מיי טו סנטס (יצא לי כל כך ארוך אמא'לה)
כשמגדירים (או אפילו אם לא מגדירים) מהו לבוש ייצוגי בעצם מתכוונים למונח מאנגלית Dress Code.
אם הייתי צריכה להסביר בפשטות ובמשפט אחד מהו דרס קוד הייתי מגדירה את זה "להיות לבושה דומה/בסגנון/בפלטת הצבעים של העובדים/ות האחרים/ות במקום העבודה".
אנשים, בדר"כ מתחברים/משתלבים (במקום העבודה) עם אנשים שדומים להם.
אפילו אם מקום העבודה והעובדים/ות בו פתוחים וליברלים אני לא רואה דרך בה מישהיא/וא מצליח/ה להשתלב (במלוא מובן המילה) כאשר היא/וא לבוש/ה שונה בצורה קיצונית (בדגש על קיצונית).
יחודיות קיצונית בלבוש נתפסת כמשהו מאיים.
זה לגמרי לא קשור (לדעתי הצנועה) להאם הלבוש יפה, אופנתי, שיקי, נראה טוב (על הלובש/ת), מחמיא, מכובד.....
את יכולה להתלבש בצורה שהכי מחמיאה לך, מושלמת מבחינת סטייל, מכובדת, צעירה ועדכנית ובכל זאת "תבלטי" - תתפסי את המשבצת של היוצאת מהכלל, של "המאיימת".
די משעמם אותי ואפילו מעט מרגיז לחשוב שאפילו בבחירת הבגדים שאנחנו צריכות ללבוש לעבודה אין לנו כמעט מקום להביע את עצמנו ואנשים "מקטלגים" אותנו וקובעים עלינו דעה (אפילו לגבי היכולות המקצועיות שלנו) עפ"י הלבוש שלנו אבל את העובדה הזאת לא נראה לי שאוכל לשנות ולכן זה לא קורה לי הרבה שאני מתרגזת
אז זה לא לגמרי נכון ותמיד יש לנו מעט חופש בחירה אבל אם תהיו כנות עם עצמכן אני מניחה שתגיעו למסקנה שהגעתי אליה בעצמי - אנחנו מתלבשות (אפילו בתת מודע) דומה לבנות האחרות במשרד.
גם אם בהנחיות הכלליות לעובדים אין התייחסות לקוד לבוש זה פשוט יקרה ומי שתתלבש שונה בצורה קיצונית (תכנס להגדרה של יחודיות מאיימת) כנראה שלא תשתלב ולא תשאר לאורך זמן באותו מקום עבודה.
*** תקופות של הריון לא נחשבות כ "יחודיות מאיימת" ***
בכל מקרה אני חושבת שחשוב להבין איך נהוג להתלבש במקום העבודה (עם פייסבוק ולינקדאין זה הופך את המשימה להרבה יותר פשוטה) אבל בגדול כשמקום עבודה מגדיר קוד לבוש למשרה שלך כייצוגי, הם בעצם מתכוונים שאת אמורה לייצג אותם, לייצג ערכים שהארגון מאמין בהם.
ברוב מקומות העבודה בהם עבדתי אני חושבת (למרות שמעולם אף אחד לא אמר או כתב את זה) שהכוונה "בלייצג ערכים שהארגון מאמין בהם" או לבוש "שמייצג את הארגון" מצטמצם לנקודות הבאות (יודעת שאני עושה הכללה אבל בקשת שנכתוב מהנסיון האישי שלנו):
1. אמינות
2. סדר ונקיון
3. גבולות מוגדרים
4. מיין סטרים
5. סולידי
6. מכבד
7. רגיש לסביבה
בעצם הנקודות האלו מוציאות מהמשוואה את האישיות הפרטית שלי - את ה- "אני במרכז".
בחיים הפרטיים שלנו אנחנו רוצים שיקבלו אותנו בדיוק כמו שאנחנו.
במקום העבודה מצפים מאיתנו לקבל את הארגון כמות שהוא ולהתלבש בהתאם לאופן בו הארגון מצפה מהסביבה (עובדים/לקוחות/ספקים/מתחרים) לראות אותו.
בשביל לפקס אותנו לתת דוגמאות או להעלות תמונות יהיה נחמד אם תגדירי:
1. מהי המשרה
2. מהו הארגון
3.מהם הנקודות החשובות לארגון.
אם את במשרה חדשה את כנראה לא יודעת מהן הנקודות החשובות לארגון (כיצד הוא נתפס בעיניי אחרים) ולכן אני ממליצה לך לשאול את השאלות האלו כשאת בשלבים האחרונים של ראיון העבודה.
מאז ומתמיד העליתי את השאלות האלה בכל ראיון עבודה שהייתי בו בנוסף לשאלות שבהן אני מצפה מהמראיין/ת "למכור" לי את המשרה.
אני באמת ובתמים מאינה שבראיון עבודה זאת לא רק המשימה של העובד "למכור" את עצמו אלא חשוב באותה מידה שהמראיין/ת "ימכרו" לי את המשרה/חברה.
באופן מפתיע (או שלא) תמיד, אבל באמת תמיד עברתי את הראיון בהצלחה, זכיתי בחיוך וקיבלתי הצעות שכר.
לפעמים גם קיבלתי תגובות כמו:
"שיואואו אף פעם לא שאלו אותי שאלה כזאת....אנשים כמוך אנחנו חייבים בחברה שלנו"
רוזי