סיפורי הוט - hotbox כמודם בלבד כאשר משתמשים בממירי fiber , א

barduck

New member
סיפורי הוט - hotbox כמודם בלבד כאשר משתמשים בממירי fiber , א

שלום,

אני לקוח של הוט כבר כמה שנים, במסגרת חבילת ה״טריפל״ אני משתמש בתשתית של הוט לאינטרנט (ספק בזק בינלאומי), וטלוויזיה בכבלים.

עד לא מזמן, מודם ה hotbox עבד בצורת bridge כאשר אני משתמש בראוטר שלי לרשת הביתית וגישה לאינטרנט. לאחרונה שידרגתי את ממירי הטלוויזה בבית לממירים החדשים (fiber) וכתוצאה מכך (ומבלי לעדכן אותי מראש למרות ששאלתי את הנציגים הטכניים מספר פעמים) ה hotbox עבר למצב ראוטר.

מבירור עם נציגי הוט נאמר לי כי הממרים החדשים מחייבים שה hotbox ישמש כראוטר ואין שום אפשרות לעבוד עם ה hotbox כ bridge במצב כזה. והמכשיר הנוסף, מה שהם קוראים ה moca (הבנתי שזה הרכיב שמגן על הממרים מפני שימוש לא מאושר?) חייב להיות מחובר ישירות ל hotbox ולא דרך ראוטר פרטי.

אחרי ששוחחתי עם מספר נציגים בשירות הלקוחות והתמיכה הטכנית בדרגות שונות, הבהירו לי האפשרויות היחידות שעומדות בפני הן:

1. להשתמש ב hotbox כראוטר לרשת הביתית שלי (עם כל בעיות האבטחה שנלוות לזה)
2. לחזור לעבוד עם ממירים ישנים שלא דורשים חיבור לאינטרנט
3. להוסיף קו הוט שני בעלות נוספת של 75 ש״ח בחודש

בינתיים, כפתרון זמני, שירשרתי את הראוטר שלי בין הרשת הביתית שלי ל hotbox (למרות שמנהל בתמיכה הטכנית בהוט התעקש שהדבר לא אפשרי). אבל זהו פתרון עקום וזמני בלבד.

כמובן שאף אחד מהפתרונות הללו לא מקובל עלי, כל הסיפור נראה לי די הזוי ולא ברור לי איך מישהו בהוט חושב שזה קביל לכפות על הלקוח לעבוד עם ציוד שלהם בלבד.

אז לפני שאני מעיף את הוט לכל הרוחות (בני המשפחה די מרוצים מהתכנים של הוט ולא ששים להתנתק), האם מישהו נתקל בבעיה דומה? האם יש לזה פתרון אחר שיאפשר לי לחזור ולעבוד עם ה hotbox כמודם בלבד ללא גישה לרשת הפנימית שלי?

תודה.

rafid1

Active member
מנהל
לא כ"כ הבנתי את הSETUP שלך

למיטב זכרוני, הFIBERBOX מכיל מודם/נתב אינטרנט, ולמעשה ההוטבוקס מיותר, לא כך ? תסביר. להבנתי, אתה "חשוד" בשרשור לא בריא/נחוץ של שני נתבים כעת..

השימוש שלך בו אולי אפשרי כמאריך טווח - ACCESS POINT, מה שלא בטוח שאנשי הוט מיומנים בכלל בלקנפג.

MOCA לא מגן משום דבר, ומיועד לפריסת נקודת אינטרנט מרוחקת ע"ג כבל הקואקס של הוט. החסרון - מגבלה ל100M ולא גיגה ברשת הפנימית.

barduck

New member
אז ככה

מדובר ב 3 mini fiberbox אשר מחוברים בחיבור רשת קווי לראוטר שלי (דרך switch) וחיבור קואקס למפצל של הכבלים. האלחוטי שלהם מכובה (אין לי צורך בו).

לראוטר שלי מחוברים המכשירים הביתים ברשת קווית (דרך switch) או רשת אלחוטית.

הראוטר כרגע מחובר ב wan ל hotbox

ה hotbox מחובר בכבל קואסקס ל moca.

