פינת התקשור

gray feather

New member
onespark

המסר הוא שתסמכי על עצמך יותר בכל מה שאת עושה. ותשקיעי יותר במה שאת עושה בחיים. לא לחיות בחצי כוח אלא תמיד במלוא עוצמת האנרגיה

באהבה

קורי גבריאל רגב

kam19

New member
ערב טוב קורי :)

אשמח לקבל מסר מההדרכה. פרטים במסר

תודה.

gray feather

New member
kam19

אני מקבל שכן, אתה יכול להתחיל לעסוק בזה. שיחזור גלגולים הוא בהחלט עיסוק מתאים לך. תהיה יותר רך עם עצמך .. לאט לאט את תראה שתבנה לעצמך ביטחון עצמי גבוה. בנוגע לתקשור שלך עם ההדרכות. ההדרכות תמיד זמינות לך .. אתה לא צריך דרך מיוחדת או מוגדרת לתקשר איתם. אתה כבר מתקשר איתם. תסמוך על האינטיואיציות שלך .. ההרגשות שלך הם מסרים בתקשור ..
לתקשור יש הרבה יותר מדרך אחת ..

באהבה

קורי גבריאל

יעלקר

Well-known member
מנהל
ערב טוב קורי,

אשמח לקבל מסר מהשגחה. פרטים במסר. מודה לך מראש והמשך ערב נעים ושקט.

gray feather

New member
יעלקר

המסר הוא שתנסי לעשות הפרדה בין הכאב שלך לכאב של האחר. אל תקחי עליייך אשמה שלא שייכת לך או כאב של מישהו אחר ... את יכלה בקלות להיפגע מזה

באהבה

קורי גבריאל

lana24

New member
לקורי שלום

נתקלתי במצב לא נעים עם המפקד שלי בצבא.
כשאני מבקשת לצאת טיפה יותר מוקדם בשביל לעבוד הוא עושה לי פרצופים...
הוא לא יודע על המצב הכלכלי בבית ואני לא מרגישה בנוח לספר לו את כל סיפור החיים שלי.
מצד אחד אני מבינה שזה צבא, אך מצד שני לפני שחזרתי למערכת הייתי בפגישה אצל פסיכיאטר בה אמרתי לו את כל תנאי השירות שלי ומה אני צריכה, אני מרגישה שזה לא פייר כי הודעתי מראש שאני בחורה עובדת שצריכה להיות גם בצבא אך גם 100% בבית.
בנוסף, אני ממש ממש לא רוצה לאבד את העבודה שלי. אני אוהבת את העבודה.
מה עליי לעשות? אני מרגישה שנתקלתי במצב של אין עם מי לדבר. אני רוצה להמשיך בעבודה שלי בשעות הקבועות שאני עובדת בהן עד עכשיו.
עם מי אני צריכה לדבר/לבקש עזרה? מה אני צריכה לעשות? אני מפחדת לאבד את העבודה...
תודה רבה

(פרטים אישיים בדואר)

gray feather

New member
lana24

תדברי עם המפקד שלך, הוא צריך לדעת מהמצב שלך. כי גם אם ייתן לך לצאת מוקדם יותר מבלי לדעת למה הוא נותן לך את זה אוטומטית המפקד שלך יתייחס אלייך בהתאם...
זהו חלק מתהליך ההתבגרות של הצבא . לדעת לפתור דברים כאלו ..

הכל בסדר, ההילה שלך נקייה ונראית מצויין. החיים שלך על המסלול הנכון

באהבה

קורי גבריאל

Commoner

New member
>ההילה שלך נקייה ונראית מצויין<

באיזו הילה מדובר, וכיצד אתה רואה אותה בלא לראות את lana24 ?

לגוף האדם - כמה סוגי emissions.
אנו פולטים חום וניתן לראות זאת במצלמה פוטותרמית או במשקפת פוטותרמית.
אנו פולטים אותות חשמליים מן הראש ומן השרירים.
אנו פולטים אותות כימיים (זיעה, גאזים).
אנו פולטים רעשים (פעילות מעיים, זרימת הדם בעורקים, זרימת אויר בכלי הנשימה)

ולבטח ניתן למדוד עוד כמה סוגי emissions אשר כרגע אינם עולים על דעתי

אז, מהי הילה, וכיצד ניתן לראותה גם אם "בעליו" מצוי הרחק ממך ?

gray feather

New member
Commoner

התשובה לשאלה שלך מורכבת ובו זמנית פשוטה מאד ...
אני מרגיש את הדברים האלו. אני מתקשר ורואה מעבר כי יש לי את החישה הזאת כמו שלכל אחד יש. אני גדלתי עם החישה הזאת שהיא הייתה במצב פתוח מאד אך זה לא מנע ממני להמשיך ללמוד לפתוח את החישה הזאת יותר ..
אם באמת ברצונך לדעת איך עושים זאת כדאי שתתחיל לקרוא ספרים על כך .. מחקרים .. תיקח כמה קורסים בנושא
יש הרבה להגיד על למה ואיך ובאמצעות מה ..
דרושה עבודת מחקר לא קטנה

