חושבים שאתם חיים במציאות היחידה? תחשבו שוב !

• פותח הנושא hnc
  • פורסם בתאריך

hnc

New member
ורובם המכריע של בני האדם

לא חיים את חייהם ואח"כ מתים, בדיוק כפי שכתבת לגבי הדג שלנו?

uzi2

Active member
חצי ראשון של הטענה נכון.

אין ספק שגם בני האדם חיים את חייהם ואח"כ מתים.
טענתי מספר טענות, שאחת מהן חלה גם על דגים וגם על בני אדם.
מי שאין לו דרך להתאים את עצמו לסביבתו (או כמו אצל בני האדם - להתאים את סביבתו אליו) לא ישרוד. בוודאי זה חל גם על בני אדם.
ההבדל הגדול בין בני אדם לבעלי חיים אחרים, הוא ביכולת שלנו להתאים את הסביבה אלינו (לפחות לעשרות שנים הקרובות). למשל בתקופת הציידים-לקטים נכים לא היו יכולים לשרוד זמן משמעותי, והסביבה היתה נוטשת אותם כדי להגדיל את הסיכוי להישרדותה. היום אדם יכול להיות נכה, ועיוור וחרש, ובזכות אמצעים טכנולוגיים ושינוי סביבה, לחיות חיים ארוכים.
נראה לי ששנינו סטינו מהנושא העיקרי, אם כי עדיין בתחום עיסוק הפורום. לא שזה מפריע לי.

hnc

New member
נכון שהאדם גם מתאים את הסביבה אליו.

אולם צריך להסתכל על כל התמונה שבה האדם גם הורס את הסביבה (ואפשר שבעתיד יהרוס עד כדי כך שהסביבה לא תתאים יותר לאדם...) שאת זה לא עושה הדג או לצורך העניין כל חי אחר, ולכן אני באמת לא יודע מה עדיף להיות,כמו הדג או כמו האדם...

uzi2

Active member
אבל אלו בדיוק אותן הטענות.

גם דגי מעמקים שמעולם לא עלו למים רדודים, בהעדר מידע (ותחת ההנחה לשם דיון בלבד, שיש להם שכל) אין טעם שינסו ללמוד מחבריהם על הספקולציות של איך העולם נראה בגובה של 10000 ק"מ מעליהם. ואם למישהו מהם יש דעה ואפילו נחרצת, די בטוח שהיא שגויה. זה לא אומר שאין שום דבר מעבר למה שהם יודעים. זה רק אומר שאם הם ינסו ללמוד אחד מהשני, זה לא יעזור להם. הם יצטרכו לפתח כלים מדעיים לאט לאט שיספקו את המידע, ורק אז יוכלו להתקדם בהבנה שלהם.

hnc

New member
בין היתר זה אחד הדברים שלא הבנת.

גם אם דגי המעמקים יפתחו כלים מדעיים משלהם, לעולם לא יצליחו להבין מאין בדיוק הגיעה האניה שטבעה עם החומרים המזהמים שעליה שישפיעו עליהם, מפני שזה שייך למציאות שמעבר להם ששום כלי מדעי משלהם לא יכול להסביר, ומכאן תמשיך לבד בהקשר לעניין הנ"ל לגבי בני האדם עצמם...

BigBadWolf

Member
בני האדם גילו מספר סכנות שבאות מהחלל בעזרת כלים מדעיים

וזאת למרות שאיננו יכולים לחיות שם ושבין סביבתנו הטבעית לחלל מפרידים לא פחות מ-200ק"מ, ורוב הסכנות הרבה יותר רחוקות מכך.

uzi2

Active member
על סמך מה אתה מכריז שלא הבנתי את זה?

אילו הייתי טוען שהכלים המדעיים הם תנאי מספיק היה מקום לטעון שלא הבנתי את זה. אבל רק טענתי שזה תנאי הכרחי.

hnc

New member
אין שום תנאי הכרחי,לא מדעי או אחר

כדי שאפשר יהיה להבין באמצעותו מציאות שמעבר אם קיימת כזו, אלא רק את התוצאות של השפעה ממציאות שמעבר שככזו היא גם מעבר למדע, ולא חסרים דוגמאות לתוצאות של השפעות שכאלה שהמדע לא יכול להסביר.

uzi2

Active member
שוב. לא מדבר על הבנה מלאה. גם הבנה חלקית זו הבנה.

