חזרנו אחרי 5 ימים של אשפוז בבי"ח

דיאנה1

New member
אצלנו לא לקחו ככה...

השתמשו בשקית רגילה והתוצאה יצאה נקיה ללא דלקת, כך שלא נכנסו שום זיהומים מסביב. (אגב אני ביקשתי בדיקת שתן בעקבות חום בלתי מוסבר, הרופא בכלל לא חשב שיש צורך, גם אחרי שסיפרתי לו שבני לא נימול. כאמור הרופא צדק. ולעניין השכיחות של בדיקות כאלה, זו היתה הפעם היחידה עד כה
). אני מאד מצטערת לשמוע על מה שעבר עליכם. ממש לא נעים. אני מבינה שאת נסערת אחרי אישפוז בבית חולים. אני זוכרת שאני הייתי ממש ממוטטת אחרי תקופת אישפוז של בני (בלי קשר למערכת השתן, לעורלה וכו'...) ואני חושבת שכדאי לקחת את הזמן ולהתאושש לפני שמחליטים החלטות בלתי הפיכות. אם מה שמדאיג אותך זה דלקות בדרכי השתן, כדי שתדעי שדלקת בדרכי השתן היא אחד הסיבוכים הידועים של ברית מילה, אז לא כדאי למהר... מקווה שיסתדר לכם במהרה, וכמו שאיחלו לי אחרי האישפוז של בני, שהפעם הבאה שהוא יגיע לבית חולים תהיה בלידה של אשתו

לא יודעת מדוע לא כתבתי את זה

קודם, אבל לבני לקחו תרבית שתן מספר פעמים, תמיד בשקית, ותמיד היה הבדיקה סטרילית.

אבל במקרה שלו במילא הבדיקה היתה

יוצאת לא נקיה והיו דוקרים אותו. אז מה שהם אומרים זה שחבל על הזמן שעובר והם מראש בודקים ככה.

מנתח

New member
לעניין בדיקות השתן

בהחלט ניתן לקחת שתן וגם זו לרוב ההחלטה ע"י פיפיה. אם הילד לא סטי - כלומר חום גבוה מצוקה וכו', ויש זמן - לוקחים בפיפיה שתן ל"כללית" ורואים אם יש סימני זיהום כגון כדוריות לבנות או ניטריטים. אם יש כאילו והחשד עולה לזיהום בשתן ורוצים תרבית, לרוב מספיק לחטא היטב ולשים פיפיה בלי חיתול, ולגרות את הילד ע"י השקיה וחשיפה למים קרים. לרוב זה עובד. אם חשוב מאוד תרבית סטרילית, אז בין אם נימול או לא , בתינוק שאינו שולט על הסוגרים האופציה היחידה היא הכנסת קטטר או ניקור ישיר. נכון שמבחינתך הוא נמצא בקבוצת סיכון לבדיקות חוזרות כאילה בשל המום במערכת השתן. אבל כאמור הסרת העורלה לא תפתור את בעיה אלא רק תוסיף סבל ותסבך את העניינים. אני מאמין שפעם שידוע על בעיה אם יהיה זיהום נוסף פשוט תקבלו אנטיביוטיקה לכיסוי עד לסוף אבחנה וטיפול. חזקי ואמצי.

כרמית מ.

New member
לא בהכרח

לבן שלי היתה דלקת בדרכי השתן בגיל קרוב לשנה. הסתפקו בבדיקת שתן בכוסית (דילגנו על הפיפיה). סיפרו לנו על האפשרות לדיקור, אבל רק מהמבע על פנינו (אני לפחות אפילו לא התייחסתי לזה כהצעה לעשות לבני, אלא רק כהסבר על פעולות אפשריות) ויתרו. גם קטטר לא שמו לו - רק בבדיקת הציסטוגרפיה (שאצלנו היתה לדעתי מיותרת. אצלכם לא.) אפשר לזהות שיש דלקת עפ"י בדיקת שתן רגילה בשילוב עם בדיקת דם. בדרך כלל זה מספיק. אני לא רואה מה תועילו בכריתת העורלה - בוודאי בגיל שהיא עדיין מחוברת ולא יכול להיות זיהום מתחתיה, או כניסת חיידקים דרכה - לא יותר מהסיכוי לכניסת חיידקים לאוזן דרך התנוך, או עור האפרכסת (בניגוד לפתח) - או מעבר חיידקים מאותו מקום לבדיקת השתן.

למעלה