הערכת מחיר בניית בית 160 מטר ריבועי

Regedit

New member
הערכת מחיר בניית בית 160 מטר ריבועי

שלום ,
בניתי קובץ אקסל (שמצורף להודעה) הערכת מחיר בניית בית 160 מטר ריבועי.
תוכלו בבקשה לבדוק את העלויות הבנייה הרשומות בקובץ האקסל ?
ובנוסף תבדקו אם שכחתי משהו לגבי פירוט הבנייה.
וטיפים כללים .

בתודה מראש

בינא

Member
לשואל ויישר כח על המתמטיקה

שכחת לתת לנו 2 נתונים שבלעדיהם כמעט בלתי אפשרי להתיחס לשאלותיך:
1) היכן בארץ?
2) האם המחירים שלך מתבססים על ידע אישי? ממוצע של אוסף הצעות קבלנים שקיבלו שכניך? אחר? = מקור המידע?
לאחר שתענה על 2 השאלות יהיה קל לנו יותר לענות לך.
שנה טובה וגמר חתימה טובה

Regedit

New member
תודה רבה :) תשובות

1.ביישוב בדרום הארץ (קרוב לבאר שבע)
2.המחירים מתבססים על ידע שקבלתי הצעות מחיר מקבלנים על הכל...
השאלה עם המחירים האלו הגיוניים ? האם אני יכול להוזיל במשהו ?
תודה וגמר חתימה טובה

בינא

Member
עכשיו הבנתי...דווקא הגיוני...

המחירים בדרום נמוכים מהמחירים במרכז בין 20-50% ...לפעמים...הבעיה היא שבטיח חוץ טעית במספר.
היה צריך להיות כתוב 100,000 ולא 10,000...
בנושא הקרקע דילגת/החסרת את עלויות הפתוח שתשלם עבור חלקך בכביש, מדרכה, חניות, תשתיות מים, חשמל, תקשורת וכיו"ב, תאורת רחובות, ספסלי גן, עצים, גינון, מסלעות ונוף, שצ"פ וכיו"ב שיהיו שייכים לכלל הציבור.
אני לא הייתי סומך על קונסטרוקטור שלוקח רק 5,000 ש"ח ואחראי מתוקף החוק על חוזק המבנה עד אחרית ימיו...אבל יש קונסטרוקטורים כאלה בדרום...נתקלתי בכאלה אישית...
לא גילית לנו את שטח המגרש שיוצר את ההוצאה על פתוח השטח בתוך הגינה הכולל ביוב, גז, אשפה, חניות, שערים, שבילים וכיו"ב
בנוסף, החסרת את 18% מע"מ על כל המספרים.
הוספת המע"מ 18% ובצ"מ (בלתי צפוי מראש) 15% תביא אותך לס"ג (סדר גודל) של כ-7,000ש"ח/מ"ר או יחד עם המגרש לכ-10,000ש"ח/מ"ר...מה שנראה סביר במחירי היום המטורפים הכוללים את הקפאת הבניה עד להעברת חוק מע"מ 0 **
שים לב שתהיה לך זכות לדרוש מע"מ 0 גם אם אתה בונה בית על מגרש, במידה וסך כל ההוצאה תהיה פחותה מ-1.6 מליון ש"ח...
כולל המע"מ...
במקומך הייתי מחכה להתפתחויות בנושא זה כי במידה ותוכל להזדכות על 18% מעלויות המבנה תהיה אדם מאושר הרבה יותר בעתיד

שנה טובה וגמר חתימה טובה

בינא

Member
דודאים הוא אתר פינוי הפסולת המסודר ביותר בארץ

בצפון הדרום (אזור בית קמה) שלא רק ממחזר אלא גם מוציא אנרגיה מהזבל לטובת מפעלי התעשיה.

בינא

Member
את אולי לא יודעת...אבל הדרום הוא פרוע

גם בתחום התכנון ולכן מחירי אדריכלים נמוכים להפליא יחסית למרכז וכמובן גם מהנדסים...עד כדי כך שבקרות המקרה, היות ואין להם ביטוח מקצועי כי הם לא לוקחים מספיק כדי לאפשר לעצמם בטוח כזה (בעיקר מהנדסים), שומעים מידי פעם על מקרים בהם אדריכל/ית או מהנדס/ת ברחו לחו"ל והשאירות משרד פעיל תקוע.
הסיבה למחירים הנמוכים היא שרבה מאוד הפעילות של "אדריכליות ואדריכליות פנים" שאין להן שום תעודה ורק עם גמר התכנון ושאיבת הכסף מהלקוחות, הן מודיעות לו שהמהנדס/ת אחראי/ת על החתימה על ההגשה להיתר "כי זה יותר נוח ככה לכולם" או סיפור אחר.

