גיליתי שהקטנטן שלי אלרגי לבוטנים

בלונד23

New member
גיליתי שהקטנטן שלי אלרגי לבוטנים

ממש מרגישה חרדה.
עוברות לי בראש שאלות כגון:
האם לעולם הוא לא יילך לגן? כי קבלת שבת או סתם חטיף במבה/שוש=סכנת חיים עבורו
מה עם מסיבות יום הולדת?
האם להוציא מהבית את הבמבה ולא לתת לגדולה?
ומה עם ללכת למסעדה - אולי אסור?
והאם זה לא יעבור?
קראתי היום שלא, זה לא יעבור. וגם אם יעבור הרי איך אדע? לא אתן לו במבה...

יואו, מה יהיה. בעיקר הפחד ממסגרת.

galilit11

New member
החרדה שלך מובנת

חושבת שהייתי מרגישה כמוך.
לגבי הליכה לגן - יכולה להגיד לך שבגן של הילדה שלי יש ילד אלרגי לבוטנים, ובאמת שכולם מאד מתחשבים בו, יש לו סייעת צמודה גם בגן וגם בצהרון, הצוות יודע מה לעשות במידה של חשיפה לבוטנים, ההורים מאד מעורבים ונמצאים איתו תמיד בפעילויות אחה"צ, ואפילו הילדים כבר יודעים לדקלם את זה ויודעים שלא מביאים שום חטיף וכו' לגן בגלל הרגישות של אותו ילד.
ולגבי אם יעבור או לא - שמעתי שיש היום טיפול באלרגיות שההמתנה לו מאד ארוכה. שווה להתעניין ולבדוק.

זה נשמע מלחיץ ומורכב, אבל תמיד הלא-מוכר מפחיד

גם אצלנו היתה בגן ילדה אלרגית לבוטנים, היתה לה סייעת והכול עבר חלק. כל הילדים ידעו שאסור לה, ההורים בסך הכול התחשבו והכול בסדר. השנה יש אצל הבן שלי אלרגיה לחלב וצליאק ובכל ימי ההולדת הילדים מקבלים כיבוד שמתאים להם ויש התחשבות מלאה. באמת, אני די נפעמת. עד הוא ילך לגן העניין יהיה כל כך שגור...
אני לא כל כך מכירה אלרגיות באופן אישי אבל ממה שאני רואה בסביבה נשמע לי שאת צריכה לקבל הדרכה מקיפה יותר על מה מותר ומה אסור ואיך לנהוג. צפויה לך פגישה עם אלרגולוג או במרפאת אלרגיה בבית חולים? את צריכה להבין עד כמה חריפה האלרגיה. האם אסור לו רק לאכול או גם לגעת/להריח. האם הוא צריך אפיפן צמוד או לא. לפי זה תחליטי אם זה בסדר להחזיק בבית ולתת לגדולה או שלא.
יכולה שוב לחלוק מנסיוני שהיתה תקופה של כמה שנים שלא נתנו לגדול שלי חלב והוצאנו את זה בהתחלה מהבית לחלוטין. לגמרי לגמרי לגמרי. אח"כ הוא גדל קצת והחזרנו. זה היה הגבינה של X והגבינה של Y, זאת הפשטידה שלך וזאת הפשטידה שלנו. הוא לא ביקש אפילו לטעום מרוב שהתרגל. עוד פעם, ברור לי שזה לא זהה, אבל מה שאני מנסה להגיד זה שיש רמות שונות של אלרגיה וצריך בעיקר להבין ולקבל הרבה מידע כדי שיהיה לך פחות מפחיד ויותר ברור איך לנהוג.
בינתיים שולחת חיבוק. חוסר ודאות זה איכסה ולגלות שמשהו לא בסדר עם הילד שלנו, אפילו משהו קטן, זה מערער. יהיה טוב, באמת.

מאד מפחיד

אני מבינה ללבך. סכנה שטמונה במאכלים יומיומיים בהחלט מפחידה מאד. את צריכה לבקר עד כמה האלרגיה חמורה וכך תוכלי לדעת איך לנהוג, בבית ובמסגרות. עם בני בגן יש 2 ילדים אלרגיים, אחת ברמה מסכנת חיים עם סייעת צמודה,וכאשר בהם שלי אוכל ביצה לארוחת הבוקר הוא מקפיד לשטוף היטב ידיים. יש בגן מזרק אפינפרין בתוקף וכל הצוות עבר תדרוך מלא.

