לבוש ייצוגי בעבודה

לבוש ייצוגי בעבודה

נושא שמעסיק אותי לקראת סיום תקופתי הסטודנטיאלית.
איך הייתן מגדירות לבוש "ייצוגי" בעבודה?
בעקרון אני יותר מכוונת שזה יהיה דיון פתוח (ולא סקר), שתגידו כל מה שעולה על דעתכן בנושא הזה, אבל אתייחס בכל זאת לכמה נק' שיתנו רעיונות: האם מראה ייצוגי כולל איפור בהכרח? האם זה כולל סידור השיער בצורה מסוימת? האם יש בדים שפחות מתקבלים טוב בסביבת עבודה (למשל טריקו, ג'ינס)? וכן הלאה.
עוד נק' שאשמח שתתייחסו ותגידו מה אתן חושבות מנסיונכן: בארץ מקובל לומר שאין קוד לבוש מחמיר במיוחד. מצד שני לראיונות כן מצופה להגיע בצורה מסוימת. איך זה מתיישב?
איך מתלבשים בצורה ייצוגית מצד אחד ומצד שני גם עדכני וצעיר? נדמה שלפעמים הדברים באים אחד על חשבון השני.

ובכלל, כל הרהור/הגיג/רעיון שיש לכם בנושא, אשמח לקרוא. :)
כמובן כמו תמיד גם תמונות להשראה יתקבלו בברכה :)

לי וולף

New member
זה תלוי...

כשאומרים ייצוגי אני מיד מתחברת לרישמי - קצת יותר מכופתר, קצת יותר מחוייט, קצת "היועצת המשפטית". מצד שני, יש המון מקומות ותפקידים שלא דורשים ייצוגיות כזו אלא יותר אלימינציה - לא חשוף מידי, לא קרוע, לא קצר מידי וכד'.
מצד שלישי, ואם כבר ציינת ג'ינס וטריקו - אפשר להרכיב לוקים שהם גם צעירים ואופנתיים וגם ייצוגיים במידה הרצויה. למשל- מכנסיים מחוייטים (לא ג'ינס, לא צ'ינו) עם טישרט וז'קט (עם או בלי שרשרת) או ג'ינס כהה ומחמיא עם חולצה מכופתרת. גם בבגדים מאוד 'רציניים' כמו חליפה, יש היום טוויסטים צעירים כמו שילוב עם סניקרס... אם מגיעים לראיון עבודה בסביבה מיושנת או CORPORATE לא תמיד יהיה מקום למשהו שהוא מאוד 'מתקדם אופנתית' (צבעוניות משוגעת או גזרות מיוחדות מאוד) אבל תמיד כדאי לחשוב גם על התפקיד ומה את חושבת שמצופה ממך (רצינות? נגישות? יצירתיות?). בראיון עבודה הגיוני להתלבש קצת מאופק אבל לאו דווקא "מדים של שחור ולבן" כדי שיזכרו אותך לטובה (לפעמים זה החיוך שלך ולפעמים שרשרת מעניינת או צעיף).
אתמול במקרה נתקלתי בקולאז' הזה בכונן שניקיתי; זו אולי דוגמא מעט "אופנתית מידי" אבל מייצגת את הרעיון מאחורי ז'קט וטישרט עם מכנסיים מחוייטים.

לי וולף

New member
ונזכרתי בפוסט הזה

אמנם כבר די ישן אבל יש פה כמה לוקים שיכולים להתאים למשרד או לשמש השראה ללוקים הולמי-עבודה.

haych

New member
נוראאאא תלוי במקום העבודה

במקום העבודה הקודם (הראשון בחיי כבוגרת אוניברסיטה) קוד הלבוש היחידי שהיה זה שאסור גופיות ספגטי, כפכפי אצבע ומכנס מעל לברך.
במקום עבודתי הנוכחי אין שום קוד לבוש ואני תמיד לובשת ג'ינס וגופיות. וזאת למרות שבשתי המשרות הנ"ל עבדתי/עובדת מול אנשים לאורך כל היום.