וכפי שכבר כתבתי המון פעמים אני לא חולק על קביעתך הטריוויאלית שיש דברים שהמדע לא יכול להסביר. אתה כל הזמן חוזר על האמירה הטריוויאלית הזאת, שאין לגביה מחלוקת.

hnc

New member
הקביעה טריוויאלית אולי לגביך,

אבל נתקלתי בהמון אנשים,יותר מדי אנשים, שלא מסוגלים לחשוב מעבר לאפם...
אגב,זה לא רק שיש דברים שהמדע לא יכול להסביר. אלא שהם ממש מעבר לכל מה שהוא אנושי כולל המדע ולעולם לא נוכל להסביר...
וזאת נקודה טובה לסיים את הדיון הלא כן?

uzi2

Active member
עד כה לא נתקלתי בכאלו שמחזיקים

בדעה שאתה תוקף, ולפיכך לדעתי מדובר באנשי קש. בקרב כל המדענים שבסביבתי (ואני בסביבה הזאת) זה נתפס כטריוויאלי.

hnc

New member
טוב,בסביבתי לא כולם מדענים

דגולים...
ובוא, בוא תאמר מה בדיוק מה כל כך טריוויאלי באמירה הזאת, ונראה אם אנחנו מתכוונים לאותו הדבר בדיוק.

uzi2

Active member
השיטה המדעית מגדירה את גבולות המדע.

חלק מהמדע ומהשיטה המדעית הוא להגדיר את גבולות הידע והיכולת לדעת. לכן מדענים מודעים היטב למגבלות המדע.

כל תאוריה שאנו מתייחסים אליה כאל מוכחת, מוכחת בתנאים מסוימים, ולפיכך מתייחסים אליה כאל נכונה (עד כדי אקסיומות יסוד) בתחומים בהם הוכחה בלבד. התלות של המדע בראיות ובהוכחות אימפיריות מגביל את המדע. הנוקשות של הכללים, שהמדע חייב לה את הצלחתו מגבילה אותו עוד יותר. המדעים למעט מתמטיקה מוגדרים כמדעים אימפיריים. כלומר מבוססי ניסוי. לפיכך מה שלא ניתן למדוד ולכמת, לא ניתן לבדוק נכונות ולא ניתן לדעת. זה לא אומר שזה לא קיים, רק שלא ניתן לדעת. המתמטיקה מוגבלת משום היות הידע שאנו צוברים בה סופי ומשום שהיא מוגבלת לדיון בסוגיות שניתן לנסח מתמטית.

hnc

New member
איך אפשר שמהשיטה

המדעית יוגדרו גבולות הידע והיכולת לדעת אם ככאלה הם מעבר לשיטה המדעית?
ומה זה בכלל גבולות הידע והיכולת לדעת אם אנו רואים שככל שחולף הזמן גבולות הידע והיכולת לדעת מתרחבים עוד ועוד?

uzi2

Active member
בכל תובנה

מגדירים את גבולותיה בנפרד. בהתאם לראיות ולהוכחות.

hnc

New member
בוא נדבר על תובנת הזמן...

מה הם גבולות הידע לגביו?

hnc

New member
תירוצונצ'יק

אין לך שום תובנה משלך.
אתה בכלל לא יודע על מה אתה מדבר כשאתה כותב על תובנות.
אפילו אין לך מושג כמה אתה רחוק מתובנות אמיתיות.
תתחיל מהזמן ותתקדם משם אבל לי נראה שתתקע בעניין הזמן...

uzi2

Active member
יש ממצאים שתומכים בדברים מסוימים שכתובים שם

יש ממצאים שתומכים בדברים מסוימים שכתובים שם, וממצאים אחרים שלא ממש מתיישבים עם דברים אחרים שכתובים שם.
וגם התנ"ך עצמו (אם נוציא מהכלל נסיונות לפרשנות שנועדה ליישב סתירות) מכיל סתירות פנימיות. כמובן שלדתיים יש הסבר והוא שאין לפרש דברים כפשוטם, אבל שאלה אם זה לא נסיון להתאים את הפרשנות למניעת סתירות.

למעלה