באהבה

קורי גבריאל

Commoner

New member
מכיוון שלא ניחנתי ביכולת לראות הילות של אנשים

ובוודאי שלא הילות של אנשים שאינם מצויים בשדה הראיה שלי, ולכן שומה עלי או להאמין לטענות בדבר יכולת כזו, או לכפור בה - חיפשתי מבחן פשוט היכול לאמת או להפריך טענת יכולת ראיית הילות, ומצאתי

האם היית מצליח במבחן פשוט כזה ?

gray feather

New member
אתה מחפש הוכחות?

אם כך כבר נכשלת

הרוח אינה צריכה להוכיח את עצמה בפניי אף אחד

קורי גבריאל

Commoner

New member
כלל לא מובן לי היכן נכשלתי.

כיצד אפוא אדע שאינך ממציא טענות, במחילה מכבודך ?

כאשר מישהו טוען כי הוא מסוגל לראות "הילה" של אדם אחר (עוד לא הוגדר לי מהי הילה) גם בלא קיום קו ראיה בינו לבין האדם הנדון, ועוד לאבחן ולפסוק כי הכל מצויין ("ההילה שלך נקייה ונראית מצויין") - מה עלינו לעשות?

האם הפסיקה שלך היא שעלינו לקבל את טענתו, וזהו, בלא שתוכפף לבחינה כלשהי ?

ואם אני מעיז להציע בחינה כלשהי - האם נכשלתי ?

האם עצם העלאת ספק באמיתות טענות פנטסטיות בנוגע ליכולות שאינן חזיון נפרץ אצל בני אדם - היא כשלון ?

כשלון? אולי, אולם כשלון של מי ?

ינוקא1

New member
ההילה

וכן גם מרידיאנים וכו' , הם לדעתי מבנה תודעתי הנמצא במוח.

במה שנקרא "כאבי פנטום" למשל , אדם חסר יד יכול להרגיש כאבים חזקים ביד שחסרה לו. כי קיים במוח "ציור" של היד , למרות שהיא חסרה !

(ניתן לקרוא על דוגמה זו ודרך ריפויה בספר "המוח הגמיש" מאת נורמן דודג' בפרק העוסק בעבודתו של ראמאצ'אדרן).

ממילא היכולת לראות הילה היא באמצעות "חוש אמפתי" הקיים בנו מאז לידתנו , ובאמצעותו אנו חשים את האחר ואת רגשותיו ומחשבותיו.
יש אנשים אצלם חוש זה מפותח יותר , ויש אנשים שאצלם הוא פחות מפותח.
כמו כן ניתן לפתחו באמצעות תרגול.

פסיכולוגים רבים עסקו בחוש אמפתי זה , המאפשר לעיתים לאדם אחד להרגיש את מחשבותיו של אדם אחר.
יש לזה שימוש רב בפסיכולוגיה ביחסי מטפל מטופל.

עם זאת , כאשר קיים קוסם כמו רנדי , שבכח תודעתו הוא משפיע על חוש אמפתי זה מתוך מגמה ברורה להטעות , יתכן מאוד כי הוא יצליח לשבש את הקליטה של אותו אדם.

ינוקא1

New member
אגב , כל קוסם או שחקן טוב

הוא סוג של מכשף.

כי הוא מעוות את תפיסתם של האנשים , ובסופו של דבר זוהי מהות הכישוף - עיוות התפיסה הרגילה.
עיוות התפיסה כאשר הוא נעשה על ידי אדם עם הרבה אנרגיה רוחנית , יכול ממש להתבצע גם במישור הפיזי - וזה כישוף.

לכן כל קוסם או שחקן טוב הוא בעצם מכשף , וזה כולל את רנדי.
ובכח היכולת שלו לעוות את תפיסת הקהל ובני אדם אחרים , הוא מסוגל להטעות ולהכשיל ניסויים כאלו.

Commoner

New member
שאלתי פשוטה:

האם עלי לקבל ללא פקפוק טענת אדם כי הוא מסוגל לראות הילה (ולאבחן מצבו של אדם על פיה), מבלי שהאדם עצמו בקו ראיה?