אם מקום העבודה מחייב לבוש יצוגי, אז לדעתי לא חייבים איפור, אלא מראה מסודר. מכנס לא ג'ינס, או ג'ינס (בלי קרעים, לא נמוך) וחולצה יותר מחוייטת, שיער פזור/אסוף אבל שיהיה מסודר. אני לא חושבת שיש הגדרה מוחלטת ל"ייצוגי".

נכון שבארץ אין קוד לבוש מחמיר במיוחד, אבל מה לעשות, בראיון עבודה צריך להרשים וזה יותר בשביל השואו. אני יכולה בתפקיד שלי גם לנעול כפכפים, ג'ינס וגופיה, אבל לראיון עבודה הגעתי עם מכנס שאינו ג'ינס, עם חולצה יותר מסודרת ועם נעליים סגורות. רושם ראשוני זה חלק מאוד משמעותי מהקבלה לעבודה.

Rosie52

New member
מיי טו סנטס (יצא לי כל כך ארוך אמא'לה)

כשמגדירים (או אפילו אם לא מגדירים) מהו לבוש ייצוגי בעצם מתכוונים למונח מאנגלית Dress Code.
אם הייתי צריכה להסביר בפשטות ובמשפט אחד מהו דרס קוד הייתי מגדירה את זה "להיות לבושה דומה/בסגנון/בפלטת הצבעים של העובדים/ות האחרים/ות במקום העבודה".
אנשים, בדר"כ מתחברים/משתלבים (במקום העבודה) עם אנשים שדומים להם.
אפילו אם מקום העבודה והעובדים/ות בו פתוחים וליברלים אני לא רואה דרך בה מישהיא/וא מצליח/ה להשתלב (במלוא מובן המילה) כאשר היא/וא לבוש/ה שונה בצורה קיצונית (בדגש על קיצונית).
יחודיות קיצונית בלבוש נתפסת כמשהו מאיים.

זה לגמרי לא קשור (לדעתי הצנועה) להאם הלבוש יפה, אופנתי, שיקי, נראה טוב (על הלובש/ת), מחמיא, מכובד.....
את יכולה להתלבש בצורה שהכי מחמיאה לך, מושלמת מבחינת סטייל, מכובדת, צעירה ועדכנית ובכל זאת "תבלטי" - תתפסי את המשבצת של היוצאת מהכלל, של "המאיימת".
די משעמם אותי ואפילו מעט מרגיז לחשוב שאפילו בבחירת הבגדים שאנחנו צריכות ללבוש לעבודה אין לנו כמעט מקום להביע את עצמנו ואנשים "מקטלגים" אותנו וקובעים עלינו דעה (אפילו לגבי היכולות המקצועיות שלנו) עפ"י הלבוש שלנו אבל את העובדה הזאת לא נראה לי שאוכל לשנות ולכן זה לא קורה לי הרבה שאני מתרגזת

אז זה לא לגמרי נכון ותמיד יש לנו מעט חופש בחירה אבל אם תהיו כנות עם עצמכן אני מניחה שתגיעו למסקנה שהגעתי אליה בעצמי - אנחנו מתלבשות (אפילו בתת מודע) דומה לבנות האחרות במשרד.
גם אם בהנחיות הכלליות לעובדים אין התייחסות לקוד לבוש זה פשוט יקרה ומי שתתלבש שונה בצורה קיצונית (תכנס להגדרה של יחודיות מאיימת) כנראה שלא תשתלב ולא תשאר לאורך זמן באותו מקום עבודה.

*** תקופות של הריון לא נחשבות כ "יחודיות מאיימת" ***

בכל מקרה אני חושבת שחשוב להבין איך נהוג להתלבש במקום העבודה (עם פייסבוק ולינקדאין זה הופך את המשימה להרבה יותר פשוטה) אבל בגדול כשמקום עבודה מגדיר קוד לבוש למשרה שלך כייצוגי, הם בעצם מתכוונים שאת אמורה לייצג אותם, לייצג ערכים שהארגון מאמין בהם.
ברוב מקומות העבודה בהם עבדתי אני חושבת (למרות שמעולם אף אחד לא אמר או כתב את זה) שהכוונה "בלייצג ערכים שהארגון מאמין בהם" או לבוש "שמייצג את הארגון" מצטמצם לנקודות הבאות (יודעת שאני עושה הכללה אבל בקשת שנכתוב מהנסיון האישי שלנו):
1. אמינות
2. סדר ונקיון
3. גבולות מוגדרים
4. מיין סטרים
5. סולידי
6. מכבד
7. רגיש לסביבה