ה moca מחובר בכבל קואקס למפצל הכבלים הראשי, כמו כן יש כבל רשת בינו לבין ה hotbox

המטרה היא לבטל את הראוטר ב hotbox ולהשתמש בראוטר שלי בלבד. אין אפשרות להחזיר את ה hotbox למצב bridge כאשר הוא מחובר לכבלים דרך ה moca. הוא חוזר אוטומטית למצב ראוטר כאשר הוא עולה מחדש.

אין לי צורך בשום רשת אלחוטית מה hotbox או ה fiberbox , אני רוצה להשאיר אותם כבויים. אין לי גם שום חיבה מיוחדת ל moca . אני לא חושב שיש לי צורך במאריך טווח. אבל לדברי אנשי הוט, ה moca משמש להגנה על הממירים בפני שימוש לא מאושר. כאשר מנתקים את ה moca הממרים מדווחיים על תקלה כעבור מספר שעות/ימים ויש צורך ״לפתוח״ אותם דרך שירות הלקוחות של הוט ולאתחל אותם.

arseny92

Well-known member
מנהל
באמת מצב הזוי של תמיכה שהיא בעצם מרקטינג מכוון של מוצריהם

ועוד תכנות מכוון דפוק למצב זה של קושחאות ההתקנים כדי במכוון להוציא כסף מהלקוח ולהציג את הלקוח כאידיוט הלא מבין כלום בשום דבר חוץ מלהיות כבש כשמספרים אותו
&nbsp
נסה להכריח את אנשי התמיכה שיקנפגו את ההוטבוקס כגשר כדי שלא יתאפס בהפעלה מחדש (אמור משהו כמו "לא מעניין אותי את הקינפוג ה-"אותומטי" שלכם, יש לי תשתית רשת פרטית ועלי לקנפג ניתוב ידני...."), וחבר את הממירים לנתב שלך ואולי עם ניתוב ידני של הממירים אל הרשת הפנימית של ההוטבוקס מבעד לנתב כפי שאמרתי...

barduck

New member
ניסיתי, ניסיתי

בזבזתי שעות בלהתווכח עם אנשי תמיכה ומנהלים בטלפון וטכנאים שהיו פה פעמיים (שלא היה להם מושג על מה אני מדבר איתם).

הם לא יודעים איך או לא רוצים לתמוך בשום setup אחר, מבחינתם אי אפשר לעבוד בצורה שאני רוצה.

השלב הבא זה פשוט להתנתק (האיום להתנתק לא עזר :) אבל לפני זה חשבתי שאולי למישהו יש איזה רעיון יצירתי איך לגרום לזה לעבוד ללא שיתוף פעולה של הוט...

arseny92

Well-known member
מנהל
אז זו באמת בעיה, כי עם תכנות/ניהול נורמלי זה כן אפשרי כאמור

אך רק כאשר תשיג מנהל/טכנאי שיודע מה זה ניתוב ידני ויסכים בכלל לשתף פעולה עם הלקוח

מצב הזוי שמשתמש בעובדה שבארץ אין בכלל אלטרנטיבה (כי בזק ויס גם לא ישתפו פעולה עם הלקוח בעניין ניתוב ידני כזה) והלקוח הוא שבוי בחברת התשתית אז הם יכולים לספר את הלקוחות ככבשים

אולי יש מצב שתפנה עם כל הענין הזה לרשות להגנת הצרכן או משהו כזה

barduck

New member
רגע...

תהיה לי אותה בעיה עם קו בזק (אני שוקל לעבור לסלקום TV)?

arseny92

Well-known member
מנהל
IPTV מתחבר כמו כל התקן ברשת ביתית אל הנתב ויושב על קו

האינטרנט (חיבור רשת ethernet קווי רגיל בלי שום סיבוכים עם תשתיות כבלים קואקסיאלים או כבלי טלפון וקינפוג ניתוב הקשור לזה), אז לכן כאן זה לא ממש משנה אם אתה עובר לתשתית אינטרנט של בזק/VDSL או מנתק את עצמך רק מכל שירותי הטלויזיה של הוט ונשאר עם הוט/DOCSIS בתור לקוח אינטרנט או אינטרנט וטלפון בלבד ונשאר עם ההוטבוקס כגשר (הטלפון פועל בלי בעיה עם הוטבוקס מגושר) ומחבר את ממיר ה-IPTV לנתב הפרטי שלך
&nbsp
דוגמה: ברשת הביתית שלי מחוברת קונסולת Xbox One לנתב הפרטי כמו כל דבר אחר ברשת הפרטית, הנתב מחובר להוטבוקס, ואני יכול ללא הרבה בעיות לצפות למשל בתכני נטפליקס על גבי הקונסולה... (ה-"בעיות" קשורות רק לסיבוך של קינפוג VPN כדי לצפות בתכנים של ארצות אחרות)... באותו האופן אפשר לחבר כל קופסת טלויזיה שיש בה רק חיבור רשת קווית רגילה או לקוח ויפי - ושלא מצפה לכך שההתקן יהיה מחובר למודם (התקן רשת מעל הנתב עם קו עם כתובת האינטרנט החיצונית)

