תמרור איסור חניה לכלי רכב המוצעים למכירה(?)

ronko

New member
תמרור איסור חניה לכלי רכב המוצעים למכירה(?)

מכיוון שקיבלתי יותר מפרשנות אחת לתמרור הזה, רציתי לשאול את המומחים כאן מה הפרשנות שלהם (או יותר נכון מה פרשנות החוק) לתמרור הזה.

רונקו

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תקנה 73 לתקנות התעבורה קובעת

73. לא יחנה ולא יעמיד אדם בדרך רכב המוצע למכירה או רכב שרשיונו פקע.

למרות הכתוב בתקנות תקנה זו לא נאכפת על אנשים פרטיים הרוצים למכור את רכבם
אבל יש מקומות מסוימים שהיתה בהם "מכה" של העמדת רכבים כאלה, דבר שהפריע לציבור ע"י תפיסת מקומות חניה ושמו בהם את התמרור הזה, ושם התקנה נאכפת.

ronko

New member
המשמעות (שמשתמעת ככל הנראה ליותר משתי פנים) של התמרור

מאז שקיבלתי את הדו"ח (יומיים), שאלתי כמה וכמה אנשים לגבי הפירוש שלהם את התמרור, כולל את הנציגה מאגף החניה בעירית כפר סבא.
&nbsp
כולם מסכימים שאין חניה, פרט לפריקה וטעינה של 15 דקות משעה ככה עד ככה.
חילוקי הדעות מתפצלים בין:
&nbsp
1. אין חניה מימים א' עד ה' בין השעות 8 עד 17 **לכל** כלי הרכב, למעט פריקה וטעינה בפרק זמן של עד 15 דקות ***וגם*** אין חניה, בכל שעות היממה, לכלי רכב המוצעים למכירה.
(אם מישהו כותב על האוטו "לחכירה" - זה חוקי לחנות?!)
(תשובה של חלק מהאנשים ששאלתי)
&nbsp
2. אין חניה מימים א' עד ה' בין השעות 8 עד 17 **לכל** כלי הרכב, למעט פריקה וטעינה בפרק זמן של עד 15 דקות, לכלי רכב המוצעים למכירה. כלי רכב שלא מוצע למכירה - התמרור לא תקף.
(תשובה של חלק אחר מהאנשים ששאלתי)
&nbsp
3. אין חניה מימים א' עד ה' בין השעות 8 עד 17 לכלי רכב, למעט פריקה וטעינה בפרק זמן של עד 15 דקות, לרבות כלי רכב שמוצע למכירה.
(הפרשנות של הנציגה מאגף החניה בעיריית כפר סבא)
&nbsp
רוני

shlang

New member
המסר בתמרור חייב להיות חד משמעי וברור לנהג

מה שאין בתמרור שבצילום
להבנתי (ויש לי הבנה) התמרור אומר:
אין חניה בימים א-ה בין השעות 8 עד 17 (למעט פריקה וכו') לכלי רכב המוצעים למכירה
כל כלי רכב אחרים יכולים לחנות בכל שעות היממה
ההגבלה היא רק לרכב המוצע למכירה, השאלה, למה ציינו את ההיתר של פריקה וטעינה, בקיצור, התמרור מוצב שלא על פי ההנחיות להצבת תמרורים

ronko

New member
תגובת עיריית כפר סבא בעניין

התקשרתי לעיריה לבירורים. אם זה יעזור כאן למישהו - אחלה.

בעיריה הפנו אותי לאגף החניה. מי שדיברה איתי, אמרה לי שהדוח ניתן מכיוון שהאוטו שלי חנה בקטע בו הוצב התמרור והחניה אסורה והרכב גם לא פרק וטען סחורה.
אמרתי שכתוב בשלט בסוף "לכלי רכב המוצע למכירה" והרכב שלי לא מוצע למכירה.
היא אמרה שכל מה שכתוב על העמוד - מורה שאסור לעשות. כלומר, **גם** רכב שמוצע למכירה לא יכול לעמוד איפה שעמדתי **וגם** אם אני לא פורק וטוען סחורה אני לא יכול להחנות את הרכב. רק מי שפורק וטוען סחורה מקטע לקטע.
כשאמרתי שכתוב בשלט בסוף "לכלי רכב המוצעים למכירה", מי שדיברה איתי בטלפון אמרה שזה ***בנוסף*** למה שכתוב למעלה. כלומר שזה גם וגם.
אמרתי שזה מבלבל, מכיוון שאם רשום איסור כלשהו ובסוף כתוב "לכלי רכב המוצע למכירה" אני מפרש את זה שזה מתייחס רק לכלי רכב האלה ומכיוון שהאוטו שלי לא מוצע למכירה אז התמרור לא תקף כלפיי.

