האם יש גליון אקסל לבניית תקציב לבית פרטי ?

בינא

Member
לא גיליון אקסל אבל כתב כמויות שילדי

תוכל להפוך אותו לדף אקסל...

כן אבל משום מה לא רוצים לפרסם...

גם אני ביקשתי בעבר ולא קיבלתי...

אני כעת מכין קובץ כזה כי אני בדיוק בונה....עוד כמה חודשים שאסיים אעלה את הקובץ לנוחיות המשתמשים האחרים.....

משקיע בב"ש

baba56

New member
צירפתי קובץ...

אני בטוח שהאנשים פה יותר מנוסים ממני ויכולים לשדרג לך אותו.

בהצלחה!!

מאגר

New member
יש קיימים עשרות כאלה אבל !!!!!

כפי שכרבר ראיתה כל אחד רואה אותו בצורה אחרת בכדי להכין גליון תקציב יש לשב עם איש מקצוע שיכול להכין לכם פרוגרמה תקציבית מסודרת לאחר שילמד את הצרכים שלכם ואת גובה התקציב העומד לרשותכם
אסברים נוספים ניתן לקבל ממני בטלפון 0505271788 דורון

מצ"ב הקובץ הכי מעודכן ומפורט שאני מצאתי (ראה פירוט בלשוניות)

אבל האחריות לבדיקה והתאמה של הקובץ לצרכיך, היא שלך בלבד.
בהצלחה.

מאגר

New member
המספרים בטבלה הזו מצחיקים

עלוית הבניה כוללת הייתה 33000 ש"ח על חישוב של 1270150ש"ח משהוא בחישוב לוקה בחסר
לגבי אינסטלציה שילמתה דברים שלא הייתה צריך לשלם בכלל כנ"ל לגבי חשמל והיכן עלות מתכנן החשמל לא מופיעה בחישובים של היועצים ולא כתבתה מגודל המבנה

כמו שכתבתי, זהו קובץ שמצאתי באחד האתרים. זה נותן תמונה כללית

של מה שצריך לקחת בחשבון בבניית תקציב, ואפילו מציג כללי אצבע לחישוב העלויות.
לגבי ה 33K, זה כנראה איזה טעות באחת הנוסחאות באקסל, לא התעמקתי בזה.
הדגשתי - האחריות לבניית תקציב היא על הבונה, תוך היכרות עם כל מאפייני הבניה שלו (אני למשל, הכנתי תכנית חשמל בעצמי).
זהו קובץ עזר בלבד שיכול לתרום לבונים הבנה של סעיפי התקציב הכולל.

"כללית"?

לדעתי, תמונה חתוכה ומעוותת וחסרה מאד.
למשל, עלות פיתוח חסרה לגמרי. זה סעיף שיכול להיות משני יחסית, או משמעותי עד כדי שינוי כדאיות כללית של פרוייקט. (אני מכירה זוג שמכר מגרש אחרי שגילה את עלויות הפיתוח שלו...)
&nbsp

ראשית, הקובץ לא נפתח בלשונית הראשית שלו. תדפדפו ללשונית

שנקראת "ניהול תקציב" (מצד שמאל). שאר הלשוניות זה כלי עזר לניהול התקציב לפי כל סעיף הוצאה.
מיכל, ניתן לראות בלשונית הראשית עלות שטח, היטל פיתוח, היטל ביוב וכו'. יש שם הערות מצד שמאל ("חישוב שלכם" או כללי אצבע לחישוב), שמדגישות התייחסות למקרה הספציפי של כל בונה. אגב, הוא לקח שם גם 30K לגינה וכתב בהערות שזה "תלוי גינה" (תלוי ברצון הלקוח).
שנית, פותח השרשור ביקש קובץ עזר לניהול העלויות וזה הקובץ הכי מפורט ומקיף שמצאתי. אם חסרים עלויות או שיש עלויות לא מדויקות, כמובן שצריך לתקן ולהתאים, אבל הקובץ הזה יכול לעזור (גם אם הוא לא מושלם), בכלל להבין אילו עלויות צפויות לבונה המתחיל.

פתחתי את הלשוניות

ואני קצת יודעת מה זה אקסל

אני לא התכוונתי ל"עלות שטח, היטל פיתוח, היטל ביוב" אלא לעלות פיתוח שטח.
לדוגמה: חפירה, מילוי, קירות תמך וכו'. אלו עלויות שעשויות להיות יקרות עד אימה.
עלויות של שבילי חוץ, רחבות חוץ, מדרגות חוץ, מסלעות, בורות חלחול. גם כל בהחלט לא סכומים זניחים.

בכלל - כל נושא תכנון שטח חסר בכל הגליונות של כולם. לא שוכחים מעצב פנים ומלבישת בית, אבל שוכחים מתכנן נוף... אני פה בפורום בדיוק כדי לאמר שהמקצוע הזה לא מיותר. ברוב הפרוייקטים תכנון פיתוח שטח ותכנון נוף הוא הכרחי, כי האדריכל לא עושה הרבה, וגם לא יודע לעשות הרבה. (אני בכלל לא מדברת על גינון!!!)
הנה כאן הסבר מה תפקידו של מתכנן הנוף ומתי צריך להתחיל לחשוב על תכנון נוף ופיתוח שטח
http://www.greendreams.co.il/54424/תכנון-גינה-בשלב-השלד

בינא

Member
למה סתם להשמיץ?
בגיליון ה-WORD שנתתי כאן

זה לא חסר ומופיע במספר סעיפים.
מחולק בין בעלי המקצוע...

למעלה