אגרול פילאס אפוי ענק (פרווה , טבעוני)
"אגרול פילאס אפוי ענק"
בפעם האחרונה, הצלחתי להכין רשימה מסודרת של חומרים כי בדרך כלל אני מכינה את זה מרשימת "ניקוי המקרר" מירקות ועודפים......
כמות המלית מספיקה ל-2 (שתיים !) חבילות של בצק פילאס או בצק עלים רגיל. זה טעים יותר, נשמר יותר ויפה יותר בבצק פילאס.
מתאים כמנה ראשונה לחג לצמחונים.
החומרים למלית:
3-5 כפות שמן (או פחות, עם תוספת ספריי שמן לפי צורך)
1 בצל קצוץ
1 סלסלות קטנות של פטריות שמפיניון חצויות ופרוסות דק
1 חבילה בצל ירוק קצוץ
1 חבילה של כרוב עם גזר (מצונן, חתוך מוכן 400 גרם ! )
2-3 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
4 שיני שום
1 פלפל אדום קצוץ לרצועות קטנות
1 קופסא של נבטים עבים חתוכים מעט (נבטי מאש לבנים)
4 קוביות של ג'ינג'ר קפוא או טרי מגורר או אבקת ג'ינג'ר
3-5 כפות רוטב סויה איכותי (לשים 3 כפות ולטעום אם צריך להוסיף)
אופן ההכנה:
מכינים את כל החומרים בקעריות, שטופים, חתוכים וכו'.
בסיר טלפון גדול, שמים את הבצל במעט שמן, עד שמתחיל להזהיב.
מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומאדים על אש גדולה תוך ערבוב, עד שהנוזלים נעלמים.
מוסיפים את הפלפל האדום, ממשיכים לאדות תוך ערבוב עד שמשנה מעט את צבעו.
מוסיפים את השום, כרוב, הקישואים ואת הבצל הירוק - ממשיכים לאדות ולהקפיץ על אש גבוהה עד שהירקות מתחילים להראות מבושלים. חשוב להקפיד לא לשרוף אותם, אבל לבשל על אש גבוהה כדי לאדות את הנוזלים.
כעבור כמה דקות כשהכל נראה מבושל יותר, מוסיפים את הנבטים הג'ינגר, מקפיצים ואחרי שהנבטים "נובלים", מוסיפים את הסויה ומסירים מהאש.
אפשר להוסיף גם מעט פלפל אדום חריף למי שאוהב.
מניחים בצד לצינון או שאפשר לשמור כך במקרר.
מחלקים חבילה של עלי פילאס ל-3 עלים, מניחים על 2 שליש מכל עלה 3-4 כפות של מלית.
מגלגלים לרולדות. אפשר למלא כמעט עד הקצה כי המלית לא בורחת מהקצוות. לוחצים על הקצה עם האצבעות.
מניחים על נייר אפיה, במרחק סביר כי הם מתנפחים בזמן האפיה.
יוצרים חריצים כמו בתמונה. לא לחשוש לרדת עם הסכים עד האמצע ואפילו כמעט עד התחתית.
***להבריש על חלמון ביצה (חלמון + קצת חלבון) ומעט מלח, לפזר שומשום - טבעונים יכולים לוותר.
להגיש עם רוטב סויה ו/או רוטב חמוץ-מתוק אדום/וורוד.
מצטערת אם זה נראה הרבה - מנסיון, זה נחטף מהר מאוד !
אני מכינה ומקפיאה במנות. מצויין אחרי חימום.
אם רוצים להרשים - אפשר להכין כשבלול ולהגיש כך לשולחן. זה מפתיע מאוד כי לא מצפים למצוא מלית של אגרול, חשובים שזה עם גבינות....