חושבים שאתם חיים במציאות היחידה? תחשבו שוב !

• פותח הנושא hnc
  • פורסם בתאריך

פולספגן

New member
מה שכתבת נכון גם לאבולוציה ובכל זאת יש קונצנזוס מדעי על כך

הדבר נכון (הקונצנזוס המדעי), אפילו, על הלפני האבולוציה (אביוגנזה) ששם הדמיון עולה על כל מציאות בדומה למפלצת הספגטי שנתנו כדוגמה.

hnc

New member
אמת. מבחינתי האביוגנזה לא פחות דימיונית

מכל הסיפורים הדימיוניים ביותר שיש לנו מלפני אלפי שנים ואולי אף יותר ,ומי שטוען לאביוגנזה עוד אמור להיות רציונלי וטוען בנחרצות כנגד דברים דימיוניים...

BigBadWolf

Member
עד כמה שידוע לי אין שום קונסנזוס מדעי על אביוגנזה

הקונסנזוס המדעי היחיד על אביוגנזה הוא שאין קונסנזוס, ולא רק שכך אלא אפילו תאור אפשרי מלא מעולם לא הוצע עד כמה שידוע לי אלא רק חלקים אפשריים פה ושם. יתר על כן, אין אפילו קונסנזוס מדעי על מהם חיים! יש דברים שהם בברור חיים ודברים אחרים שבברור לא, והרבה שטח אפור באמצע.

ולאבולוציה הובאו הרבה מאוד הוכחות, התואריה תוקנה ושופרה במשך השנים והיא בהחלט חוזה לא רע ממצאים, הן מאובנים והן חיים! כלומר אנחנו ראינו אבולוציה בזמן אמת. כמובן שלא את האבולוציה של האדם, אבל של צורות חיים עם מחזור חיים קצר בהחלט כן.

פולספגן

New member
אתה צריך לעשות הבחנה בין התקופות השונות של האבולוציה

לדוגמה, אבולוציה תאיסטית או זמנים יותר מתקדמים (בריאת האדם) מההגדרה של האבולוציה ששם אין בינינו חילוקי דעות.

BigBadWolf

Member
אז למעשה את טוענת שעכשיו יש אבולוציה אבל פעם לא היתה?

אם כך, אשמח לדעת למה. כלומר מה ההצדקה הראייתית לשינוי חד שכזה? הרי אם מודל כלשהו עובד עכשיו אזי סביר שעבד גם בעבר אלא אם יש סיבה טובה לחשוב אחרת. נקודת הזמן היחידה שאני רואה לקטיעת מודל האבולוציה היא הרגע ש-DNA (או RNA לפי תאוריות עכשיויות) התחיל להשתכפל.
באותה המידה את יכולה לטעון שעכשיו אמנם יש גרביטציה על כדור הארץ, אבל לפני נניח 2000 שנים לא היתה, לך תוכיח שזה לא נכון.

פולספגן

New member
מדובר על שינויים אחרים בין התקופות

בתקופה המודרנית מדובר על שינויים מינוריים.
&nbsp
אגב, לפי מה שאתה כותב, הדבר אמור להתקיים גם לגבי אביוגנזה שהרי יש המשכיות ביניהם גם אם לא מיידית.

BigBadWolf

Member
יש הבדל קל בסדר גודל הזמנים

העת המודרנית התחילה לפני כ-200 שנה בעוד חיים נוצרו לפני כ-4 מיליארד שנה. כלומר העת המודרנית עליה את מדברת, בה נוצרו נניח שינויים מינוריים קצרה פי 20 מיליון מהתקופה השלמה עליה אבולוציה מדברת.
לגבי האביוגנזה, כאן את טועה. פר הגדרה אין המשכיות אבולוציונית בין התקופה שלפני האביוגנזה לתקופה שאחריה מסיבה פשוטה מאוד - לפני האביוגנזה לא היה שכפול של מידע גנטי ואי לכך אבולוציה לא יכולה להתקיים. בשביל ההמחשה נעבור רגע לעולם הדעות של אדם. נקח אדם ונשאל אותו מה הוא חושב על העולם. נתחקר אותו על חייו ונוכל לעקוב אחר התפתחות המשכית של הדעות שלו עם הזמן. נוכל ללכת אחורה בזמן לילדות ואף להשפעות מהינקות אבל מחסום אחד לא נוכל לעולם לעבור - הלידה שלו. זה ארוע מכונן ברמה שכזו שלפניה האדם בהגדרה לא יכל לפתח שום דעה או ראיית עולם. באותה המדיה לפני האביוגנזה בהגדרה לא יכלה להיות אבולוציה ולכן האבולוציה בהגדרה לא יכולה להסביר אביוגנזה.

פולספגן

New member
לא כתבתי בשום מקום על התקופה לפני האביוגנזה

מה שכן כתבתי שהתקופה שאחרי האביוגנזה והתקופה שלפני האבולוציה הן המשכיות זו לזו בפער זמנים כלשהו שאין לו כל חשיבות.