בלונד23

New member
יש לנו חברה עם סייעת צמודה

ומצד שני יש ילדה בגן עם אלרגיה לגלוטן בלי סייעת.
אז לא ברור לי מה החוקיות.
דווקא הילדה עם הסייעת, שאלרגית לחלב, קיבלה מוצר חלב בטעות (שוקולד חלב בקבלת שבת). ולא קרה לה כלום.
שזה גם כן מוזר.
בעבר היה לה גם לביצה, עשו לה חשיפה בבי"ח וזה עבר.
מאוד קשה לדעת באלרגיות אני חושבת מה חומרת האלרגיה כי מקריאה הבנתי שזה תלוי גם בדרגת החשיפה ובעוד דברים... אבל לצערי קראתי שבאמת אלרגיה דווקא לבוטנים היא מהחמורות ביותר. החשש שלי זה שחשיפה אחת עשתה פריחה וחשיפה נוספת מי יודע, חלילה.

בלונד23

New member
אין לי מושג

כל מה שהרופאה אמרה זה שעד גיל שנה לא בודקים כלום.
לא יודעת אם היא צודקת.
נתתי לו במבה לניסיון והוא פיתח פריחה ברוב הגוף ונתתי אנטיהיסטמין וזה עבר אחרי יומיים.
מה זה אומר? לא ברור.

אני הייתי מתעקשת על הפניה לאלרגולוג

הולכת אפילו פרטי אם הרופאה לא נותנת הפניה. אני לא רוצה להלחיץ סתם, אבל אם הילד באמת אלרגי לבוטנים אז חשיפה הבאה עלולה להסתיים במיון או גרוע מזה. זה טוב ויפה שעד גיל שנה לא בודקים (לא מכירה הנחיה כזאת אבל שיהיה), אבל אם הילד אלרגי אז הוא יכול להחשף בכל מקום וזה ממש מסוכן.

בלונד23

New member
האם סייעת זה משהו שמתקבל אוטומטית באלרגיות

כלומר איך בכלל קובעים באיזה דרגה האלרגיה וכדומה?

לא, כי זה תלוי בסכנה שבחשיפה

יש המון ילדים אלרגיים ללא סייעת. יש ילדים שהם בסכנת חיים מכל חשיפה וכן צריכים סייעת. את חייבת להבין מה חומרת המצב אצלכם.

שלגיה73

New member
בכיתה של בני יש ילדה אלרגית לבוטנים

ברמה מסכנת חיים, אפילו הריח של הבוטנים מהפה של מישהו שאכל לפני שעה יכול חסכן אותה (יש כל מיני חלקיקים שנשארים בפה למשך כמה שעות).
מעבר לשיחה עם ההורים בתחילת שנה, סייעת צמודה ומורה שעוזרת לשים לב מה ילדי הכיתה מביאים- האמא מאוד מאוד מעורבת
לפני כל טיול/יומולדת/מפגש מחוץ לביהס היא דואגת לתזכר איזה חטיפים מותר, היא מאוד זמינה לכל מיני בירורים גם ברגע האחרון ויש לה מענה זמין להכל (דוגמא טריה- שעה לפני המדורה שאלו איזה מרשמלו מותר)
&nbsp
&nbsp

מנסה להרגיע

*ההודעה יצאה לי קצת מפוזרת ומבולבלת. מתנצלת מראש.

קודם כל מתבאסת ביחד איתך. מלחיץ לגלות שיש אלרגיה, וכפי שכתבו לפניי, חוסר הודאות וחוסר השליטה מגבירים מאוד את הלחץ.

איזו תגובה אלרגית הוא חווה והאם הגעתם למיון? אני שואלת כי זה קריטי גם להכרה ע"י ביטוח לאומי.
הכרה באלרגיה מסכנת חיים בביטוח לאומי מזכה בין השאר גם בחצי קצבת נכות ילד (כ-1,000 ש"ח בחודש נכון ללפני שנה).

