נהוג לחלק לפי נושאים
מנות פתיחה MEZE : עלי גפן - SARMA ,חציל קלוי עם שום ויוגורט ,גירסה טורקית לטבולה נקראת KISIR , סלט עם עגבניות מגורדות נקרא EZME ,סלט שעועית עם וביצים קשות נקרא PIYAS ,מעיין מרק יוגורט קר ניקרא ג'ג'יק (צזיקי אצל היוונים) ויש עוד הרבה,
במנות העיקריות יש את מאכלי החציל עם בשר כגון מוסקה ,וקארני-יאריק ואימאם באיילדי , וכן את סוגיי מאפיי הבורק (בורקס) למיניהם כגון סו-בורק שהיא מזכירה מעט לזניה . בושנאק בורק ועוד. יש את ה''מנטי'' שזו גירסה טורקית לרביולי ,יש מאפה עם גבינה שניקרא גוזלמה וכמובן מאכליי הקבב והשוארמה (דונר) שהמוצלח שבהם נקרא איסקנדר, ישנם מאכלים מבושלים כגון במיה עם בשר או עוף ,שעועית ירוקה עם בשר או פול טרי עם בשר ועוד שאני לא מכיר.
באגף הקינוחים שהוא הכי אהוב עליי יש את הפודינגים למיניהם כגון מוהלבי ,קשקול וסחלפ(ב) והמאפים המתוקים כגון בקלאבה ,קונפה (כנאפה) ,טולומבה וכו'.
לא יודע מה איתך אבל אני נעשתי רעב אז ביי...