טיול לאיסטנבול- עזרה בתכנון

dudinagar

New member
טיול לאיסטנבול- עזרה בתכנון

אני ואישתי מתכננים לטוס ביום רביעי הבא לאיסטנבול. אנחנו רוצים לטייל רצוף עד שישי לפני שבת (שומרים שבת), בשבת להיות במלון ובימים ראשון- שני לטייל בעיר עצמה. נשמח לעזרה, בעיקר לגבי הטיול- האם יש משהו קרוב לעיר (אזור מיוער, מעיינות וכדו')

רק איסטנבול

מהכתוב אני מבין שאתם תשהו בטורקיה כ- 5 ימים ומתוכם יממה אחת לא תטיילו ולכן אני ממליץ לכם לטייל רק באיסטנבול ואני משוכנע שלא תמצו אותה עד תום. אם המלון נמצא באיזור כיכר טקסים טיילו בראש ובראשונה במדרחוב איסטיקלל בכדי להתחבר לאווירה הטורקית המדהימה. אם המלון ממוקם בעיר העתיקה, תתחילו עם איזור סולטן אהמט (המסגד הכחול, איה סופי, ארמון טופ קאפי והארמון השקוע), ניתן לשלב זאת עם סיור בשוק הגדול (חובה). מומלץ לערוך שייט על הבוספורוס לכיוון רומלי-קבק (Rumeli kavak) או אנדולו קבק (Anadolu kavak), שייט לאיי הנסיכים וביקור באי הגדול (Büyük Ada) וסיור כרכרות. ביקור בארמון דולמה בחצ'ה (Dolma Bahçe) שסגור בימי ב'. סיור בצד האסיאתי של איסטנבול באיזור אוסקודר (Üsküdar) וגבעת צ'מליג'ה (Çamlica). עליה לתצפית על העיר ממגדל גלאטה (Galata Kulesı) ועוד ככל שהזמן יהיה לטובתכם. אני ממליץ לכם להעיף מבט בשרשורים קודמים ולהתרשם מטיולים מתועדים ומצולמים שערכו החבר'ה שכותבים כאן, זה יעזור לכם. אם תרצו לבקר בבית כנסת, אני יודע על שלושה בתי כנסת פעילים מאד- "נוה-שלום" שנמצא ליד מגדל גלאטה, בית הכנסת בשכונת שישלי (Şişli) ובית הכנסת בשכונת אורטא קוי (Ortaköy). תצטיידו בדרכונים. מקוה שעזרתי, שתהיה לכם טיסה נעימה ובילוי נעים.

טליה ג

New member
לגבי איי הנסיכים

עד כמה שידוע לי, מחוץ לעונה הם די מתים והרבה מסעדות ובתי עסק סגורים. מכיוון שמדובר בהפלגה לא קצרה, זה אולי קצת סיכון להקדיש זמן לביקור ב-Büyük Ada ולמצוא אותו שומם ועם אווירת נכאים. מישהו היה שם בסתיו ויכול לספק יותר מידע?

samai

New member
שייט קצר לאיים (buyuk-ada)

אני ממליץ. הייתי בבורגז-אדה burgaz-ada לפני שבוע ואכן היה פחות עמוס מבקייץ אבל אני מצאתי שזה אפילו יותר כייף. באי היו מעט תיירים. במסעדה קיבלנו יחס ממש טוב אפילו יותר מהרגיל. ראשית השייט עולה 2-3 לירות (פחות מ 10 שקל). להגיע לאי הראשון, בויוק-אדה - לוקח פחות משעה וההפלגה אף היא חוויה נעימה בפני עצמה. סירות לאיים וחזרה יוצאות במשך היום בערך כל שעה עד 12 בלילה. אפשר לצאת מהצד האירופאי, קבטאש- kabatas או מהצד האסיאתי, קדיקוי - kadikoy בהצלחה

טליה ג

New member
טוב לדעת

אני אישית מעדיפה לחוות מקומות ללא המולת התיירים, אבל תלוי עד כמה זה משפיע על האווירה. אוקטובר הוא עדיין חודש גבולי - מצד אחד כבר לא עונת התיירות ומצד שני עדיין לא חורף - אז אפשר עוד ליהנות מהאווירה הרגועה של האי. זה גם תלוי מאוד במזג האוויר. כשהייתי באיסטנבול באוקטובר 2005 היה מזג אוויר די סגרירי והיו הרבה רוחות (למרות שכמעט לא ירד גשם) אז החלטנו לוותר על הפלגה לאיי הנסיכים או אפילו על הבוספורוס. הפלגנו ל-Kız kulesi ("מגדל הבתולה" או "מגדל לאנדר") מ-Ortaköy, אבל זו הייתה הפלגה קצרה. בהזדמנות זו אני רוצה להוסיף למקומות המומלצים ביקור ב-Kız kulesi. ולא לוותר על שתיית שוקו חם בקפטריה שעל המגדל ולצפות בנוף הנפלא שנשקף ממנו!