barduck

New member
כן, אני מבין

אני יודע איך איך IPTV עובד ושבמצב רגיל כל מה ש IPTV צריך זה כתובת IP עם ניתוב לאינטרנט.

אולי לא ניסחתי את השאלה היטב. אני התייחסתי למשפט שלך:
״כי בזק ויס גם לא ישתפו פעולה עם הלקוח בעניין ניתוב ידני כזה״

ומה שהתכוונתי לשאול האם גם עם תשתית של בזק ידועות איזה שהן בעיות בלעבוד עם המודם במצב bridge ולהשתמש בראוטר שלי בלבד לצורך החיבור לאינטרנט, וספציפית עם אני אעבור לממרים של סלקום TV ?

במצב האידאלי, מה שאני רוצה זה שהראוטר שלי יקבל כתובת IP חיצונית, המודם/הוטבוקס שמסופק ע״י חברת התשתיות יעבוד כ bridge בלבד ללא גישה לרשת הפנימית שלי ושהממירים יהיו מחוברים דרך הראוטר שלי (דרך vlan מבודד, ללא גישה לשאר הרשת).

בהוט, מסתבר, זה כנראה לא ניתן עם ממירי fiber. אני רוצה להיות בטוח שה setup הזה אפשרי אם אעבור לתשתית של בזק עם ״ממרים״ של סלקום TV

arseny92

Well-known member
מנהל
כפי שאמרת, IPTV צריך רק ניתוב לאינטרנט וזהו, ולגבי המשפט שלי

התכוונתי לזה ששום חברת תשתית לא תשתף פעולה עם הלקוח במידה והלקוח פונה לתמיכת התשתית עם שאלות תמיכה בנושא ניתוב לא סטנדרטי של התקנים אשר לא בבעלותה, כלומר אם הלקוח מבקש עזרה בקינפוג ניתוב ו-vlan'ים, כל תמיכה של חברה תמיד תציע להשתמש רק בציוד שלהם שרק איתו הם יודעים לעבוד (מצב די בזוי כאשר ידע קינפוג ניתוב זה ידע בסיסי לכל התקן המשתמש בסטאק פרוטוקולים TCP/IP!!!)

לא יודע לגבי בעיות עם תשתית בזק וממירי סלקום TV, אבל עקרונית כאמור, אם יש סבירות שהממיר/קונסולה/התקן קצה לא מצפה בקושחה שלו ובתכנותו לכך שההתקן קצה הזה יהיה מחובר רק לרשת שמעל הנתב/קו האינטרנט/הכתובת החיצונית, ואופציונלית מאפשרים לבודד את החיבור שלא ייכנס להתקנים האחרים באותה הרשת (לא קשור להתקן הקצה, קשור לנתב ולכך האם הלקוח יודע לקנפג את זה בעצמו), אז הבעיה לא קיימת (כאמור, ממירי פיבר של הוט תלוים מחיבור למודם שלהם עקב תכנות המופנה ל-"לספר את הלקוח כדי שישתמש רק בציוד שלהם")

הבעיה עם ממירי הוט זה שבנוסף לאינטרנט המוצע ע"י הספק, הם מצפים לכך שכל ההתקנים שלהם יהיו מחוברים על גבי רשת "נפרדת" שלהם על בסיס הכבלים הקואקסיאליים (ולומר את האמת, קינפוג שכבת הרשת (IP. אני מניח שאתה הבנת את ההקשר ל-OSI) על כל מכשיריהם שמכוברים קואקסיאלית, הוא די הזוי, מספיק לראות את פרטי החיבור ב-"אודות המערכת" בממיר כאשר אין שום זכר למודם פועל המחובר ישירות לממיר (למשל תראה את פרטי מערכת ב-MAGIC HD) )

