זמן שנשארים בפרובינציה

ejb7

New member
זמן שנשארים בפרובינציה

אם אפשר לקבל תוך כחצי שנה אולי שנה PR אם אני מתקבלת דרך נומינישיין לפרובינציה קטנה, זה אומר שמיד אפשר לעבור למקום מרכזי כמו ונקובר?

michaelbl

New member
את מצפה שיתנו לך אישור לעשות מה שאת לא אמורה?

אם את מגיע כנומיני של הפרובינציה את אמורה לבוא לגור בפרובינציה. האם את יכולה לעשות מה שבא לך אחרי הלנדינג?כן
האם משרד ההגירה יקבל את זה בבוא היום כשיגיע זמן בקשת האזרחות? אף אחד לא יודע בודאות לענות לך.
כשאת שואלת ככה אז ברור מראש שעקצת את הפרובינציה ובעצם אין לך כוונה באמת לגור שם, האם זה בסדר? לא, וזאת הגישה שדופקת את אלה שאחריך כי בגלל שטיקים כאלה מבטלים את המסלולים הפרובינציאליים.
האם אכפת לך? לא ממש.

electrolite15

New member
אתה דווקא טועה

ממשלת קנדה לא יכןלה לעשות כלום נכון לעכשיו כי זה נוגד את החוקה ואת זכותו של PR לחיות איפה שבא לו וכולם יגידו לך שמתכוונים לעשות ככה ומתכוונים לעשות אחרת אבל בפועל לא יעשו כלום ולא יאכפו כלום. המקום היחיד שבו אפשר לעצור את המהלך שלה הוא בלנדינג אם פקיד ההגירה לא משוכנע שהיא מתכוונת להתיישב בפרובינציה האמורה כי עד אז יש לה זכאות ל-PR אבל היא לא PR עדיין אבל מהרגע שיצאה לכיוון איסוף הכבודה זהו היא PR ויכולה לעשות מה שבא לה וגם בבוא הזמן לחדש את הזכאות או לקבל אזרחות לא יוכלו לעשות לה כלום בגלל התיקון הזה לחוקה
בכל מקרה גם אם נניח לצורך העניין שהיה אפשר לשלול ממנה את הסטטוס, מה דעתך על התסריט הבא? היא מגיע לניו ברוונסוויק מחליטה שבשביל לחיות בקנדה כל האמצעים כשרים, נשארת שם חצי שנה או שנה ואז פועלת לפי התכנית המקורית להסתלק משם ולעבור לאן שהיא רוצה. במצב זה אף אחד לא יגיד לה כלום כי הנה עובדה היא גרה שם ויכולה להוכיח זאת אפילו שמראש היא לא התכוונה להתיישב שם והכל היה למראית עין. היא סבלה את המגורים שם במינימום הזמם שיאפשר לה להסתלק מהמקום בלי שאיש לא יחשוד.
ועוד משהו: אם אתה חושב שהפרוסניציות שכוחות האל האלו לא יודעות שאנשים בורחים מהן אז אתה תמים. הן מראש מניחות שיהיה חלק גדול שיברח ועדיין לוקחות את הסיכון כי גם אם על כל 5 שבורחים יש אחד שנשאר זה שווה ואנחנו לא יודעים כמה מכסות יש

michaelbl

New member
אני לא טועה

כתבתי שאף אחד לא יודע מה יהיה בהמשך הדרך.
כיום בשביל בקשת האזרחות צריך לצרף את כל התעודות של הילדים מכל שנה בקנדה, ועוד לא מעט מסמכים שמעידים על מקום המחיה. ממשלת קנדה יכולה להחליט מתי שבא לה שהיא מסתכלת כמה זמן הבן אדם חי בפרובינציה. כל עוד הבן אדם לא אזרח הוא נמצא בקנדה על תנאי, וכמו ששינו את מספר השנים לאזרחות ככה פתאום וזה חל מאותו רגע על כולם, הם יכולים לשנות את הגישה לכל אספקט אחר.
עובדה שהמסלולים הפרובינציאליים של הקהילות הולכים ונסגרים, ואמנם אני לא מעורה בתחום, אבל מניח שאם זה היה הצלחה לא היו מפסיקים אותם.

electrolite15

New member
ממשלת קנדה מודעת לסיפור הזה שנים רבות

יש אפילו מחקר מ-2006 שבדק לפי החזרי מס שאנשים הגישו כמה מהם עזבו את הפרוביציה שהזמינה אותם
אם היו רוצים או יכולים לעשות משהו כדי להפסיק את הסיפור הזה, הם כבר היו עושים אותו ואם הם לא עשו משהו עד עכשיו זה כי הם לא יכולים או לא רוצים או שניהם

michaelbl

New member
איך תסבירי את המעבר מ3 שנים ל4?