בעצם הנקודות האלו מוציאות מהמשוואה את האישיות הפרטית שלי - את ה- "אני במרכז".
בחיים הפרטיים שלנו אנחנו רוצים שיקבלו אותנו בדיוק כמו שאנחנו.
במקום העבודה מצפים מאיתנו לקבל את הארגון כמות שהוא ולהתלבש בהתאם לאופן בו הארגון מצפה מהסביבה (עובדים/לקוחות/ספקים/מתחרים) לראות אותו.

בשביל לפקס אותנו לתת דוגמאות או להעלות תמונות יהיה נחמד אם תגדירי:
1. מהי המשרה
2. מהו הארגון
3.מהם הנקודות החשובות לארגון.

אם את במשרה חדשה את כנראה לא יודעת מהן הנקודות החשובות לארגון (כיצד הוא נתפס בעיניי אחרים) ולכן אני ממליצה לך לשאול את השאלות האלו כשאת בשלבים האחרונים של ראיון העבודה.
מאז ומתמיד העליתי את השאלות האלה בכל ראיון עבודה שהייתי בו בנוסף לשאלות שבהן אני מצפה מהמראיין/ת "למכור" לי את המשרה.
אני באמת ובתמים מאינה שבראיון עבודה זאת לא רק המשימה של העובד "למכור" את עצמו אלא חשוב באותה מידה שהמראיין/ת "ימכרו" לי את המשרה/חברה.
באופן מפתיע (או שלא) תמיד, אבל באמת תמיד עברתי את הראיון בהצלחה, זכיתי בחיוך וקיבלתי הצעות שכר.
לפעמים גם קיבלתי תגובות כמו:
"שיואואו אף פעם לא שאלו אותי שאלה כזאת....אנשים כמוך אנחנו חייבים בחברה שלנו"

רוזי

אני בעד חפירות :)

העלית כאן הרבה נקודות מעניינות ומהותיות.
אני אנסה עוד רגע לפרט בהודעה נפרדת "איפה זה פוגש אותי" מה שנקרא.
אבל בינתיים אתייחס למספר דברים:
כרגע ה"מישרה" היא רק תיאורטית. אני בשלב ביניים כזה שעוד מושכת בעבודה שלי כסטודנטית ועוד בתהליכי פענוח לאן פניי, אבל זה כבר דיון שלא שייך לכאן.
אפשר לומר שסוג העבודות שאני מכוונת עליהם יהיו בסביבה משרדית ככל הנראה (כלומר, אני לא הולכת להיות חקלאית שעובדת בחוץ, וגם לא בעבודה עם ילדים שהולכת להתלכלך וכאלה...)
אני מרגישה שהקריטריונים, כפי שהגדרת מנסיונך, בהחלט קולעים.

לגבי הנקודה האחרונה על השאלות למראיין/ת - זה רעיון מצוין! מעורר מחשבה ואני מסכימה שזה בהחלט משדר רצינות.

תודה!

