מה ההבל בן עבודה על הרובד השכלי רוחני ורגשי ?

שי כהן33

New member

ההבדלים

תלוי למה אדם מתכוון ב"שכלי", ב"רוחני" וב"רגשי".
ובנוסף, על מה הוא רוצה לעבוד ברבדים האלה.

לדוגמה, יש אנשים שב"שכלי" מתכוונים לעבודה על "מה אני אומר לעצמי בלב" (זוהי רק דוגמה אחת קטנה לעניין הזה). במקרה כזה, הם עשויים להמציא לעצמם (או להשתמש במשהו שמישהו אחר המציא) תרגילים העוסקים בזה, כגון "להגיד לעצמם דברים מועילים" ו"לשים לב לדברים הבלתי מועילים שנאמרים בתוכם".

ודוגמה למה שאנשים מתכוונים ב"רוחני"? ובכן, אפשר למשל להתכוון בכך לעניינים הנוגעים ב"ייעודי הגבוה/עמוק על פני האדמה" או למשל ל"פיתוח הרובד שמעבר לעולם החומר" וכו', יש עוד אפשרויות רבות. במקרה השני, למשל, האדם עשוי לעסוק בתרגולים כגון "לנסות להתבונן על המתרחש, מבלי להזדהות".

ולגבי "רגשי", אנשים לעתים מתכוונים בכך ליחסים שלהם עם עצמם, עם אחרים ועם העולם. במקרה כזה, הם עשויים למשל להכיר ברגשותיהם המודחקים ולהיפתח אליהם, לקבל אותם, על מנת להיות אנשים שלמים יותר, שלא פוחדים מרגשותיהם.

נתתי פה רק כמה דוגמאות אפשריות, מפני שמספר הפירושים והכוונות האפשריים לכל מושג הוא רב. יחד עם זאת, בכדי לעמוד על ההבדלים כפי שציינת, יש להתנסות בהם ועל-ידי כך לחוות בעצמך את ההבדל העצום שבין עבודה על רבדים שונים.

לשם מה שאלת? כלומר, מהי מטרת השאלה?
אני שואל, כי יש קטע נפוץ שכזה אצלנו, שאנחנו לפעמים שואלים מבלי לציין את סיבת השאלה.
כתוצאה מכך, אנחנו עשויים לקבל תשובות לגמרי בלתי מתאימות.
פשוט מפני שאיננו מציינים מה שאנחנו רוצים.
בדיוק כמו שניכנס לחנות לכלי בניין בתקווה לצאת משם עם סולם, אך במקום לבקש את זה בפשטות, נגיד למשל משהו כמו: "מה ההבדל בין כלי עבודה שונים, בבקשה? האם תוכל להסביר לי?"

שי כהן33

New member
תודה רבה על התשובה סיבת השאלה

שסתם עניין אותי לדעת מה ההבדל בן ריברסינג לבן וויפאסנה ועל איזה רובדים כל אחד עובד...
אז הבנתי שוויפאסנה זה מתמקד ברובד השכלי וריברסינג ברובד הרגשי
אז לא הבנתי תאכלס מבחינת תוצאה מה כל אחד נותן ?

ויפאסאנה וריברסינג

משתנה מאחד לשני.
ובהתאם למדריך.
ולמודרך.
&nbsp
שניהם יכולים תיאורטית לגעת בכל הרבדים. מה קורה בפועל - משתנה ותלוי מאוד.

למעלה