ככה פתאום באמצע החיים בלי אזהרה.
אף אחד לא יכול לחזות מה יקרה, כשאני הגשתי את בקשת ההגירה ב2008 אחרי שנים שכל מה שהיה צריך זה מספיק נקודות ועברת, פתאום שינו את הכללים חודש אחרי ההגשה והכניסו את רשימת המקצועות כשנקודות החיתוך היתה כמה חודשים לפני שהגשתי כך שהחוק החדש חל עלי. האם זה היה מרגיז? כן, מאד. האם היה לי מה לעשות לגבי זה? לא ממש. האם היה לי מזל? כן, גדול כי במקרה בחלון 10 השנים שהייתי צריך לפרט הסטוריה תעסוקתית, בשנה ה10 אחורה היה לי מקצוע שנפל ברשימה וכך הגעתי על תקן מרצה בקולג`.

electrolite15

New member
דוגמה לא נכונה

אתה נותן דוגמאות של חוקי ההגירה ששונו באופן שרירוי ע"י CIC ברגע האחרון אבל אז היית בשלב של מועמד. אתה יכול גם לספר על אלו שהגישו בשנת 2007 ואחרי 7 שנות המתנה החזירו להם את הכסף ואמרו להם להגיש מחדש. הוגן? לא. אבל זכותם לעשות מה שבא להם במקרה הזה. גם במקרה של הארכת הזמן לאזרחות זה אותו הדבר. הרי קח לדוגמה מישהו שמקבל תאריך לקבלת תעודת אזרחות ובדיוק ביום שהוא מקבל את ההזמנה מחליטים להאריך משלוש לארבע כנראה שהוא עדיין יקבל את האזרחות כי מבחינתו התהליך נגמר אבל מישהו אחר ששהה בדיוק שלוש שנים יצטרך לחכות עוד שנה. גם לא כיף גדול אבל לא יקרה כלום. לעומת זאת כאן אתה מדבר על מישהי שקיבלה כבר PR וחוקת קנדה במפורש מגנה עליה.
עו"ד דיוויד כהן (יש לו אתר שנקרא canadavisa) והוא לא פחות ידוע מגרין אנד שפיגל כותב שובה מתחמקת קצת אבל אם תקרא בין השורות תבין:

Applicants under any of the Provincial Nominee Programs (PNPs), must have the intention to reside in the given province at the time they make an application and upon landing in Canada. However, successful applicants and their family members (if applicable) under any PNP obtain Canadian permanent resident status once they have landed. With this status, individuals may live and work in any Canadian province or territory. Possible exceptions to this provision may arise in the case of certain PNP business streams, which may have conditional performance agreements in which the applicant agrees to reside in a given province for a certain period of time after​
landing in Canada

שים לב שהוא מדבר על כוונה אותה כמובן אי אפשר להוכיח. הרי כל אחד יכול להמציא איזה סיפור שבא לו (הוא אומנם התכוון להתיישב בפרובינצחיה שכוחת האל אבל בגלל 1000 סיבות שונות ומשונות זה לא עלה יפה וכל סיבה כזו יכולה להישמע הגיונית) זו גם הגדולה של עורך דין טוב. עורך דין טוב יודע לשתול ספק במוחו של השופט או המושבעים באשר לכוונותין של העבריין לכאורה ולשחק עם העובדות בצורה שתיטיב עם הלקוח שלו

וגם את החוקה אפשר לשנות אבל זה יותר מסובך.

michaelbl

New member
כמו שכתבת זה מעורפל

אין קריטריון חד משמעי, ומשרד ההגירה האזרחות (והפליטים) יכול להחליט כאוות נפשו מי הראה כוונה אמיתית ומי לא, והאמיני לי כשהם מחליטים משהו, אין לך עם מי לדבר.

CAN111

New member
היא מנסה להרגיע את עצמה, לא אותך

היא נמצאת באותה בעיה, זה מה שהיא עושה, וכדי לא לקבל התקף לב ב6 השנים הבאות עד שהיא באמת תדע אם ההימור שלה הצליח, היא חייבת להיות משוכנעת,
מה שהיא לא מבינה, שכל פעם שהיא תצא מקנדה, יש סיכוי שיבטלו את התושבות ברגע שהיא תנסה להכנס והפקיד יבין שהיא לא גרה במקום שהיא אמורה.
והיא לא מבינה שיש הרבה כאלו שזה כבר קרה להם.
מה גם וזה נכון, יש עוד 6 שנים שבהם הממשלה יכולה להחליט כל מה שבא לה.
בהחלט אפשרי שעוד שנה או בממשלה הבאה יחליטו שמי שלא גר X שנים בפרובנציה שמינתה אותו, לא יקבל אזרחות, כבר העבירו חוקים הרבה יותר מוזרים.