כפי שכתבו לך, המטרה כרגע היא להבין את חומרת האלרגיה. יש אלרגיה בצריכה ויש אלרגיה במגע ויש אלרגיה בהרחה. לפי חומרת האלרגיה, מחליטים איך הבית מתנהל מבחינת בוטנים.
הוצאת הבמבה מהבית זה כביכול החלק הפשוט יותר, כי ברור שהיא מכילה את האלרגן. לדעתי הקושי הגדול יותר הוא בכל שאר המוצרים שאתם צורכים ובמקרים בהם אוכלים מחוץ לבית. אצלנו אלרגיה לחלב היתה רק בצריכה שלה, ואנחנו המשכנו לצרוך מוצרי חלב בבית.

בעתיד כדי לדעת אם הוא עדיין אלרגי, יהיה צורך במעקב אלרגולוג. האלרגולוג שלנו מקפיד על טסטים עוריים כל כמה חודשים, ובדיקות תגר (חשיפה לאלרגן) במידה והטסטים העוריים מאפשרים. לא חושפים את הילד לאלרגן ידוע ללא המלצת אלרגולוג וחשיפה לאלרגן חייבת להתבצע תחת השגחה רפואית.
אם הוא עדיין יהיה אלרגי בגיל של חוק חינוך חובה, הוא יהיה זכאי לסייעת רפואית שמשגיחה שהוא לא נחשף לאלרגן באופן שמסכן אותו.
במהלך בדיקות האלרגיה של הבת שלי, פגשנו הרבה ילדים עם אלרגיות מאוד מגוונות, כולל ילדים עם מולטי-אלרגיות שאני בכלל לא מבינה מה הם אוכלים. למשל אלרגיה לביצים+חלב+שומשום.
אני לא יודעת אם אלרגיה לבוטנים חולפת מעצמה או לא, אבל ראיתי שהיא נמצאת במסגרת הטיפולים שמוצעים באסף הרופא לצורך השריית עמידות למזון, כך שבעיניי יש מקום לאופטימיות.
אם צריך מזרק, ממליצה לקנות לפחות שניים. אחד קבוע בתיק, ואחד נוסף במקום ידוע בבית.
ממליצה להצטרף לעמותת יה"ל או לפחות לעקוב אחרי דף הפייסבוק שלהם. יש גם קבוצה בפייסבוק שמתעסקת בהורות לילדים עם אלרגיות.

הרבה בריאות לכולכם

בלונד23

New member
איך יודעים בכלל

קיבל 2 חתיכות במבה בשעה 9:30 בבוקר, אחרי שעתיים בערך כבר היו פצעים על הפנים ואחה"צ כבר התפשט לגפיים.
רופא אמר לי בטלפון לתת לו טיפות פניסטיל, נתתי פעמיים וזהו. לא הגענו למיון, תודה לאל.
מה זה אומר? האם בחשיפה נוספת יהיה משהו אחר? מי יודע. הלכתי לרופאה וכל מה שהיא אמרה זה להימנע מבוטנים ושבגיל שנה יש בדיקת דם לאלרגיות שניתן לבצע. כששאלתי אם זה יעבור היא אמרה שלא ניתן לדעת, וכששאלתי האם הוא בסכנת חיים היא ענתה שראיתי מה התגובה (פצעים) ושאין בדיקות אלרגיה עד גיל שנה.
לא סגורה שהיא מבינה בזה.

היא באמת לא מבינה בזה

מצטרפת להמלצה של שושן - אלרגולוג ויפה שעה אחת קודם.
אם צריך פרטי, אז פרטי. בדרך כלל בציבורי התורים מאוד ארוכים וכבר פגשתי מישהי שהגיעה מכפר סבא לחיפה בגלל תור מהיר יותר.

את האלרגיה של הבת שלי לחלב אבחנו בגיל 3 חודשים כשרציתי להפסיק לשאוב (עד אז קיבלה רק שאוב) ולהעביר אותה לפורמולה. בקבוק המטרנה הראשון עבר בשלום, שבועיים אח"כ נתנו לה את הבקבוק השני והיא הקיאה שעתיים אחריו. בבקבוק הרביעי הבנו שיש בעיה. עשו לה טסט עורי ובדקו את התגובה. זה מבאס שהיה צריך לשרוט (במקרה שלה 5 שריטות, כי חלב מכיל כמה רכיבים אלרגניים. יכול להיות שבבוטנים זה פחות), אבל זה עדיף על פני סכנת חיים.