אז

אנסה לשתף קצת על המקום האישי שלי:
אני בת 27, דתיה (מציינת את זה בהקשר של לבוש חשוף, כלומר שאין עניין), מלאה (מה שבאיזשהו מקום גורם לי להירתע מפריטים מסוימים כמו בלייזרים למשל, גם כי אני מרגישה שזה לא מחמיא לי וגם כי מרגישה שזה יוצר <עליי ספציפית> מראה מבוגר וכבד), נועלת לרוב שטוח מטעמי נוחות (חורשת על סניקרס), ובאופן כללי הסגנון שלי (שבערך התגבש רק בשנים האחרונות) מאוד פשוט (כולל זה שאני מתאפרת רק לאירועים/שבתות, ולא ביומיום). כמה פעמים נתנו לי גיל צעיר יותר ממה שאני (שבעקרון זו מחמאה:)) אבל אני נוטה לחשוב שזה בגלל הסגנון לבוש.
אגב רוזי בהמשך להודעתך - אני גם נוטה ממילא להתלבש בסגנון סולידי / בלי צבעים צעקניים, מבחינת אופי אני גם ככה לא אוהבת למשוך תשומת לב.
מראה קלאסי אצלי יכול להיות חצאית ג'ינס, חולצת טריקו וסניקרס, שיער אסוף הרבה פעמים (שוב, מטעמי נוחות... השיער זה גם כן אישיו בפני עצמו... תלתלים זה עסק...). מה שאולי יוצר מראה כזה של בת אולפנה...
יש לי כמובן גם פריטים אחרים בארון אבל אני תוהה - האם חלק מהפריטים הנחרשים שלי אולי כבר לא מתאימים? אולי הם כן רק ב"קונסטלציה" אחרת? לאיזה מראה פחות או יותר כדאי לי לשאוף?
וגם אני תוהה עד כמה איפור וסידור השיער קריטיים בלוק הכולל ליצירת מראה "בוגר" יותר?

וואי מרגישה ששיא הנחשפתי...

אוסיף עוד משהו כדי לחדד

אני מרגישה שלבוש מסוים, אולי יכול להתאים כמראה ייצוגי לעבודה, אבל יתקבל עליי כמראה של בת 50, ומהצד השני יש פריטים שיוצרים לוק כולל צעיר מדי ואולי לא רציני בהקשר של סביבת עבודה.
לכן אני מנסה למצוא את המינון המתאים עבורי.

haych

New member
לדעתי

אני עונה לך גם מנסיון החיים שלי במקומות העבודה וגם מהתפקיד שלי בתחום הגיוס-
לדעתי אם את מכוונת לסביבה משרדית והתפקיד לא כולל פגישה עם לקוחות, אני הייתי מתלבשת כמו שאני מתלבשת ביום יום כשאני יוצאת מהביתה (יציאה במובן של קפה עם חברות, לא של טיול עם הכלבה). אני לא רואה סיבה להתלבש באופן שונה וייצוגי יותר, על אחת כמה וכמה כשהלבוש שלך מראש צנוע.
ככה אני מתלבשת, וכך גם חברותיי לעבודה מתלבשות.

האמת שזה כיוון שעוזר למקד אותי.

כי באמת ליציאה עם חברות אני לא אדפוק הופעה אבל כן אשקיע קצת יותר.

iritki

New member
מבינה את החששות שלך

בתור מי שגרה כמה שנים בירושלים ראיתי המון סגנונות של לבוש דוסי ואני מבינה את החשש שלך.
אני חושבת שצעד ראשון וקל יחסית יכול להיות ללבוש חצאיות ג'ינס עם חולצות מכופתרות קלילות. זה ישר משדרג למשהו ייצוגי יותר - כי זה לא טריקו, אבל זה פשוט ובסיסי.
אפשר להוסיף תכשיטים למראה יותר "מיושב" וזה כמוון לאו דווקא מבגר.
מוסיפה ץמונות שמצאתי בגוגול:

תודה!

רציתי לציין משהו קטן שהזכרת לי בתגובתך-
חולצה בפנים בערך אף פעם לא מחמיאה לי :( ניסיתי כבר עם כל מיני פריטים, בכל מיני וריאציות, וזה 99% מהזמן מדגיש מה שלא צריך להדגיש במבנה הגוף שלי... כנ"ל חגורות...
מה שיחסית מגביל מבחינת לוקים אלגנטיים...
אז אני מוסיפה שאלה - האם לעד חולצה בחוץ תיראה מרושלת?

Rosie52

New member
לאחר ששיתפת אותנו מעט

בדרישות שלך
בסטנדרטים שלך
בטעם שלך

ובטח שכחתי עוד שלך אחד או שניים
ניסיתי ממש סקיצה ראשונית של כמה דוגמאות שאולי משהו מהן יהיה בכיוון שיתאים לטעם שלך

רוזי

ראשית כל המון תודה על ההשקעה!