electrolite15

New member
ממש לא. אני נוסעת ל-NS כי יש לבן זוגי קרובת משפחה שגרה שם

שנים. היא בין היתר תוכל לסדר לי עבודה כי יש לה קשרים רבים וכי אנחנו בתחום עיסוק דומה. אני פשוט לא אוהבת שזורים סתם חשש וספק ופניקה. יש לא מעט הודעות כאלה בפורום בנושאים שונים ולא ברור לי למה
וכמו שאמרתי בהקשר של פותחת השרשור אם היא חוששת , היא תמיד יכולה להישאר שם שנה ואז לעבור קשה לי להאמין שמישהו ירדוף אותה בגלל זה. ובהקשר זה רק שתדע זה לא קרה לאף אחד עדיין אם זה היה קורה, אותו העורך דין שציטטי היה כבר מדווח על זה בתשובה שלו

PuffDragon

New member
את מוחה נגד ספקולציות ואז עושה אותו הדבר.

למה החלטת ששנה זה מספיק? אולי צריך שנתיים? אולי חצי שנה ?
אף אחד לא יודע, וזה בדיוק מה שכולם אמרו כאן לפותחת השרשור.

electrolite15

New member
כנראה שהסברתי את עצמי לא נכון

זרקתי סתםן מספר כדי לתת דוגמה למה חוק כזה של מיניום הישארות גם לו היה קיים, היה מטופש
המטרה של הפרובינציות היא הרי לשמור אצלה את המתקבלים דרך ה-PNP. אם מראש יש מועמד שאומר לעצמו שהוא לא רוצה לגור בפרובינצית לברדור (סתם לשם הדוגמה) כי זה מקום נידח מבחינתו אבל עדיין רוצה מאד להגר לקנדה ומטרתו הסופית להשתקע בונקובר, יכול להיות שיהיה מוכן לשלם את המחיר ולהישאר חצי שנה, שנה או שנתיים כדי להגשים את החלום ואז מה הועילו חכמים בתקנתם? המועמד ישלם "קנס" והפרובינציה תפסיד אותו ממילא כי מכתחילה לא הייתה לו כוונה רצינית לגור שם אבל הוא בלע את הגלולה המרה.
עכשיו למה שרציתי באמת לומר בהתחלה וכנראה לא הובן נכון: יהיה מאד קשה להוציא חוק כזה משום שהוא יעמוד בסתירה לחוקה. אם ה-CIC יודיעו רשמית שאדם שקיבל PR במסלול PNP חייב להישאר זמן מסוים בפרובינציה שמינתה אותו, זה יעמוד בסתירה לחוקה שקובעת של-PR או אזרח זכות להתיישב בקנדה היכן שיחפוץ למטרת מגורים ותעסוקה. בשביל ש CIC יוכלו לשנות זאת, הם יצטרכו להכניס סייג לתקנה הזו בחוקה וזה לא כל-כך פשוט.
ניתן לשלול PR רק אם בעל ה-PR קיבל אותו במרמה - כלומר הציג מסמכים כוזבים, מסר מידע שקרי למשל טען שאין לו עבר פלילי כאשר התברר בדיעבד שנשפט על רצח ואז החוקה לא מגנה עליו. מאידך מה שטוען כאן CAN111 לא ניתן לאכיפה טרם קבלת ה-PR כי לגור בפרובינציה שמינתה אותך אתה יכול רק לאחר קבלת ה-PR ולא לפני ואם ככה אז איך ייתכן שכל בעל PR יכול להתיישב היכן שבא לו לפי החוקה? CIC יודעים זאת ולכן לא עושים דבר כי אין להם מה לעשות אלא אם כן, כאמור יכניסו תיקון מה שיהיה קשה מאד כי זה מהווה פגיעה בחופש התנועה
נזכרתי בעוד משהו - מדי שנה תושבי קנדה כמדומני מחוייבים בהגשת דו"ח שנתי לרשויות המס. בדו"ח הזה כותב כל תושב קבע את מספר ה-SIN שלו, את שמו, את כתובתו ושלל פרטים מזהים לגביו. המידע הזה נגיש לפקידי הממשלה והם בקלות יכולים לאתר לפי זה את אלו שנבחרו דרך ה-PNP וברחו לטורונטו. כל הנתונים היו נגישים לפקידי ההגירה והם אפילו לא היו צריכים להמתין עד שהרמאים יגישו בקשה לאזרחות. למעשה אפילו התפרסם דו"ח על זה משנת 2006 באתר של ה-CIC. אז מדוע הם לא עשו עם זה כלום מאז ועד היום?