Mrs peanut

New member
../images/Emo91.gifעל פורום נהדר ../images/Emo26.gif כנסו כנסו ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

עכשיו חזרנו מטיול ארוך באיסטנבול (עם קפיצה של 3 ימים לקפדוצ'יה...) ואני רוצה להודות לפורום המעולה הזה, שכל המלצה שהתפרסמה בו קלעה בול, יותר מכל ספר תיירים שקיים. קבלו תודה ענקית
אז מה היה מעולה? היתה המלצה על מלון- ואני מצטטת (לא זוכרת את מי סלחו לי): מלון בוטיק Ehmet Efendi Evi בעיר העתיקה , במרחק הליכה מהאטרקציות . כ-500 מ` מהמסגד הכחול, איה סופיה ועוד קצת מטופקאפי. המלון חדש, נבנה לפני כ-5 שנים, מנוהל בסגנון ביתי על ידי מני וגונול. ההרגשה כמו בבית. כל שמבקשים - נענים מיד. החדרים חדשים, נקיים, כלי המיטה יפים, מזגן שקט בכל החדרים, ארוחת בוקר טובה מאד ויחס המארחים הטורחים ונענים לכל בקשה, אינפורמציה וכו`. פשוט כייף. אני שילמתי לזוג ללילה + א. בוקר -60 יורו. המלון ממוקם ברחוב שקט ואותנטי באיסטנבול העתיקה, אולם יש בסביבה כל שצריך, מסעדות, נמל ושוק הדייגים, מכולות, בתי קפה, פאבים ,חשמלית די קרוב וכו הטלפון 00-90-212-5188465 . עד כאן ההמלצה שקיבלנו- ומנסיוני- כל מילה בסלע!!! המלון המקסים הזה ***עשה לנו את הטיול*** (היינו בעוד 4 מלונות הטורקיה מלבדו, ולא מצאנו קרוב אליו לא במחיר השווה ולא באירוח הנהדר). מני וגונול מקסימים, מני מסביר פנים ונותן רעיונות נהדרים לבילוי, דואג שהכול מתקתק ושכולם נהנים, ואנחנו אפילו זכינו למזכרות- קיבלנו את ה"עין" הכחולה כדי לתלות בבית... בקיצור- אחלה מלון, בלינו בו 3 לילות, וחזרנו לעוד 4 כי היה כל כך מוצלח! מומלץ כל כך! כמו כן קיבלנו כאן המלצה לביקור ב TERMAL שב Yalova והיה נהדר! בעונה הזו יש בקושי אנשים, ואפשר לבלות בוקר וצהריים בהפלגה קצרה למקום, טיול, פיקניק, ושחיה בבריכה ממים חמים טבעיים, חמאם, מסאז' וכו... היה מעולה. עוד המלצה מעולה שקיבלנו כאן היתה סיור במלון Çirahan שנמצא באזור אורטקוי, ortakoy, יצאנו רגלית לחפש אותו, וכשכמעט התייאשנו התחלנו להתרגז עם הממליץ (עמו הסליחה) אך ברגע שהגענו עצרנו את נשימתנו למראה הפאר, העושר והיופי הבלתי רגיל. המצלמה לא הפסיקה לתקתק. אני חושבת שזה היה המבנה היפה ביותר שביקרתי בו, ואחזור להתארח שם כשאתעשר, בקרוב בלי עין הרע! שוב- בזכות הפורום. אחרון חביב- פארק Çamlica שנמצא בצד האסיאתי של איסטנבול, שוב, הומלץ כאן כ"נוף מהיפים בעולם ", ועל אף הטרחה שבהגעה אליו היה נהדר. יישר כח!

טליה ג

New member
איזה יופי לשמוע! תודה על השיתוף../images/Emo39.gif

המון תודה על השיתוף ועל ההמלצות, וכמובן על המחמאות לפורום! בשביל זה אנחנו כאן!
המלון נשמע נהדר! החיסרון של חלק גדול מהמלונות באיסטנבול (בין אם בעיר העתיקה או בעיר החדשה) היא שרובם די חורקים מבחינת התחזוקה (גם אם הם שופצו לא מזמן) והשירות צולע, והמלון שאתם הייתם בו נשמע נפלא, הן מבחינת רמת החדרים והן מבחינת היחס האישי החשוב לא פחות. גם המחיר מעולה! מלונות בוטיק מרכזיים בערים אירופאיות גדולות עולים הרבה מעל 100 יורו! יופי שנהניתם, ואני בטוחה שהביקור השאיר לכם טעם של עוד ובוודאי תחזרו לאיסטנבול! יש תמונות?

Mrs peanut

New member
אני לוקה בטכנופוביה,

לכן אוותר על התמונות מהטיול (למרות שיש הרבה!) אני מניחה שהחופשה הבאה שלנו לא תהיה בקרוב, אבל אני כבר מחכה לה בקוצר רוח
....

למעלה