הענין עם IPTV זה שאין צפי לכך והדבר היחיד שההתקן הקצה צריך זה חיבור כלשהו, אשר לבסוף לא משנה איך, אבל מגיע לחיבור קו האינטרנט אל הכתובת החיצונית ודרכו מתקשר עם שרתי אותו השירות

barduck

New member
תודה

אז זה מחזק לי את המסקנה שאני צריך להעיף את הוט לכל הרוחות ולהתחבר לספק תוכן שעובד רק על גבי IP.

זה יהיה די משמח להתנתק מהם כי השרות שלהם מחפיר במידה מקוממת. אפילו שהשרות של שאר הספקים לא טוב בהרבה...

rafid1

Active member
מנהל
>"ה hotbox מחובר בכבל קואסקס ל moca."

מצב סבוך. אתה בטוח שההוטבוקס הוא בכלל המקור לאינטרנט שלך? יש לו גם חיבור קואקס *ישיר* לקואקס הכניסה של הוט לדירה? אם אתה מנתק אותו לגמרי, עדיין יש אינטרנט בנקודה כשלהי?

barduck

New member
כן, אני בטוח

ההוטבוקס מחובר אך ורק דרך ה moca והראוטר שלי מקבל כתובת IP פנימית לרשת של ההוטבוקס.

ברגע שאני מנתק את ה moca ומחבר את ההוטבוקס ישירות לכבל הקואקס של הכבלים, ניתן להעביר את ההוטבוקס ל bridge אבל אז ממירי ה fiber מפסיקים לעבוד אחרי פרק זמן. לא רק ה VOD שעובד מעל IP אלה גם הכבלים עצמם ולא ניתן להשתמש בהם עד שהוט פותחים אותם מחדש.

וה״מצב הסבוך״ הזה, לפי מה שכל אנשי התמיכה של הוט מתעקשים עליו, זו הדרך היחידה בה ניתן לעבוד עם הממירים הללו.

אני יודע שזה נשמע לא הגיוני, אבל בפועל זה מה שקורה וזה מה שהוט אומרים שהם לא יכולים לפתור.

rafid1

Active member
מנהל
ניסוי

אם תנתק את ההוטבוקס (המוקה עדיין מחובר לקואקס), וחבר את כבל הרשת של המוקה שלו למחשב. תהיה גישה לאינטרנט?

barduck

New member
לא

אם אני מנתק את ההוטבוקס ורק המוקה מחובר דרך הקואקס לכבלים, המחשב שמחובר למוקה בכבל רשת לא מקבל בכלל כתובת IP

rafid1

Active member
מנהל
ניסוי(2)

מובן. ואם אתה מנסה לחבר את כבל הרשת של המוקה לנתב שלך במקום להוטבוקס, עדיין הנקודות/מערכות של הוט יעבדו תקין?

arseny92

Well-known member
מנהל
יש רק להוסיף שרצוי להראת צילומי מסך ההגדרות מהממירים

בעת בדיקה זו (הגדרות/מידע טכני וערוץ 450 ו-871) כדי לראת מאיפה נתקבלות הכתובות, כי אם זה תקין והממירים פועלים ברשת של הנתב תקין (ואגב מאיפה הכתובות בכלל באמת נתקבלות באינטרפיס הקואקס? ראו מטה) אז אין שום סיבה בעולם להוט להכריח הוטבוקס בתצורת נתב אם הממירים יכולים לשבת על חיבור ספק האינטרנט על הקו בנתב
&nbsp
כמובן שבעת הצגת דף המידע הטכני יש למחק מידע רגיש כמו מספר סידורי, מספר כרטיס צפיה וכדומה כפי שעשיתי מטה
&nbsp
כאמור בתגובתי בסוף השרשור - "אם זה לא היה אפשרי, אז הממירים היו מפסיקים לעבוד מיד, ולא "אחרי מספר שעות" כאשר נגמר זמן ה-lease של כתובתיהם משרת DHCP שנותק"
&nbsp
&nbsp

