גלובל שיפינג - GCX מבקשים ממני 53 שח לשחרור מהמכס. דעתכם?

eladismee

New member
גלובל שיפינג - GCX מבקשים ממני 53 שח לשחרור מהמכס. דעתכם?

שלום חברים,
הזמנתי מבריטניה אבקת חלבון 4.5 קילו, דרך global shipping program .
היום התקשר אלי נציג של GCX וביקש שאמלא הצהרה למשרד הבריאות, וכן שאשלם לו 53 שקלים. הסברתי לו ששילמתי מראש את כל ההוצאות, והוא אמר לי שזה לא קשור.
לא התעצלתי, ופניתי בצ'אט לשירות הלקוחות של איביי בריטניה. הנציג האדיב שם הופתע מאוד מדרישת התשלום הזו, וחזר על כך שאינני אמור לשלם מאומה, כי הכל כבר שולם מראש. הוא ביקש 48-72 שעות כדי לבדוק את הנושא, והורה לי לא לשלם עד גמר הבדיקה שלו.
כבעלי ניסיון וידע בתחום:
האם התשלום מראש לאיביי במסגרת גלובל שיפינג פרוגרם מכסה את כל האגרות, עמלות, הוצאות נפרדות, שיטות מצליח ושקרים כלשהם אחרים, או שבנוסף צריך להתכונן לשלם גם בארץ עלויות?

תודה על כל התייחסות.

אורית810

New member
מה שמגיע במסגרת הגולבל שיפינג לא מצריך ממך לשלם כלום

תן לבריטי לסגור את זה מול GCX

eladismee

New member
"פה חשדתי"..
תודה על התשובה.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה מקרה שונה כי מדובר במוצר מזון ויש כללים של משרד הבריאות:

"במקרים הבאים לא נדרש תהליך רישום יבואן והטיפול מתבצע על-ידי מפקחי תחנות ההסגר של שירות המזון
מקרים של יבוא אישי דרך הדואר יטופלו על-ידי פקידי המכס בהתאם להנחיות של שירות המזון הארצי:

א. יבוא אישי

ניתן לייבא בייבוא אישי מוצרי מזון עד 15 ק"ג, אך לא יותר מ-3 ק"ג למוצר. הייבוא מותנה במילוי טופס הצהרה על יבוא אישי של מזון ו/או תוספי תזונה.
תבלינים - עד 100 גרם או אריזה אחת מכל סוג עד 3 ק"ג בסה"כ.
תוספי תזונה - בכמות המיועדת לצריכה אישית לתקופה שלא תעלה על שלושה חודשים.
בשר דגים ומוצריהם - אין לייבא בשר, דגים ומוצריהם, למעט שימורים בכמות כמוזכר לעיל.
חלב ומוצריו - אין לייבא חלב ומוצריו, למעט גבינות קשות ואבקת חלב בקופסאות בכמות כמוזכר לעיל."
http://www.health.gov.il/Subjects/F...onAnimalFood/Pages/Importer_Registration.aspx

בקיצור, יש כאן נהלים מיוחדים בשל המוצר שייבאת (שלא עומד בתנאים, כפי שאתה רואה) ומכאן שיש התעסקות נוספת כמו ההצהרה שביקשו ממך למלא ולא פעם גם עלויות מיוחדות שהן מעבר לשחרור רגיל ממכס (כי לא מדובר כאן במסים אלא בתקנות יבוא).

eladismee

New member
תודה על התשובה.

מן הסתם, זה אמור להיות משוקלל מראש בחישוב התשלום של גלובל שיפינג פרוגרם, לא? לכן שילמתי מראש סכום שערורייתי ביחס לעלות האמיתית.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא יודעת, לא קראתי את הכללים שלהם. ברמת העיקרון הם אחראים

לשחרור מהמכס ואני מניחה שהם מחשבים את המסים והעלויות בהתאם לסטנדרט, אבל כאן חרגת מהסטנדרט, ייבאת מוצר שיש לו תנאי יבוא מיוחדים (ומבחינת המכס בישראל אתה היבואן ואתה האחראי) ואני לא יודעת עד כמה הם בקיאים בנוהלי משרד הבריאות למשל. ייתכן שהם התחייבו לכול מראש, לכל בעיה שהיא, וייתכן שהם משאירים לעצמם פתח מילוט מאחריות במקרה שהקונה הזמין מוצר באופן שלא היה אמור להזמין או שחלים לגביו תנאים מיוחדים. לו הייתי במצבך הייתי יושבת לקרוא את תנאי התכנית ובודקת למה התחייבת ולמה הם התחייבו כלפיך.

אורית810

New member
בתור אחת שעובדת בחברת שילוח

לי זה נראה כאילו הם לוקחים עמלה על התתעסקות שלהם מול משרד הבריאות. יש אגרות שהמדינה גובה וזה נלקח מהלקוח BACK TO BACK. לא נראה לי שזה המצב, כי למיטב ידיעתי, אגרת מזון היא 400 ומשהו שח... תשאל אותם אם זאת עמלה שלהם, אם זאת עמלה שלהם, הכל נתון לויכוח, ואם תתעקש הם יכולים לוותר לך.

eladismee

New member
תודה על התגובה :) + עדכון טרי:

החבילה שלי עברה לשיחרור, ונושא העמלה מטופל מול חברה השילוח הבריטית. אעדכן אתכם בהתפתחויות, אם תהיינה, ותודה על הסיוע והתגובות.
העמלה היא אכן על ההתעסקות שלהם מול משרד הבריאות, ולא אגרה של המדינה. נציג של איביי חזר אלי וציין בפניי שוב, כי אינני אמור לשלם אגרות או עמלות כלשהן נוספות.

למעלה