מנסה להרגיע
*ההודעה יצאה לי קצת מפוזרת ומבולבלת. מתנצלת מראש.
קודם כל מתבאסת ביחד איתך. מלחיץ לגלות שיש אלרגיה, וכפי שכתבו לפניי, חוסר הודאות וחוסר השליטה מגבירים מאוד את הלחץ.
איזו תגובה אלרגית הוא חווה והאם הגעתם למיון? אני שואלת כי זה קריטי גם להכרה ע"י ביטוח לאומי.
הכרה באלרגיה מסכנת חיים בביטוח לאומי מזכה בין השאר גם בחצי קצבת נכות ילד (כ-1,000 ש"ח בחודש נכון ללפני שנה).
כפי שכתבו לך, המטרה כרגע היא להבין את חומרת האלרגיה. יש אלרגיה בצריכה ויש אלרגיה במגע ויש אלרגיה בהרחה. לפי חומרת האלרגיה, מחליטים איך הבית מתנהל מבחינת בוטנים.
הוצאת הבמבה מהבית זה כביכול החלק הפשוט יותר, כי ברור שהיא מכילה את האלרגן. לדעתי הקושי הגדול יותר הוא בכל שאר המוצרים שאתם צורכים ובמקרים בהם אוכלים מחוץ לבית. אצלנו אלרגיה לחלב היתה רק בצריכה שלה, ואנחנו המשכנו לצרוך מוצרי חלב בבית.
בעתיד כדי לדעת אם הוא עדיין אלרגי, יהיה צורך במעקב אלרגולוג. האלרגולוג שלנו מקפיד על טסטים עוריים כל כמה חודשים, ובדיקות תגר (חשיפה לאלרגן) במידה והטסטים העוריים מאפשרים.
לא חושפים את הילד לאלרגן ידוע ללא המלצת אלרגולוג וחשיפה לאלרגן חייבת להתבצע תחת השגחה רפואית.
אם הוא עדיין יהיה אלרגי בגיל של חוק חינוך חובה, הוא יהיה זכאי לסייעת רפואית שמשגיחה שהוא לא נחשף לאלרגן באופן שמסכן אותו.
במהלך בדיקות האלרגיה של הבת שלי, פגשנו הרבה ילדים עם אלרגיות מאוד מגוונות, כולל ילדים עם מולטי-אלרגיות שאני בכלל לא מבינה מה הם אוכלים. למשל אלרגיה לביצים+חלב+שומשום.
אני לא יודעת אם אלרגיה לבוטנים חולפת מעצמה או לא, אבל ראיתי שהיא נמצאת במסגרת הטיפולים שמוצעים באסף הרופא לצורך השריית עמידות למזון, כך שבעיניי יש מקום לאופטימיות.
אם צריך מזרק, ממליצה לקנות לפחות שניים. אחד קבוע בתיק, ואחד נוסף במקום ידוע בבית.
ממליצה להצטרף לעמותת יה"ל או לפחות לעקוב אחרי דף הפייסבוק שלהם. יש גם קבוצה בפייסבוק שמתעסקת בהורות לילדים עם אלרגיות.
הרבה בריאות לכולכם