סיוע בחישוב שטחים ירוקים בעיר

revitalu1

New member
סיוע בחישוב שטחים ירוקים בעיר

שלום
אני מבקשת עזרה בחישוב אחוזי השטחים הירוקים בעיר . הבנתי שהחישוב מורכב .
מצרפת את טבלת השטחים.
תודה רבה :)
רויטל

ש מים

New member
מה מסובך כאן?

זה פשוט מאוד, במידה ואין בעיה עם העברית...
"שטח פארק"
שטח חקלאי.
גן -לאומי
וכו'.
כל אלה שטחים שמוגדרים כ-"פתוחים/ירוקים". נכון שייתכן שבשטחים מסויימים (שלרוב נכנסים תחת הגדרת "שטחים פתוחים/ירוקים") ניתנים לעיתים (רחוקות) גם זכויות בניה. אבל הן זניחות לרוב ולא מתחשבים בהם בהגדרת השטח כ-"ירוק". אם את רוצה להיות בטוחה את יכולה לפתוח את הוראות התכנית ולקרא את זכויות וקיבולות הבניה בשטחים אלה.
אגב - כדי לעשות לך את החיים קלים יותר - ההגדרה "שטח ירוק" נובעת ותואמת את הצביעה בתשריט התב"ע. את יכולה לשאול את המרצה שלך לקבלת הבהרה (למשל: האם הוא מתכוון לשטח "ירוק" במשמעותו התב"עית, או ירוק במשמעותו הוויזואלית/בשטח).

ש מים

New member
שפ"פ

ההגדרה לגבי שפ"פ עשויה להיות בעייתית לפעמים מבחינה זו. ולמרות ששטחי ואחוזי השפ"פים - במידה וקיימים בכלל בתכנית - הם קטנים וזניחים, אם זה כ"כ קריטי וחשוב לך קראי את הוראות התכנית ותראי איך מתייחסים אליהם (מה מותר לעשות בהם). לפעמים אפשר למצוא שהוראות התכנית מאפשרות פיתוח חניה בשפפ. אני לא הייתי מכניס חניה (במידה והיא "מפותחת/סלולה") תחת גג השטחים הירוקים, כפי שלא מכניסים כבישים תחת שטחים ירוקים.
בכלל, הגדרת "שטח ירוק" בתכנית הנו לרוב שטח מגונן/טבעי/בעל צמחייה.

revitalu1

New member
הבנתי שיותר מורכב מחיבור אחוזים

יצא תדריך חדש שמבחין בין שטחים פתוחים בסף הבית = 5 מ"ר לתושב, 2 מ"ר לשטחים במרחב פתוח עירוני (נניח פארקים, יער, כיכר, טיילת) ומרחב ציבורי כלל עירוני = 3 מ"ר לתושב, שטחי פנאי נופש וטבע בעיר וסביבתה.
כך שלא מדובר בחיבור פשוט.
גילוי נאות, אני כלל לא מהתחום

ש מים

New member
בלבלת קצת...

1. התדריך שציינת הנו "תדריך לתכנון", עבור המתכננים, לצורך הנחיות לתכנון השטחים פתוחים (הנחיות כיצד לקבוע את גודל הפארקים והגנים הציבוריים).
  2. הרשימה שהבאת בראשית הפוסט, ואליה התייחסתי, היא לוח יעודי הקרקע מתוך התב"ע, וכוללת מגוון ייעודי קרקע מהתכנית.
  3. אולי אם תבהירי מה מטרת השאלה נוכל לענות לך ביתר דיוק.

revitalu1

New member
אחוזי שטחים ירוקים בעיר

בעיר אצלנו אחוזי השטחים הירוקים עולים למרות שהבנייה מואצת ביותר :)
אסביר : לפני כארבע שנים בעיתונות נרשם שהעיר שומרת על 60% שטח ירוק
לאט לאט זה טיפס ולאחרונה יצא פרסום מפי ראש העיר בעקבות מחאה גדולה בעיר שאחוזי השטח הירוק עומדים על 70% . מהנדסת ערים טענה שהחישוב מאד מורכב בשל התדריך ולא חיבור פשוט של אחוזים. לה אין זמן לבצע ואני חוששת לטעות כאן אם המידע אינו נכון. בכל זאת...לומר לראש עיר שהוא מטעה בכוונה תושבים צריך להיות על בסיס מידע מדויק.

ש מים

New member
החישוב פשוט

והוא כפי שכתבתי במענה הראשון.
לאופן חישוב השטח הירוק אין קשר לתדריך התכנוני.
אם כבר (ונקודה זו כן קשורה לתדריך), ניתן להעלות שאלה באשר ל-"יעילות השטח הפתוח", וכאן באמת אין ביכולתי לתת תשובה ללא ניתוח מעמיק של המצב התכנוני והאמיתי של שטחי הציבור הפתוחים (שצ"פים) בעירך.

ש מים

New member
משמעות "השטחים הירוקים"

למקרא תשובתך נראה לי שהנושא שמעניין אותך (תקני אותי אם אני טועה...) הוא היחס שבין אחוזי הבנייה וכמות התושבים לכמות השטחים הפתוחים.
זו סוגייה מחקרית מעניינת מאוד, ולדעתי בעלת השפעה עצומה (לא פחות מאשר כמות השטחים הפתוחים ואיכותם).
במידה וזו הסוגייה המעניינת אותך אז - גם כאן - יש צורך במחקר מעמיק שאני לא יכול להשיב עליו ללא נתונים (למשל: כמות התושבים ואחוזי הבניה בעיר).
אגב, למחפשים להעמיק בנושאים אלה אני מציע לחפש במאמרים ומחקרים המדברים על "צפיפות פנוי-בנוי" ועל "צפיפות ציבורית". מצ"ב מאמר מעניין המבהיר את חשיבות המדדים הללו.

ש מים

New member
למחפשים במאמר שצירפתי

בעמוד 28 מתחילים לדבר על המושגים הנ"ל (אבל אתם יכולים לעשות חיפוש - ע"י ctr+F)

למעלה