מי צופה בסכיני השף?

tzivi1

New member
מי צופה בסכיני השף?

אני צופה בפרקים ב-VOD, אז הכל בדיליי, אבל אולי תזכרו.

בשניים-שלושה פרקים הראשונים היתה בחורה קצת... שונה.
סיפרה שהיא מתקשרת, שמתקשרת את המתכונים עם סבתא שלה.
באיזשהו שלב של ההכנה היא התחילה להילחץ, אמרה שלא קיבלה מסרים מסבתא שלה, ויתרה על המתכון, ולא הגישה מנה.

בקיצור, מה כן עניין אותי בה?
היא אמרה שהיא מכינה קוסקוס מסולת במקרוגל. משהו לדעתי עם יחס זהה של מים וסולת. אמרה שדומה מאוד למקור.
נשמע לכם הגיוני? יש רעיון? לא שאנחנו כאלה אכלנים גדולים של קוסקוס, אבל מתחשק לי לנסות.
 

tzivi1

New member
נראה ממש מגניב! למיכל הצליח?

כמה מים שמת?
שמת את כמות השמן שהוא כותב? הוא מסביר שהשמן עוטף את גרגירי הסולת, ומונע את העיסתיות.
 

tzivi1

New member


וכמה מים שמת?
איך הפרדת הגרגירים?
ובאיזה כוס השתמשת?
&nbsp
מנסה ללמוד ממה שאתם הכנתם לגבי משהו יותר מדויק... לפי התגובות במתכון, אני לא בטוחה שהוא כתב מדויק.
 

tzivi1

New member
קראתי עכשיו את התגובות, הרבה כותבים שנהיה עיסתי לאחר הוספת

המרק.
נראה לי שאולי הכמויות שלו לא מדויקות. הוא כותב שכמות השמן שכתב במתכון מתאימה לכוס של 180-200 מ"ג. בחיים לא הייתי חושבת להשתמש בכוס כזו במתכון כתוב...
איך הפרדת את הגרגירים? במסננת או מעבד מזון? (במסננת אין סיכוי שאפריד).
 

tzivi1

New member
נראה לי שרמת המוטיבציה שלי יורדת מרגע לרגע...


אלא אם כן מיכל תגיע לכאן, ותגיד שיצא לה מושלם.
 

michalgad1

New member
בוקר טוב

אהי הכנתי ויצא לי מושלם אבל ואבל גדול אצילנ ו אוכלים קוסקוס בתור תוספת ליד מנה בשרית ולא עם מרק קוסקוס מעל. הוא יצא אוורירי ורך וטעים הרבה יותר מזה שבשקית. ( בדיון הקודם בעניין יעלה המליצה מאד על קוסקוס מרוקאי שנמכר בארץ).
מכיון שאתם אוכלים את אומרת הרבה קוסקוס תעשי ניסוי כלים על שתי כוסות סולת. לדעתי את תופתעי לטובה.
 

tzivi1

New member
אנחנו דווקא לא אכלנים גדולים של קוסקוס, אבל זה נחמד

אני אוהבת בעיקר את המרק, והקוסקוס מעבה לי את המרק... אז אם הוא טוב רק בלי מרק - אני לא אוהב
 

yela

New member
חבל שאני לא גרה לידכן, הייתי עוברת מבית לבית ומביאה לכן את

הקוסקוס המרוקאי האמיתי. הוא פשוט נפלא !!
לטעום ולא להאמין. בלי עבודה ובלי קשקושים.
 
למה להסתבך כאשר יש קוסקוס מוכן בצ'יק צ'ק? יש כמה

יצרנים מובילים ברשתות השיווק ואני אישית אוהבת את התוצרת של קוסקוס מזון.
שמים בקערה, מוסיפים מים רותחים וקצת מלח ושמן, מכסים ותוך 5 דקות יש לכם קוסקוס מצוין.
 
קוסקוס שנים שאני מכין לבד

ככה יש שליטה על עובי, על הטעם ואני לא חסיד של מוצרים מוכנים מראש
קיוויתי שיש איזה פיטרון קסם להכין מהר וכמות גדולה .... ובנתיים לא מצאתי
 

shira1960

Active member
אורני הקוסקוס אינסטנט אכן מוצלח אבל אין מה להשוות

קוסקוס אמיתי שונה במרקם, באווריריות, בטעם. האינסטנט טעים ומוצלח ודומה אבל לא לגמרי זהה.
 
ברור, אבל יש כאן ניסיונות להכנה אינסטנט מסולת וזה לא יוצא

מוצלח ולכן, בהשוואה לניסיונות האלה, עדיף קוסקוס אינסטנט.
 

tzivi1

New member
אין באמת סיבה. אני פשוט אוהבת להכין דברים מאפס, אז סקרן אותי

בטעם, אני חייבת להודות, זה לא כ"כ משמעותי עבורי.
 

shira1960

Active member
גם לי יצאה עיסה שנזרקה לפח. חשבתי שזה בגלל הסולת שקניתי כאן

אבל אני מבינה שלא רק לי לא הצליח. בעבר היו לי ניסיונות מאוד מאוד מאוד מוצלחים עם המתכון של אודטה - אאל"ט מבוסס על כמות שווה של מים וסולת, עם מלח ושמן (לא זוכרת כמה שמן). מבושל על הגז, ואז מעבירים במעבד מזון או מסננת של קוסקוס. המתכון הזה של אודטה ממש דומה לקוסקוס מקורי
 
למעלה