BigBadWolf

Member
אבל למה את מניחה שיש תקופה כזו?

יש לך סיבה אמיתית להאמין שהייתה תקופה בין האביוגנזה לבין תחילת האבולוציה? או שאת מכניסה תקופה כזו בכח כדי שתתאים לתאוריות דתיות כלשהן? אני לא אומר שלא היתה, יכול להיות, אבל אני בהחלט לא רואה סיבה להכניס תקופה כזו, זה סתם מסבך את העניינים ללא צורך.

פולספגן

New member
אז איך התקופות מתחברות?

האם אתה טוען שהאבולוציה עומדת בפני עצמה ואין לו תקופת טרום?

BigBadWolf

Member
לאבולוציה אין מתג, אי אפשר להתחיל ולהפסיק אותה

כפי שאמרת אנחנו מדברים על התקופה שלאחר האביוגנזה, כלומר יש לנו ייצור חי פרמיטיבי מאוד כלשהו. אם הייצור חי הוא יכול להשתכפל ואם הוא יכול להשתכפל יכולות ליפול טעויות בשכפול. ברגע שיכולות ליפול טעויות בשכפול הן יכולות להשפיע לטובה או לרעה על יכולתו של החי להמשיך להשתכפל ובכך התחלתי את תהליך האבולוציה.
אם נקח לרגע כדוגמה תוכנה לומדת, יושב המתכנט וכותב את התוכנה. הרגע שבו המשתמש מריץ את התוכנה היא נקודה סינגולרית של חוסר המשכיות - לפני נקודת הזמן הזו התוכנה לא למדה, אבל מייד ברגע ההתחלה התוכנה מתחילה ללמוד, לנסות דברים חדשים, לזרוק את מה שלא עובד ולהמשיך עם מה שעובד הכי טוב.
באותה המידה, הרגע שבו נוצר חי ויכול להשתכפל הוא נקודה סינגולרית של מעבר מהתפתחות מאוד איטית ולא סבירה להתפתחות הרבה יותר מהירה של מידע.

פולספגן

New member
אין לה מתג, אך יש לה הגדרה של התחלה וסוף אינסופי, כי היא

עדיין ממשיכה עד היום ותמשיך גם בעתיד, עד שנחרב.
&nbsp
ההתחלה, כפי ששנינו מסכימים, היא בתקופה שלאחר האביוגנזה וזה בדיוק מה שכתבתי שהפרק זמן עד לתחילת האבולוציה לא קריטי עבורנו ומבחינתינו זה שקול להמשך ישיר מתום תקופת האביוגנזה.

outrigger

New member
היא כנראה מתכוונת להווצרות התא הראשון

או לפחות להווצרות מנגנון שכפול הכולל מנגון תרגום. מנגנונים אלה מורכב מאוד גם ברמה המינימלית. למעשה, המחקר המדעי מראה שנדרשים קרוב ל200 גנים לקידוד תא מינימלי:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK2227/

אמור מעתה: המחקר המודרני תומך לעת עתה בבריאה תבונית.

BigBadWolf

Member
לא בא לי להכנס לדיון איתך, רק אתן לך קצה חוט למחשבה

האם גביש הוא חי? הוא יכול להשתכפל בתנאים הנכונים, הוא לוקח מזון ואנרגיה מהסביבה והוא יוצר גוף בעל אנטרופיה נמוכה.

זו לא שאלה פשוטה, גם אני לא בטוח שאני יודע את התשובה לזה אבל זו בהחלט נקודה למחשבה על הקלות של יצירת תא חי פמיודלי.

outrigger

New member
גביש יכול להווצר בתהליך טבעי

ודורש מס' תהליכים פשוטים למדי. תא חי לעומת זאת זה סיפור שונה לחלוטין...

פולספגן

New member
זו דווקא שאלה מאוד פשוטה

יש קריטיונים ליצור חי וגביש בהחלט לא עונה על הקריטיונים.

BigBadWolf

Member
בבקשה, תאירי את עיני. מהם הקריטריונים?

עד היום לא שמעתי על שום קונסנזוס בנושא הקריטריונים שמגדירים חי.

פולספגן

New member
תתבייש לך, הבן שלי למד את זה שנה שעברה בבי"ס שהיה בכיתה ג'

תקשורת, הזנה, נשימה, רביה וגדילה.

BigBadWolf

Member
באמת? וכל התנאים צריכים להתקיים יחדיו?

האם עצים מתקשרים אחד עם השני? האם ייצורים שחיים במעמקים ליד מעשנות שחורות נושמים? האם חיידקים גדלים?

גבישים אכן ניזונים, מתרבים וגדלים...

נ.ב. לא כל מה שלומדים בכיתה ג' נכון. למעשה, אפילו לא כל מה שלומדים באוניברסיטה נכון. הרבה פעמים מדובר בכל מיני קירובים 'מספיק טובים' בשביל ליצור אינטואיציה.

פולספגן

New member
כן, הם מתקשרים

הם מפיצים ריחות בשביל שיבואו לאכול את פירותיהם ועוד ...

למעלה