הראש שלי ריק. אשמח לרעיון איך לשלב עוף, בטטות ובורוקולי

michalgad1

New member
הראש שלי ריק. אשמח לרעיון איך לשלב עוף, בטטות ובורוקולי

לא חזה..
הגדול חוזר מטיול ואלו המרכיבים החביבים עילו.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הייתי מכינה את העוף בסיגנון סיני ומוסיפה ברוקולי. הבטטה לא

כ"כ מסתדרת כאן.

או עוף מתקתק (בקולה?) אפוי עם בטטות (ואז הברוקלי לא שייך).
 

אפיהיל

New member
ניסיתי לחפש. אבל נראה לי שהכי הגיוני זה בנפרד
כלומר עוף עם בטטה שזה קל, יש הרבה מתכונים
ואת הברוקולי בנפרד וגם לכך יש הרבה מתכונים
כמובן שאפשר גם עוף עם ברוקולי, והבטטה בנפרד. אבל לי אישית השילוב הראשון נשמע יותר טוב
לא מצאתי מתכון שמחבר את כולם. לא באתר אפונה afoona שבו אפשר לחפש מתכון לפי מרכיבים, ולא בחיפוש סתם

עורכת רק כדי לציין שמסתבר שכיוונתי לדעת גדולים והבת כמה דקות לפני הציעה דבר דומה
:)
 

shira1960

Active member
מרק תום ים (ארוחה שלמה) /שי לי ליפא

מרק תום ים תאילנדי, שי לי ליפא
(הערות שירה: הכנתי את זה כמה פעמים אבל מזמן. טעים ברמות. אם אני זוכרת, אפשר להכין מחלקי עוף שרוצים. וגם לא זוכרת שהכנסתי פטריות אבל יכול להיות שכן. מתכון מאוד קל - אפשר להכין כרוטב שמגישים עם אורז או נודלס ואל ממש מרק)
http://yummies.reshet.tv/recipe/curry_chicken_vegetables/?n=6
חומרים
ל-6-4 מנות
3 כפות שמן קנולה
750 גרם פרגיות חתוכות לנתחים בעובי 2 ס"מ
2 כפות מחית קארי ירוק
2 כוסות מרק עוף
1 בטטה גדולה
קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
1 ראש ברוקולי גדול חתוך לפרחים
1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
1 סלסילה פטריות שמפיניון חתוכות בעובי 1/2 ס"מ
להגשה
1/2 כוס כוסברה קצוצה גס
אופן ההכנה
מחממים ווק על להבה גבוהה, מוסיפים 2 כפות שמן קנולה ועוף ומקפיצים, עד שמשנה את צבעו. מוציאים לצלחת. מוסיפים כף שמן קנולה ומחית קארי ירוק ומטגנים כדקה, עד שעולה ריח. מוסיפים מרק עוף ובטטה, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות, עד שהבטטה מתחילה להתרכך. מוסיפים ברוקולי ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים 3-2 דקות, עד שהברוקולי מתחיל להתרכך. מוסיפים קרם קוקוס, פטריות ואת העוף המוקפץ, מביאים לסף רתיחה ומבשלים עוד 3-2 דקות, עד שהפטריות רכות והעוף מוכן. מפזרים כוסברה ומגישים.
 

michalgad1

New member
שירה זה נקרא מצוין. מה זו מחית קארי ירוק? האם הכרחית או שיש

תחליף ביתי לזה? תודה.
 

yela

New member
כתבי באנגלית "קארי ירוק מרכיבים" ותקבלי את החומרים

שאפשר לטחון בבית.
 

shira1960

Active member
קונים את זה מוכן, יש מחית קארי ירוק ומחית קארי אדום-

אפשר להכין בבית (תגגלי ) אבל אני קניתי מוכן. חשוב לבדוק לגבי הכשרות כי בעיקרון זה אמור להכיל fish sauce או שרימפס או משהו כזה. זה מכיל עשבי תיבול טריים כמו כוסברה ובזיליקום, למונגרס, שום, פלפל חריף, ג'ינג'ר, לימון ועוד כאלה וכאלה.
 
אני מוחה! זה לא מרק טום יאם

זה מרק טום יאם קאי
(קאי = עוף)
ולדעתי אין ממש צורך בקארי ירוק (אפשר אבל לא חיבים)
הינה מתכון בסיסי משלי למנה***
מצרכים
חלב קוקוס 250 גר' (לא חובה)
300 גרם עוף פרגיות או חזה
חופן פטריות (רצוי שיטקי)
3 - 4 שיני שום
3 כפות שמן סויה
1 כף רוטב סויה
2 כף רוטב דגים
3 כף דבש או סילאן (להחליף את רוטב הצדפות)
מלח
1 כף סוכר
מיץ מחצי ליים אחד והחצי השני לפרוס לארבע או שש
1 עגבניה ללא קליפה
3 צילי חריף (רצוי קטן אדום)
צרור קוסברה (המקורי זה עם השורש הקטן שלה)
4בצלי שלוט
ג'ינג'ר
3 גבעולי למון גרס
2 עלי כפיר ליים
2 ליטר מים

הכנה
יצקים את השמן
מטגנים את הבצל, שהבצל הופך שקוף מוסיפים את עוף ואוטמים אוטו מכל צדדיו
מוסיפים העגבניות ואת הצילי.
שהן מתרככות (= עגבניות) מוסיפים את הפטריות, מיץ מחצי ליים ואת הגינגר
מנמיכים את הלהבה (בישל תאילנדי בניגוד לסיני הוא על אש מנוכה יחסית)
מבשלים תוך כדי ערבוב כ 2 דקות וומשיכים לעלי הקוסברה, ועלי הכפיר ליים.
את עלי הלמון גרס חותחים לאורך ודופקים עלים
ומסיפים את המים, מגבירים את האש
מביאים לרתיחה.
מוסיפים את חלב הקוקוס ואת שאר הרכיבים
ואת הרוטבים השונים אל ללא המלח.
מנמיכים שוב את האש

טועמים מתקנים טעמים (אם צריך מוסיפים את המלח)
בישול של עוד 20 דקות
ובתאבון

*** כותב שורות אילו הינו בוגר קורס בישול בתאילנד
 

shira1960

Active member
OK הולכת לעמוד בפינה-תקראו לזה מה שאתם רוצים - זה פשוט טעים

ואני שבעצם במתכון שהבאת יש את המוצרים של המשחת קארי ירוק בלי הצורך לקנות את המשחה - אחלה!
 

yela

New member
לא הייתי מערבבת את שלושת הדברים כי זמני הבישול שלהם שונים

הברוקולי דומיננטי מדי לבטטה העדינה. הייתי מכינה אותם בסגנון דומה ומגישה יחד, אבל לא מבשלת יחד.
גם עוף לא נראה לי טוב בבישול עם ברוקולי. אפשר אולי עם בטטות למי שאוהבת את המתיקות.
 
אני היתי הולך למטבח הגרמני

כלומר עוף בתנור, פירה בטטה מקופל על בצל מטוגן
וברוקולי מאודה (אם אפשר להוסיף גם גזר) ליד
 
למעלה