גלמיש1

New member
אם "אדריכל הפנים" היה יודע לתכנן לא היתה בעיה

הבעיה שיש כל מיני אנשים שעוברים תהליך מזורז מאד בתכנון, חלקם מקבלים תעודה , חלקם לא, אבל כולם לא מסוגלים לתכנן.
זה עצוב.
יצא לי במקרה לאחרונה לשוחח עם בחורה חמודה מאד שלומדת ב"מוסד" תכנון לבנות דתיות, שמעולם לא משעתי את שמעו קודם. היא טענה שהיא לומדת אדריכלות. כשתחקרתי אותה התברר שהלימודים מתמשכים שנה, פעמיים בשבוע לכמה שעות. הם לומדים הרבה שרטוט, קצת עיצוב פנים, וקצת "אדריכלות" מה שזה לא אומר. מתכנני מבנים פשוטים בצורה פשטנית. היא באמת ובתמים לא הבינה שהתואר שתקבל אינו תואר "אדריכל" ולא דומה לו, ובעצם אין לה לא הכשרה ולא תואר כדי לעסוק באדריכלות.
אמרו לה שם בבית הספר שהלימודים הללו הם הכי טובים - והיא מאמינה.
בחורה נחמדה, ובאמת תמימה, כזאת יוצאת אח"כ לשוק - מצהירה על עצמה כעל אדריכלית, ומתכננת קטסטרופות.
גם הנדסאי אדריכלות, שיש להם תואר שמאפשר להם לתכנן, לומדים רק שנתיים, תכנית לימודים חלקית מאד. אין להם סטאז'. הם יוצאים לשוק כמו אדריכלים.
כמובן אני חייבת לסייג שיש מהם כאלה שנולדו עם כישרון, ושלומדים לבד את מה שצריך ובסוף מתכננים יופי. יש גם אוטודידקטים כאלה שלא למדו כלל אבל רכשו את הידע והמסוגלות. אבל אלו הם המיעוט השולי.
&nbsp
המצב עצוב.
ואנחנו רואים את זה פה בפורום מדי יום...

Sanchez

Member
שכחת לציין עוד קבוצה...
אדריכלים מדופלמים, שאין להם מושג בשיט במה שהם עושים.
זו קבוצה מאוד גדולה, אבל להם יש תעודה.

הלואי רק בפורום

אחרי עבודה בשני פרוייקטים כאלה, שבהם במקום אדריכל או הנדסאי אדריכלות הביאו מתחזה לאדריכל, ואחרי הסיוט (בלי הגזמה) שעברתי בעבודה מולם, כולל הרבה לילות בלי שינה, אני נשבעתי שאני אסרב לעבוד בכאלה פרוייקטים.
שום כסף שבעולם לא ישכנע אותי לעבוד בפרוייקט שבו המתכנן לא מקצוען, אפילו אם הלקוחות מאד מאד נחמדים.
כבר מימשתי את השבועה הזו. סרבתי לפרוייקטים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Sanchez

Member
אם את בעמדה של לסרב לפרוייקטים...
אז מצבך מצוין.
אך יש כאלה שלא מסרבים ומורידים מחירים כלפי מטה.

כבעלת תואר 'הנדסאי' +תואר 'אדריכל רשוי' אני חולקת על הקביעה

מסכימה שיש מוסדות לימוד שהם תת-רמה ובושה שהם מאפשרים לבוגרים שלהם לחשוב שהם מתכננים.
מסכימה גם שהמצב בארץ הוא מאד 'פרוץ' ושאין מבחנים אחידים בכדי לקבוע מי מסוגל ורשאי לתכנן אילו פרויקטים. זה גורם להרבה בילבול אצל לקוחות, ולזילות של המקצוע כולו.
אבל-
אני עברתי את שני מסלולי הלימוד וזכיתי בכל התארים (הנדסאי + אדריכל רשום + אדריכל רשוי) ולכן מרשה לעצמי לחלוק על הקביעה כאילו שתכנית הלימודים של ההנדסאים היא חלקית ונטולת סטאז'.
באופן אישי הלימודים לתואר הנדסאי תרמו לי הרבה יותר מבחינה מקצועית מאשר הלימודים בפקולטה לארכיטקטורה בטכניון.
אני מתכוונת כאן לתרומה לעבודה המקצועית 'תכל'ס', ולאו דוקא לידע הכללי והרחב של מקצוע האדריכלות.
(בינינו- ל-90% מהפרוייקטים זה מה שחשוב.)
הלימודים לתואר הנדסאי הם קשים ומפרכים, עמוסים בחומר לימוד ומכילים בתוכם אינספור שעות של תירגול (שהוא הרבה יותר רציני מהסטאז').
לומדים שם לפחות 40 שעות שבועיות בסמסטר, ובסמסטרים מסוימים גם 50 שעות שבועיות (כולל ימי שישי). זה פשוט מטורף- דוחסים חומר של 3 שנים לתוך שנתיים.
אני מכירה אדריכלים שאינם מקצועיים ו'לא מבינים כלום מהחיים שלהם' ולעומת זאת הנדסאים שהם בעלי מקצוע אחראיים, מקצועיים ומסורים.
שורה תחתונה- הכל תלוי במוסד הלימוד הספציפי שלמדו בו, ובאופי/יכולת/כשרון של האדם עצמו.
מציעה לא לזלזל. כדאי להיזהר ממסלול 'השיפוט המהיר' של הקולגות שלנו...

