוד ועבודה בדומה לחרדים. או גם וגם.
למשל לא מעט סטודנטים בוחרים בהתנהלות דומה ונתמכים בהטבות דומות מאותן סיבות.
לא ברור לי מאיפה הסקת שעמידה בתנאים כלכליים מסוימים (שכל אזרח יכול לבחור בהתנהלות דומה) זו אפליה.
לא צריך להיות חרדי או אפילו שומר תורה ומצוות כדי לבחור להתנהל בצורה מסוימת.
מעניין שאף פעם לא מוצגים וחסרונות והאי נוחות הנלוות לדרך חיים שכזו (שהם למעשה הגורמים לכך שהרבה אנשים אחרים לא בוחרים להתנהל כך) אבל רק בוחרים לפתוח עיניים רק על מה שכן מקבלים.
&nbsp
זה שנבחרי ציבור התאימו את התנאים לקבלת סיוע בהתאם לתנאי מחיה של קהל הבוחרים שלהם לא הופך את זה לאפליה. וזה לא מונע מאחרים להיעזר ולהיתמך באותו סיוע או לפחות בסיוע דומה.

the ror

New member
אז אתה טוען שסטודנט "שהיה עובד שכיר והוא רשום בשירות התעסוקה

כמחוסר עבודה, ומתייצב בו לדרוש עבודה." לא יקבל דמי אבטלה? (בדיוק כמו אברך או כל אזרח אחר שעומד בתנאים הכלכליים האלה)
אשמח שתסביר לי מה זה ה"דמי קיום" שאתה מדבר עליהם שבכלל לא מופיעים ברשימת הקצבאות וההטבות של ביטוח לאומי... סתם יהיה משעשע לגלות שאתה שוב מבלבל תנאים כלכליים עם התמונת מציאות המעוותת שהמאמר בהארץ הראה.
אם מדובר במשרד ממשלתי אחר, אשמח לקישור לאתר שלו כדי שנוכל לראות שם מה באמת הסיבה והתנאי לדמי הקיום האלו כי הרי לא מספיק רק להגיד דברים. צריך גם לקרוא מה כתוב שם...

the ror

New member
אני היחיד פה שמצטט מהמידע ברשת. נראה שדבריך הם היחידים

שאין להם אחיזה במציאות.
הראיתי לך בדיוק איך לפי האתר של ביטוח לאומי גם סטודנט וגם אברך וגם כל אזרח אחר שעומדים בהגדרות של הביטוח לאומי זכאים לדמי אבטלה.
ואני בטוח שאם תצא לרגע מהאשליה של הכתבה בהארץ ותבדוק אז תגלה שזה גם המצב עם ההשלמת הכנסה.
עצוב שאתה מתייחס לציטוט ממקור מוסמך כססמה ואז עוד שולח אותי ללמוד עובדות שאין ביכולתך להציג.

the ror

New member
הציטוט משני הודעות קודם הוא מהאתר של ביטוח לאומי. אותו קישור

שהבאתי. ציטוט של התנאים לקבלת דמי אבטלה. משעשע שאפילו לא ניסית לבדוק.
אלא אם כן אתה מכיר אתר אחר של ביטוח לאומי...
בהצלחה לך לנסות לשנות את המציאות.

the ror

New member
תודה, חסכת לי להביא את הקישור עם ההגדרה.

"כיום, באה הציטטה בין מירכאות. ציטטות קצרות (בנות משפט אחד או שניים) מופיעות בדרך כלל ברצף הטקסט;"
&nbsp
אם הבנתי נכון, הבעיה שלך היא שאתה חושב שציטוט הוא בהכרח פסקה שלמה. הציטוט מהקישור שהבאת מוכיח שזה שטויות.
אז כן, הבאתי ציטוט מהאתר של ביטוח לאומי שכולל את התנאי לקבלת דמי אבטלה והשתמשתי בו בהקשר של השיחה שלנו.
למדתי לעשות את זה לפני יותר מ 10 שנים. שמח לראות שזה עדיין נכון ורלוונטי. אולי עכשיו גם אתה תוכל להביא סימוכים לדבריך.
כל טוב וחג שמח.

the ror

New member
בבקשה.

טענת שסטודנט לא זכאי לדמי אבטלה. ולכן הצגתי את התנאי לקבלת דמי אבטלה עם הדוגמה שדיברת עליה כדי להראות לך שהיא דוגמה שגויה.
זה הציטוט מדבריי...
"אז אתה טוען שסטודנט "שהיה עובד שכיר והוא רשום בשירות התעסוקה כמחוסר עבודה, ומתייצב בו לדרוש עבודה." לא יקבל דמי אבטלה?"
&nbsp
וזה הציטוט מהמקור למקרה שאתה עדיין מתקשה עם ציטוט שמשולב לתוך הקשר.
"דמי האבטלה משולמים למי שהיה עובד שכיר והוא רשום בשירות התעסוקה כמחוסר עבודה, ומתייצב בו לדרוש עבודה."

the ror

New member
יש לך דרך מוזרה להודות שצדקתי.

אז אחרי שראית שסטודנט אכן זכאי לדמי אבטלה הצלחת למצוא נסיבות שבהן סטודנט לא יעמוד בתנאים שציטטתי ולכן לא יהיה זכאי לדמי אבטלה. לא מפתיע לאור זאת שכבר ציינתי את הנסיבות האלה.
&nbsp
דרך ארוכה אבל לפחות הגענו ליעד.
זה בסדר, לקח לבני ישראל 40 שנה במדבר להגיע ליעד. יחסית אליהם היינו הרבה יותר יעילים וזריזים.

the ror

New member
כן, ואז תוכל גם ללמד אותי לזהות ולשלב ציטוטים...?

ואולי גם לעשות קריאה ביקורתית של מאמר אינטרסנטי בעזרת השוואה למקורות אובייקטיביים?

the ror

New member
חחח, אל תדאג, לא באמת ציפיתי שתלמד אותי. אחכה לראות שקודם

תדע את זה בעצמך לפני שאצפה שתלמד אחרים.
זה בסדר, לא הגעתי לשום מסקנה מהציטוט הזה כי דיברנו על הדוגמה של סטודנט, ולא על דוגמה ספציפית של סטודנט שלא מלמדת שום דבר על הכלל.
קצת מאוחר לך להאמין בי אבל זה בהחלט מחמם את הלב, תודה=).

שאלה

מישהו יכול לומר לי מה מקבל בדיוק אברך אשכנזי וספרדי רווק ומשפחה חרדית אשכנזית וספרדית מהמדינה? כמה קיצבה כמה הנחות וכו?
תודה לכם

the ror

New member
לא, כי לא ציינת אף פרט רלוונטי לעניינים כלכליים שכאלה.

באותה מידה יכולת לשאול מה בדיוק מקבל אדם מהמדינה?...
למשל יש אנשים שמקבלים קצבת ילדים, יש אנשים שמקבלים הנחות בהתאם למקום מגורים או בהתאם למצב סוציו-אקונומי. כדי לברר בדיוק צריך לדעת את כל הנתונים...
זה שאדם אשכנזי או ספרדי לא רלוונטי. ומ"אברך" לא ברור מה הגיל, מצב משפחתי, עיסוק וכדומה (הפרטים שדווקא כן רלוונטיים)...

היי

אני אדם פרטי שרוצה לדעת אם אני מקופח כאן או לא! אני מדבר על אברך רווק ונשוי לא עובד רשום בכולל

למעלה