שלום לכולם

KallaGLP

New member
מתנצלת, אך אני מעדיפה להיפגש לכוס קפה

עם אנשים שיש לי ולו משהו משותף איתם. לבזבז מפגש נעים בבית קפה על שיחה הזויה ומופרכת בנושא מיהו יהודי - לא ממש כוס התה שלי.

KallaGLP

New member
אה, עכשיו הבנתי למה את כאן.

היה לך משעמם להיות בחברת אנשים כמוך, אז חיפשת אנשים כמה שיותר שונים ממך. אני מקווה שעכשיו לפחות מעניין לך.

eoli

New member
אני כל הזמן נמצאת

עם אנשים (וירטואלי! כמה רמות פחות,ולראייה) שחושבים אחרת ממני,אחרת מה? רוטינה? זה פשוט נורא.

KallaGLP

New member
כמה רמות פחות? אה?

לא יודעת, למען האמת אני לא מרגישה צורך להיכנס לפורום דתיים או חרדים ויהדות כדי לנסות להראות להם את האור מהכיוון שלי. אני בגישה של "חיה ותן לחיות". לכן אני לא כל כך מתחברת למעשייך כאן. יש הבדל בין לנהל דיון כדי להכיר את עמדות הצד השני, שזה, אני מסכימה, בדרך כלל יכול להיות מעניין, לבין להיכנס במטרה (גם אם לא מוצהרת) לדחוףאת האג'נדה שלך ולפסול את הגישה של אחרים.

חדשה31

New member

תודה, הסבר על עונש כרת נמצא בקישורים

בהודעתי אשר אליה הגבת.

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=202&messageid=172932435

אם כל פרשנותך ההלכתית על לא מלים נשענת על הציטוט הזה חבל שלא כתבת את זה קודם, המון מילים שנשפכו כאן היו נחסכות...

למעשה עונש כרת אינו מגדיר את האדם כ"לא יהודי" ועד היום יש בידנו רק פרשנויות סותרות מהו בדיוק ועל מי הוא חל (האבא? הבן?) ומתי? (קראי בקישור בהודעתי).

חלק מהפרשנים טוענים שזה מוות בגיל צעיר (50 או 60) וחלק מפרשים אבדן הנפש או גילגולה בבהמה, איבוד חלקה בגן עדן ועוד ועוד (ויש גם סוגי כרת שונים, כרת גוף (מוות בגיל צעיר) וכרת נפש (גורל הנשמה בעתיד) וכו'.

להרחבה, כנסי לקישור שנתתי בהודעתי ולקישורים מהערך המילוני אליו תגיעי, המרחיב על כרת.

כרת במילון הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/terms/default.aspx?forumid=202&d=196&t=14604

כרת באתר "דעת" של מכללת הרצוג.

http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/hagmul/4-4.htm

eoli

New member
או קיי

אצמצם את הדברים המורכבים והשנויים ואציין פסקה אחת שאומרת הרבה. תקבלי מה טוב. לא תקבלי גם טוב. זכותך. אני לא אכתוב הרצאות שלמות (כמו שלא כתבתי עד כה) כדי להסביר את....מי שרוצה שירחיב את דעתו מהמקורות.

"ונכרתה הנפש ההיא מישראל" הרב משולמי כתריאל

" עונש 'כרת הנפש' מגיע לנפש החוטאת רק לאחר שתיפרד מן הגוף (שמא יחזור בתשובה בעוה"ז), אז נכרתת היא מעולם הנשמות. לאדם זה אין כרת בגופו, אלא פעמים שיחיה ויגיע לימים רבים, אבל נשמתו נכרתת מגן עדן ואינה עוֹלה בין נשמוֹת ישראל, ועליו נאמר (שמוֹת יב, טו): 'וְנִכְרְתָה הַנֶּפֶשׁ הַהִיא מִיִּשְׂרָאֵל '. "

על בסיס הנאמר אני טוענת, שיהודי שמסרב לקיים את מצוות היסוד בתורה, ויתירה מזאת, כופר בכל הנאמר בה (אתאיסט) - מוציא את עצמו מכלל ישראל. מה פשוט יותר מזה!

שזה קורה בגילגול הבא...