PuffDragon

New member
חוקי ההגירה מלאים במונחים מעורפלים

כמו Showing Intent, וזה כדי שיהיה אפשר להשתמש בזה כדי להראות שהמועמד שיקר - לפני שהוא קיבל את ה PR - כלומר בזמן שהוא לא היה מוגן ע"י החוקה.
&nbsp
בנוסף, למשרד ההגירה אין גישה לדוחות מס של תושבים. הם צריכים לקבל אישור ממך כדי לגשת למידע הזה, ולעיתים נדירות הם מבקשים אותו.

electrolite15

New member
או שה- showing intent נכתב ככה

משום שאין להם שום אפשרות לנקוב במספר מסוים של שנים. אלא אם כן אתה מניח שמי שיושב במששלת קנדה או ממשלות הפרובינציות הם אנשים שרק חוככים ידם בהנאה ומחכים שמועמדים ירו לעצמם ברגל קשה לי להבין למה, אילו הם רצו ו/או יכלו, לא ציינו במפורש שעל המועמד לשהות X ימים בפרובינציה המדוברת שמינתה אותו. הם עושים את זה יפה מאד כאשר מדובר במספר ימי השהות שעליל לשהות בקנדה כדי להמשיך להיות תושב קבע (730 ימים) והם גם אומרים לך במדיוק שאתה אמור לשהות ארבע שנים תוך שש במצטבר על מנת לקבל אזרחות אז למה שלא ינקבו במספר מדויק של ימים למועמדי PNP? אני לא מאמינה בתיאוריות קונספירציה והמסקנה היחידה שאני מגיעה אליה היא שהם פשוט לא יכולים והאמת היא שזה גם טיפשי. הממשלות הפרובינציאליות מראש יודעות שלא כל מי שמתמנה על-ידן אכן יישאר בפרובינציה. חלק יעזבו אחרי חודש, אחרים אחרי חצי שנה אחרי אולי רק אחרי 5 שנים ויהיו גם כאלה שלא יגיעו בכלל וכאלה שיישארו כל החיים

michaelbl

New member
אני לא ממש מצליח להבין מה את רוצה להוכיח

אף אחד לא אמר שבודאות יהיו בעיות וכמו שכתבתי מלכתחילה לא ידוע כי זה תלוי בגחמות של צשרד ההגירה. משום מה את מנסה להוכיח באותות ובמופתים ובציטוטים שעד היום זה לא קרה כך שאין סיכוי שזה גם יקרה. מי שרוצה שיסמוך על זה ומי שלא לא. למרבית העונים לך אין איזה אינטרס לכאן או לכאן כי זה לא קשור אלינו אישית.
משאלתה של הפותחת משתמע שאין לה כוונה ללכת לגור בפרובינציה אליה היא קיבלה אישור. בעיני זה אקט מכוער ונצלני כי זה ניצול פירצה לרעה. האם אישית הייתי עושה את זה במצבה אם הייתי נואש? אולי, אבל מהמקום בו אני נמצא עכשיו בעיני זה נראה רע ולא מוסרי.

CAN111

New member
גם אם תביא לה 100 מקרים רישמים

היא תסרב להכיר בהם,
כל התוכנית שלה בנויה על שכנוע עצמי,
היא לא בשלב להכיר בזה,
אני רק מקווה שהיא תכתוב כאן כאשר היא תגורש
אבל לא, אנשים מתבישים במעשים שלהם.

electrolite15

New member
אתה מתכוון כמו כל ה"עובדות" שאתה מביא

בקשר לכך שמדינת שראל בדרך להתמוטטות וחורבן כללי? אני תוהה אם גם למי שלא מסכים איתך בסוגייה הזו אתה אומר שמדובר בשכנוע עצמי ושהוא לא יכתוב כאן כאשר תתברר טעותו כאשר הוא יהפוך להיות פליט אבל כנראה שהתשובה כבר ידועה

זה כן קרה (בערך)

הממשלה הקודמת שללה אזרחות מאלפים על בסיס הונאה. רובם לא התגוררו בקנדה בתקופה הנדרשת, אבל בין היתר דובר גם על תוכנית המשקיעים של קוויבק ששימשה פתח למהגרים להגיע דרכה לטורונטו וונקובר. שר ההגירה הקודם בהחלט הבהיר שמדובר ב misrepresentation שעשוי לעלות לאנשים באזרחות. בנוסף זה הביא להקשחת התנאים בתוכנית המשקיעים של קוויבק- וכפי שתראי באחד הדיווחים למטה, מניעת כניסה לקנדה מבעלי PR שנחשדו בכך שאין בכוונתם להתיישב בפרובינציה שדרכה קיבלו מועמדות. נכון, הליברלים פחות נוקשים בענייני הגירה מהממשלה הקודמת אבל העצות שלך הן סוג של משחק באש.

http://news.nationalpost.com/news/c...m-rich-immigrants-who-move-to-other-provinces

http://www.cicsnews.com/?p=416

http://meurrensonimmigration.com/pnp-participants-denied-entry-at-the-border

למעלה