הנציגה בטלפון אמרה לי שאני חייב להבין שזה עובר וועדות ולא סתם הציבו את התמרור הזה ויש לי 30 יום לערער על הדו"ח. אם אני רוצה לערער יש כתובת מייל ופקס על הדו"ח. בהמשך השיחה היא אמרה שיכול להיות שהשלט בילבל אותי (מה את אומרת!?!!) ויש את התובע העירוני וזה נתון להחלטת התובע העירוני ***בלבד*** (האם נכון? אין מישהו מעל התובע העירוני, למקרה ש...?). שאלתי איך אני משיג אותו אז היא אמרה שאני שולח מייל אליה והיא מעבירה אליו. תשובה אני מקבל בדואר (לא ברור אם פיזי או אימייל). מרגע קבלת הבקשה שלי, הדו"ח מוקפא עד שאני מקבל תשובה.

האם למיטב ידיעתך יש לי קייס?

המון תודה!
רוני

shlang

New member
חירטוטים כאלה בחיים לא שמעתי מנציגה של מח' החניה

תמרור חייב להיות ברור, נראה היטב לעין הנהג וחד משמעי (הנחיות ותקנות להצבת תמרורים) אין זה מתפקידו של הנהג לנחש מה רוצה העיריה,. כל נהג יחשוב אחרת וכרצונו.
תובע עירוני אינו סמכות שיפוטית, מי שקובע בסוף זה בית המשפט
אני תמיד מציע לא לערער אלא לבקש להשפט ואז רק במשפט לגלות את הקלפים

ronko

New member
פירוש תמרור אינפורמציה

חיפשתי קצת בגוגל ומצאתי את זה...
http://media.mot.gov.il/PDF/HE_TRAFFIC_PLANNING/TakanotTamrurim.pdf
עמוד 35.
לפי זה, "יחול האמור בו בתוספת לתמרור שמעליו ובצמוד לו".
כלומר, לעניות הבנתי, השילוט אומר "אין חניה בין 8 ל 17 בימים א עד ה פרט לפריקה וטעינה לפרק זמן של עד 15 דקות, לכלי רכב המוצעים למכירה."
כלומר השילוט תקף אך ורק למי שהרכב שלו מוצע למכירה.
האם נכון?
רוני

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
התמרור לא ברור ויש לך קייס

עצתי
לפעול כפי שנאמר לך, ובמידה והתובע העירוני לא יבטל את הדו"ח בקש להישפט
אתה אמנם יכול לבקש ישר להישפט בלי השלב של בקשת הביטול, כפי שהציע קודמי - אבל הליך השיפוט אינו נעים במיוחד, וכנראה שתאלץ להתייצב פעמיים בבית המשפט (ישיבת הקראה וישיבת הוכחות), ובנוסף לעולם אין לדעת מה יפסוק שופט - ובהליך שהוצע לך יש שלב "טרום משפט" שיכול לזכותך.

ronko

New member
החלת תמרור אינפורמציה....

חיפשתי קצת בגוגל ומצאתי את זה...
http://media.mot.gov.il/PDF/HE_TRAFFIC_PLANNING/tamrurim2010.pdf
עמוד 35.
&nbsp
לפי זה, "יחול האמור בו בתוספת לתמרור שמעליו ובצמוד לו".
כלומר, לעניות הבנתי, השילוט אומר "אין חניה בין 8 ל 17 בימים א עד ה פרט לפריקה וטעינה לפרק זמן של עד 15 דקות, לכלי רכב המוצעים למכירה."
כלומר השילוט תקף אך ורק למי שהרכב שלו מוצע למכירה.
האם נכון?
&nbsp
רוני
&nbsp

shlang

New member
זה מה שכתבתי קודם, רכב שלא מוצע

למכירה יכול לחנות כל הזמן

ronko

New member
בקשה לביטול הקנס נשלחה לעיריה

שלחתי בקשה לעיריה לביטול הקנס.
בסט קייס סנריו - הקנס מבוטל.
וורסט קייס סנריו - הקנס לא מבוטל ואצטרך לבקש להישפט.
&nbsp
היה והקנס מתבטל - האם זה מספיק על מנת לשמש תקדים מחייב, על מנת שאחרים שקיבלו דו"ח ו/או יקבלו דו"ח מאותו התמרור יוכלו לבטל אותו מאותו נימוק?
&nbsp
רוני

ronko

New member
תגובת נציגה מאגף החניה לגבי פירוש התמרור

הייתי היום באגף החניה של עירית כפר סבא. פיזית.
להלן תגובת נציגה מאגף החניה, באשר לפירוש התמרור:
&nbsp
"כוונת המשורר בתמרור הזה הייתה שאין חניה מ8 עד 17, למעט פריקה וטעינה לפרק זמן של עד 15 דקות. לרכב שמוצע למכירה, אסור לחנות 24 שעות ביממה".
למיטב הבנתי, מהתקנות להצבת תמרורים, אם זאת הייתה כוונת המשורר, אז הדו"ח, לשמחתי, עתיד להתבטל.
&nbsp
רונקו

למעלה