וכרגע (רובנו לפחות) נמצאים בגלגול הזה, ולכן המדינה, ההלכה, הרבנות, חוק השבות, ואפילו הרב שלומי כתריאל בכבודו ועצמו תופסים את הלא מלים ואת צאצאהם השלמים כיהודים.

חדשה31

New member
בציניות שלך את מגדירה את האבסורד שבמילה.

תודה, אני מסכימה שזה דבילי להסיר איברים מהגוף רק כי הם עלולים להפגע יום אחד מסרטן או כל דבר אחר.
אותו הדבר לגבי העורלה: אין לי סיבה להסיר אותה בגלל הפחדות מטומטמות שיום אחד יבוא הבוגי מן.....
אם יש בעיה קונקרטית - מטפלים בה.
לא עושים ניתוחים להסרת איברי חסר ישע כי יום אחד אולי יקרה משהו.....

ולגבי ה"אין לו זכות בחירה":
וודאי שיש ליהודי זכות בחירה בעניין:

עובדה היא שאני יהודיה (אולי לא לפי החוקים הדימיוניים שלך, אבל כן לפי ההלכה היהודית בה את כופרת, ולפי מדינת ישראל. ואני לא צריכה להכיח כלום: אחרים קבעו זאת עבורי וזאת עובדה מוצקה.) - ולא מלתי את בני.
אגב ההלכה היהודית שבה את בורה מוחלטת, כך מסתבר: ה"חובה" לימול חלה רק על גברים (יותר נכון - על האב, אבל אני לא מכירה אף אב שמל במו ידיו את בנו....) ולא חלה על נשים.
כלומר: יהודיות פטורות מלימול את בניהן. אני מנחשת שגם עם זה יש לך בעיה.....

אבל למרות שה"מצווה" חלה רק על גברים - עובדה שיש מספיק יהודים גברים (שוב - לא לשיטתך הממוצאת, אבל לפי שיטת הרוב המוחץ של העם היהודי) שלא מלו את בניהם והשמיים לא נפלו.
הבנים נחשבים יהודים לכל דבר ועניין לפי ההלכה היהודית (לא ההלכה המומצאת שלך) וגם לפי מדינת ישראל בה הם חיים.

אני מבינה שזו חתיכת אצבע שההלכה היהודית תוקעת לאנשים כמוך בעין, אבל זה מה יש.
אומרים שזה קשה להיות יהודי, אבל במידה ומאוד תרצי לקבל על עצמך את חוקי היהדות - אני בטוחה שתתמודדי בגבורה עם העובדות הנ"ל שכ"כ מציקות לך.

eoli

New member
שום דבר לא מציק לי חמודה

אני משועשעת מכן. זה הכל.
את מאמינה שאת יהודיה רק בגלל שהמדינה וההלכה הפשטנית קבעו זאת, למרות שאת כופרת בתורה ובמצוותיה? הזוי לחלוטין. מה עם חירות החשיבה שלך? האם אין לך איזה רציונל שקצת מציק לך באיזו קופסה במוח,שאומר לך שמשהו אולי לא כל-כך מתיישב כאן?

חדשה31

New member
אני לא מאמינה בשום דבר.

אני לא צריכה הגדרות כדי לחיות את חיי.
וודאי שלא הגדרות דת.

אני יודעת כעובדה שההלכה היהודית ומדינת ישראל קבעו עבורי ועבור בני שאנחנו יהודים.
לי זה לא מעלה ולא מוריד כהוא זה מחיי.
זו עובדה (תמוהה בעיני, אבל ניחא. למה שמישהו יכפה הגדרות דת על אחרים?.... זה פאטתי) שאין לה שום השפעה על עולמי -
אבל יש לה המון השפעה, כך מסתבר על אחרים:
אני מאוד שמחה שאת משועשעת (למרות שנדמה לי שציינת שאנחנו משעממים אותך. מבלבל משהו....)
אבל עושה רושם שנכנסת לפה באופן מיוחד לא לשם השעשוע -
אלא כדי להודיע לי ולכשכמותי בקול חצוצרות ותופים שאינני יהודיה (לשיטתך).

יופי, אז עוד גורם החליט עבורי אם אני כן או לא יהודיה ושזה מאוד מאוד אכפת לי מהגדרתי הדתית....
אז מה?
קחי מספר ותעמדי בתור.

eoli

New member
אמממ מעניין

אז למה את ממשיכה לחלק מספרים אם זהותך שווה לך כקליפת השום?

