שבוע טוב התייעצות לגבי תפריט סעודה שלישית

michalgad1

New member
שבוע טוב התייעצות לגבי תפריט סעודה שלישית

כמידי שנה אני מתייעצת איתכם לגבי תפריט לשיעור שאני נותנת לעילוי נשמתה של אחותי ז״ל. השנה הרבה נוסעות ונהיה בהרכב ממש מצומצם של כ6 נשים . הנה התפריט המקורי שהכנתי שעכשיו ברור שעמוס מידי לקבוצה כזו קטנה. על מה הייתן ממליצות להשאיר/ לוותר?
פטריות ממולאות אגוזים
סלק ממולא בורגול
פשטידות אישיות קישואים שמיר
מיני מאפינס כרובית
שיפודי ירקות
פילו תרד
פלפלונים ממולאים בדג
סלט איזה?
עוגת גבינה
בראוניז שוקולד צ’יפס
 

חנהפ

Active member
תפריט מאוד עשיר

את בטוחה שמתאים לסעודה שלישית?
אצלנו זו סעודה קלילה יותר,(מבינה שצריך פרווה,כן?) מה כן?
שיפוד ירקות -אפוי או טרי?
צלחת צבעונית עם מקלות ירק (פלפלים בצבעים שונים, קולורבי, גזר,מלפפונים)
מיני מאפינס כרובית,פשטידות אישיות כרובית
הייתי מוסיפה כמה מטבלים, לחם?קרקרים?
קציצות טונה קטנטנות
וקינוח
 

shira1960

Active member
את חייבת להשאר עם התפריט הזה כמקור?

כי התפריט הזה מקסים אבל המון עבודה לכל מנה - מתאים לקבוצה גדולה יותר.

אם את חייבת להשאר עם התפריט הזה, אז יש לך שלוש ממולאים (משאירה אחד),3 סוג של פשטידה (קישואים שמיר, כרובית, תרד) - משאירה אחד, שיפודי ירקות (לא ברור לי אם זה חי או אפוי אבל משאירה), מוסיפה סלט או מגש ירקות (או שניהם). סלט למשל סלט עלים עם קצת פירות ואיזה גבינה חריפה למעלה. או סלט יווני או קפרזה. משאירה את הקינוחים.

אם את לא חייבת להצמד לתפריט המקורי, הייתי הולכת על פשוט יותר כמו שחנה הציעה - פשטידה אישית , ירקות חתוכים, סלט גדול, כמה מטבלים (סלט ביצים, טחינה, משהו עם חצילים, משהו גבינה).
 

tzivi1

New member
אני ממש אוהבת את התפריט הזה!

הייתי משאירה:
פטריות ממולאות
מאפינס ופשיטדות אישיות (מה ההבדל ביניהם בצורה? הייתי עושה את אותה המתכון עם תוספות שונות במאפינס).
פילו תרד (אבל אם לא משנה לך שיהיה פינגר פוד -הפלפלונים נשמעים יותר מעניינים, ואז הייתי מוותרת על הפילו תרד).
סלט - לאחרונה נתקלתי במתכון מהמם לסלט סלרי עם חמוציות ובוטנים. יילך מושלם עם התפריט שלך, אם מעניין עדכני.
עוגת גבינה בכוסיות אישיות.
הייתי מוסיפה גם צלחת של פרי כלשהו (לא יודעת מה יש אצלכם בעונה הזו, אבל תותים או פירות יער יכולים להיות מושלמים).
 

tzivi1

New member
סלט סלרי

אל תיבהלי מרשימת הרכיבים הקצרה. המכלול עולה בהמון על סך חלקיו

יעבוד טוב גם עם קשיו קלוי.
אפשר לקצוץ את הסלרי בקערה מראש, את התוספות בקערה נפרדת + רוטב בצנצנת, ולערבב הכל לפני ההגשה.

 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ציבי, הסלט נשמע מסקרן ומבטיח. שאלה מטופשת-גבעולי סלרי, נכון?

לא את השורש עצמו...
 

tzivi1

New member
גבעול ועלים, בלי השורש עצמו

אם הגבעול רחב וגדול - אני חוצה לשניים לאורך, ואז חותכת.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מיכלגד, בכל שנה אני מתרגשת מחדש כשאת משתפת בתפריט השנתי

לזכר אחותך.
יישר כוח ומקווה שתרבי לשתף בתפריטים לארוחות בנסיבות משמחות
 
למעלה