גלמיש1

New member
כתבתי שההכשרה היא לא הכל. אבל!

אי אפשר בשנתיים ללמוד מה שלומדים ב 5 שנים.
לימודים דחוסים? בבצלאל הלימודים היו סופר דחוסים. ובסטאז' אני מאמינה (אני עווד מהעידן שלפני הסטאז') שלומדים המון כי גם במשרד הכי מעאפן - מהעבודה במציאות לומדים המון. גם אם זה רק איך ללכת לועדה או איך לדבר עם לקוחות וכו.
ברור שיש מוסדות טובים יותר או פחות. וברור שיש מוכשרים יותר או פחות. יחד עם זה לימודי אדריכלות הם באוריינטציה שונה מלימודי הנדסאות שהם יותר טכניים , מה שלטענתך מספיק לרוב הפרויקטים.
לשיטתי אין הבדל עקרוני בין תכנון מבנה גדול לקטן ואת הכישורים האדריכליים שצריך בשביל תכנון מוסד ציבורי צריך גם כשמתכננים בית פרטי, אם רוצים לעשות את זה טוב. לא במקרה פ.ל.רייט התפרסם בזכות הבתים הפרטיים שתכנן, וכמוהו רוב אדריכלי העל.
במהלך 25 שנותי בתתחום עבדתי עם הנדסאים, ועבדתי עם אדריכלים - וההבדלים הם גדולים.
אם לא היה כך אולי לא היית משקיעה בלימודי אדריכלות אחרי שאת כבר הנדסאית...
&nbsp

המשכתי ללמוד מפני שנהניתי מהלימודים, לא כדי להתקדם מקצועית

ובנוסף היו שיקולים אישיים ומשפחתיים אחרים שלא כאן המקום לפרטם.
אני לא מצטערת על כך, אבל התרומה של זה לחיים המקצועיים שלי ב- 15 שנים האחרונות היא מזערית.
אין טעם להתווכח על זה, השורה התחתונה היא שעבורי באופן אישי לימודי ההנדסאות היו מועילים יותר מהלימודים בפקולטה. אבל לכי תדעי- אולי זו רק אני...
מה שניסיתי לומר בסך הכל זה שיש לשפוט לגופו של עניין ולאו דוקא לפי מוסד לימודים או דיפלומה. יש הנדסאים מוכשרים מאד, וכל עוד הם עוסקים במה שהחוק מתיר להם (בלבד) ולא מטעים את הלקוחות שלהם באשר לאופי ההשכלה שלהם- אז אני מפרגנת בענק. עיני אינה צרה- יש מספיק עבודה לכולם.

גלמיש1

New member
כתבתי שברור שיש כאלה שאין להם תואר

אבל יודעים לתכנן מצויין. אני גם מכירה הנדסאית שבונה יופי של בתים.
אבל כאמור - דיברתי על הכלל, לא על היוצאים ממנו.
את חדשה פה בפורום - אבל לאורך השנים ראינו פה עשרות רבות של תכניות שרמת המקצועיות שלהן נמוכה ביותר. רבות מהן הסתבר לאחר מכן (בין אם הלקוח הלך לבדוק ודיווח בפורום, ובין אם שדווח לי בפרטי) הן של מעצבים או הנדסאים ולפעמים אפילו הנדסאי בנין (לא אדריכלות) שמרשים לעצמם לתכנן בלי כל הכשרה, והתוצאה איומה.
ואנשים תמימים לא יודעים, ולא אמורים לדעת, להבדיל ולאבחן מיהו מקצוען ומי לא. הם רואים שרטוט שנראה מקצועי וחושבים שזה אומר שגם התכנון מקצועי.

בעיה...

בתחום אחר לגמרי, ממש ממש שונה (לא אדריכלות, אלא הגלגול קודם שלי) - אני מזדהה איתך לגמרי בנוגע להשוואת יעילות הלימודים בשני סוגי המוסדות. אחד נתן לי יכולות ויעילות, השני נתן לי "כבוד" ו"זכות קידום בהריררכיה".
&nbsp
&nbsp

גלמיש1

New member
אז אתה רק מאשש את מה שאמרתי

שגם אם אפשר למצוא מתכננים בסכום הזה - אלו לא יהיו המקצוענים והמשקיענים שבהם. והתוצאה תמיד בהתאם.

בינא

Member
ממש לא
חלקם דווקא לא רע בכלל

הבעיה היא שבגלל הכמות של לא מורשים, רמת המחירים גם לטובים, נמוכה מהמקובל באזור המרכז.
מחירים דומים ניתן למצוא גם בצפון הארץ מחיפה צפונה.

ahboaz

New member
מע"מ 18

על המגרש ועל הבנייה? או רק על הבנייה? סליחה על הבורות.

למעלה