arseny92

Well-known member
מנהל
תגובה

"וה״מצב הסבוך״ הזה, לפי מה שכל אנשי התמיכה של הוט מתעקשים עליו, זו הדרך היחידה בה ניתן לעבוד עם הממירים הללו.
אני יודע שזה נשמע לא הגיוני, אבל בפועל זה מה שקורה וזה מה שהוט אומרים שהם לא יכולים לפתור."
&nbsp
הם לא יכולים לפתור את זה רק כי או שאין להם הכשרה לביצוע ניתוב נכון על הרשת ה-IP שלהם בקואקס, או שאין להם רצון לשתף פעולה בנושא הזה עם הלקוח, גם אם הלקוח יודע לקנפג רשתות, כי אופן הניתוב IP שלהם ברשתם הקואקסיאלית הוא הזוי לאללה, כפי שאמרתי למעלה:
&nbsp
"הבעיה עם ממירי הוט זה שבנוסף לאינטרנט המוצע ע"י הספק, הם מצפים לכך שכל ההתקנים שלהם יהיו מחוברים על גבי רשת "נפרדת" שלהם על בסיס הכבלים הקואקסיאליים (ולומר את האמת, קינפוג שכבת הרשת (IP. אני מניח שאתה הבנת את ההקשר ל-OSI) על כל מכשיריהם שמכוברים קואקסיאלית, הוא די הזוי, מספיק לראות את פרטי החיבור ב-"אודות המערכת" בממיר כאשר אין שום זכר למודם פועל המחובר ישירות לממיר (למשל תראה את פרטי מערכת ב-MAGIC HD) )"
&nbsp
אין שם שום זכר לכתובות מטווח קינפוג DHCP אותומטי למשל (169.254/16), הם מקצים כתובות די מוזרות עד מאוד לממירי הטלויזיה מהשרת DHCP שיושב על ה-CMTS בקופסת החיבורים ליד הבית, אם הם היו רוצים הם היו מאפשרים להזרים את ה-VOD בקואקס כמו בממירים הישנים, אבל לא! צריך לטרטר ולספר את הלקוח, "כי בארץ אי אפשר בלי זה"

arseny92

Well-known member
מנהל
ולהלן הדוגמה (ממג'יק HD) הגדרות וערוצי הבדיקות 450 ו-871

IP/MAC של מודם כבלים/ממיר? מה שמוצג אפילו לא קרוב לכתובות IP/MAC האמיתיות של המודם (אני מניח הכוונה כאן להוטבוקס שאמור היה להיות נגיש דרך הקואקס?) או אפילו כתובת של ה-CMTS ׁׂ(שניתן לראות ביומן הלוג SNMP בהוטבוקס והוא גם מודלף אל הנתב אחרי המודם, כי רואים מאיזה התקן פיזי נתקבלת הכתובת IP החיצונית של ספק האינטרנט, וזה לא המודם ולא הנתב, אז רק CMTS) (וכן, אני יודע ששכבת קו לא ניתנת לניתוב, אלא נותנת קישוריות קו בלבד וניתוב עושים בשכבת הרשת)

arseny92

Well-known member
מנהל
פיברבוקס כולל נתב, אבל לא בטוח אם הוא בכלל ניתן לקינפוג לקוח

כדי לחבר למודם נתב פרטי

ה-SETUP הוא כפי שצוין כאן http://www.hot.net.il/heb/customerservice/equipment/interactiveguides/minifiberselfinstallguide/ בשלב 8 , שכאשר מגדירים תצורת הוטבוקס בשלב זה, אז ממיר הפיברבוקס פועל בפורט הרשת שלו כלקוח ומקשיב לכתובות מהתקן אחר (ואולי (לא בטוח) גם מצפה לכך ב-hardcode שלו שהכתובות יינתנו מהרשת של ההוטבוקס בטווח 192.168.100/24 , אשר לא יכול להיות תפוס ע"י הנתב הפרטי כי ההוטבוקס נותן כתובת פנימית לפורט הנתב מטווח זה כאשר הספק גם נותן כתובת חיצונית לאותו פורט הנתב ב-vlan שני, כשההוטבוקס הוא גשר), בתצורה זו, הממיר אינו פועל בתור שרת נתב/מודם כשלעצמו (לא מריץ שרת DHCP) אלא מצפה שיהיה נתב או הוטבוקס מחובר

למעלה