יש המון סיבות לצורך באבחון מדויק. בשליפה מהירה, אלה הראשונות שעולות לי לראש:
1. הבנה של האלרגיה (אם בכלל קיימת) וכמה היא חמורה.
2. הנחיות ברורות למניעת חשיפה ומה לעשות במקרה של חשיפה בטעות.
3. הנחיות ברורות לנשיאת מזרק והסבר על אופן השימוש בו.
4. הכרה בביטוח לאומי.
לא רואה סיבה להימנע מאבחון רק בגלל שהרופאה שלכם לא מבינה באלרגיות.

האלרגולוגים שאני מכירה דווקא לא מסתמכים על בדיקות הדם שעלולות לתת סוג של חיובי כוזב שמלחיץ את ההורים.

אז באמת לא בטוח שזו אלרגיה לבוטנים בכלל.

גם אני אלרגית למשהו. היו לי שתי התפרצויות בחיים (של פריחה), שעברו עם אנטי-היסטמינים (ובטיול להודו לקחתי איתי כדורים נגד אלרגיה ליתר בטחון).
וגם שתיים משלוש ילדות אצלי אלרגיות למשהו לא ידוע (אצל אחת זה הופיע אחרי חיסון).

אני גם ביצעתי בדיקת אלרגיות (על עצמי) שלא העלתה דבר - כלומר, זו לא אלרגיה לדברים נפוצים.

danakama10

New member
לא בטוח שמדובר באלרגיה לבוטנים

בדר"כ סימני האלרגיה מופיעים מיידית או מקסימום תוך שעה.
בדר"כ הסימנים גם נעלמים מהר מאוד, מספר דקות עד יום.
לכן ישנו סיכוי כלשהו שמדובר בצירוף מקרים.
אני גם ממליצה לך ללכת לרופא מומחה שינחה אותך.
גם אם יסתבר שמדובר באלרגיה, צריך לזכור שרוב האלרגיות אינן מסכנות חיים, וחלקן עוברות עם הגיל (כן, גם בוטנים). יש גם טיפולים שעשויים לסלק את האלרגיה לחלוטין.
כך שאל תכנסי לפאניקה. תבדקי, תבררי, ושיהיה בהצלחה.

danakama10

New member
אלוהים אדירים

אלרגיה מזכה בחצי קיצבת נכות?
יש משהו בארץ שלא מזכה בקיצבאות כלשהן? אמהות יחידניות/חד הוריות - מקבלות (מדוע?). ילדים על הספקטרום - מקבלים (מדוע? הם מקבלים טיפולים במוסדות החינוך)
ומסתבר שגם אלרגיה מסכנת חיים מקבלים? למה ומדוע?

איך המדינה הזו עדיין מחזיקה מעמד? וכמובן עוד לא הזכרתי את קיצבאות הילדים המטורפות, הקצאת כספים לחרדים ולהתנחלויות, הקצאת כספים למגזר הערבי, הוצאות הבטחון הכל כך גבוהות, ביטוח רפואי כמעט חינם למי שלא עובד, ועוד ועוד.

כנראה באמת יש אלוהים והעם היהודי הוא העם הנבחר, אחרת הנס הזה לא ברור לי.

הכי טוב בארה״ב שבה אדם לאדם זאב,

לאנשים דלי אמצעים אין גישה לרפואה בסיסית, והעיקר הזכות לשאת נשק כדי שתוכל לרסס את אשתך או את הילדים או את הקולגות או סתם אנשים שעוברים ברחוב. ז-ו מדינה!

להסביר לך למה אנשים שנזקקים לכך מקבלים בארץ קצבאות? כי בישראל עדיין לא איבדנו את האנושיות ואת הרצון לעזור למי שזקוק לעזרה, במקום לירות בו בשביל הכיף...

danakama10

New member
ברור

בגלל זה החלום שלך, כמו של מליונים אחרים, הוא לגור בארה"ב.

את צוחקת, נכון?

לא ברור לך שאם הייתי רוצה לגור בארה"ב, היינו גרים שם? נכון שגם בישראל אני לא רוצה לגור - מסיבות שונות לגמרי - אבל גם לא בארה"ב.

למעלה