אני מוחה! זה לא מרק טום יאם
זה מרק טום יאם קאי
(קאי = עוף)
ולדעתי אין ממש צורך בקארי ירוק (אפשר אבל לא חיבים)
הינה מתכון בסיסי משלי למנה***
מצרכים
חלב קוקוס 250 גר' (לא חובה)
300 גרם עוף פרגיות או חזה
חופן פטריות (רצוי שיטקי)
3 - 4 שיני שום
3 כפות שמן סויה
1 כף רוטב סויה
2 כף רוטב דגים
3 כף דבש או סילאן (להחליף את רוטב הצדפות)
מלח
1 כף סוכר
מיץ מחצי ליים אחד והחצי השני לפרוס לארבע או שש
1 עגבניה ללא קליפה
3 צילי חריף (רצוי קטן אדום)
צרור קוסברה (המקורי זה עם השורש הקטן שלה)
4בצלי שלוט
ג'ינג'ר
3 גבעולי למון גרס
2 עלי כפיר ליים
2 ליטר מים
הכנה
יצקים את השמן
מטגנים את הבצל, שהבצל הופך שקוף מוסיפים את עוף ואוטמים אוטו מכל צדדיו
מוסיפים העגבניות ואת הצילי.
שהן מתרככות (= עגבניות) מוסיפים את הפטריות, מיץ מחצי ליים ואת הגינגר
מנמיכים את הלהבה (בישל תאילנדי בניגוד לסיני הוא על אש מנוכה יחסית)
מבשלים תוך כדי ערבוב כ 2 דקות וומשיכים לעלי הקוסברה, ועלי הכפיר ליים.
את עלי הלמון גרס חותחים לאורך ודופקים עלים
ומסיפים את המים, מגבירים את האש
מביאים לרתיחה.
מוסיפים את חלב הקוקוס ואת שאר הרכיבים
ואת הרוטבים השונים אל ללא המלח.
מנמיכים שוב את האש
טועמים מתקנים טעמים (אם צריך מוסיפים את המלח)
בישול של עוד 20 דקות
ובתאבון
*** כותב שורות אילו הינו בוגר קורס בישול בתאילנד