ה"הסברים" יכולים להיות "נפתלים", אולם אינני מבקש להיכנס לתוכם כלל, אלא לשאול בפשטות האם עלי לקבל בלא פקפוק טענה כזו, או שמא נכשלתי אם אני בכלל מעז להעלות על דעתי שמדובר ב- fake diagnosis, ובמקום לקבל את הטענה - מציע לבחון אותה

ג'ימס ראנדי אינו קוסם כלל, אלא אדם בעל חשיבה ביקורתית המנסה להפריד בין טענות פנטסטיות אמיתיות לבין טענות פנטסטיות שהן טענות שווא

מה רע בהצעת המבחן הבא, לאדם הטוען שהוא רואה הילות:
נציב עשרה פרגודים אטומים.
מאחורי חלק מהפרגודים יעמדו אנשים, על גבי הגבהות מיוחדות מותאמות לגובהם, כך שקצה ראשו של כל אחד מהם מצוי בגובה מילימטר או שניים מתחת לקצה העליון של הפרגוד מאחוריו הוא עומד.
בהנחה שההילה מקיפה את הגוף, ולפחות את הראש, ולכן משתרעת לגובה מסוים מעל הפרגוד - אמור הטוען ליכולות ראיית הילה להבחין בלא קושי מאחורי איזה פרגוד עומד אדם, ומאחורי איזה פרגוד לא ניצב איש

מה דעתך ?
האם הטוען ליכולות ראיית הילות יזהה נכונה מאחורי איזה פרגוד מצוי אדם, ומאחורי איזה פרגוד - לא ?

אגב, זהו נסוי מחשבתי (gedankenexperiment) האמור להניס מיד כל רואה הילות שרלטן, בעוד אדם שטוף הבלי New Age עשוי לא לתפוש את האבסורד, ולהציע לבצע את הנסוי באמת ובפועל

אני מהמר כי כל רואה הילות שרלטן יתחיל מיד "להסביר" מדוע אי אפשר לבצע מבחן זה, או שינוס (ופירוש הדבר הוא שבאמת ניחן בחשיבה ביקורתית)...

ינוקא1

New member
אף אחד לא ביקש ממך

"לקבל בלא פקפוק".

אני לא זוכר אפילו אם קורי ענה לך , אבל גם אם אתה שאלת , הדברים נתונים לבחירתך האם לקבל או לא.

זכותך המלאה לפקפק בכל מה שאתה רוצה.

אפשר לבצע מבחנים כמו אלו שהצעת , אני לא רואה בזה יותר מידי טעם.

מי שמאמין מאמין , מי שלא לא.

ראית ההילות למען האמת לא משנה כלום. מה שבאמת משנה זה היכולת לייעץ עצה טובה בזמן הנכון.
אם מישהו מייעץ לי עצה כזאת , ממש לא משנה לי אם הוא רואה הילות או לא.

Commoner

New member
>אני לא זוכר אפילו אם קורי ענה לך<

הענין הוא שלא חפשתי הוכחות. הוכחות קיימות רק בענפי מתמטיקה.
תמהתי על יכלתו (לטענתו) לראות הילות, ועוד מרחוק, הצבעתי על מבחן ושאלתי האם היה מצליח בכך.
לחלופין - הצעתי מבחן דומה (עשרה פרגודים), חלש יותר, האמור אך לאשש או להפריך טענת עצם היכולת לראות הילות (מבלי לנסות לאמת או להפריך יכולת ביצוע דיאגנוזה להילה מרחוק)

הוא ענה לי כי אם אני מחפש הוכחות - נכשלתי

>מה שבאמת משנה זה היכולת לייעץ עצה טובה בזמן הנכון<
ככל שהתרשמתי מעצות כאלה - הן בנאליות, סתמיות (non-specific), ואדם מתלבט עשוי למצוא בהן בכל זאת משהו הנוגע לכאורה לו (זה קרוי Subjective validation). לפעמים, הפונה לעצה עצמו כבר "משדר" רמזים על מצבו, המאפשרים למנתח ההילות לספק תשובה הנדמית כאילו היא "בכיוון" (Cold reading)...

ינוקא1

New member
יש כאן אנשים רבים

כולל אני שחולקים על דעתך בנוגע לעצות.

בכל אופן אף אחד לא מכריח אותך לקבל.

שיהיה לך ערב טוב.

Commoner

New member
>יש כאן אנשים רבים כולל אני שחולקים

על דעתך בנוגע לעצות<
נו, ברור שיש. הרי ה- New Age הגיע.
לא כל כך תמהתי על העצות עצמן, כשם שתמהתי על היומרה להיות בעל יכולת ראיית הילות, ועוד מרחוק

כנסוי מחשבתי גרידא - האם אתה סבור כי קורי היה מצליח להצביע על הפרגודים שמאחוריהם מצויים בני אדם ולהבדילם מן הפרגודים שמאחוריהם לא עומד איש, או שהיה מתחמק בטענה כי הרוח נסה מכל מקום בו מעמידים אותה לבחינה ?

למעלה