נו ואז. אני משועממת מאותה רוטינה,ומשועשעת שאתם חושבים שהמצאתם את השיטה.

צודקקקקקת בגדול. הייתי חייבת לנפץ את בועת האשליה שאתם מצויים בה. אתם לא יהודיייייים. שומעת את רמת הווליום? יפה!

חדשה31

New member
כן, אני ב-א-מ-ת מחלקת מספרים. הבנת נכון.

(בכלל יכולת ההבנה שלך היא משהו מיוחד)

יפה שאת "צועקת" אבל לא ניפצת פה שום דבר.
אבל תמשיכי "להחמיא" לעצמך. (אם את לא תחמיאי לעצמך, אז מי יחמיא לך?)
כמו שאת ממציאה לעצמך הלכה פרטית, כך את מספרת לעצמך סיפורים שאת "מנפצת בועות אשליה".

אגב, לא ענית לי, מנפצת בועות אשליה עזת נפש שכמותך:
למה במקום לשתף את הרבנים האורתודוקסים בהלכה החדשה שהמצאת ואת מפיצה בכזו שקיקה,
את רצה לפורום שבו כותבים הרבה מאוד אנשים לא מאמינים, כפי שהבהירו לך היטב?.....
מפחדת ממשהו?.....

eoli

New member
חחחח מחלקת מספרים זה טוב.לא?

מפחדת ממשהו? אווו ספוקיייי

ברור שפורום הזה מייצג אנשים לא מאמינים,אבל ברור שהאנשים פה מאמינים שהם יהודים. בוודאי שניפצתי לכמה מהם את בועת האשלייה. שלך כבר נופצה ?

חדשה31

New member
שוב: לא ניפצת פה שום דבר. כן הנפצת פה

שקרים הנובעים מבורות מדהימה בדת בה את אוחזת - לדברייך.

אני ממש לא מתפלאה שאת נכנסת לפורום שברור לך שיש בו הרבה לא מאמינים כדי לפרוק את ה"הלכה" המומצאת שלך.
הרי אם תנסי לעשות את מפגן הבורות המאוד לא מרשים שעשית פה, בפורום שיש בו אחוז דתיים ומאמינים גבוה - אם כבר תתנפץ איזו בועה זאת תהיה זאת שלך.

פשש....

איזה צדיקה את! ממש לקבל ממך ברכה.

מה שכן , לידיעתך גרמת לבנך המון סבל שילדת אותו. הראש נלחץ לו , והיה סיכוי טוב למום - הרבה יותר גדול מברית מילה. למה שלא תגידי לעצמך את האמת הכואבת - אם היה לך דרכון זר , היית שמחה לברוח מפה. אם היית יכולה ללחוץ על כפתור ולהיות נגיד סקנדינבית , היית ממהרת לעשות זאת אז הבשורה הטובה , היא שאת בכיוון . הבשורה הרעה היא , שאת שונאת את העם שלך . עם המון שנאה מודחקת את חיה בתוך עם , שרובו ככולו מל את הילדים , והם דווקא מאושרים ושמחים . ננה בננה.

eoli

New member
חחח זה היה מופע סטנד-אפ ברמה

את מופיעה באיזושהי במה? צייני ואני קופצת,ועל הדרך תקבלי ברכה מהבבא EOLI.

MotheRonit

New member
וואו בטט את בטח מה זה מתרגשת מהאבחון

חסכו לך פסיכולוג

קוראים אותך כמו ספר פתוח

NOT... מה נסגר איתכם? בא לכם להיות פחות בוטים לגבי קביעת עובדות על אנשים שאתם "מכירים" דרך פורום וירטואלי??!
בתור שנאה מודחקת היא די בולטת אם הצלחת להבין את זה בכזו נחרצות

אז הבשורה הרעה שלמצוא הגיון בדברים שלך זו משימה ממש קשה

(נה נה בננה. אחרי שפסחתי על הבגרות הזו. זה לא מעניין אותי שהרוב מלים... אבל זה שלא כתבת "כולם" מלים כמו שרק לפני כמה שנים היו נהוג להפחיד אומר דרשני אז הבדיחה היא על חשבונך)

למעלה