מבחינת הצבעים מאוד אהבתי - זה אכן קולע למה שיש לי.
מבחינת לוקים - התחברתי בעיקר לאמצעי למעלה. וגם החצאית השחורה מצד ימין למטה, יש לי משהו דומה.

האמת שפתחתי את הדיון כדי לשמוע כיווני חשיבה כלליים, אבל אם כבר נכנסים לרזולוציות הספציפיות שלי אז אני אזרום עד הסוף ואפרט ממש בדיוק:
אני לובשת רק חצאיות (מטעמי צניעות). לרוב אורך ברך, לעיתים רחוקות מקסי. (צבעים- ג'ינס / הדפס כלשהו / חלקות).
לובשת חולצות עם שרוול (ועכשיו גם ככה חורף אז זה שרוול ארוך לגמרי). כמו שציינתי מרגישה שחולצה בפנים לא מחמיאה לי... אלא אם החולצה בפנים ויש מעליה עליונית ארוכה ואז איכשהו זה מתקבל. והאמת גם פחות מתחברת למכופתר, מרגיש לי מבוגר / לא מחמיא עליי. (יש לי גם עליוניות ובחורף קרדיגנים, מאוד אוהבת).
נעליים - רוב מוחלט של הזמן שטוח - סניקרס / סירה / מגף / סנדלים.
צעיפים / שרשראות גם מאוד אוהבת, איכשהו בזמן האחרון לגמרי נעדרת השראה בעניין, איך לשלב אותם...
אז זה ככה בגדול (נסחפתי?
).
מנסה לחשוב איך לעבוד עם מה שיש (ולא לקנות מחדש), ולקבל רעיונות ואולי גם סוג של כללים מה כן יכול לעבוד עם מה. ומצד שני, רוצה לדעת אם יש שילובים שכדאי להימנע מהם (כמו שנתתי כדוגמה חצאית ג'ינס+סניקרס שאני מרגישה שאולי זה יוצר מראה פחות מתאים. אולי אני טועה?).

Rosie52

New member
אני עושה בכיף (כשיש לי זמן)

ותכלס אני לומדת מכך המון.

אם תעלי קישורים לדגמים ספציפיים שיש לך (חצאיות, חולצות, עליוניות, קרדיגנים, נעליים, צעיפים....) או תצלמי פריטים שיש לך...
1. אני מבטיחה לנסות לשלב בעבורך כפי שנראה לי
2. אני בטוחה שעוד בנות תשמחנה לעזור

רוזי

לי וולף

New member
באמת יהיה יותר קל לעזור עם תמונות

כמו שציינה רוזי. לפעמים תאור של פריט מתפרש אחרת לגמרי מכוונת ה"משורר". וכמובן שאם תצלמי עליך איזה שילוב, או אז ממש נוכל להיות יעילות

בכל מקרה, חולצה בחוץ לא תמיד תיראה מרושלת - תלוי באורך שלה, בגימור, בחלוקת הגוף שנוצרת ובלוק הכללי שיצרת.
איפור ממש לא חייב להכלל בחבילה וגם לא תסרוקת מיוחדת, אבל יש מקום לשים לב שאת לא נראית כאילו התגלגלת מהמיטה.

Challenge Accepted

טוב אז... צירפתי כאן תמונות של פריטים מכמה סוגים, חלק אלה דגמים שבאמת יש לי וחלק דומים מספיק מבחינת הסגנון לדברים שיש לי (אין צורך לשים לב לצבעים). התמקדתי בפרטי חורף.
שמתי בכוונה גם פריטים שהם טיפה "בעייתיים" וגם כאלה סולידיים יחסית כדי לראות איך הייתן משלבות אותם, אם בכלל.
אפשר (ומומלץ) להציע גם פריטים שלא נמצאים כאן (גם ברמה של אקססוריז, שכרגע לא צירפתי כאן), יעזור לי להבין ואולי אבחר לאמץ.

אשמח לצאת עם תובנות שיטתיות, או "כללים". (זו הסיבה שפתחתי את הדיון לכתחילה באופן כללי).
לדוגמה: לי נראה שחצאית טריקו עם חולצה טריקו יוצר מראה פשוט מדי. זה נכון?

תודות על הסבלנות

למעלה